‘Kane vastbesloten om Grealish te volgen richting Manchester City’

Zondag, 1 augustus 2021 om 09:03Rian Rosendaal • Laatste update: 09:06

Harry Kane wil net als Jack Grealish de overstap maken richting Manchester City, zo weet The Telegraph te onthullen. De 28-jarige aanvaller is naar verluidt van plan om komende week te praten met voorzitter Daniel Levy over een tussentijds vertrek bij Tottenham Hotspur. Kane zal in dat gesprek uitleggen dat hij eindelijk een keer voor de prijzen wil spelen, zo klinkt het vanuit Engeland.

Kane keert maandag terug op het trainingsveld van Tottenham, na een vakantie van enkele weken na het bereiken van de EK-finale met Engeland. Het is echter de vraag of hij nog lang aan de Noord-Londense club verbonden zal zijn. Kane liet voorafgaand aan het EK in een interview met Gary Neville weten dat hij gecharmeerd is van Manchester City en dan met name van Kevin De Bruyne. De regerend landskampioen is echter niet van plan om te voldoen aan de vraagprijs van 187 miljoen euro die Tottenham momenteel hanteert.

Manchester City weigert absolute hoofdprijs neer te leggen voor Kane

De vraagprijs die Tottenham Hotspur hanteert lijkt het grootste struikelblok te zijn.Lees artikel

Levy wil Kane niet zomaar laten gaan en de voorzitter van the Spurs lijkt derhalve niet van plan te zijn om de vraagprijs zomaar te laten zakken. Ondertussen blijft de aanvalsleider van Tottenham en Engeland een voorname kandidaat om de naar Barcelona vertrokken Sergio Agüero op te volgen bij Manchester City. Kane ligt nog tot medio 2024 vast bij Tottenham. Hij is ook al genoemd als mogelijke aanwinst van Chelsea, maar er lijkt een duidelijke voorkeur te zijn voor the Citizens.

Ondertussen wacht Grealish op toestemming van Aston Villa om te mogen praten met Manchester City. Volgens The Telegraph heeft men al een eerste bod van omgerekend 117 miljoen euro uitgebracht op de middenvelder. Daarnaast was Grealish vrijdag niet aanwezig bij de presentatie van het uitshirt, wat volgens verschillende Engelse media duidt op een vertrek van de international. Grealish liet eerder nog wel zijn gezicht zien bij de lancering van het thuistenue.

Ook Fabrizio Romano meldde dat de transfer zich in de afrondende fase begeeft. De transferexpert twitterde vrijdagavond dat Manchester City aandringt om de deal de komende dagen te beklinken. "De medische keuring kan worden voltooid zodra volledige overeenstemming wordt bereikt met Aston Villa", slingerde Romano de wereld in. De leiding van Manchester City hoopt dat dit monsterbod voldoende is om de Engels international nog deze zomer binnen te halen. Manager Josep Guardiola zou het binnenhalen van Grealish inmiddels belangrijk vinden dan het aantrekken van Kane, zo wist The Athletic vrijdag te melden.


Poll

Zie jij Harry Kane naar Manchester City vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Kane wilt wat RVP in mindere maten ook deed verkassen naar de top van PL om prijzen te winnen.Hij ziet het bij zijn vormalig ploegenoot Walker die wint prijs na prijs.Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik van Guardiola moet vinden. Het spel van City vind ik al jaren genieten echt heerlijk .City kan ik elke wedstrijd van genieten ze spelen zo mooi verzorgd goed voetbal niet normaal.Maar ze winnen de CL niet en Pep krijgt ook in coronatijd lijkt het elke speler die hij wilt.Stel dat Pep niet de trainer was en met dit materiaal geen CL won was die persoon dan nog trainer?Als Kane vertrekt zal Levy vast weer paar nutteloze aankopen doen zoals bij Bale destijds en spurs heeft tijd nodig denk ik na de bouw van het nieuwe stadion.Levy verkoopt zijn spelers terecht veelste te duur.Maar koopt meestal spelers die veel tijd nodig hebben of middelmaat.Zal het nu anders zijn?

1 augustus 2021 om 09:20

City heeft deze window wel veel inkomsten gegenereerd, en met het vertrek van Aguero komt er ook nog salaris vrij. Als beide komen zie ik ook wel iemand vertrekken eerlijk gezegd, ik hoop en denk Bernardo. Die valt dan buiten de boot, en zou ook weg willen uit Engeland.

1 augustus 2021 om 10:21

Veel inkomen? Waarvan dan? Geen supporters in het stadion en geen spelers verkocht voor noemenswaardige transfersommen. Want enkel met de PL en CL gelden kunnen ze toch geen 300 miljoen aftikken voor 2 spelers??

1 augustus 2021 om 10:28

Er is al voor 40 miljoen verkocht en een aantal talenten staan ook op de lijst. City gaat de 60 miljoen aan uitgaande transfers wel aantikken. Daarnaast is Aguero ook vertrokken en Eric Garcia. Ik benoem overigens niet voor niets "deze window", over het hele jaar verlies gedraaid (net als alle teams).

1 augustus 2021 om 10:59

40 (zelfs 60) miljoen wil ik nou niet bepaald veel noemen. Daarnaast, als je 60 miljoen binnenhaalt aan uitgaande transfers en verder verlies draait afgelopen seizoen stel je je toch wel vragen bij 250 miljoen uitgeven aan 2 transfers? Als je als club dan de voorbije jaren het rustig aan had gedaan en daardoor wat reserve had of weinig lopende leningen voor voorgaande transfers tot daar aan toe maar City geeft gewoon al 5-10 jaar standaard het meeste uit aan transfers, haalt bijna het minste binnen aan transfers van alle Europese topclubs en komt niet eens in de buurt van de hoogste omzetten (barca, United, Madrid) maar zou zelfs na een jaar als dit waar ze verlies leden voor 250 miljoen 2 spelers kunnen aantrekken want ja ze hebben toch voor 60 miljoen verkocht... En niemand stelt zich vragen?

1 augustus 2021 om 11:21

Vragen stellen mag altijd, maar Manchester City is nooit veroordeeld dus de boekhouding zal in orde zijn. Ik verwacht wel dat er meer spelers zullen vertrekken overigens. Daarnaast, er zijn meerdere clubs die met geld strooien deze tranferperiode. Ik zit eigenlijk nog te wachten op Real Madrid, ik lees weinig geruchten. Of gaan ze het met deze squad doen?

1 augustus 2021 om 11:34

Real Madrid wil Mbappe of Haaland, iets anders gaan ze niet doen en om 1 van die 2 te halen moeten ze eerst nog meer verkopen. Met het vertrek van Varane en Ramos is de ruimte er in het salarishuis maar met de 50 miljoen die ze voor Varane kregen kunnen ze nog geen transfersom ophoesten. Isco, Mayoral, Mariano, Vallejo etc staan allemaal op de nominatie om te vertrekken en financiele ruimte te maen

1 augustus 2021 om 12:03

@real8

Hoezo is 40 miljoen euro niet veel?

1 augustus 2021 om 14:08

City is niet veroordeeld omdat het bewijs verjaard was en niet rechtmatig verkregen. Oftewel wel degelijk schuldig maar bij letter van de wet zijn ze er mee weggekomen.

187 miljoen voor een 28-jarige, beetje gekkenhuis wel. Vond die Gabriel Jesus zich in het begin prima profileren en dacht altijd wel dat hij de opvolger van Aguero zou worden. Lijkt er toch doorheen te zakken, kijk als je als club nu 187 miljoen gaat neerleggen dan kan je dus beter Haaland kopen. Zou het niet leuk vinden voor m'n eigen club maar lijkt mij wel iets beter beleid.

1 augustus 2021 om 09:21

Met Kane heb je veel meer zekerheid een jongen die PL kent volwassen en gretig constant is.
Haaland zal zoals elke topspeler even moeten wennen aan de PL wat niet gek is.
Alles draait om de CL 187 is sws gestoord maar dat was 150 voor Hazard ook.
160 voor Coutinho is ook verbrand

1 augustus 2021 om 11:31

Zekerheid ? hou op met me, de enige zekerheid die je hebt is dat hij weer geblesseerd raakt. Haaland is ook geen zekerheid. Maar je moet toch wat.

1 augustus 2021 om 09:23

Gabriel Jesus is het net niet, ik vraag me ook af of hij helemaal in het City systeem past. Hij heeft een goede actie en snelheid maar laat dit eigenlijk nooit zien in de wedstrijd en zijn finishen is ook niet top. Wat betreft Kane en Haaland, daar heb je gelijk in. Wellicht kan Jesus de andere weg bewandelen? Al zou City dan alsnog een spits moeten halen, denk wel dat Jesus bij een Dortmund beter uit zijn verf komt.

Lastig. Ik vind beide spelers geweldig en zou ze graag bij Manchester City zien, maar niet voor deze bedragen. Kane is echt veels te duur, Grealish is niet nodig tenzij er iemand vertrekt. Mochten beide deals beklonken zijn zal het smullen worden, maar toch met een ietwat bitter smaakje. Kane is te oud en blessuregevoelig voor dit bedrag. Grealish lijkt zo goed als zeker te zijn. Dan zie ik liever Nuno Mendes & een andere spit komen. De vraag is wie?

1 augustus 2021 om 09:23

Ik begrijp dat het veel te duur is, maar stel dat Kane Manchester City wel de CL oplevert, dan praat niemand straks over geld. Kane maakt zijn goals wel en blessuregevoelig en oud? Hij is 28, de leeftijd waarin de meeste spelers op hun top zitten. Qua blessures valt het mee, alleen afgelopen jaar was hij aan het sukkelen, maar heeft toch nog zijn goals meegepakt, dacht ik zo?

1 augustus 2021 om 09:26

Tuurlijk, en de prijzen stijgen alleen maar. Als Kane nog 5 of 6 jaar op topniveau kan spelen blijft het erg veel geld, maar dan kan hij ook erg veel voor de club betekenen. Ik vraag me alleen af of Kane fysiek zo lang meekan. Kane is geen Ronaldo, Benzema of Ibra (maar wel duurder).

1 augustus 2021 om 09:37

Dat betwijfel ik ook, maar stel (ik weet het, het is speculeren) dat Manchester City nu in de komende jaren met Kane 1 of 2 keer de CL wint, dan haalt hij dubbel en dwars zijn geld eruit. City is er dichtbij, maar ik denk dat ze in Kane de missende schakel zien en mrt hem heeft Guardiola meerdere opties en zijn ze niet meer afhankelijk van de goals van een Sterling.

1 augustus 2021 om 11:05

Dora het verschil in prijzengeld tussen een halve finale en de trofee winnen is nog geen 30 miljoen euro... Dat maal 1 of 2 maakt niet dat Kane zijn transfersom dubbel en dwars waard is hoor. Goed, de CL winnen is nooit slecht voor je sponsorcontracten ed maar dat is zo volatiel en afhankelijk van andere factoren zoals de duur van je huidige contracten bv dat je dat moeilijk mee kan incalculeren. Kan je wel op een briefje geven dat daar geen verschil van 30-40 miljoen op zou zitten hoor. Zelfs in het beste geval niet. Dus nee, zelfs als City de CL 1 of 2x wint dankzij Kane maakt dat hem het prijskaartje nog niet waard.

1 augustus 2021 om 19:41

Als je 2x in 4-5 jaar de CL wint lijkt me dat het zeker wel meer dan 30 miljoen oplevert. Bijv shirt verkopen en sponsor contracten. De fanbase zal er ook groter door worden.

2 augustus 2021 om 00:15

Shirt verkopen levert je nauwelijks wat op. Sponsorcontracten zijn zoals gezegd te volatiel, zit teveel invloed van andere factoren op (corona, economie in het algemeen, duur van huidige contracten die perfect nog 10 jaar kunnen lopen etc). De enige zekerheid die je hebt en aantoonbaar is is dus prijzengeld en dat is wel degelijk een verschil van 30 miljoen vs wat City nu doorgaans pakt in de CL. Denk nou zelf eventjes logisch na... Madrid pakte op 5 jaar tijd 4x de CL. Ze waren wel de rijkste club in die periode (ik doel op hoogste omzet) maar 1) dat waren ze de jaren daar voor ook al afwisselend en 2) het gat met de nummers 2 en 3 kwam ook maar neer op een 5 procent oid, twee clubs die al jarenlang geen CL meer hadden gewonnen. De omzet van Madrid is niet aantoonbaar de lucht ingeschoten door het winnen van de CL. Er was jaarlijks een positieve groei te noteren maar die kwam procentueel overeen met naaste achtervolgers die zoals gezegd dus niet de CL wonnen. Dan is het vrij duidelijk toch?

2 augustus 2021 om 12:42

Real heeft al generatie op generatie fans. City is nog maar een goeie 10 jaar bezig als topclub, dus eens de CL winnen is echt wel belangrijk voor status en bijhorende extra inkomsten. Of een speler van 180 miljoen daardoor gerechtvaardigd is? Dat is weer iets anders.
Ik zie wel dat City een spits mist. En die goeie kosten nu eenmaal buitensporig veel geld. Het is ofwel een beetje gokken en voor 50 of 60 miljoen een talent kopen van 18 ( waar er maar heel weinig echt van doorbreken ). Of een gevestigde waarde voor heel geld veel kopen. Optie 3 is er ook: niet meedoen in die race met hoge bedragen en dan haak je zo goed als zeker af als topclub.

1 augustus 2021 om 09:40

@Etihad "zal het smullen worden" Smullen? Met Kane is het game over voor de rest. City gaat PL zwaar domineren. Nemen de bijnaam van Arsenal over toen zij domineerden. Zo wat een team. Kan oprecht niet bedenken wie dit City kan stoppen dan in de PL.

1 augustus 2021 om 09:51

Ik denk dat Chelsea nog weleens zou kunnen verrassen. Liverpool blijft altijd een titelkandidaat en vlak Manchester United ook niet uit. Op papier is City ontzettend sterk, met Kane erbij nog meer, maar het wordt erg interessant.

1 augustus 2021 om 10:10

Ik denk dat je United en Chelsea flink onderschat, die zijn ook heel sterk. City kon geen vuist maken tegen Chelsea en United is altijd lastig. City laat het alleen altijd zien tegen de kleintjes, daar verliezen de andere punten op. Al zouden beide komen wordt het alsnog een heel zwaar seizoen, zwaarder dan ooit.

1 augustus 2021 om 10:23

Ik denk ook dat vooral Chelsea de concurrent zal worden. Daar komt ook wel nog wat bij ( topspits) en die waren vorig seizoen, sinds Tuchel, eigenlijk al even sterk dan City.

1 augustus 2021 om 10:25

@dora Niet alleen op papier maar ook op het veld. Ik zie Chelsea juist niet mee doen. Zijn druk bezig met een topspits (Haaland, Lukaku) maar zullen denk ik niet halen. Kopen dan een twijfelende spits.

1 augustus 2021 om 10:27

@Etihad United heeft alleen met Sancho goede aankoop gedaan. Varane is niet de topverdediger/leider die Man Utd verder brengt. Met Kane erbij zie ik City helemaal uitlopen. City miste echt een killer.

1 augustus 2021 om 10:29

Eens, ik ben ook niet onder de indruk van Varane. Ik denk niet dat hij de torenhoge verwachtingen waar zal maken. Alleen United was vorig seizoen ook al heel sterk, zeker de laatste periode van het seizoen.

1 augustus 2021 om 10:44

@MrKrillin, sinds Tuchel trainer is, heeft hij goede resultaten geboekt in de Premier League met 1 verliespartij in 15 wedstrijden. Daarnaast nog de CL gewonnen. Ik heb het idee dat Chelsea echt een team aan het worden is en dat zou zomaar verrassend kunnen uitpakken. We zullen het meemaken, maar City onverslaanbaar noemen, zou ik niet direct willen zeggen. Twee jaar geleden werden ze ook titelfavoriet geschaard (logisch uiteraard), maar werd Liverpool met een straatlengte voorsprong kampioen. Daar zal Kane geen extra verandering in brengen, aangezien Aguero ook geen koekenbakker is (laatste jaar blessure uiteraard niet meegerekend).

1 augustus 2021 om 10:45

@etihad Ik ben trouwens ook niet echt onder de indruk van de trainer. Pep is natuurlijk een betere trainer. Op dit moment zie ik in Europa qua kwaliteit alleen PSG en Bayern als gelijkwaardigen of betere.

1 augustus 2021 om 10:49

@dora Ik begrijp je punt helemaal. Ik ben zelf niet echt onder de indruk van Chelsea. Vorig jaar zaten zij goed in de flow na de trainerwissel. Tuurlijk als zij Lukaku halen, verandert ook daar veel. Kante is natuurlijk wereldtop. Ik denk niet dat zij het kunnen herhalen. Ik heb niets met City maar denk wel dat het over is voor de rest. Team heeft geen zwakke plekken en van reserve zou je ook een team kunnen maken die zou strijden voor CL plekken.

1 augustus 2021 om 11:02

Ik snap het ook niet goed. Grealish vind ik ook ietwat onnozel omdat hij inderdaad helemaal niet nodig is. Een spits lijkt mee veel dringender voor City maar Kane is inderdaad dan weer belachelijk duur. Als hij 3 jaar jonger was en niet zo blessuregevoelig misschien. Kane voor 100-120 miljoen zou een goede deal zijn lijkt me.

Als ik Spurs was zou ik de voorwaarde stellen dat Delap de andere kant op wandelt. Supertalent, zonde dat er geen ruimte is voor talent bij City.

1 augustus 2021 om 10:07

Die gaat hoogstwaarschijnlijk verhuurd worden aan Stoke City. Ik verwacht ook veel van Delap, hopelijk komt die aan spelen toe.

Kane kan willen wat die wil, hij heeft nog 3jarig contract nadeel, levy is de voorzitter groter nadeel voor hem. Hij kan alleen zijn eigen weg krijgen door te weigeren van te trainen en een transfer request indienen. En dan nog valt het te zien of levy buigt. En hij had een tijdje terug gezegd niet moeilijk te gaan doen als het niet doorging. Mss heeft hij zich ondertussen bedacht.

Of Kane nu al niet over de hill is? Vond m niet meevallen afg EK. Bij Spurs is alles om hem aangepast, bij City kan dat niet.
Hou t bij Grealish wat mij betreft heeft City daar veel meer aan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea1311
2.Liverpool1311
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. SterlingAanvaller51
R. MahrezAanvaller41
Ferran TorresAanvaller42
S. CarsonKeeper00
N. AkéVerdediger20
Z. SteffenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

58 fans
Aanvaller, 28 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren