Van der Gijp en Derksen halen uit naar Kuipers: ‘Dit is pure zelfbevrediging’

Dinsdag, 13 juli 2021 om 08:44Mart van Mourik • Laatste update: 13:32

De persconferentie van Björn Kuipers heeft tot veel ongeloof geleid bij Johan Derksen en René van der Gijp. De arbiter floot de door Italië gewonnen EK-finale, waarna hij bij terugkomst in Nederland de pers onder meer te woord stond over zijn eigen optreden op het EK en zijn toekomst. Het feit dat er een persmoment plaatsvond zorgt tijdens De Oranjezomer voor veel verbazing en hilariteit bij de tafelheren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door rickv)

Je kunt maar ergens over janken. Is het zo dat negativiteit goed verkoopt ofzo? Je kunt 1000 positieve dingen zeggen over Kuipers en de finale en dan komen ze hiermee aan. Sneu

12 juli 2021 om 22:52

Zuur programma. Scheids moet onzichtbaar zijn maar zelf wel iedere keer clown Bassie met zijn eigen spelregels uitnodigen en vuistdiep erin zitten..

12 juli 2021 om 22:58

Helaas wel. Kijk naar Stephen A. Smith die verslag doet van de NBA. Die schreeuwt zich een eind door een uitzending en levert kritiek op alles en iedereen. Trekt er wel veel publiek mee.

12 juli 2021 om 23:18

Gisteren waren ze na de wedstrijd erg lovend, het is gewoon gek dat een scheidsrechter een persconferentie krijgt voor dit terwijl iedereen dacht dat hij zijn vertrek zou aankondigen

12 juli 2021 om 23:19

Opeens was er een dame genaamd Angela de Jong. Met de meest idiote baan op aarde. Kritiek leveren op dingen die op tv komen. Daarvoor was er lange tijd een geweldig programma genaamd VI. Helaas zijn beide nu van hetzelfde belachelijke niveau.

13 juli 2021 om 00:55

Afzeik tv heeft blijkbaar nog steeds een behoorlijke doelgroep want anders waren ze allang van de buis.

13 juli 2021 om 09:12

Kuipers is scheidsrechter, iemand die het spel in goede banen moet leiden. Meer niet. Als dat soort mensen een persco moeten geven omdat ze een finale hebben mogen fluiten is toch totaal onzinnig. Net als dat we daar trots op mogen zijn. Nee, Kuipers met zijn team zelf mag er zeker trots op zijn. Maar of die wedstrijd gefloten wordt door een Turk, Duitser, Fransman of Nederlander is mij om het even. Gaat mij om de wedstrijd.

13 juli 2021 om 09:32

Het gaat niet om de afkomst van de scheids, maar om zijn kwaliteiten. Die scheids van de Copa finale heeft de hele wedstrijd verpest omdat hij zo slecht floot, dus als er een scheids is die bijna alles goed doet, mag die zeker zijn credits krijgen. Waarom ook niet?

13 juli 2021 om 10:10

Hij heeft zeker goed gefloten, maar om er nu een persconferentie aan te wenden alsof hij een nationale held is gaat me een beetje te ver. Dit doen we toch ook niet bij Nederlandse hockey scheidsrechters die een finale fluiten. Een scheidsrechter is ondergeschikt aan het spel.

13 juli 2021 om 11:04

De persco was georganiseerd door de sponsor van de scheidsrechters. Dus gaan zijn vanuit sponsorverplichtingen daar aan tafel zitten.
Toen Derksen en van der Gijp wilden stoppen werden ze door sponsorverplichtingen gedwongen het programma voort te zetten. Dus gaan ze aan tafel zitten.
Zelden zo'n hypocriet stelletje gehoord als Derksen en van der Gijp.

13 juli 2021 om 11:08

Voetballers en trainers geven toch ook persconferenties? Waarom mogen hun dat wel dan. Ook een scheidsrechter is een (top)sporter.

13 juli 2021 om 11:18

Onderschat ook het schrijnende tekort aan scheidsrechters niet in Nederland. Dit is een mooie uithangbord voor de KNVB om te laten zien wat je als scheidsrechter kan bereiken. Wat mij betreft perfect het momentum gepakt.

13 juli 2021 om 12:52

Een scheidsrechter is geen topsporter, maar een spelleider. Het voetbal draait om de teams, niet om een scheidsrechter. Daarmee wil ik niet denigrerend doen, of de prestaties bagatelliseren. En ze moeten er zeker veel voor doen. Maar het arbitrale kwartet is ondergeschikt aan de twee teams op het veld.

13 juli 2021 om 09:31

Idd Graig.. en sinds wanneer is zelfbevrediging een zonde?

13 juli 2021 om 10:41

@ajaxglobal sinds het in de bijbel staat, "laat uw zaad niet ledig op de aarde neervallen"

13 juli 2021 om 10:59

Scheidsrechters horen helemaal niet in de spotlights te staan, dat is in Nederland in de laatste jaren gegroeid t.o.v. van de ander voetballanden.

Een Nederlands scheidsrechter die een finale fluit is nu hetzelfde als het Nederlands elftal dat in de finale speelt...

Dat is waar Derksen en Van de Gijp op zinspelen.

Ik zag een filmpje voorbijkomen en vond het wel interessant eigenlijk. En laten we niet doen alsof het niks voorstelt om zo'n wedstrijd te leiden. We houden allemaal ontzettend veel van voetbal, maar zonder scheidsrechters kunnen we er niet van genieten. Iets meer respect voor scheidsrechters mag wel in het voetbal. Ongeacht of ze nou heel goed zijn of wat minder, ik ga er vanuit dat 99,9 procent hun stinkende best doet om zo'n wedstrijd goed te leiden.

Wat is dit nou weer voor gelul? Hij wordt toch gevraagd om zoiets te doen? Prima scheids en heeft het goed gedaan gisteravond.

Ik vind het voor Kuipers enorm mooi dat hij de finale mocht fluiten, en heeft dit zeer goed gedaan. Maar is de aandacht voor scheidsrechters niet typerend voor de afgang van het Nederlandse voetbal? Oranje ligt er uit, laten we dan maar juichen voor de scheidsrechters. Heeft toch wat sneus. Maar wellicht ben ik hier de enige in.

12 juli 2021 om 22:56

Mwah, wat is juichen? De scheidsrechters zijn ook een exportproduct van het Nederlandse voetbal, en zijn dus ook reclame. En als een Nederlandse scheidsrechter voor het eerst een Ek/wk wedstrijd mag fluiten is dat toch best een eer.

12 juli 2021 om 22:56

Ik heb er ook met verbazing naar gekeken hoor. Een persconferentie voor een scheidsrechter? Dat heb ik nog nooit gezien. Als ie z'n afscheid aankondigde vond ik het al lichtelijk overdreven, maar zelfs dat was niet het geval.

12 juli 2021 om 23:04

Ik vind van niet. Ik vind dat er een huldiging moet komen voor Kuipers en dat we met zijn allen naar de grachten moeten om dit Hollandse succes te vieren

12 juli 2021 om 23:11

Ik vind het inderdaad ook gigantisch overdreven hoe tenenkrommend chauvinistisch wij hier in Nederland zijn. Alles maar aangrijpen om te kunnen zeggen dat het een Nederlands tintje heeft. PSG is bijvoorbeeld geen PSG meer, maar PSG én Wijnaldum. Bayern was ook altijd Bayern én Robben. En nu dus proberen een hype te creëren rondom het feit of Kuipers de finale gaat fluiten ja of nee. Ontzettend gênant als je het mij vraagt. Niets persoonlijks naar Kuipers hoor, prima scheidsrechter en heeft ook niks geks gedaan.

12 juli 2021 om 23:48

Ik vind het tenenkrommend hoe we in Nederland zo negatief ergens op kunnen reageren.
Gun die scheids zijn moment of fame . Het heeft een tijdje geduurd voordat een Nederlandse scheids een finale floot.

13 juli 2021 om 00:28

@Moraat meen je dit? Een Nederlandse scheids mag een finale op een EK fluiten en er is alleen maar gezeik can een stel azijn zeikers dat is niet normaal meer. Hebben deze heren wel door hoe speciaal dat is? Als er een Nederlander een podium moment mag hebben is het Kuipers wel. En iedereen die dat probeert belachelijk te maken laat maar weer eens zien hoe zuur sommige in ons land zijn geworden zeg. Dat is pas tenenkrommend.

Mooie is nog dat dit gezegd wordt door 2 mensen die vooral zichzelf willen laten zien op tv zonder enige prestatie trouwens.

13 juli 2021 om 08:03

Ik denk ook dat we eerder een Calimero complex hebben. Althans zeker hier op VZ. Alles wat uit de PL komt is zooooo fantastisch , zelfs 18 jarigw talentjes zouden Engeland zogenaamd naar ek en wk titels schoppen...en Nederland is toch o zoooo slecht. Kijk voor de grap eens mee op de live commentaren tijdens het NL 11tal hier op VZ....het lijkt een wedstrijdje wie kan het meest puberale en negatieve bericht schrijven.

13 juli 2021 om 14:22

Dan lijken ze er op dit moment niet ver naast te zitten. Engeland onlangs een halve finale WK en een finale EK en wat hebben wij in die tussentijd gepresteerd? Als je ook vergelijkt waar alle internationals van Engelamd en die van Oranje spelen zegt dat toch wel veel over het kwaliteitsverschil

Bas Nijhuis had de finale moeten fluiten. En ook de rest van het toernooi. Het gajes van de VI is zo vermoeiend. Wees trots op Nederlands beste scheids. Dit is het maximale wat oranje eruit kon halen. Man, man, man.

Wat doet men nou zuur? De arbitrage is een belangrijk deel van de voedbalwedstrijd en wedstrijden in goede banen leiden vergt wel degelijk wat vaardigheden: inschattingsvermogen, focus, de regie kunnen houden, de spelregels consequent kunnen toepassen en situaties herkennen. Toparbiter word je niet zomaar. Hier mag Kuipers toch best trots op zijn.

12 juli 2021 om 22:58

Helemaal mee eens. En daar komt nog bij: Als je, zoals bij Oranjezomer/veronica inside graag wilt dat Nederland goeie scheidsrechters opleidt, dan moet je ze niet allemaal af gaan zeiken. Zo'n moment als vandaag geeft een scheidsrechter wat meer aanzien. De arbiter wordt een keer in het zonnetje gezet. Jonge scheidsrechters kunnen dan denken: Dat wil ik ook.

En dat roepen dezelfde gasten die ons de afgelopen jaren dood hebben gegooid met VI boxershorts, badjassen, boeken van vriendjes en weet ik veel watvoor onzin allemaal. Als iemand het niet over zichzelf voor lul zetten moet hebben zijn de heren bij VI het wel. Bjorn Kuipers is gewoon een internationale topscheidsrechter. Die heeft een finale zowat foutloos gefloten. Wat een topscheids is dat zeg. Die mag echt wel wat lof krijgen. Vooral in een tijd waarin onze voetballers, politici, de KNVB en de bondscoach ons in het hemd zetten.

Hallucinant om uit de monden van de ijdele megafoonbrullers Johan Derksen en René van der Gijp het verwijt van zelfbevrediging op te tekenen.

En zelf iedereen keer nijhuis uitnodigen. Iets met de pot verwijt de ketel... kuipers heeft gewoon een prima finale gefloten, de enige die het er niet mee eens zijn zijn engelsen

2 maanden elke dag 2x per dag op tv, over zelfbevrediging gesproken...

13 juli 2021 om 05:55

Dat moet van John de mol. Ze hebben een contract en dus maar toe doen wat hij wil. Net zoals kuipers dit dus moest doen voor de sponsor

13 juli 2021 om 10:42

Dan zijn het dus slaven en kunnen we de Qatar kaart trekken?

Gun zo'n man zijn moment of fame. Hoe vaak komt een scheids niet op tv als hij zich zelf moet verdedigen als hij er naast zit. Het komt niet vaak voor dat een Nederlandse scheids een finale fluit. En dan kan ik best begrijpen dat hij dat moment uitbuit. De mannen van VI doen niks anders dan een onderwerp helemaal uit te melken.

Van mij had die persconferentie niet gehoeven, maar Kuipers heeft ons voetbal wel een goede naam gegeven. Kan je niet zeggen over Nijhuis, de grote vriend van de VI mannen die echt noooooit uit is op aandacht....Als je het al over zelfbevrediging hebt moet je bij Bas zijn.

13 juli 2021 om 07:20

Als we een scheidsrechter nodig hebben om ons voetbal een goede naam te geven, dan is het heel erg triest gesteld met ons land. Allemaal leuk en aardig maar over 10 jaar weet niemand meer wie de finale floot, dat is namelijk bijzaak.

Gut o gut, dhr Derksen en van der Gijp, zichzelf altijd verheerlijkend op TV, afbranden wat er af te branden valt, Drh Nijhuis vrolijk elke keer uitnodigen omdat hij hun reet kust, altijd klagen dat scheidsrechters (met uitzondering van dhr Nijhuis), er niets van kunnen. Kuipers heeft een prima finale gefloten. Dat deze azijnzeikers hier een podium krijgen is, wat mij betreft, bij de beren af. Derksen, die echt alles en iedereen zit af te zeiken op tv, wat naar mijn idee alleen jaloezie is, en dan van der Gijp, aan de ene kant mocht ik hem wel, maar in bovenstaande laat hij toch zien een enorme azijnzeiker te zijn. Zit hem misschien dwars dat hij geen persconferentie kreeg? Dat VZ ze hier nog een podium geeft vind ik ook zeer triest, maar goed, er moet geld binnenkomen (wees eens creatief dames en heren!).

Waarom zou Kuijpers terug moeten stappen om een ander de ruimte te geven?
Als hij de beste van Nederland is moet hij gewoon ook internationaal beschikbaar blijven....voor Nedeland.
Ik vind dat de heren van inside nu echt overal op gaan lopen kakken, niet doen mannen, hou het nu gewoon eens leuk.

Een persconferentie is ook overdreven, daar hebben ze gelijk in. Geef een interviewtje en klaar.

De heren hebben werkelijk overal commentaar op. Een perso mag dan vreemd zijn, maar wedstrijden in goede banen leiden is ook topsport. Kuipers is een regelrechte topper, we mogen blij zijn dat hij Eredivisiewedstrijden leidt !

kan iemand Van der Gijp en Derksen niet ff met vakantie sturen voor een paar weken? Nu ze iedere dag een programma moeten vullen praten ze nog meer onzin dan ze anders al doen, een levende Waldorf & Statler die alleen maar dingen af lopen te zeiken...

Doordat mensen zoals Kuipers zo voor lul willen staan en op fluitje zitten te blazen hebben jullie altijd je geld kunnen verdienen. Zonder scheidsrechter was er ook geen voetbal. Beetje meer respect is wel op zijn plaats in mijn ogen. Is voor hem en Nederland toch leuk dat hij de finale wedstrijd heeft gekregen.
Beide heren kunnen er beter voor zorgen dat ze meer over voetbal gaan praten in plaats van mensen af te gaan zeiken. 1/2e van de tijd bestaat de aflevering uit reacties uitlokken en elkaar uitdagen om zo "goede" televisie neer te zetten.

Ik ben super blij dat het merendeel van de reacties, volkomen terecht, positief zijn. Met dalende kijkcijfers moet het ons toch lukken om de bazen van Genee, Rene en de Snor over te halen andere, objectieve en prettige , personen te vinden voor zo'n programma. Team Kuijpers was en is gewoon top. Maar de terechte boycot zit de heren dwars, en dus overal en op iedereen commentaar leveren is het laffe gevolg.

Wie praat er over zelfbevrediging.
Die zielige figuren zijn zelf elke week bezig. Kijk ons hoe leuk we iemand kunnen af zeiken. Oh oh wat zijn wij goed. Gelukkig hebben we nog andere zenders. Weggegooid geld.

Even serieus, ja deze man heeft het gewoon goed gedaan. Maar dat is zijn werk toch? Als ik een grote klant binnen haal voor mijn werk dan start ik toch ook geen persconferentie? Kom lekker naar Zeist, krijg een lintje en een titel, maar dan is het wel klaar toch? Tuurlijk mogen hun wel wat meer positiever zijn over hem maar een Pers Co. was wel erg overdreven.

Voelde toch alsof ik keek naar TV kantine, vooral toen die var aan het woord kwam. De 2e var van de finale.... op een persconferentie...

Ik snap heel goed dat ze bij VI dit volledig belachelijk vinden, slaat ook helemaal nergens op. Als Kuipers zn afscheid zou afkondigen, snap ik nog dat je de pers uitnodigd. Maar waarom zou je alle pers bijeen laten komen als je niets te zeggen hebt? Antwoord van Kuipers is dat die nog moet nadenken... doe die persconferentie dan ná dat nadenken...

Heb in de jaren 80 voor veel geld en moeite Van der Gijp thuis zien prutsen in de Kuip, tegen Oostenrijk 1-1 en Hongarije 1-2. Kan me niet herinneren dat hij ooit in een Europese finale heeft gestaan.

Kuipers heeft het voortreffelijk gedaan? En zijn persconferentie? Daar kijk ik niet naar, zoals dat ook geldt voor Oranjezomer of hoe dat heten mag. Ik kijk de wedstrijd, en de analyse van iets wat ik zelf heb gezien zit ik niet op te wachten. Bepaal zelf wel wat ik ergens van vind.

Genoten van Italië en zeker ook Kuipers! Maar blijkbaar zijn de augurken in de aanbieding.

En als hij nee had gezegd had de snor lopen huilen dat Kuipers zich te goed vind voor een interview

Alsof er ook maar iemand zit te wachten op een persconferentie van de arrogante heer Kuipers. En dan denk je dat hij zijn afscheid aankondigt. Zelfs daar zou naar mijn inziens geen persconferentie aan te pas hoeven komen. Wie zit daar nou op te wachten? Maar nee hoor meneer Kuipers vind zichzelf zo interessant, die vind dit alleen maar prachtig. Zijn grote ego is weer gestreeld. Arrogante kwal.

ik ben best een trouwe kijker van het programma, maar de laatste maanden ga ik me meer en meer irriteren aan die twee omhooggevallen semi analisten. veel dingen kan ik nog opvatten als satire. maar wat zijn ze toch een stel chagrijnige droeftoeters geworden, niet is goed of het deugt niet.

Ook weer een "beetje" dom gezwets van die Gijp en Derksen, die zowat wekelijks Bas binnen halen, om hem te laten vertellen hoe goed hij is en alles en die.

Sorry maar het is nou niet dat er een overvloed aan goede scheidsrechters in Nederland is. En de manier waarop je behandeld wordt in het veld door bijv spelers en coaches maakt het ook niet aanlokkelijk. Is het dan niet juist goed om ook een positief signaal af te geven als dat er een keer is.
Kijk al die toppers, kunnen duiken, smeken om kaarten en zo naar een theater voorstelling. Maar nadat ze hun miljoenen contracten hebben uitgezeten denkt er niet één, kom laat ik die fluit eens oppakken want ik weet het veel beter....

Ach hou toch op! De vi jongens doen zelf toch alles voor de sponsers en....John!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren