Eerste rel rondom Radja Nainggolan al een feit na politiecontrole

Zondag, 22 augustus 2021 om 14:31Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 14:44

De eerste rel rondom Radja Nainggolan na zijn terugkeer in België is reeds een feit. De 33-jarige middenvelder van Royal Antwerp FC werd in de nacht van zaterdag op zondag rond de klok van vier uur door een politiepatrouille onderschept toen hij met zijn auto met hoge snelheid door Antwerpen scheurde, zo schrijven diverse Belgische media.

De politie onderwierp Nainggolan aan een ademtest, waarbij hij net boven de toegestane limiet bleek te zitten. Hij is nu zijn rijbewijs voor vijftien dagen kwijt. Het is niet de eerste inbreuk van Nainggolan op de verkeersreglementen. In 2018 werd de Belg, die zowel binnen als buiten het veld een flinke reputatie heeft opgebouwd, veroordeeld door de rechtbank van Sint-Niklaas omdat hij dronken achter het stuur zat.

Saillant is dat Nainggolan, die transfervrij was na de ontbinding van zijn contract met Internazionale, eerder deze maand bij zijn presentatie bij Royal Antwerp sprak over zijn voorbeeldfunctie. “Bij een goed eerste gesprek met de trainer heeft hij zijn verwachtingen duidelijk gemaakt. Die gingen verder dan voetbal alleen. Ook op vlak van mentaliteit. Ik moet een voorbeeldfunctie uitoefenen voor de jongeren, want er wordt toch naar mij opgekeken op het veld.”

Nainggolan hoefde dit weekeinde overigens niet te spelen. De wedstrijd van Royal Antwerp tegen KRC Genk werd uitgesteld omwille van Antwerps verplichtingen in de Europa League. Donderdag moeten Nainggolan en consorten een 4-2 achterstand tegen Omonia Nicosia proberen goed te maken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door fionn)

Tjah waarom haal je zo jongen is me een raadsel. Hij zal vastn topsalaris krijgen, maar zijm prestatie op het veld zullen niet in verhouding staan met de onrust die daarbij gepaard zal gaan.

Wat een clown van een vent is dit toch op privé gebied. Heeft 2 a 3 echt goede jaren gehad op het veld, maar dit hadden minimaal het dubbele aantal kunnen zijn als Radja gewoon een beetje een gezonde verstand had. En dan nog praten over dat mensen tegen je opkijken en je een voorbeeldfunctie hebt haha, ik denk dat de mensen die voetbal al 10 jaar volgen wel weten dat je niet naar Radja moet kijken als je een gezonde succesvolle carrière wilt.

22 augustus 2021 om 14:40

Af en toe lijkt het alsof er een steekje bij hem los zit maar privé is het wel een goede gozer volgens mij. Dat hij Inter verruilde voor Cagliari om voor z'n zieke vrouw te kunnen zorgen zegt wel iets.

22 augustus 2021 om 14:42

Je kunt prima een goed persoon zijn en tegelijkertijd een matige arbeidsethos/topsportmentaliteit hebben.

22 augustus 2021 om 14:45

Oh hij zal vast zorgzaam zijn naar zijn naasten, maar maakt dat alleen je een goede gozer? Als je schijt hebt aan alles in de wereld op je geliefden na, dan zou ik dat niet per se als goede gozer bestempelen. Maar goed ik ken hem niet persoonlijk, kan alleen oordelen over de info die tot mij komt en in die info lapt Nainggolan toch iets te vaak de regeltjes aan z'n laars. Of ie een sigaretje rookt of een pintje drinkt moet ie lekker zelf weten, maar laat je dan chauffeuren IPV van stoer te doen in je veel te dure auto.

22 augustus 2021 om 14:56

Iemand die drinkt en rijdt kan voor mij geen goed persoon zijn eerlijk gezegd.

22 augustus 2021 om 15:02

Tja, dat hangt af van wat je maatstaven zijn. Moreel vind ik het ook verwerpelijk om dit te doen, want je brengt je medemens ernstig in gevaar. Op dat vlak zou ik hem dus ook niet als ''goed mens'' bestempelen. Persoonlijkheden zijn echter zelden zwart/wit. Kan best dat hij gewoon roekeloos is en weinig discipline kent en de mogelijk gevolgen van dit soort acties niet overziet. Tegelijkertijd kan hij dan een fantastische kerel blijken om als vriend te hebben of heel zorgzaam zijn voor zijn naasten.

22 augustus 2021 om 14:41

Ik vond dit in zijn hoogtijdagen een fantastische middenvelder. Had het talent om een van de absolute sterren te worden, samen met De Bruyne en Hazard bij het nationale elftal, maar heeft vooral op talent geteerd en niet op mentaliteit.

22 augustus 2021 om 14:47

Had een soort Vidal+ kunnen worden in mijn ogen, maar zo zijn er veel voetballers die het talent wel hebben maar de mentaliteit niet.

22 augustus 2021 om 14:44

Het is wel echt heel jammer. Want het is/was echt een hele goede speler. Ben benieuwd hoe die het gaat doen bij Antwerp, Maar die keuze zegt ook wel weer iets denk ik

Voorbeeldfunctie? Ik heb deze man in de versuz coke zien snuiven op de wc’s in zijn tijd bij Roma. Als ik destijds nuchter genoeg was had ik een foto genomen en was ik wel rijker geworden.

En dit is precies de reden waarom Martinez hem niet meer mee wou nemen. Hij heeft totaal maar dan ook totaal geen zelfcontrole of zelfkritiek.

Nu ook weer: volgens zijn advocaat waren er "specifieke omstandigheden" waardoor hij achter het stuur kroop en met hoge snelheid door Antwerpen raasde. Zoals wat? Er was geen enkele taxi in Antwerpen te vinden?

Het is gewoon heel simpel: Radja doet wat Radja wil en als hij gepakt wordt is het altijd toch weer de schuld van "omstandigheden" of "anderen".

Ik vrees dat Antwerp een hele dure molensteen heeft binnengehaald ...

23 augustus 2021 om 19:45

Inderdaad ik herinner me nog dat bijna heel België over de bondscoach heen viel, want zonder die speler zou het niks worden. Het is alleen van kwaad naar erger gegaan. Jammer er zat veel potentie in deze speler

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Antwerp FC

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Aurélio ButaVerdediger110
B. VerstraeteMiddenvelder111
J. ButezKeeper110
M. FreyAanvaller1112
B. ManuelAanvaller113
P. GerkensMiddenvelder101
J. BatailleVerdediger110
Voor de complete selectie: Clubpagina Antwerp FC.

26 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren