Manchester United en Real Madrid naderen akkoord van 50 miljoen euro

Zondag, 25 juli 2021 om 20:59Chris Meijer • Laatste update: 21:58

Er zit schot in de onderhandelingen tussen Real Madrid en Manchester United over Raphaël Varane, zo melden onder meer Goal, Le Parisien en RMC Sport. Beide partijen naderen een akkoord over een transfersom van circa vijftig miljoen euro. Varane zou zelf al een akkoord hebben met Manchester United en wil naar verluidt dolgraag de overstap naar de Premier League maken.

De naam van Varane wordt de afgelopen weken steeds nadrukkelijker in verband gebracht met een overstap naar Manchester United. De 28-jarige centrumverdediger heeft bij Real Madrid nog een contract tot medio 2022 en heeft alle aanbiedingen om die verbintenis te verlengen naast zich neergelegd. Manchester United wil profiteren van die situatie, terwijl Varane zelf graag de overstap naar Engeland zou willen maken. Sky Sports meldde onlangs al dat Varane toestemming had gekregen om te onderhandelen met Manchester United.

Verschillende internationale media melden dat er reeds sprake is van een persoonlijk akkoord tussen Varane en Manchester United. Nu naderen the Red Devils ook een akkoord met Real Madrid, nadat er aanvankelijk nog sprake was van een groot verschil tussen vraag en aanbod. Manchester United wilde profiteren van het nog maar een jaar doorlopende contract van Varane in de Franse hoofdstad. Tegelijkertijd werd ook Paris Saint-Germain genoemd als gegadigde, maar het heeft er alle schijn van dat de Frans international de overstap naar Engeland gaat maken.

De verstandhouding tussen Manchester United en Real Madrid is volgens Goal uitstekend, waardoor beide partijen het onnodig achten om een ‘schaakspel te spelen’. De transfersom valt vermoedelijk uit tussen de 45 en 55 miljoen euro, al wordt er door andere media gesproken van een transfersom van 50 miljoen euro. Varane was zondagavond niet van de partij bij de oefenwedstrijd van Real Madrid tegen Rangers, die door de Koninklijke met 2-1 verloren werd. Na Jadon Sancho is de verdediger de tweede grote zomerse aankioop van Manchester United.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door pimpofpersia)

Dit is oprecht diefstal lol. Ik snap dat zijn contract over 1 jaar eindigt, maar als fan hoop je toch 55-60 miljoen te verdienen aan een speler als Varane. Maar goed, de laatste tijd is Real incompetent als het op transfers aan komt.

25 juli 2021 om 21:08

Van mij mag ie weg hoor. Met Alaba Militao en Nacho heb je al 3 betere cv's. Daarbij is hij afgelopen jaren alleen maar slechter dan beter geworden.

25 juli 2021 om 21:09

Sinds wanneer is nacho beter dan Varane?

25 juli 2021 om 21:11

Varane doet al een tijdje niks goeds bij madrid en Nacho is altijd wel een voldoende, geen ruimte ma altijd een voldoende. Overigens ja Nacho waardevol doordat hij op verschillende posities uit de voeten speelt

25 juli 2021 om 21:15

Oh wauw ik wist niet dat de rangorde in Madrid zo in elkaar zat. Ik heb Varane altijd een top verdediger gevonden en Nacho was in mijn ogen een simpele selectiespeler. Als Varane echt zo ver is afgezakt, is hij dan nog wel een aanwinst voor United? Als Nacho al beter is dan zouden Lindelöf en Bailey ook beter dan Varane zijn lijkt mij

25 juli 2021 om 21:17

Varane naast Ramos was beter dan Nacho maar zonder el capitan die zijn handje vasthoudt valt hij telkens door de mand. Heeft niet de persoonlijkheid om op te staan en verantwoordelijkheid te nemen zoals Nacho dat wel kan (en deed vorig jaar met Militao)

25 juli 2021 om 22:40

@StadioSanPaolo

Nacho speelt al twee seizoenen een stuk sterker dan Varane. Op de momenten dat Ramos niet speelde, verving Nacho hem (meestal) uitstekend. Hij vormde ook een ijzersterk duo met Militao afgelopen jaar, twee spelers die elkaar goed aanvullen. Maar als Varane dan weer een keer speelde stond de verdediging gelijk te schutteren.

26 juli 2021 om 02:39

Zo gaat dat altijd daar bij jullie. Dan is hij ineens niks meer en mag hij weg en is Nacho ineens beter pfff. Zet jezelf niet voor lul man met je Nacho. Nacho is evengoed backup meer niet. Speelde de laatste wedstrijden van vorig seizoen sterk maar nooit in z’n leven dat hij beter is dan varane. Ik weet dat je dat nergens zegt maar hoe meeste fans ineens praten van ja van mij mag hij weg echt storend. Varane zoveel gegeven aan real en als hij iets nieuws wilt dan gelijk zo negatief praten. Topklasse materiaal!!!!!

26 juli 2021 om 10:27

Hoeveel wedstrijden van Real heb je gekeken afgelopen jaren?

Misschien moet je je focussen op je eigen club en niet je ongefundeerde mening over mensen heen spuien die een club daadwerkelijk volgen.

25 juli 2021 om 21:09

Real incompetent op transfers? Verklaar je nader. Ik vind een bedrag van 50mil in deze tijd vrij goed geregeld. Kochten hem voor 10 en maken enorm winst op hem.

25 juli 2021 om 21:21

En dan nog met een 1 jaar contract. Tsja, meer dan prima. Snap dit gebrabbel niet echt.

25 juli 2021 om 21:15

Hou op hoor, Varane is die 50 miljoen niet eens waard. Zonder Ramos naast hem stelt hij niets voor.

25 juli 2021 om 21:56

Naast Maguire is Varane het dubbele waard straks

Ik zie dit als een uitstekende aanvulling voor naast Maguire. Hopelijk nu nog een CVM zodat je Pogba en Bruno meer vrijheden kan geven!

25 juli 2021 om 21:07

De naam Camavinga doet ronde in de wandelgangen. Fabrizio Romano heeft immers laten weten dat de interesse van United serieus is.
Tuurlijk, Camavinga is niet niveau Pogba, maar dat die knul potentie heeft om het niveau van Pogba te halen of om er overheen te gaan is er zeker!
Laten we eerst maar hopen dat United weet aan te trekken..

25 juli 2021 om 21:12

Wil liever naar Spanje begreep ik. Is ook niet echt een defensieve middenvelder. Ik hoop zelf op Ndidi erg gek dat die eigenlijk niet genoemd word.

25 juli 2021 om 21:18

Hmm.. dan Milinkovic-Savic. Snap niet dat hij nog bij Lazio zit. Zo'n Arsenal slaapt ook. Zou een goeie versterking zijn!

25 juli 2021 om 21:58

Wat denk je wat Leicester voor Ndidi zal vragen? Als United aan klopt. Na die 80 miljoen van Maguire

25 juli 2021 om 22:10

De potentie om het niveau van Pogba te halen of zelfs beter te worden en vervolgens aangeven waarom Savic nog bij Lazio zit. Volgens mij speel je teveel fifa en heb je die spelers nooit wat wedstrijden zien voetballen. Prima spelers die nog beter kunnen worden, maar Camavinga zal nooit het niveau van Pogba halen en Savic is geen wereldtop.

25 juli 2021 om 22:41

Eens, die gaan veel te veel vragen natuurlijk. Voor mij wel de perfecte kandidaat!

25 juli 2021 om 22:53

@El Fenomeno, hoe kan je nu beweren dat Camavinga nooit het niveau van Pogba zal halen? Technisch zal hij nooit van hetzelfde niveau worden, maar hij leest het spel voor zich al zo goed op zo een jonge leeftijd. Ik denk dat hij best een meer constante speler kan worden aan de top dan Pogba, die het eerder van hoge pieken en diepe dalen moet hebben. Wel mee eens over Savic, dat is een goede middenvelder maar geen wereldtop. Hij is ook geen defensieve middenvelder trouwens.

25 juli 2021 om 22:53

Die 80 miljoen was sowieso al belachelijk. Maar Engelse spelers zijn hot en dus duur om te kopen in eigen land. Daarom kostte maguire zoveel. Arsenal wil bijvoorbeeld ben white kopen van brighton voor 50 miljoen. Omdat ze voor minder hem niet kunnen halen. Ik denk dat er nooit 80 miljoen voor ndidi betaalt gaat worden

Waar haalt Manchester United toch allemaal het geld vandaan ieder jaar. Ook al Sancho gekocht en nu weer 50 miljoen voor Varane. Ook worden er amper spelers verkocht.Hoewel denk ik wel dat Varane een goede aanvulling kan zijn naast Maguire. Dan heeft United een goed centrum.

25 juli 2021 om 21:09

United staat jaarlijks in de top 3 wat betreft inkomen aan merchandise alleen al! Je mag net zoveel uitgeven als dat er binnenkomt..

25 juli 2021 om 21:11

United heeft gigantische sponsorcontracten lopen met verscheidene merken. Daarom kunnen zei ook elke keer maar weer van die idiote salarissen uitkeren.

25 juli 2021 om 21:13

Wat vreemd is in deze covid tijd terwijl de inkomsten allemaal omlaag zijn gegaan. Er zelfs verliezen zijn gemaakt. En toch met miljoenen kunnen strooien. Waar is die FFP dan voor?

25 juli 2021 om 22:25

United is al sinds de jaren 90 de rijkste club ter wereld al denk ik zelf dat Bayern er ook goed op staat! Beste brand in de wereld als je het mij vraagt!

26 juli 2021 om 02:42

Bayern is een stabiele club maar die kunnen heus niet makkelijk een speler kopen van 60-70 miljoen deze tijd. En sowieso heb ik echt respect op de manier hoe bayern wordt geleid. Die weten wat ze kopen en strooien zowat nooit met geld.

26 juli 2021 om 08:43

Ik weet niet wat je bedoelt met rijkste club ter wereld. Daarmee kan je meest waardevolle club bedoelen of club met het meeste omzet. Hoe dan ook is United 1 van, niet de rijkste club sinds de jaren 90. In beide lijstjes moeten ze de voorbije 5 jaar bv de eerste plaats aan Madrid of Barca laten. Dat zou voor 2021 wel eens terug kunnen veranderen overigens (omzet dan, niet waarde) gezien de gevolgen van corona in Spanje zwaarder lijken door te wegen. Bayern komt niet eens in de buurt hoor.

25 juli 2021 om 21:14

Omdat United het meeste geld genereert van de hele Premier League. En dan praten we over en merchandise en sponsor contracten.

25 juli 2021 om 21:24

Premier League is de enige competitie die ontzettend veel geld genereert met die sponsors. Als je promovendus al 200+ Miljoen krijgt zegt dat genoeg. De hele PL is al een soort Super League. Was ook een kwestie van tijd dat de Premier League weer aan de top kwam.

Perez is langzaam de club aan het kapot maken (heb het niet over de Super League of de 'uitgelekte drama-tapes) maar op het veld. Ronaldo is in 2018 vertrokken en alhoewel een prime versie van Hazard een deel het kunnen opvangen is er nooit een echte vervanger gekomen. Daarnaast laat die clublegendes zoals Ramos en Ronaldo (en daarvoor Iker) de club uitlopen zonder enig gevoel van empathie. En dan het seizoen in met Nacho (alaba miss maar zijn zwakte ligt juist verdedigend) Militao en Vallejo? alleen Militao is wereldtop en de rest is echt te matig. En net Marcelo 90 min gezien tegen Rangers... de beste man kan beter de eer aan zichzelf houden want hij begint langzaam meme materiaal te worden en dat is zonde voor deze legende. Ik voel een 18/19 seizoen komen tenzij Mbappe en bijv een Kounde komen.

25 juli 2021 om 21:11

Vind niet dat je alles op Florentino kan afschuiven. Zonder de crisis zou Real er anders voor staan dan nu. Je vergeet ook erbij te vermelden dat Alaba is aangetrokke en je hebt Mendy ook nog die waarschijnlijk links in het centrum gaat spelen. Met Carvajal, Militao, Mendy en Alaba staat er een prima verdediging.

25 juli 2021 om 21:16

De covid crisis heeft veel roet in het eten gegooid en nu is het helaas meer de financien in orde houden. En eens hoor, het is frustrerend zeker als je ziet na 2018 wat er allemaal gebeurd is. Maar ik weet zeker dat Perez kijkt naar 2022 wanneer de renovatie klaar is e.d. dat er dan klappers gaan komen. Stadion vernieuwd en dan met grote aankopen een nieuw begin inzetten. Het is helaas veel geduld hebben.

26 juli 2021 om 09:02

jeetje wat was Marcelo slecht he! en dan komt Guti er in en zie je meteen weer hoe goed die knul is. Hopelijk laten ze Marcelo gewoon gaan en houden ze hem er niet bij vanwege emotionele redenen. Je hebt niet 1 of 2 maar gewoon 3 (!) betere opties op linksback op dit moment. Isco was ook weer dramatisch. Hup, snel weg ermee

Tsja het zij zo, als het maar snel tot een akkoord komt. Beste voor alle partijen. Het zal lastig worden om je duo defensie in 1 zomer te verliezen maar heb wel vertrouwen in Militao en Alaba. Voor Man U is dit wel een top zet. En tsja Real's probleem blijft aanvallend. Zolang daar niks bij komt blijft het een lastig verhaal. Voor de rest is het gewoon prima in principe. Scorendvermogen, aanvalspower is wat er echt mist. Had je niet alleen Alaba erbij maar ook Mbappe bijv. dan deed je perfecte zaken maar ja. We gaan het zien.

United gaat meedoen om de titel op deze manier, kopen gewoon goede spelers.

Geweldige aankoop voor United, Maguire Varane kan een mooi koppel worden. Shaw op LB en je hebt een heerlijke verdediging. Real Madrid kan wel goed verkopen hè? Beter dan Barcelona in ieder geval.United doet weer een echte poging aan te haken bij de top, na jaren van malaise.

Rond de 50 vind ik wel netjes voor deze beperkte speler. Real verkoopt als een van de enige topclubs hun spelers met winst en voor goede bedragen. Real heeft voor alsnog afgelopen jaren weinig gekocht en toch nog goed verkocht. Vooral nu veel clubs het moeilijk hebben.

Redelijke speler, maar geen wereldklasse. Daar gaat United hun buurman niet mee inhalen wat betreft kwaliteit.

Snap echt niet waar wij bezig mee zijn. Dit zal keihard gevoeld worden. 2 centrum verdedigers die jaren lang samen hebben gedomineerd zijn nu weg, er zal echt geen organisatie meer zijn. Militao en Alaba dan maar?

25 juli 2021 om 21:43

Prima aankoop hoor. Met Sancho al een behoorlijke partij geld uitgegeven. Hopelijk kunnen ze de pl weer spannend maken

Zo benieuwd naar het nieuwe United. Van mij apart mag Pogba vertrekken zolang er maar echt een goede vervanger wordt gehaald.

25 juli 2021 om 22:25

Het nieuwe United? Nu twee nieuwe spelers? Dat valt toch wel mee. Dan hadden ze ook een andere trainer moeten nemen.

Altijd een zwaar overroepen speler gevonden.
Voor die prijs mogen ze niet klagen dat ze hem nog kunnen verkopen.

25 juli 2021 om 23:12

Wat bedoel je met een overroepen speler.

Ik vind Varane een goede speler indien hij een ervaren man naast zich heeft staan. Ik denk dat hij dat met Maguire wel heeft.

25 juli 2021 om 23:59

Tot een bepaald moment ben je een talent. Dan worden foutjes vergeven. Hij is ook wel heel vroeg bij Real gekomen en heeft nooit die stap als solide verdediger kunnen maken.
Bij Real had hij het meeste van de tijd dan nog Ramos naast hem.. Dat Varane kan voetballen weet iedereen, maar hij is de topploegen waarin hij gespeeld heeft of gaat spelen niet waard.

Het lijkt een mooie zomer voor United te worden. Sancho en Varane zijn absolute upgrades voor hun respectievelijke posities. Een sterke controlerende middenvelder zou nu prioriteit moeten hebben. Je moet Pogba namelijk zo snel mogelijk slijten, die wil daar niet meer zijn.

50 miljoen met een jaar contract is prima.
Madrid heeft heel lang vast gehouden aan de 72 miljoen maar lijkt nu Varane deze transfer te gunnen.
Word straks wennen zonder Ramos en varane in het centrum. Denk dat militao en alaba het centrum gaan vormen. Volgens de Spaanse bladen is isco de volgende. Er zouden 3 clubs geïnteresseerd te zijn .. ook voor mariano en vallejo is interesse van espanyol. Deze hebben zich officieel gemeld bij de club .

26 juli 2021 om 08:47

Ik zie Isco niet meer vertrekken nu Ancelotti de leiding heeft genomen. Zelfde overigens met Marcelo en Bale. Jammer want dat waren de eerste drie namen op mijn lijstje

Maar what about Lindelof en Bailly? Die blijven gewoon?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

372 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 3 0 0 0
2020/2021 Real Madrid 31 2 2 0
2019/2020 Real Madrid 32 2 2 0
2018/2019 Real Madrid 32 2 0 1
2017/2018 Real Madrid 27 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

United-fans trekken vergelijking met streaker na zoveelste wissel Van de Beek

Tot verbazing van velen mocht Donny van de Beek het dinsdagavond vanaf de aftrap laten zien bij Manchester United in de uitwedstrijd tegen Young Boys in de Champions League. De middenvelder...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Manchester United wil van Paul Pogba de bestbetaalde speler ooit in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren