Willem II laat Vitesse kansloos en herpakt zich na pak slaag van Feyenoord

Zondag, 22 augustus 2021 om 18:36Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 18:55

Willem II heeft zondagmiddag een overtuigende zege op Vitesse in de Eredivisie geboekt. Een week na de 0-4 nederlaag tegen Feyenoord op de eerste speeldag was het team van trainer Fred Grim met 0-3 te sterk in GelreDome, waar de gedachten duidelijk bij het weerzien met Anderlecht in de Conference League van komende donderdag waren. Eli Dasa, Riechedly Bazoer, Nikolai Frederiksen, Yann Gboho en Oussama Darfalou begonnen op de bank bij Vitesse, dat de competitie met een 0-1 zege bij PEC Zwolle was gestart.

De eerste échte kans, na een openingsfase waarin beide teams vooral veel balverlies leden, was voor Willem II. Kwasi Wriedt kreeg de bal in het zestienmetergebied en ging vervolgens voor eigen succes, maar zijn schot werd geblokt. Een minuut later was het alsnog raak. Wriedt kopte van dichtbij raak uit een indraaiende vrije trap van Görkem Saglam vanaf de linkerflank: 0-1. Luttele minuten later was Wriedt weer gevaarlijk met een kopbal op de lat, maar de aanvaller werd teruggeflotem wegens buitenspel.

Vitesse kwam er maar niet aan te pas en moest na 36 minuten een tweede tegengoal incasseren. Che Nunnely werd vanuit het middenveld weggestuurd, omspeelde de uitkomende doelman Markus Schubert en rondde knap af: 0-2. Het team van Thomas Letsch leek wakker te zijn geschud en creëerde een paar kleine kansjes, maar de wankele defensie bleef tegelijkertijd voor hoofdbrekens zorgen. Een matige voorzet van Wriedt ging bijna in het doel omdat Schubert niet adequaat ingreep en een inzet van Dries Saddiki van afstand ging maar net naast.

Gboho en Frederiksen kwamen na rust in het veld voor Romaric Yapi en Toni Domgjoni en Vitesse kwam duidelijk beter voor de dag. De bal werd snel rondgespeeld en het doelgebied van Timon Wellenreuther, die zijn rentree onder de lat maakte, werd vaker opgezocht. Loïs Openda verzuimde oog in oog met Wellenreuther de 1-2 binnen te schieten en na 67 minuten spelen werd een treffer van Frederiksen op aangeven van Openda afgekeurd. De VAR constateerde buitenspel.

Bazoer kwam na 73 minuten ook binnen de lijnen, voor Oussama Tannane, maar de storm van Vitesse was op dat moment al wat gaan liggen. Wesley Spieringhs stond pas een minuut op het veld toen hij Willem II naar een 0-3 voorsprong kopte. Dat was ook de eindstand in Arnhem. Vitesse wacht na de ontmoeting met Anderlecht een uitwedstrijd tegen Ajax, terwijl het team van Grim een dag eerder thuis tegen PEC speelt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door geelblack)

Wat mij betreft heeft Letsch deze wedstrijd verloren. Waarom staan Gboho, Bazoer, Dasa, Baden Frederiksen etc. er toch niet in? Ben blij met Letsch maar pff, dit is gewoon misplaatste arrogantie.

22 augustus 2021 om 18:41

Ik snap het ook niet als je dit van plan was had dan gewoon vrij gevraagd net zoals AZ. De enigste clubs in Nederland die makkelijk wissels kunnen doorvoeren zijn PSV en Ajax en zelfs daar loopt het niet altijd goed af.

22 augustus 2021 om 18:46

Misplaatste arrogantie? Dit lijkt mij meer te maken te hebben met de Conference League dan een teken van arrogantie... En misschien dat het voor jou nog een beetje nieuw is, dat Europese voetbal, maar als je een selectie hebt als Vitesse heb je niet de luxe om altijd met je sterkste 11 te spelen en moet je soms keuzes maken, zoals vandaag.

22 augustus 2021 om 19:08

Wat een onzin. Vitesse draait nog helemaal niet zo goed, het is het begin van het seizoen. Je moet nu met je sterkste 11 spelen om een goed gevoel te krijgen. De spelers zijn echt nog niet vermoeid en zijn ze het wel heb je grotere problemen dan verliezen van Willem II. Als we hier gestart waren zoals in de tweede helft hadden we hier gewoon gewoon gewonnen. Totaal verkeerde inschatting van Letsch en dit mag hem zeker wel aangerekend worden. Sowieso ben ik een beetje klaar met die 532. Die werkt al een half jaar niet meer. In de 442 zijn we veel beter aan de bal en als doekhi en Rasmussen terug zijn hebben we ook defensieve kwaliteit genoeg om met 2 centrale verdedigers te spelen.

22 augustus 2021 om 20:00

Maar momenteel zitten we nog met Oroz. Dan is 5 verdedigers helaas pure noodzaak. Verder wel eens dat we eerst eens goed moeten inspelen met een vaste basis.

23 augustus 2021 om 15:09

Met Dasa en in mindere mate Wittek hebben we de aanvallende impulsen via de vleugels. Speel je 442 dan mis je dat en moet alles vanaf het middenveld komen, en dat zie ik niet gebeuren.

22 augustus 2021 om 19:00

Dat heeft niets met misplaatste arrogantie te maken. Ze zullen ongetwijfeld de afweging hebben gemaakt tussen een fit Vitesse in de Conference League en een risico op puntenverlies in de Eredivisie. Ik neem namelijk aan dat de trainer heel goed weet dat je tegen niemand zoveel basisspelers kunt sparen.

Ik vind het erg jammer en verrassend dat het mooie Vitesse met hun kwaliteiten met 0-3 van degradatiekandidaat Willem II heeft verloren. Ik vind dat dit Vitesse de kwaliteiten heeft om dit seizoen tweede te worden achter Ajax en ik hoop dat Vitesse uiteindelijk ook tweede gaat worden.

22 augustus 2021 om 18:45

Dit Vitesse gaat natuurlijk never nooit 2e worden. Ze mogen blij zijn als ze de 5e of 6e plek pakken en dat wordt nog moeilijk zat.

22 augustus 2021 om 18:46

Jij hebt te veel bier op denk ik? Vitesse is het Vitesse van vorig jaar niet meer. Geen ervaring, matige spitsen en vandaag een portie arrogantie door met een B-team te spelen. Tweede? Dit jaar plek 6-10

22 augustus 2021 om 19:02

Deze tekst zet hij wel vaker in artikelen. Hij verandert alleen de clubs. Een beetje kinderachtig, maar goed. Het is maar waar je blij van wordt.

22 augustus 2021 om 18:46

Op basis van wat baseer jij dat Vitesse 2e kan worden? Ook leuk dat jij denkt dat Ajax al zeker kampioen wordt.

Ajax en PSV hebben wel meer kwaliteit dan dit Vitesse. Daarbij is er nog Feyenoord die ook leuke dingen laat zien afgelopen weken en dit Willem II met 0-4 heeft afgedroogd.

Ik denk niet dat dit Vitesse 2e gaat worden.

22 augustus 2021 om 18:46

Vitesse is ook gewoon een middenmoter hoor, zo speciaal is het allemaal niet.
Je moet je niet blindstaren op een gelukkig seizoen.

23 augustus 2021 om 08:42

Vitesse is over de afgelopen 10 jaar, de nr 5. Je kan het dus geen middenmotor noemen, maar subtopper. Net als Feyenoord, AZ, Utrecht. Topploegen zijn Ajax en PSV, middenmotors zijn Groningen, Heerenveen, Heracles. Hoor je te weten!

22 augustus 2021 om 18:46

Hoop doet leven, maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Realistisch moet je ook zijn.

22 augustus 2021 om 18:49

Jij lokt wel vaker reacties uit met overdreven uitspraken of niet Dirk? Het ‘mooie’ Vitesse. Mag hopen dat je dan zelf Vitesse supporter bent, maar naar mijn weten vindt jij Almere city de mooiste club op aarde. Vervolgens kom je aanzetten met ‘degradatiekandidaat’ Willem II. Er zijn genoeg ploegen in de eredivisie met minder kwaliteit dan Willem II, maar goed.

22 augustus 2021 om 18:55

Aan beide kanten van het spectrum mis. Willem II is normaal gesproken, met de huidige selectie en staf, geen degradatie-kandidaat. Ze stegen 2 seizoenen geleden boven zichzelf uit, met een plek in Europa en vorig seizoen was een drama-seizoen, met vechten tegen degradatie, maar ze horen te spelen rond de middenmoot.

En Vitesse gaat gewoon strijden om play-off plaatsen, zeker als Feyenoord het niveau weet vast te houden, zie ik ze echt niet beter presteren dan plek 4 of 5. Dat zal dan een strijd worden met AZ en misschien Utrecht, zou ik inschatten

En dan zijn dit alvast drie hele dure verliespunten.

22 augustus 2021 om 18:58

Vitesse 2de ze mogen blij echt heel blij zijn als ze vorig seizoen kunnen evenaren. Dus weet niet in welk sprookjes boek jij zit te lezen 😂

22 augustus 2021 om 19:17

Psv ajax feyenoord en az spelen hockey? Even serieus deze selectie heeft toch geen kwaliteit om tweede te worden? Citeren heeft veel ingeleverd. Die spelen voor 4-5

22 augustus 2021 om 19:21

Degradatiekandidaat lol. We hebben Vitesse afgedroogd.....

Zoals bij ESPN gezegd wordt, gegokt en verloren. Vitesse nam het risico om zoveel basisspelers rust te geven en ze kregen daarvoor het deksel op de neus. Overigens had Vitesse ook (zoals AZ) aan kunnen vragen om deze wedstrijd uit te stellen, maar dat wilden ze blijkbaar niet. Dit is dan het risico. Vitesse heeft duidelijk niet de breedte om dit te doen. Ze hadden veel beter met het normale elftal kunnen beginnen en dan in de rust of na 60 minuten een paar spelers rust geven.

Die Oroz kan er niet al te veel van overigens, op basis van deze wedstrijd.

22 augustus 2021 om 18:43

De andere wedstrijden was die Oroz ook al drama. Die Cornelisse naast hem is wel talentvol.

22 augustus 2021 om 19:16

Vitesse nam juist geen risico, want ze hebben liever puntverlies en groepsfase conference league, dan andersom. Er staat donderdag bijna 3 miljoen euro op het spel, dat is meer dan 10% van de complete begroting van Vitesse.

En dat Vitesse geen uitstel wilde klopt ook niet,. Zowel Vitesse als Feyenoord hadden uitstel gevraagd. Vitesse kreeg slechts 2 uurtjes extra (van 14:30 naar 16:45, het tijdstip dat AZ eerst had) en Feyenoord zelf niets. Er mocht van de KNVB maar één wedstrijd uitgesteld worden, dus Vitesse en Feyenoord werden afgewezen "in verband met de uitzendrechten". Vitesse werd daarbij op 16:45 gezet, omdat op dat tijdstip niets meer stond door het wegvallen van AZ en er wel een wedstrijd op dat tijdstip moest zijn. Dit terwijl juist voor Vitesse dit het belangrijkst zou zijn geweest om uitstel te krijgen. Vitesse heeft daarna vervolgens de afweging gemaakt om of gewoon te spelen en het risico te nemen dat belangrijke spelers geblesseerd kunnen raken (wat mogelijk het verschil kan zijn tussen wel of geen groepsfase) of om geen risico te nemen en het 2e elftal op te stellen (met mogelijk puntverlies tot gevolg). Gezien de financiële belangen heeft Vitesse voor dat 2e gekozen. Iets wat de KNVB had moeten verwachten toen ze het verzoek om uitstel afwezen.

22 augustus 2021 om 19:26

Ok, dank voor de duidelijkheid, ik dacht dat uitstel vragen sowieso zou worden toegestaan, maar blijkbaar is dat niet zo.

Maar ik ben wel van mening dat het verstandiger was geweest om minder spelers te sparen. Als de stand het had toegelaten, kun je in de rust en na een uur in totaal 5 spelers rust geven. En die punten die je nu verliest, kunnen aan het eind van het seizoen net zoveel kosten als die 3 miljoen van de CFL.

Ook is het zo dat het niet spelen met je beste spelers, nadelige gevolgen kan hebben voor aanstaande donderdag (4 dagen weg). Routine en op elkaar ingespeeld raken is in het begin van het seizoen namelijk ook erg belangrijk. En een verliespartij gaat ook mentaal meespelen, wat negatief kan uitwerken op de wedstrijd van donderdag.

Al met al vond ik het een slechte keuze.

Als ze donderdag winnen, maakt het ze weinig uit denk ik.

Ligt het aan mij of krijgt die Bero echt in iedere wedstrijd een gele kaart? Dat kan je toch wel opbreken gedurende een seizoen.

22 augustus 2021 om 19:15

Die kun je bij de TOTO inmiddels met zekerheid invullen ja. Iedere wedstrijd geel

Nou maar hopen dat het van de week tegen Anderlecht zich uitbetaald. Rust geven en doorwisselen helpt misschien bij het herstel, niet voor het vertrouwen.

Letsch was vorig seizoen het mannetje maar dit seizoen wordt hij het lachertje. Wat een arrogantie om met zo'n elftal te starten. En die TD heeft een vliegende keep gehaald hij vliegt alleen meer dan dat hij keept, wat een droeftoeter. Vitesse komt dit jaar in de degradatie zone.

Wat zit toch iedereen te verkondigen na een wedstrijd tegen Feyenoord dat Willem ll niks is...
Bij willemll wad er een corona uitbraak en de helft van de selectie was niet fit. Nu doet iedereen of vitesse slecht is maar willemll heeft verdiend gewonnen.

22 augustus 2021 om 19:23

Precies ,dat arrogante.

22 augustus 2021 om 20:43

Niks met arrogantie te maken. Willem II heeft amper versterkingen gehaald, is 2 van haar beste spelers kwijt. Dan is het niet gek om te stellen dat Willem II zomaar mee kan doen om degradatie. Een knappe overwinning doet daar niks van af. Zo zou het voor mij ook nog steeds een wonder zijn als RKC niet direct degradeert. Daar doet een knappe overwinning tegen AZ net zo goed niks aan af.

22 augustus 2021 om 19:42

Scheelt ook dat Ruiter onder de lat stond en nu Wellenreuther, die Ruiter kost je gewoon 2 goals per wedstrijd, Wellenreuther had een aantal fantastische reddingen.

23 augustus 2021 om 18:20

En nog is niet iedereen fit. Dat zag je al na 75min een aantal spelers met kramp. Een aantal moet echt nog een paar weken bikkelen en door de krappe selectie kan je ook geen andere spelers opstellen

Nou nieuwe keeper van Willem II houdt gelijk de 0.

Vitesse denkt PSV te zijn en zomaar even wat spelers rust te geven? Gegokt en hard verloren. Hopen dat ze donderdag wel winnen, anders heb je het voor jan met de korte achternaam gedaan.

Dirk 19 ik denk dat er een 1 per abuis voor je naam is gezet tenzij je opmerking sarcastisch bedoeld was
Zo niet dan zal ik je uit de droom helpen. Ik vind Vitesse dit jaar helemaal niet zoveel kwaliteiten meer hebben en al helemaal niet meer als Bazoer en Tannane ook nog eens vertrekken. Mochten die wel blijven en de selectie weer blessurevrij is dan kan er nog het 1 en ander mogelijk zijn maar wat betreft Pasveer zijn ze enorm achteruit gegaan (vind overigens niet dat er geen potentie in Schubert zit maar dat duurt nog wel een paar jaar voordat hij op het niveau van Pasveer kan komen) Ook Frederiksen is minder dan Broja. Met de eventuele vervangers van Bazoer en Tannane (cornelissen en Yhobo ga je er in kwaliteit ook op achteruit. Momenteel worden er weinig kansen gecreeerd er zit weinig in behalve strijd De 3-3 tegen Anderlecht was leuk maar zo'n schot van Dasa gaat er 1 van de 100 x in. Goal Frederiksen ook geen gecreeerde kans alleen die van Tannane. Voor wat ik tot nu toe heb gezien dan verwacht ik Vitesse bovenin rechterrijtje/onderin linkerrijtje alles wat hoger is is dan meegenomen. Nu maar hopen dat ze de groepsfase halen dat levert weer wat op maar ben er bang voor en dat zegt een Arnhemmer

Toch leuk hoe Che Nunnely zich blijft ontwikkelen. Ik had het na Jong Ajax al afgeschreven, maar hij spelt toch best leuk nu 3 seizoenen in de eredivisie. Knap hoor.

Van harte Willen 2 met de punten.
Ik kan maar niet wennen aan de nieuwe keeper van vitesse. Wanneer er 3 onervaren verdedigers in staan (1st helft). Helpt deze keeper ook niet. Schiet de bal gewoon naar voren ipv ze aan te spelen.. gelijk spel had erin gezeten, jammer van de eerste helft. Op naar donderdag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord1912
6.Vitesse16-7
8.NEC14-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. DasaVerdediger100
S. TronstadMiddenvelder100
Y. GbohoMiddenvelder102
L. OpendaAanvaller103
N. FrederiksenAanvaller93
M. SchubertKeeper90
O. DarfalouAanvaller81
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

102 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren