El Ghazi komt terug op het appje van De Boer: ‘Topsport is hard'

Vrijdag, 25 juni 2021 om 07:12Yanick Vos • Laatste update: 07:35

Anwar El Ghazi heeft donderdagavond bij het televisieprogramma Humberto voor het eerst gereageerd op het moment dat hij van bondscoach Frank de Boer via een appje te horen kreeg dat hij niet bij de definitieve EK-selectie van het Nederlands elftal zat. El Ghazi was een van de afvallers en vernam middels een berichtje van De Boer tijdens een opname van een programma van Frank Evenblij dat hij niet naar het EK zou gaan. Direct na het slechte nieuws belde de aanvaller van Aston Villa met zijn moeder. “Ik zei: ‘Ma, je hoeft niet meer bezorgd te zijn.’”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door fvddb)

Ik had hem er wel bij willen hebben ipv Promes.
Draait een goed seizoen bij Villa.

25 juni 2021 om 08:10

Liever Bergwijn dan. Die is een niveautje hoger. En met Gakpo hebben we al een soortgelijke speler als El Ghazi, maar dan beter.

25 juni 2021 om 08:15

Klopt maar Bergwijn speelt amper en El Ghazi wel, persoonlijk heb ik liever een speler die wedstrijd ritme heeft

25 juni 2021 om 08:54

Dus liever een minder goede voetballer dan een betere voetballer, puur om één seizoen wat meer minuten maken? Ik snap die mentaliteit nooit. Uitzonderingen daargelaten moeten de beste spelers gewoon mee. Ja, er moet naar minuten gekeken worden maar niet als eerste aandachtspunt. Anders kun je beter meteen aantreden met een middenveld bestaande uit Pablo Rosario, Jens Toenstra en Davy Klaassen. Want wat hebben die lekker veel minuten gemaakt he? De ijver, durf en drang het te laten zien op het hoogste niveau ipv lekker gemoedelijk je minuutjes maken zegt mijn inziens ook veel over een speler. Bergwijn had bij Aston Villa natuurlijk wel gewoon nagenoeg alles gespeeld indien fit.

25 juni 2021 om 08:55

Om daar meteen aan toe te voegen dat we het hier niet eens hebben over een vaste basisspeler van Aston Villa. Ook niet over de opvolger van Cristiano Ronaldo.

25 juni 2021 om 09:01

Dat slaat nergens op, mij heb je nooit horen zeggen wie er beter is maar zeg is eerlijk vindt jij Bergwijn als hij speelt zo overtuigend en goed spelen dan, nou ik niet, dan zijn wij er toch.

25 juni 2021 om 09:02

Mensen hebben ook werkelijk geen idee of een El Ghazi nou wel of niet goed speelde dit seizoen. Ze hebben één of twee nieuwsberichten voorbij zien komen tijdens het afgelopen jaar waarin stond dat El Ghazi heeft gescoord, en daar baseren zij hun volledige mening op. Zoals Vangaaltje al zegt is El Ghazi niet eens een vaste basisspeler.

Je zag dit ook gebeuren toen een jaar geleden Jerdy Schouten in de belangstelling stond van Napoli (?). Ineens moest hij opgeroepen worden voor het Nederlands Elftal want hij speelden al jaren goed in Italië. Dit terwijl bijna niemand hem ziet spelen. Nu hoor je dan ook niks meer over Schouten.

25 juni 2021 om 09:28

Ja heeft veel potentieel die Gakpo, maar speelt pas net een jaar mee en je ziet hoeveel problemen hij heeft met het tempo. El Ghazi komt uit een competitie waar het tempo hoger ligt dan waar dan ook, had veel makkelijker belangrijk kunnen zijn. Voor de groei van Gakpo perfect dat hij erbij zit maar ik weet niet of je daar het Nl11 tijdens een toernooi waar er wat op het spel staat voor moet lenen.

25 juni 2021 om 09:30

Ik ben ook vaak kritisch geweest op El Ghazi omdat hij inderdaad lang niet altijd goed speelde. Echter, hij heeft wel een geweldig rendement afgelegd en nog belangrijker: het is werkelijk waar een krankzinnig iets dat Promes is meegenomen. Die jongen heeft letterlijk geen bal geraakt dit jaar en er hangt ook nog veel gedoe om hem heen buiten het veld. Onverklaarbare keuze. Bovendien: Frankie zei doodleuk dat als hij 27 spelers mocht kiezen, El Ghazi er wel bij zou zitten. Dan valt Donny af en heb je de kans om daad bij woord te zetten en laat je de selectie op 25 man. Onbegrijpelijk.

25 juni 2021 om 09:33

Miccoli ik volg de PL en hij speelt geregeld hoor

25 juni 2021 om 10:58

Waar maken mensen zich nu al dag in dag uit druk om zeg... El ghazi, promes, de postbode, het had geen zak uitgemaakt wie je meenam het is alle 3 niks, bij 23 man zouden ze allemaal niet meegaan, ze gaan toch niet echt spelen en zouden je ook niet opeens wel langs frankrijk of portugal schieten.

Het was al vrij apart dat de voorselectie zo groot was terwijl er al meer spelers mee mochten naar het EK. Dan heb je ook nog eens een grote voorselectie waarin spelers eigenlijk niet eens de kans hebben om zich te bewijzen. Volgens mij maar 2 of 3 trainingen met de helft van de groep en geen wedstrijden. En de Boer gaf zelf aan dat hij ze allemaal gebeld had, dat is niet handig om te zeggen als het niet klopt.

Dat tekent de man die hij is en man die totaal ongeschikt is als bondscoach en faalt als mens met een duidelijk gebrek aan empatisch vermogen door een speler laten afvallen via een Appje , het zelfde verhaal met Cillesen eerst roepen dat hij mijn eerste keeper is maar niet durven zeggen dat hij uit eindelijk meer vertrouwen had in Stekelenburg terwijl hij Cillesen helemaal niet weg had hoeven sturen , maar de moed niet had om dat gewoon te zeggen het is echt een waardeloze vent zonder enige vorm van inlevingsvermogen , bij de knvb denken ze daar blijkbaar anders over als je bijna overal hebt gefaald kun je altijd nog bondscoach worden .

25 juni 2021 om 09:19

Wat een onzin is dit. Jij kent hem niet als mens en jij bent geen graadmeter. De huidige spelersgroep werkt goed en graag met hem samen geven ze aan. Je ziet aan de beelden dat ze een mooie hechte groep zijn en dat Frank daarin goed mee doet. Er zijn top bondscoaches die ook een speler een appje sturen als dit en redelijk nieuwe speler is. Dat Frank erg onhandig is op social vlak dat kunnen we ien maar om dit nu op zijn coach skills te gooien is bizar voor iemand die hem echt werkelijk niet kent.

Alles wat jij nu doet is vanuit info verzameld en heb je meteen een keiharde mening over. Dat is ons oordeelcultuur van tegenwoordig en vaak misplaatst. Jij mag hem een slechte coach vinden maar wat iemand zegt is niet altijd hoe iemand zich gedraagd. Ik ga nu toch ook niet zeggen dat jij inlevingsvermogen mist en vooral iemand die keihard oordeelt want ik lees dat in je berichten?

25 juni 2021 om 09:45

Ik geef mijn mening en dat mag ik daar is deze site voor ik kom al jaren bij mijn club en ook als seizoenkaart houder en ik vind het een onsympathieke vent ik kan totaal niet naar hem luisteren ook als trainer heb ik hem niet hoog zitten 4 kampioenschappen ten spijt ging de laatste 2 jaar met tegenzin naar mijn club met dat betonvoetbal , ook in de omgang destijds met bepaalde spelers ik was blij dat hij weg was en ga weer met plezier naar de club , en ook nu weer hou hij met de afvallers is omgegaan maar als jij dat anders vind dan mag dat hoor ik heb gewoon mijn mening en dat mag toch

25 juni 2021 om 10:01

Klopt en dat mag ook, net zoals ik mijn mening daar over geef toch? Ik vind het persoonlijk maken altijd niet zo sterk en dat geef ik aan. Naast dat we vooral door de periode de Boer nu in een gouden zetel zitten door die 4 kampioenschappen en de laatste 2 jaar bijna niets uit te geven hebben we kunnen genieten van mooie wedstrijden. Betonvoetbal is overdreven maar is een stuk gereserveerder geweest in de laatste 2 jaar maar daar had hij alle reden toe. En dan toch nog kampioen worden, is voor mij goud waard en mede daardoor kunnen we nu doen wat we doen.

Nogmaals, hij komt lomp over en zegt en doet soms op sociaal vlak domme of onhandige dingen. Maar als je verder kijkt zou je meer kunnen zien en minder snel kunnen oordelen over hem als persoon. Dat je zijn actie's afkeurt prima.

27 juni 2021 om 10:03

Ik moet wel zeggen dat ik absoluut een stijgende lijn zie. Voor aanvang van het WK ging erg veel mis, rare selecties en opstellingen soms en het voetbal/resultaten waren ook niet om over naar huis te schrijven. Ook het selecteren van Promes blijf ik een amateuristische fout vinden. Echter, sinds het toernooi aangevangen is vind ik hem een stuk duidelijker in zijn interviews. Ook oogt hij en de selectie relaxed, das vaak positief. Ja, het is betonvoetbal maar het levert resultaat op. Dat is iets wat ik graag zie bij Oranje.

Ik wil zeker nog niet de polonaise lopen, maar Frank de Boer heeft mij wel positief verrast.

Ik vind hem oprecht zo verstandig en volwassen overkomen. De manier waarop is alleen al schandalig, maar het feit dat Promes boven hem gekozen werd zou voor menig voetballer een reden zijn om bij zo'n interview even je gal te spuwen over Frank de Boer, wat misschien niet eens onterecht zou zijn. Maar hij gaat er echt heel verstandig mee om, ik hoop dat hij er na het EK bij zit

25 juni 2021 om 08:58

Eerst maar eens vaste basisspeler worden bij Aston Villa, of het op een hoger niveau proberen na een mooie transfer. Bergwijn zit op de bank, maar natuurlijk wel bij een team dat 3x zo goed is als Aston Villa en met concurrenten van 30 tot 60 miljoen, ongeveer. Het proberen op het hoogste niveau ipv lekker gemoedelijk je minuutjes maken zegt ook veel over het karakter van een speler.

25 juni 2021 om 09:19

Je doet het nu overkomen alsof El Ghazi clubs als Spurs heeft afgewezen en bewust voor een lager team koos. Dat is natuurlijk de grootste onzin. Dit heeft dus niks met het karakter van Anwar te maken. Wat een kromme beredenering van je zeg.

Hahaa voor oranje gekozen en nu gewoon lekker op de blaren zitten

25 juni 2021 om 08:36

Tuurlijk, want de definitie van op de blaren zitten is een EK missen als een alternatief zou zijn een Afrika cup. Waar die misschien ook niet voor geselecteerd zou zijn.Bovendien voelt die zich misschien sterker met Nederland verbonden dan met Marokko? Vind het persoonlijk wel jammer dat die er niet bij zit.

25 juni 2021 om 08:47

Misschien voelt die zich meer Nederlander dan Marokkaan. Kan toch?

25 juni 2021 om 09:05

Hij zit er in ieder geval dicht tegenaan. Het is jammer voor hem dat hij het EK nu niet heeft gehaald, maar hij heeft nog genoeg jaren over als profvoetballer. Als hij het komende jaar goed speelt, dan kan hij mee naar het WK.

Altijd leuk dat men dan gelijk weer roept dat Frank ongeschikt is als bondscoach.. maar goed! Ot; had hem zeker liever gezien in de selectie dan Promes, of zelfs Luuk de Jong. Had meer kunnen toevoegen, das zeker!

Ik denk dat hij (fdb) een vorm van Asperger heeft . En aangezien het een ziekte beeld is moet het hem niet te zwaar aanrekenen maar de personen die hem in zo een verantwoordelijke situatie hebben gezet aanrekenen. Verder is fdb wel heel gevoelig voor de publieke opinie. Bijv het selecteren van Wout Weghorst . Of het niet selecteren van Babel en zijn schoonzoon. Verder denk ik dat el ghazi zeker wel een kans verdiende .

25 juni 2021 om 08:52

Ik denk dat het niet verstandig is om mensen te bestempelen als iemand met Asperger aan de hand van een paar interviews. Dat is allemaal gebakken lucht.

25 juni 2021 om 09:38

Ik zeg ook alleen maar dat ik denk dat hij dat is.

25 juni 2021 om 10:29

Ik ben even enorm benieuwd waar jij op baseert dat fdb Asperger heeft?

Als vader van een zoon met autisme durf ik je met een gerust hart te diagnostiseren met het enorme flapdrol syndroom...

Dit is een voetballer, die je dus niet gek maakt. Het WK komt eraan, volhouden, beter worden.
Met deze instelling zit je er volgende keer gewoon bij

El Ghazi was allicht geen basisspeler geweest maar ik had hem waarschijnlijk wel meegenomen. Geen onruststoker, betere mentaliteit dan een Promes en heeft ook een beter seizoen gedraaid trouwens.

Uiteindelijk lijkt het niet uit te maken wie mee zou gaan, Promes of El Ghazi, het is om het even. Beide zouden op de bank zitten als tweede/derde optie na een systeem-switch. Desondanks vind ik het niet netjes van de Boer, daar hij had aangegeven dat hij zou hebben gebeld.

Mooie kerel met een topmentaliteit, voorbeeld voor veel profvoetballers. Had El Ghazi er graag bij gezien dit EK. In de eerste plaats vanwege zijn voetbalkwaliteiten, in de tweede plaats vanwege zijn volwassen karakter. Daarin steekt hij ver boven de rest uit, als ik zo die filmpjes van de Nederlands Elftal-spelers voorbij zie komen. Man, wat een kleuterklas...

Frank de Boer heeft ook wel pech dat er niemand binnen zijn staf, of bij de Knvb, nadenkt over welke stappen er genomen moeten worden als er , bijv nu bij El Ghazi, enkele afvallers bekend gemaakt moeten worden. Nee, wat gebeurd er, er komt een hele social media winkel voorbij met elke twee uur een linie bekend maken, om zo dus ook de afvallers bekend te maken. Wat een shitshow was dat zeg. Er bestaan toch ook teammanagers bij Oranje en Knvb die dit soort zaken toch wat handiger kunnen aanpakken?

Een trainer is verantwoordelijk voor zijn keuze en in dit geval de Boer. Hij laat een speler afvallen om wat voor reden dan ook en is zijn goed recht als de speler niet voldoet aan de verwachtingen van de Boer. Hij moet dan wel het fatsoen hebben om die speler persoonlijk te benaderen en dit per telefoon even te verduidelijken waarom de keuze niet op hem is gevallen en niet via een appje. Het is zeer onfatsoenlijk het zo te doen en getuigen niet van enige professionele verantwoordelijkheid. Niet afschuiven op de Knvb of teammanager nee de Boer heeft die keuze gemaakt en dan niet met een lul verhaal aankomen ik heb iedereen gebeld terwijl dat zo niet is. Ik misgun de Boer zeker niets maar zijn kwaliteiten liggen ver onder het nulpunt en dat heeft niets te maken met de prestaties die nu door het Nederlands Elftal gemaakt worden. Tot heden hebben ze het goed gedaan ondanks het niet altijd oogstrelend voetbal is maar het systeem klopt nog wel en ook al zijn soms de wissels vreemd te noemen of de opstelling. Een ding is zeker, iedereen klaagde over de Roon maar de Boer bewijst toch met zijn keuze voor hem het bij het rechte eind te hebben ondanks de meningen wel weer zullen verschillen van persoon tot persoon. Alleen hopen dat de Boer geleerd heeft en spelers die afvallen voortaan wel persoonlijk benaderd waarom de keuze niet op hem is gevallen dat lijkt me wel erg sportief en niet verschuilen achter een appje wat zeer onpersoonlijk is of de confrontatie niet aandurft en het maar zo af te handelen. Voor de duidelijkheid is het geen kritiek op het team wat het toch maar weer flikt en hopende dat ze nog tot meer in staat zijn.

Verstandige teksten van el Ghazi en ook realistisch. Hij zit er helaas niet bij had het imo wel verdiend na een prima seizoen bij Aston Villa.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

131 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Manchester United en Barcelona werken aan een spectaculaire ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren