Lang reageert op Instagram na aanvaring met Bolat: ‘Say no to racism'

Zondag, 29 augustus 2021 om 18:32Mart van Mourik • Laatste update: 19:43

Noa Lang heeft zich via een Instagram Story laten horen na een aanvaring met doelman Sinan Bolat. In de 28ste speelminuut van het Jupiler Pro League-duel tussen KAA Gent en Club Brugge (6-1) was er een onderonsje te zien tussen de aanvaller van Blauw-Zwart en de sluitpost van de tegenpartij, waarbij laatstgenoemde een opmerking maakte en Lang, zo leek het, met een lach van ongeloof wegliep. Na afloop van het duel reageert de voormalig Ajacied via Instagram op de verbale aanvaring.

Bij een 2-0 stand riep Bolat Lang om, op het eerste oog, onduidelijke redenen bij zich. Hij fluisterde iets in het oor van de nummer 10, die vervolgens met een opmerkelijke lach afstand nam van de doelman. Lang leek daarna de scheidsrechter te willen vertellen wat Bolat zojuist had gezegd, maar het akkefietje kreeg geen staartje. Na de wedstrijd grijpt de Nederlander alsnog zijn kans om te reageren op de opmerkingen van Bolat, die het, zo lijkt uit de woorden van Lang, zijn moeder erbij heeft betrokken.

“Als je een grote meneer bent”, zo opent Lang in zijn reactie op zijn Story, waarop een foto van hem met Bolat te zien is. “Laat de mensen daadwerkelijk weten wat je me hebt verteld. De waarheid zal altijd zegeveren. Moeders mag je ook erbuiten laten”, aldus Lang, die zijn bericht afsluit met de hashtag #notoracism.

Bolat reageerde na afloop van het duel voor de camera van Eleven Sports ook op het incident met Lang, maar hij verklaart dat er weinig aan de hand was. “Ik zei gewoon dat hij het rustig aan moest doen, niet meer dan dat. Hij was een beetje hevig en nerveus, dat was niet nodig. Maar meer was er ook niet aan de hand”, aldus Bolat, die met een lach voor de camera verscheen.

De Instagram Story van Noa Lang.

Bij de regerend landskampioen hadden Lang en Ruud Vormer een basisplaats. Bas Dost kreeg speeltijd als invaller, maar ook de boomlange aanvaller kon niet voorkomen dat Brugge op de zesde speeldag in de Pro League keihard onderuit ging. Brugge had de kans om de koppositie te veroveren in de Pro League, maar de ploeg van trainer Philippe Clement blijft door de zware nederlaag op de derde plaats steken. Het zegevierende Gent staat na zes speelronden op de negende plaats.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ach Noa, ga hierboven staan ipv op Insta verhaal te halen

29 augustus 2021 om 19:04

Mag je alleen iets zeggen als je donker bent dan? Lang mag dit toch gewoon posten, soms heb ik het idee dat de racisme kaart alleen gespeeld mag worden bij donkere mensen. Die posten ook van alles en dan is het prima. Als er echt iets is gezegd, mag Lang dat zeker plaatsen.

29 augustus 2021 om 19:45

Vreemde reactie 665, totaal niet aan de orde wat je nu roept.

Maar Lang mag dit prima posten inderdaad.

29 augustus 2021 om 21:00

Lang zijn vader is ook Surinaams

Wat heeft Bolat gezegd ik hoop niet het #N woord voor hem anders zal de hele wereld keren tegen Bolat.

29 augustus 2021 om 18:39

Waarom zou je dat woord zeggen tegen een blanke man..?

29 augustus 2021 om 18:49

Gezien hij het ook over 'moeders' heeft, zal het wel iets zijn in de richting van waar zijn moeder op valt

29 augustus 2021 om 19:17

Hij is half Surinaams.

29 augustus 2021 om 19:32

en toch is hij zo blank als wat, dus het zou niet bepaald logisch zijn om het n-woord te gebruiken tegen hem toch?

29 augustus 2021 om 19:53

Als de keeper weet dat die half Surinaams is en dat gebruikt om te kwetsen maakt het niet of je blank bent. En of je nou blank of niet blank bent, het N woord gebruiken zou niet mogen op het veld en daarbuiten ook niet.

29 augustus 2021 om 18:39

'Noa' lijkt mij toch niet zo'n schokkend woord?

29 augustus 2021 om 18:39

Zou ook een beetje gek zijn toch.. Lang is toch blank?

29 augustus 2021 om 18:40

Alsof Bolat het #N woord gaat gebruiken tegen Lang. Die is zo blank als wat. Bolat weet echt niet dat Lang niet 100 % Nederlands is.Lang laat zich weer van zijn slechtste kant zien. Wil graag BLM-credits maar is blank.

29 augustus 2021 om 18:58

Wat zijn in hemelsnaam "BLM-credits"???

29 augustus 2021 om 19:29

Nu is Lang weer blank?

29 augustus 2021 om 19:47

@sander: Een term die aanduid hoe treurig de persoon is die het gebruikt.

29 augustus 2021 om 18:43

Laten we niet doen alsof het N woord het ergste is wat er bestaat. Lijkt me zo te zien weinig aan de hand.

29 augustus 2021 om 19:28

@arsenallz, hebben we jou weer die alles wat maar een beetje tegen (extreem)rechts schuurt gaat bagatelliseren. Goedzo jongen! Kan je ons ook gelijk vertellen wat Bolat precies tegen Lang zei op dat moment?

29 augustus 2021 om 19:42

Wat voor extreem wordt er in deze post gebagatelliseerd?

29 augustus 2021 om 19:56

Arsenallz heeft het over het N woord wat volgens hem niet het ergste is wat er bestaat. Helemaal niemand heeft van wel beweert. Waarom moet hij dat dan wel weer benadrukken?

29 augustus 2021 om 20:54

"Lijkt me zo te zien weinig aan de hand" Jaa je moet uitspraken ook niet proberen te zien he.

Die voetballers tegenwoordig die achteraf via social media moeten praten is echt storend. Laat gaan, pot is gespeeld. Als iemand je uitmaakt voor wat dan ook, laat gaan. Verpest alleen je eigen dag er mee door er zo mee bezig te blijven.

29 augustus 2021 om 18:50

Juist, vind zelfs dat het er ook een beetje bij hoort. Je probeert toch je tegenstander uit de wedstrijd te krijgen met dit soort teksten, hoort erbij. Vind dat spelers hier ook boven moeten staan.

29 augustus 2021 om 18:55

Ik vind wel dat je erboven moet staan, maar of het erbij hoort? Dat vind ik dan ook wel weer ver gaan. En als je je uit de wedstrijd laat krijgen door dergelijk hersenloos haantjesgedrag, ben je volgens mij gewoon heel simpel

29 augustus 2021 om 19:46

Vroeger werd er ook van alles gezegd en gedaan, maar hoorde je niemand. Iedereen had een wat dikkere huid en na de wedstrijd was het allemaal vergeten en vergeven. Persoonlijk vind ik dat wel mooi. In het veld is alles geoorloofd en naast het veld ga je normaal met elkaar om. Jammer dat dit niet meer zo is. Maar zo denk ik erover, misschien is dat ook gek.

29 augustus 2021 om 19:50

Ik vind dat je binnen bepaalde grenzen mag veel dingen mag doen om je tegenstander uit zijn spel te halen. Misschien vind jij het niet erg als iemand iets verschrikkelijk zegt over je moeder en dat jij dan na de wedstrijd een pilsje met hem drinkt of dat jij dat normaal vind, ok dat kan . Maar iedereen heeft zijn grenzen , ik denk dat dat normaal is

29 augustus 2021 om 20:05

Vroeger was er als je anders was ook gewoon geen ruimte om je bek erover open te trekken. Dat wil niet zeggen dat het niemand kwetst. In de jaren 50 kon je als homo in Engeland bijvoorbeeld moeilijk zeuren dat iemand je een fag noemt, aangezien ze je dan chemisch lieten castreren. Vroeger was vast leuk, maar beter was het zeker niet. Wat overigens niet wil zeggen dat sommige mensen er niet in doorslaat, maar dat terzijde. Met wat grenzen is, ook in het veld, niks mis denk ik.

29 augustus 2021 om 20:22

Je mag iemand best uit zijn spel lullen, maar er is een grens. Racisme vind ik heel wat anders dan een 'je moeder is een ....', hoewel ik ook in beide gevallen vind dat de ontvanger zich daar gewoon niets van aan moet trekken

29 augustus 2021 om 20:40

@Bossie, ik zou mij daar inderdaad weinig van aantrekken. Ben zelf ook scheidsrechter en dan krijg je ook altijd van alles naar je hoofd, je kan het nooit goed doen bij wijze van spreken. Nou, dat laat ik allemaal lekker langs mij heen gaan en ja, als na de wedstrijd de gemoederen weer wat tot rust zijn gekomen kan ik zomaar met iedereen een biertje drinken. No hard feelings over en weer, zoals het hoort.

29 augustus 2021 om 18:56

Waarom zouden spelers niet achteraf via sociaal media mogen praten en supporters wel. Het zijn over het algemeen jonge gasten . En als er daadwerkelijk wat ernstig is gezegd mag daar best wat aandacht aan besteed worden. Nu ligt de bal bij de keeper ..

29 augustus 2021 om 19:08

Maar hoe Lang het dan weer doet. "Als je een grote meneer bent..." Om vervolgens zelf uit de doeken te doen dat er wat over z'n moeder gezegd is. Wat best kan, als het wat ernstigs is. Maar ga dan niet eerst zo stoer doen. Zeg gewoon wat er gezegd is, of zeg niets. Maar goed. Stoere praat staat bij Noa wel vaker bovenaan de prioriteitenlijst.

29 augustus 2021 om 19:44

Plus dat hij nu suggereert dat er iets racistisch is gezegd.

29 augustus 2021 om 19:46

Als hij nu zegt wat die keeper heeft gezegd , dan wordt het een welles nietes spel. Nu legt hij de bal bij de keeper neer. Maar ja mensen geloven wat ze willen geloven . Maar dat wil niet zeggen dat Lang zijn mond er over moet houden .

29 augustus 2021 om 23:43

Maar dat is het hem. Hij legt de bal niet bij de keeper neer. Want hij moet er nog even aan toevoegen dat het om z'n moeder ging. Leg de bal bij de tegenstander, of hang je vuile was buiten. Maar dit half-half gebeuren...

Wat voor racistische opmerking heeft hij dan moeten maken? Qua kleur zijn ze hetzelfde?

29 augustus 2021 om 18:59

Misschien iets over zijn stiefpa en zijn moeder

29 augustus 2021 om 19:51

Alsof bolat de ouders van Lang zou kennen

29 augustus 2021 om 20:20

Is gewoon zijn vader en niet zijn stiefvader. Zijn vader is Surinaams met lange Dreadlocks en zijn moeder Nederlands. Lang is trouwens de stiefzoon van Nordin Bouhkari en het neefje van Jeffrey Bruma.

29 augustus 2021 om 21:25

Ik denk dat Bolat iets zeo dat zijn moeder een "dame van de nacht" is voor de getinte vader van Lang. Misschien nog Boukhari erbij betrokken maar denk het niet.

30 augustus 2021 om 11:04

Goalski, en hoe weet jij dat hij niet weet wie zijn ouders zijn? @fairplay ik had het zelf ook over Boukhari. Maar zijn echte vader kan ook inderdaad.

Noa lang, die zelf liedjes over joden zingt. Say no to racism, behalve voor Noa Lang....

Dit doet me toch een beetje denken aan Ali G. Is it because I iz black mate?

Maar als MR Noa iets over joden kwijt wilt dan kan het allemaal wel. Lekker janken man

Die Noa Lang begint echt een vervelend mannetje te worden, loopt echt met een hele arrogante houding over het veld alsof hij al 3x de champions league heeft gewonnen. Iedere keer als het niet loopt zit tie te mekkeren en hij heeft ook een verschrikkelijke arrogante kop. Valt me echt op de laatste tijd dat hij bij ieder akkefietje zijn grote muil open moet trekken en heel denigrerend doet naar zijn tegenstander, zo respectloos. Je bent een topspeler in de belgische competitie he niet in de champions league....

Heerlijk, een ruzietje via Instagram. Het is een behoorlijk goede voetballer, maar als ‘mens’ irriteert elke vezel zich aan deze gozer. Vast iets met generatiekloof gok ik..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
C. De KetelaereMiddenvelder114
N. LangAanvaller113
H. VanakenMiddenvelder103
M. RitsMiddenvelder91
S. MignoletKeeper100
R. VormerMiddenvelder94
B. DostAanvaller81
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

2 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Club Brugge 11 3 4 0
2020/2021 Ajax 1 0 0 0
2020/2021 Club Brugge 29 16 7 1
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
2019/2020 FC Twente 7 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Noa Lang: ‘Het begon bij Ajax, toen dacht ik: wat denken jullie nou?’

Noa Lang merkt dat hij momenteel de vruchten plukt van de samenwerking met een psycholoog, zo vertelt hij in het programma Tiki Taka Touzani. De vleugelaanvaller van Club Brugge is ervan...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren