Arne Slot kiest tijdelijke opvolger van Steven Berghuis als aanvoerder

Woensdag, 21 juli 2021 om 19:30Dominic Mostert • Laatste update: 19:43

Leroy Fer is donderdag de aanvoerder van Feyenoord in de wedstrijd tegen FC Drita in de tweede kwalificatieronde van de Conference League. De 31-jarige middenvelder, tijdens de voorbereiding ook uitgetest in het centrum van de verdediging, neemt de aanvoerdersband over van de naar Ajax vertrokken Steven Berghuis. Hij draagt de band 'in elk geval tot de selectie helemaal rond is en de nieuwe hiërarchie bepaald is', zo meldt RTV Rijnmond.

Fer droeg vorig seizoen onder Dick Advocaat al eens de aanvoerdersband bij Feyenoord. Hij was tweede captain en droeg de band bijvoorbeeld nadat Berghuis in de verloren bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen (4-3) met een rode kaart van het veld was gestuurd. In zijn eerste dienstverband bij Feyenoord droeg hij, met name in het seizoen 2010/11, al regelmatig de aanvoerdersband. Jens Toornstra, vorig seizoen derde captain, is nu tweede aanvoerder.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Ik houd de hiërarchie zoals die was voorlopig namelijk in stand", zei Slot woensdagavond op de persconferentie vanuit Kosovo. Het staat nog niet vast dat Fer aan de start van het Eredivisie-seizoen nog steeds de aanvoerder is, gaf hij aan. "Pas kort voor onze eerste Eredivisie-wedstrijd, als de selectie hopelijk helemaal rond is, kies ik mijn eerste aanvoerder."

Feyenoord traint woensdagavond in het Fadil Vokrri Stadion, waar het donderdag om 21.00 uur aantreedt tegen de nummer twee van het afgelopen seizoen in Kosovo. Volgens RTV Rijnmond is de enige vraag over de opstelling of Róbert Bozeník of Naoufal Bannis de voorkeur krijgt in de spitspositie. Slot wilde daar tijdens de persconferentie nog niets over kwijt. Volgende week donderdag wacht de return in De Kuip.

Luis Sinisterra is fit genoeg om te spelen. De aanvaller moest zaterdag nog met begeleiding van het veld in de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen (2-1), maar zijn blessure valt mee. "Maandag trainde hij alweer volop mee, dus dat ziet er goed uit", zei Slot, die de jonge talenten Antoni Milambo en Lennard Hartjes meenam naar Kosovo. "Dat betekent dat zij eventueel ook minuten kunnen maken morgenavond. Als het zover komt, is dat zo omdat ik denk dat zij iets kunnen betekenen in de wedstrijd. Ik geef ze geen minuten puur omdat ze jong zijn."


Poll

Is Leroy Fer de beste keuze als nieuwe aanvoerder van Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door odesza)

Lijkt mij een prima keuze. Toornstra had al aangegeven die band niet te willen en liever gunde aan iemand die daardoor ook beter gaat voetballen. Dat is Fer 1 vd eerstvolgende in de rij.... Bijlow zou in de toekomst ook nog kunnen.

21 juli 2021 om 19:38

Is er een specifieke reden waarom Toornstra hem niet wil? Ik zou persoonlijk namelijk denk ik wel voor Toornstra kiezen op dit moment als ik een aanvoerder zou moeten aanwijzen bij Feyenoord, Fer zal ook niet altijd zeker zijn van een basisplaats straks namelijk lijkt me.

21 juli 2021 om 19:47

In een recent interview gaf hij aan dat hij hem niet hoefde. Indirect denk ik dat hij wellicht wou zeggen dat het zijn spel niet ten goede komt met die band om z'n arm.

21 juli 2021 om 19:54

Ahja, dan houdt het natuurlijk op als een speler er zelf zo in staat. Blind heeft zoiets bij Ajax ook aangegeven inderdaad.. Als het niet bij je karakter past dan kan de band meer een last dan een zege zijn, dat is waar.

21 juli 2021 om 20:22

Zoals nu uitzie gaat Fer nog vertrekken.
Ik weet niet hoe met communiceren van Senesi gaat anders mag die hem wel zijn anders word het denk ik Til.
Bijlow is denk nog net te vroeg….

21 juli 2021 om 20:40

Genieterr, hij bedoelde dat hij zich met band niet anders gaat gedragen, terwijl je ook jongens hebt die door een band meer verantwoordelijkheid nemen. Hij stelde dat zo iemand er misschien meer profijt van heeft. Ik vind zelf Toornstra een goede keuze. Is geen enorme prater, maar wel een verstandige, ervaren jongen die in het teambelang denkt en respect afdwingt

22 juli 2021 om 00:20

Klopt niet helemaal. De verslaggever vroeg of hij ervoor open stond om aanvoerder te worden en dat stond ie. Hij was in het verleden al aanvoerder geweest bij ADO en Utrecht dus het was hem bekend. Maar het was geen must. Als er andere jongens waren die er meer waarde aan zouden hechten dan zou hij hem ook af willen staan. Hij heeft nooit gezegd dat ie hem niet zou willen.

Hoop toch op Toornstra want dan kan Fer na de bank. Trauner 'als die komt' zou wel in de basis staan.

21 juli 2021 om 19:39

De vraag is idd of Fer in de basis komt volgend seizoen, maar kwa persoonlijkheid denk ik wel de beste aanvoerder die we hebben!!

Oh nee hé. Dat betekend dat hij dus speelt. Laten we vooral het spel vertragen tegen een stugge Oostblok ploeg.

21 juli 2021 om 19:45

Niet goed opgelet tijdens Aardrijkskunde? Hoe is een Kosovo een Oostblok land?

21 juli 2021 om 19:53

Denk dat hij juist wel goed opgelet heeft. Jij hebt eerder een beetje zitten slapen bij de geschiedenis les. Kosovo was onderdeel van Joegoslavië. Een oost-blok land want ze waren lid van de Wto. Het oost blok tegen de westerse tegenhanger de Navo, de koude oorlog. Weet je nog?

21 juli 2021 om 19:58

Oostblok bestaat al een poosje niet meer, nu is het een van de MOE landen. Midden en Oost Europa

21 juli 2021 om 20:57

Met WTO (world Trade Organization) bedoel je waarschijnlijk het toenmalige Warschaupact als tegenhanger van de Navo. Daar was Joegoslaviã« (met toen nog Kosovo als provincie) nu juist geen lid van, omdat het onder Tito een onafhankelijke koers voer; wel communistisch maar geen vazalstaat van de Ussr.

21 juli 2021 om 20:22

Hij zal hoogstwaarschijnlijk achterin spelen, ik zie niet zozeer in hoezo hij het spel daar zal vertragen. Kan waarschijnlijk meer met een bal dan Botteghin of Spajic afgelopen seizoen hebben laten zien.

Geef Senesi die band , meer een leider in mijn ogen. Misschien qua communicatie minder maar dat moet wat mij betreft geen probleem zijn, voetbaltaal is niet zo ingewikkeld.

Fer hoort niet eens in de basis als je het mij vraagt. Maakt teveel fouten, maakt ruzie met de trainer (Advocaat) etc.. niet echt een voorbeeld waar vooral de jonge jongens zich aan moeten optrekken.

21 juli 2021 om 19:53

Wellicht gaat Senesi nog wel weg, en wil Slot hem daarom nog geen aanvoerder maken? Hij zegt niet voor niets dat hij nog wacht tot dat de organisatie definitief bekend is.

21 juli 2021 om 20:21

Zover de geruchten gaan is het juist Fer die in gesprek is met een Turkse club. Senesi was interesse in, maar geen club heeft zich concreet gemeld.

21 juli 2021 om 20:27

@MixMaster, De aanvoerder fungeert op het veld als verlengstuk van de trainer. Dus lijkt het mij dat zo iemand juist heel goed moet kunnen communiceren. Ik vraag mij af wie van de huidige spelers zich in het veld echt laat horen. Wat ik tot nu toe heb gezien steekt er niet echt eentje boven uit.

21 juli 2021 om 20:44

Vind je? Ik vind Senesi helemaal geen leider. Los van een overkomelijke taalbarrière is hij gewoon heel erg stil en is hij vooral met zichzelf bezig. Maar goed, wellicht zou een band dat juist veranderen. Heb dat zelf op mijn eigen, zeer bedenkelijke niveau ook gehad, haha

21 juli 2021 om 22:54

Senesi lijkt dit seizoen niet te vertrekken. alleeb bij echt een groot bedrag (+20 mil vgm) mag hij vertrekken. niet heel gek trouwens als je ziet dat we maar 2 centrale verdedigers hebben als die trauner komt.

Mag toch hopen dat Fer geen basisplaats krijgt als de selectie compleet is. Heeft een draaicirkel van een Scania met aanhanger en de snelheid van een landschildpad op full speed. Die kan je de laatste 15 minuten mee laten doen als je 3 doelpunten voor staat, met 2 doelpunten durf ik het er niet op te wagen. Aanvoerder omdat hij waarschijnlijk de gangmaker is in de kleedkamer niet vanwege voetbal kwaliteiten.

Echt een schande. Niet alleen dat hij überhaupt in de basis staat, maar een laffe wegloper als hij zou nooit de band mogen krijgen. Geef hem lekker aan Bijlow.

Jens Toornstra lijkt mij de juiste nieuwe aanvoerder. Ervaren speler die al jaren bij de club speelt. Echte gentleman ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

75 fans
Middenvelder, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 0 0
2020/2021 Feyenoord 27 0 4 0
2019/2020 Feyenoord 23 2 4 0
2018/2019 Swansea City 25 1 4 0
2017/2018 Swansea City 20 1 5 0

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren