Boadu moet door bal op de paal vrezen voor Champions League met Monaco

Dinsdag, 17 augustus 2021 om 22:50Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 22:58

AS Monaco moet alle zeilen bijzetten om zich dit seizoen te verzekeren van deelname aan de Champions League. De ploeg van Niko Kovac rekende in de vorige ronde over twee duels vrij eenvoudig af met Sparta Praag (0-2 en 3-1), maar had het dinsdagavond tegen Shakhtar Donetsk beduidend lastiger. De Monegasken domineerden wel in balbezit, maar konden daarmee niet voorkomen dat Shakhtar met een 0-1 zege huiswaarts keerde. Myron Boadu begon op de bank, kwam twintig minuten voor tijd binnen de lijnen en schoot op de paal. Bij Shakhtar verscheen Lassina Traoré wél aan de aftrap.

Monaco draait tot op heden stroef in de Ligue 1 en wist in de eerste twee duels niet tot een zege te komen. Tegen Nantes bleef de ploeg steken op een 1-1 gelijkspel, terwijl vrijdag zelfs met 1-0 werd verloren van FC Lorient. Kovac kon tegen Shakhtar niet beschikken over doelman Alexander Nübel, die te kampen heeft met maagproblemen. In de voorhoede koos de Kroaat voor Kevin Volland en Wissam Ben Yedder, die de voorkeur kregen boven Boadu. De van AZ overgekomen aanvaller stond tegen Lorient nog aan te aftrap, toen hij na een klein uur spelen gewisseld werd.

In een levendige slotfase golfde het spel op en neer. De eerste grote kans van de wedstrijd werd na zeven minuten spelen genoteerd door Mykola Matviyenko, die werd bediend in het strafschopgebied en het probeerde met een schot in de linkerhoek. Radoslaw Majecki had er echter goed het zicht op en wist een vroege tegentreffer te voorkomen. Aan de andere kant was het amper een kwartier later wel raak. Pedrinho bleef met wat geluk op de been tussen een aantal spelers van Monaco, dribbelde het strafschopgebied in met een mooie solo en rondde beheerst af met een beheerst schot in de rechterhoek: 0-1.

Shakhtar liet het initiatief aan Monaco, zonder dat het verdedigend in de problemen kwam. De grootste mogelijkheid van Ben Yedder kon vrij eenvoudig onschadelijk worden gemaakt. De spits van de thuisploeg schoot na een knappe actie in de linkerbovenhoek, maar vond doelman Anatoliy Trubin op zijn weg. Ook op een schot van Aurélien Tchouaméni had de Oekraïense doelman een uitstekende redding in huis. De middenvelder van Monaco probeerde het met een schot van afstand, maar zag zijn poging ternauwernood uit de rechterhoek worden gehouden.

In het tweede bedrijf veranderde het spelbeeld amper en was het Monaco dat voor de meeste dreiging zorgde. Ben Yedder schoot na een goede individuele actie op Trubin, waarna de goalie ook op een schot van Tchouaméni in twee instanties een antwoord had. Tussen die kansen door betrad Boadu het veld voor nieuwe aanvallende krachten, samen met Krépin Diatta. Boadu kreeg zelfs dé mogelijkheid om de gelijkmaker op het bord te zetten, maar was ongelukkig in de afronding. Na vanaf de linkerkant van het veld naar binnen getrokken te zijn vond hij in de korte hoek de paal.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door asseperrin)

Boadu kost zijn club alleen maar centen zowel in de Champions League als in de competitie wordt je gekocht voor 15 miljoen kan je je team 20 miljoen Champions League geld opbrengen ram je hem op de paar haha zonder dollen ik gun hem het allerbeste maar hij moet ze echt snel beginnen er in te rammen want ik weet niet of ze in Monte Carlo evenveel geduld hebben als onze heren in Alkmaar.

17 augustus 2021 om 22:55

Die mino Raiola is eigenlijk gewoon een oplichter... hij heeft Monaco opgelicht.. dus dan stapt hij naar de directie daar en zegt ik heb echt een goede speler voor jullie, die moeten jullie hebben...precies wat jullie nodig hebben.. daar gaan jullie veel plezier aan beleven.. hij is eigenlijk een verkoper aan de deur, die je iets probeert aan te smeren.. of een tweehands autoverkoper, die een auto probeert te verpatsen maat eigenlijk stuk is.. dat is Mino Raiola...Boadu is een beperkte speler, niet goed genoeg...

17 augustus 2021 om 22:59

Dat concludeer je snel na 115 minuten Boadu bij Monaco.

Spelers kun je eigenlijk pas na een jaar echt beoordelen vind ik, tenzij ze overduidelijk het niveau niet aankunnen. Dat vind ik bij Boadu niet het geval.

17 augustus 2021 om 23:07

Ja klopt, tegenwoordig zijn die zaakwaarnemers leidend voor clubs. De scouts zijn er enkel nog voor het serveren van koffie bij de lunch...

17 augustus 2021 om 23:19

Raiola is gewoon de beste in zijn vak. Ik denk dat hij ons nog naar een prima club kan brengen. Snap de haat ook nooit zo goed op de beste man, als ik voetballer was, had ik zeker Raiola gekozen dan had je nooit meer hoeven werken na je carrière, mooiste clubs gehad en de mooiste steden gezien.

18 augustus 2021 om 00:09

@JustinMorris,

Als we spelers moeten beoordelen op niet eens een handjevol wedstrijden schiet het niet op nee. Jij zegt minstens beoordelen na een jaar. Ikzelf denk zelfs na 2 of zelfs 2,5 -3 jaar. Ook het transferbedrag speelt een rol. Eerste jaar is vaak wennen voor spelers, vooral uit t buitenland. Zo ook Boadu dus. Bedoel.. Anders land, cultuur, taal etc. En dan zie je vaak dat in het 2e jaar een speler ineens gaat vlammen. Of het vlamt in het eerste jaar en staat iedereen op de banken terwijl in die jaren erna een spelers ineens niets van bakt. Moeilijk dus. Maar minimaal 2 jaar aankijken moet kunnen. Wat vaak wel speelt is dat als je voor een groot bedrag bent aangekocht en je stagneert of presteert niet het al gauw bekeken is. Dus transferbedragen spelen ook een grote rol.

18 augustus 2021 om 01:27

Spelers voor een groot bedrag krijgen juist veel meer tijd. Het zijn de goedkope die direct op de tribune of bank terechtkomen. Zie bijvoorbeeld werner, kepa, morata die een heel jaar mogen aanmodderen.

17 augustus 2021 om 22:58

Je hebt de wedstrijd niet gezien of wel. Speelde heerlijk.

17 augustus 2021 om 23:02

Speelde heerlijk daar kan Monaco straks bij de UEFA hun 20 miljoen startpremie mee halen ja we zijn niet gekwalificeerd maar Boadu speelde heerlijk dus zal FIFA om deze prachtige reden 20 miljoen overmaken want die liepen ook te smullen van een half uurtje boadu en gaan om deze prachtige reden even 20 miljoen overmaken naar de werkgever van Boadu!

17 augustus 2021 om 23:03

@Blue0101 de helft hier op VZ heeft geen enkel idee waar ze het over hebben. Ook lachwekkend dat je bovenbuurman zijn oordeel heeft klaar liggen over Boadu terwijl het seizoen pas net is begonnen. Het lijkt hier wel een hype om maar negatief te praten over types als Raiola’s en Kuyt.

17 augustus 2021 om 23:30

Waar heb je het over? Hij creëert zelf de mogelijkheid. Het is niet alsof hij de bal zo voor het intikken had..

18 augustus 2021 om 19:24

Ik vroeg of je gekeken had? Wat duidelijk niet het geval is, maargoed.

17 augustus 2021 om 23:53

Ben yedder en volland waren ook niet best dus die “kosten de club ook centen “en van die 2 verwacht je juist dat zij . verschil maken. Boadu is er pas en heeft gewoon tijd nodig.

18 augustus 2021 om 00:58

Ga toch weg. Je hebt helemaal niet gekeken blijkt wel uit je betoog met je ‘ram je hem op de paal’. Heeft 25 minuutjes gespeeld en deed het helemaal niet onaardig. De kans die hij helemaal zelf creëerde door een tegenstander uit te kappen en goed in de hoek schoot, werd net uit hoek getikt door de keeper en kwam daarna op de paal. De beste jongen heeft net een wedstrijd en een invalbeurtje erop zitten en je doet net alsof zijn carrière daar al over is.

18 augustus 2021 om 04:08

Duidelijk de wedstrijd niet gezien. Boadu krijgt 20min, Monaco speelde de gehele wedstrijd matig en de enige serieuze poging kwam van Boadu die na een mooie beweging in de korte hoek schoot en ongelukkig de paal raakte.

18 augustus 2021 om 11:40

anderhalve wedstrijd op weg... pff word zo moe van dit soort opmerkingen.

Bij zijn debuut ook grote kans gemist, hopelijk blijft hij rustig, kansen blijven missen, of puur weg pech, kan echt vreten aan (jonge) spelers, en dan kan het helemaal fout gaan. Volgens mij had hij bij AZ toch ook zo’n fase dat de bal er ff niet in ging? Als aankoop wordt het dan nog zwaarder

17 augustus 2021 om 23:00

Die andere spitsen van Monaco scoren ook niet. Dat kan helpen. Hij is jong en is er pas net. Het kan allemaal nog komen.

17 augustus 2021 om 23:22

Ben Yedder scoort over het algemeen wel zijn doelpunten hoor en volgens mij had Volland er vorig jaar ook genoeg gemaakt. Heb het even opgezocht ben Yedder 20 en Volland 16 dat zijn er al meer dan Boadu vorig jaar bij AZ. Dus om nu te stellen dat die andere spitsen ook niet scoren vind ik een beetje overdreven.

18 augustus 2021 om 08:55

Gaat om dit seizoen natuurlijk.

17 augustus 2021 om 23:27

Deze poging was alleen niet echt een kans, hij maakt zelf knap een beetje ruimte vrij voor een schot en schiet hem dan nog tussen 2 man door via de Pink van de keeper op de paar. Ik vond het juist knap dat hij hier überhaupt zo'n schot uit wist te krijgen.

17 augustus 2021 om 23:57

Bij AZ miste hij ook al de grootste kansen. Koelbloedigheid en afronding heb je of heb je niet en het is duidelijk dat hij daar niet zo goed in is.

50/50 wedstrijd gewoon weer volgende week. Vandaag maakt een mooi moment het verschil. Monaco was vandaag wel heel povertjes trouwens. Amper iets gecreëerd. Volgende week moet het stukken beter.

17 augustus 2021 om 23:11

Boadu toch 2 grote kansen hoor

17 augustus 2021 om 23:41

2 grote kansen? De ene op de paal creëert hij juist ruimte voor zich zelf, en was geen grote kans. De andere waar ik denk je het over hebt, wilde hij juist de bal neerleggen voor ze compagnon naast hem.
Maar goed, de andere 2 spitsen hadden een basisplek waar weinig vanaf kwam.

18 augustus 2021 om 00:13

De eerste had hij erin moeten schieten op 6 meter van de goal. En niet proberen ..ja wat eiglijk? Uiteindelijk.stuitte de bal knullig weg.
Jammer die ene keer dat hij er aardig doirheen was dat Makkelie hem terugfloot- onterecht bleek uit de beelden
En dat had de sympathieke Boadu er nou juist doirheen kunnen trekken..
Nb ik ben als Monaco SC houder krities op Boadu want ik vind 17 mio gewoon erg veel vgln met bijv de 20 die AZ voir Koopmeiners wil vangen.

18 augustus 2021 om 10:59

Ik vond deze wedstrijd, voor de neutrale toeschouwer, niet om aan te zien. Beide clubs grossierden in fouten bij eenvoudige passes over een paar meter. Shakhtar leunde na de 1-0 redelijk achterover, omdat ze zagen dat Monaco niet bij machte was om iets serieus terug te doen. Maar daarmee verzuimden ze ook afstand te nemen, zodat volgende week nog alles mogelijk is. Echter als het volgende week weer wordt uitgezonden kijk ik liever niet, want het spel was echt matig. Ik vond beide clubs niet CL-waardig. Wat dat laatste betreft: bizar dat Sheriff Tiraspol door een 3-0 tegen Zagreb gewoon al met 1 been in de CL staat!

Boadu 24 min meegedaan.
Twee grote kansen; 1 tegen de paal via de ( goede) keeper en 1 x knullig van zn voet laten stuiten.
1 x onterecht teruggefloten voir buitenspel door Makkelie, 2 x balverlies in de hoek
Kortom, nogal flegmatiek, afwachtend en wat timide.
Boadu viel in voor de ( veel betere) Ben Yedder en - apart- niet voor Volland, die over de hill lijkt.
Boadu heeft nogal gauw ' ruzie met de bal' , dat was laatste jaar bij AZ eiglijk ook wel vaak.
Nb ik schreef vorig jaar dat Monaco veel beter Dolberg had moeten kopen vr nog iets minder dan de 17 mio. Kasper zit hier nu 30 km verderop bij Nice heel nice te spelen...

Hebben we het al over Sheriff Tiraspol gehad jongens, trots van Transnistrië, het Sicilië van het Oosten ? Die gaan er bij zijn zo lijkt het !

Overigens knap van Shakhtar dit, had ik niet verwacht. Dat Monaco kwam nog aardig dicht bij de Franse titel toch.

17 augustus 2021 om 23:47

Nou...vorig seizoen speelde Shakhtat IN Madrid Real van de mat, dacht 1- 4 of 2-4 . En won ook nog es in Oekraine van Real. Wanneer de Brazelianen (7!!) het op hun heupen hebben lukt ze alles. Eerste helft speelden Tete, Marlin, Dodo ( heel dapper) etc oogstrelend. Tweede helft veel minder

17 augustus 2021 om 23:50

Klopt ook wel, maar toch had ik Monaco ook best hoog zitten, en Shakhtar is niet eens kampioen geworden (op ruime afstand), dat zegt toch ook wel iets. Ik blijf maar verwachten dat de boel daar een keer instort omdat ze al jarenlang uit hun thuisbasis zijn verbannen (en die miljardair van ze het wel een keer mooi geweest vindt) maar voorlopig houden ze het daar aardig overeind

17 augustus 2021 om 23:53

Shaktar is al jarenlang een vaste naam in de CL en waren ook jaarlijks een club in pot 2 (zal nu wel 3 zijn). Ieder jaar slepen ze er een overwintering uit. Als het geen knockoutfase van de CL is dan zijn ze een vaste outsider voor de EL.

18 augustus 2021 om 00:02

Ik weet niet wat je ervan denkt maar ik had hier in Monaco liever Koopmeiners gehad...geeft structuur op t middenveld dat nu erg wisselvallig is omdat het 3 hele wisselvallige spelers zijn. Teun paar mio duurder maar hij geeft wel smoel aan n team; en dat heeft ons Monaco echt nodig

18 augustus 2021 om 00:02

@AY1905 Ja, toch blijft het bizar, gezien de situatie waarin ze zitten. Een supermodern stadion dat nu een kapotte bouwval is, en hun thuiswedstrijden op 1200 km van Donetsk (ter vergelijking, dat is alsof PSV zijn thuiswedstrijden in Venetië moest spelen). Ik had niet verwacht dat dat al die jaren maar goed bleef gaan...

18 augustus 2021 om 00:23

Speelden ook.veelal in Charkow aan de Russ grens iov Donetsk
Sjakhtar blijft zo goed omdat de Brazelianen ( deels genaturaliseerd) niet ' weg kunnen' uit Oek.

18 augustus 2021 om 00:33

@nick140 Ik heb speciaal weer eens ingelogd op deze site voor jouw reactie. Het stadion is helemaal niet kapot en is al helemaal geen bouwval. Het functioneert momenteel alleen niet als stadion, maar als opslagpost voor goederen. Een deel van het stadion is enkele jaren terug geraakt door een vliegtuigbom, maar deze schade is al enkele jaren geleden opnieuw hersteld. De thuiswedstrijden van Shakthar worden gespeeld in Kharkov (vorig jaar Europese wedstrijden in Kiev), wat ruim 300 km van Donetsk ligt, dus geen 1200, dat is onzin. Er wonen redelijk wat supporters in deze omgeving (echter volgend jaar als Metalist weer terug is zullen ze dat wel gaan merken). Het zal nog niet zo worden als vroeger, maar helemaal dramatisch is het niet meer (dat was het wel). @martinrafter62 De brazilianen kunnen wel weg, echter vraagt Shakthar altijd zeer hoge transfersommen. Geld is er namelijk genoeg.

18 augustus 2021 om 01:14

Shakthar is al jaaaren lang een hele sterke club hoor. Dus zo verassend is dit niet. Hebben altijd goeie spelers en zijn niet minder dan Monaco. Het is idd jammer dat ze daar nog niet kunnen spelen in eigen stadion maar wel bijna. Prachtig stadion overigens!

18 augustus 2021 om 02:28

Excuus, heb misschien gechargeerd in mijn beschrijving van het stadium, dacht foto's gezien te hebben dat het ernstig beschadigd was geraakt. Daarbij doelde ik er verder op dat ze een tijd hun thuiswedstrijden in Lviv gespeeld hebben, maar ik heb dat wel ongelukkig geformuleerd, want dat doen ze al een hele tijd niet meer. Maar voor de goede orde, het was alleen maar bedoeld als bewondering die ik heb voor de veerkracht van Shakhtar Wel waardevolle correctie van je, ik zal proberen mijn grote mond wat vaker te houden haha

Shakthar is duidelijk weer op de weg terug na een dramatisch einde van vorig seizoen waar we geen kampien werden. Eindelijk lijkt het defensief weer te lopen (vorig jaar onder Castro was het dramatisch) en lijken de aankopen heel goed gescout te zijn die goed passen. Fijn als we dit jaar weer de CL weten te halen, want de Zerbi kan dan lekker een jaar goed doorbouwen met dit elftal. Heb er alle vertrouwen in dat Shakthar weer op het oude level kan komen van de jaren onder Lucescu. Echter moet Marcos Antonio wel echt scherper worden. Die lijdt enorm veel balverlies in dit soort duels.

18 augustus 2021 om 10:41

Heeft PSV het goed getroffen met de loting door Shakthar te ontwijken en Benfica te loten? Wie schat jij hoger in tussen Benfica en Shakthar?

20 augustus 2021 om 18:33

@zermatt, Dat vind ik heel lastig om in te schatten, ik volg Benfica niet echt. Shakthar is nu onder De Zerbi in ieder geval een stuk sterker dan vorig seizoen, wat ook deels door de aankopen komt. Het is dus wel een team in opbouw. Benfica vond ik overigens niet heel sterk, maar het zijn natuurlijk wel Portugezen

Ben nou echt reuze benieuwd wat Ihattaren straks gaat doen als PSV wel plaatst voor CL en Monaco niet (waar hij aan gelinked werd aantal weken terug)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Monaco

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Angers174
7.Nantes174
10.Lille OSC15-2
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
W. Ben YedderAanvaller116
A. TchouaméniMiddenvelder101
M. BoaduAanvaller100
K. VollandAanvaller103
A. NübelKeeper110
R. AguilarVerdediger90
B. BadiashileVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Monaco.

2 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AS Monaco 10 0 0 0
2021/2022 AZ 0 0 0 0
2020/2021 AZ 31 15 1 0
2019/2020 AZ 24 14 1 1
2018/2019 Jong AZ 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Wim Kieft verbaast zich: ‘Messi en Xavi kunnen dat, maar PSV...’

Wim Kieft heeft met verbazing gekeken naar de spelopvatting van PSV tegen AS Monaco. In zijn column in De Telegraaf zet hij zijn vraagtekens bij de energieke speelwijze van de Eindhovenaren,...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 oktober
Hoewel Mohamed Salah interesse geniet van Real Madrid, heeft hij oren naar een langer verblijf bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren