Rui Costa geeft goedkeuring voor komst van Orkun Kökçü

Woensdag, 23 juni 2021 om 16:56

Benfica heeft zich gemengd in de strijd om Orkun Kökçü, zo bevestigt Nizaar Kinsella van Goal aan Voetbalzone. Rui Costa, sportief directeur bij de Portugese topclub, heeft de twintigjarige middenvelder hoogstpersoonlijk bekeken en de oud-international van Portugal is gecharmeerd geraakt, waardoor hij zijn goedkeuring heeft gegeven voor de komst van Kökçü. Benfica wil snel handelen, nu de belangstelling voor Kökçü na de uitschakeling van Turkije op het EK concreet op gang begint te komen.

Kökçü maakte deel uit van de selectie van Turkije voor het EK, dat weinig glansrijk verliep voor de Turken. Turkije eindigde met nul punten als laatste in Groep A, na nederlagen tegen Italië (0-3), Wales (0-2) en Zwitserland (3-1). In het laatste duel van de groepsfase kwam Kökçü tien minuten voor het einde in het veld, waar hij geen bijdrage meer kon leveren aan het treffen met Zwitserland. Nu Turkije klaar is op het EK, zal het spel rond Kökçü beginnen en Benfica is van plan om snel door te pakken.

Benfica denkt deze zomer afscheid te nemen van Andreas Samaris, Gabriel en Chiquinho, wiens naam werd gelinkt aan Ajax. Om die reden wil de Portugese grootmacht zijn middenveld versterken en daarbij heeft men het oog laten vallen op Kökçü. Rui Costa, voormalig middenvelder van Benfica, Fiorentina en AC Milan, heeft de Feyenoorder persoonlijk bekeken en vervolgens zijn goedkeuring gegeven om zijn komst naar Lissabon door te zetten. Er zijn echter meer kapers op de kust.

De entourage van Kökçü sprak eerder met AS Roma en AC Milan. Chelsea werd eveneens als gegadigde genoemd, maar the Blues zijn op dit moment niet geïnteresseerd. Benfica lijkt echter momenteel de beste papieren te hebben. O Glorioso eindigde het afgelopen seizoen in de Primeira Liga als derde achter Sporting Portugal en FC Porto en moet zich daardoor via de voorrondes zien te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League.

Kökçü, zevenvoudig international voor Turkije, speelt sinds 2014 bij Feyenoord, dat hem destijds weghaalde uit de jeugdopleiding van FC Groningen. Voorlopig kwam de jonge middenvelder tot 78 officiële wedstrijden in de hoofdmacht, waarin hij goed was voor 11 doelpunten en 13 assists. Het contract van Kökçü in Rotterdam-Zuid loopt voorlopig nog door tot medio 2025.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door ffeyenoord)

Met spelers als Kökçü eindigen we gewoon weer 4e. Ik hoop toch echt dat dit den grote grap is want Rui wilt terug naar Benfica's oude niveau.

23 juni 2021 om 17:06

BenficaLopes. Wees gerust, Benfica kan geen 20 miljoen betalen verwacht ik..

23 juni 2021 om 18:40

hahaha 20 miljoen. 10 miljoen vind ik al heel veel. Heb je hem het afgelopen jaar zien spelen?

23 juni 2021 om 19:18

Waarom zou je hem voor 10 verkopen. Dan lekker laten blijven en constanter laten worden, dan wordt ie echt wel meer waard dan dat.

23 juni 2021 om 19:52

Haha, ik vind 10mil al teveel voor deze 'nog' zeer matige speler!

23 juni 2021 om 17:18

Toch heeft kokcu wel echt talent, ik weet alleen niet of de manier van spelen van Benfica bij hem past. Maar mocht je hem goed gebruiken als creatieve speler, dan kun je veel plezier beleven aan deze jongen.

Denk dat een club als Benfica beter bij Orkun past. Een club als AC Milan en AS Roma daar kom gewoon simpelweg niet aan de bak. Aan de andere kant komt er wel een mooi zak met centen naar Zuid!

Elke club in Europa heeft zich zogenaamd de afgelopen 2 seizoenen nu wel gemeld voor deze jongen. Maar ondertussen heeft hij nog geen 5 goede partijen gespeeld voor Feyenoord, en komt hij zwaar tekort voor alle clubs die voorbij zijn gekomen. Jaartje verhuren aan Twente is eigenlijk het meest logische scenario.

23 juni 2021 om 17:10

Zoals zoveel talenten is hij wisselvallig maar als hij goed in de wedstrijd zat, was hij bij vlagen briljant. Met name toen hij dichter bij de spits kwam te spelen.

23 juni 2021 om 17:14

Bedoel je "goed" of echt "briljant"? Want dat laatste heb ik nog niet bij hem gezien.

23 juni 2021 om 17:39

Briljant maar te weinig van gezien. Komt ook omdat Advocaat hem op een verkeerde positie had opgesteld. Toen hij kort achter de spitsen speelde, zag je zijn kwaliteit.

23 juni 2021 om 18:07

Altijd die smoesjes maar weer! Hij heeft gewoon veel te weinig laten zien! Of hij nou wat dichter bij de spits staat of niet, dat moet ook geen groot verschil maken. In Nederland zijn we niet echt kritisch! Daarnaast moet hij zichzelf wel ontwikkelen als centrale middenvelder want er is geen serieuze club in Europa die hem op 10 gaat zetten, die positie is sowieso redelijk uitgestorven.

.

23 juni 2021 om 18:15

Altijd? Wat een flauwekul. Ik zag een gigantisch verschil toen hij dichter bij de spits positie ging spelen. Was gevaarlijker met zijn passes en schoten.

23 juni 2021 om 18:47

@memphisdepay, maar het spel dat Advocaat speelde was voor iedere aanvallendere speler killing. En dat hij constant als lopende middenvelder werd ingezet hielp ook niet. Daarvoor had hij gewoon prima cijfers en toen hij de laatste wedstrijden weer wat meer op zijn positie mocht spelen zag je direct verschil. Kan je wel zeggen dat het smoesjes zijn, maar de tactiek en positie hebben er wel degelijk invloed op.

23 juni 2021 om 19:07

Hij mist fysiek zoveel, en hij heeft niet de technische kwaliteiten omdat te compenseren voor de top.
Ik zie hem eerlijk gezegd niet verder komen in zn carriere dan een middenmoter in de Spaanse competitie.

23 juni 2021 om 19:51

@mrguide, ik denk er anders over en verwacht dat als hij weggaat hij de zoveelste speler wordt die ergens anders wel tot bloei komt. Ik begrijp als hij verkocht wordt voor financiële lucht, maar stiekem hoop ik dat hij nog een jaartje blijft onder een trainer die wel wil voetballen.

23 juni 2021 om 20:54

@rbn_ - Kokcu is een aardig talent gebleken, maar briljant is hij nog nooit geweest. Hij heeft nauwelijks rendement en komt maar bij weinig statistieken enigszins bovendrijven in de Eredivisie. Hoe z'n toekomst eruit gaat zien is lastig in te schatten, maar ik geloof niet dat hij ook maar enigszins de wereldtop gaat halen.

23 juni 2021 om 21:22

@ Sirius Prima dat jij dat vindt, ik vind wel dat ie bij vlagen briljant is geweest. En over de statistieken, dat zegt mij vrij weinig. Vooral als je ziet dat hij Jorgensen en Linssen voor zich had. Kan je 100 goede ballen geven, deze gasten maken ze toch niet. Sta je uiteindelijk toch op 0 assists en key passes.

Ik zal er wel geen kijk op hebben, maar ik heb Kokcu nog nooit iets zien doen waarvan ik dacht, wauw!
Maar ik laat me verrassen, misschien doet ie 't in een beter team zelf ook beter.

23 juni 2021 om 19:05

Zijn kracht ligt ook dicht bij de spitsen spelen. De afgelopen 2 jaar is hij misbruikt als een soort box-to-box die meer ballen af moest pakken dan aanvallend belangrijk zijn.

Feyenoord TM heeft zich hier nog niet over uitgesproken dus tot nu toe hoeft dit gerucht niet serieus genomen te worden

Kan een Feyenoord-supporter mij vertellen hoeveel geld er voor hem kan worden gevraagd? En ja, ik begrijp dat alles kan worden gevraagd, maar wat zou redelijk zijn?

23 juni 2021 om 17:22

Heel eerlijk schat ik in dat hij max. 10 miljoen zal opleveren normaal gesproken, misschien iets meer omdat zn contract tot 2025 doorloopt. Heeft op mij vrij weinig indruk gemaakt, helemaal als je hem vergelijkt met leeftijdsgenoten als Gravenberch en Ihattaren. Tel daarbij op dat wij structureel spelers voor een laag bedrag verkopen en dan is 10 miljoen een redelijk bedrag lijkt me. De vraag is alleen welke club bereid is zo'n bedrag neer te leggen, ik kan mij niet voorstellen namelijk dat clubs als Arsenal en Benfica concrete interesse hebben. Misschien een laagvlieger / middenmoter uit Spanje of Duitsland...

23 juni 2021 om 17:29

Dank allen voor de uitleg! Als zijn waarde volgens Transfermarkt 12 miljoen is, zou Feyenoord met bonussen dus best op zo'n 14 miljoen uit kunnen komen? Want dat zou wel heel mooi zijn voor Feyenoord! Samen met de bedragen van Senesi en Berghuis zou Feyenoord wel wat te besteden hebben.

23 juni 2021 om 19:51

Minder indruk gemaakt als Ihattaren? Dit is wel een hele belachelijke opmerking want die jongen zou zelfs bij jong PSV er niet bovenuit springen

23 juni 2021 om 17:24

Ik denk dat je hier met bonussen met uit kan komen op een totaal van 15mil. Jong, International en ligt goed in de markt.

23 juni 2021 om 20:50

Ihattaren heeft i.t.t. Kokcu al laten zien over een gigantisch potentieel te beschikken. Dat Ihattaren dit jaar zwaar teleurstelde, doet daar niks aan af. Vorig seizoen riep iedereen nog dat Ihattaren zo snel mogelijk opgeroepen moest worden voor Oranje. Kokcu heeft bij ons alleen laten zien af en toe een leuk afstandschot te hebben, verder is het maar matig hoor.

23 juni 2021 om 17:25

heeft tot 2025 getekend dus 12- 15 miljoen en misschien zelfs nog meer

23 juni 2021 om 17:26

Volgens transfermarkt vertegenwoordigd hij een waarde van 12 mln euro. Ik denk dat Feyenoord een vraagprijs van rond de 15 mln euro hanteert.

23 juni 2021 om 17:27

Het is achterover zitten en wachten met wat voor bod een club komt? Hij is 20 jaar, zit bij de a selectie van Turkije en nog een contract tot juli 2025. Denk dat Feyenoord rond de 15 zal vragen en iets meer dan 10 zal accepteren. Hij ontwikkeld zich niet door en is nog steeds het grote talent terwijl hij toch al aan een wedstrijd of 65 zit met Europees en de beker meegeteld.

23 juni 2021 om 17:30

Ik heb Turkije niet intensief gevolgd. Hoe doet hij het daar?

23 juni 2021 om 19:06

Maar 10 minuten gespeeld maar dat je bij de selectie zit telt al mee. Zeker als je pas 20 bent.

23 juni 2021 om 21:00

@sergioramoshm - Uiteindelijk hebben die clubs toch gewoon z'n statistieken voor hun neus en die zijn allesbehalve goed en dat in de Eredivisie. Kokcu ontwikkelt zich niet echt en laat minder zien dan veel gemiddelde talenten. Da's toch wel zorgwekkend.

23 juni 2021 om 18:35

De engelse media gaan, voor wat het waard is, uit van een vraagprijs van 10 miljoen pond (een kliene 12 miljoen euro).
Dat lijkt me ook wel een redelijk bedrag eigenlijk.

Vind hem eerlijk gezegd zelfs te kort komen voor Feyenoord, een momenten voetballer die misschien 5 goede wedstrijden speelt per seizoen. In de topwedstrijden ook altijd compleet onzichtbaar, ik zie het talent er echt niet in. Iemand als Sinisterra lijkt me veel interessanter voor Portugese clubs.

23 juni 2021 om 17:25

Grappig dat je dat zegt. Ik vind Sinisterra juist erg tegenvallen na zijn blessure. Ik denk dat als je naar de laatste 10 wedstrijden kijkt, dat Kokcu een betere ndruk heeft achtergelaten dan Sinisterra

23 juni 2021 om 17:29

Sinisterra heeft een hele lange stil gezeten. Dan duurt het lang voor je weer terugkomt. De laatste wedstrijden zat er iedere wedstrijd weer meer dreiging in. Hij ontwikkeld zich nog steeds terwijl ik Kokcu niet zie groeien.

23 juni 2021 om 17:29

sini speelde in zijn laatste 2 wedstrijden voor de stop echt weer als de oude. stond maanden aan de kant dus dat duurt ff maar die staat er zo echt wel weer. ook kokcu speelde de laatste wedstrijden meer dan prima. als benfica alleen die wedstrijden gekeken heeft begrijp ik het nog wel.

23 juni 2021 om 17:33

@NJ, Sinisterra vond ik de laatste wedstrijden wel wat matig, maar in het begin was hij goed! Kwestie van weer ritme krijgen?

23 juni 2021 om 18:12

Dat verwacht (hoop) ik wel, Kyle. Er zit veel potentie in die jongen, maar zo'n blessure gaat je niet in de koude kleren zitten.

23 juni 2021 om 18:42

Dat is inderdaad een probleem bij een blessure. Er zijn genoeg spelers die nooit meer hun oude niveau haalden, maar dan had je het wel over heel langdurige blessures. Maar de potentie is er zeker! Feyenoord heeft met Senesi en Sinisterra best leuke spelers gehaald die niet met het bord op schoot zijn gescout.

23 juni 2021 om 19:11

Er loopt nog een Bande rond; verder hebben we Bijlow, Malacia, Geertruida, Kokcu die uit eigen jeugd voortkomen en wel wat waard zijn. Het is heus niet allemaal kommer en kwel, maar het is wel te weinig en overall van te laag niveau.
Zelf was ik altijd fan van Aeb, maar die heeft het nog niet kunnen laten zien. Ik hou nog mijn hoop op hem, zo'n magistrale, technische voetballer. Maar dan uiteindelijk toch niet goed genoeg; dat kan bijna niet zou je denken.

Zelfs bij Feyenoord vinden behoorlijk wat supporters hem niet goed genoeg, dus zou toch onbegrijpelijk zijn als zulke clubs hem willen hebben? En dan lees ik vaak: hij heeft wel talent. Maar dan denk ik, waarom zien we daar dan zo weinig van?

23 juni 2021 om 19:08

Bij Feyenoord moet je als jeugdspeler ook twee keer zo hard je best doen bij diverse supporters. Het talent is er absoluut en dat komt er ook iedere keer uit als hij gewoon dicht bij de aanval speelt en minder zorgen heeft achter zich, maar de afgelopen twee seizoenen is hij gewoon misbruikt als een soort loper die soms zelfs naast Fer stond te spelen.

Snap niet wat iedereen in die jongen ziet, valt niet eens positief op bij Feyenoord. Hoe moet hij het dan redden bij een Benfica.

Wat vraagt Feyenoord voor Kokcu? Ik zie het soms wel maar meestal niet, het talent dat hem toebedeeld wordt. Beter om bij Feyenoord te blijven en een seizoen langs te knallen, daarna kan je altijd nog een transfer maken.

23 juni 2021 om 17:34

Feyenoord wil cashen. hij is relatief makkelijk vervangbaar maar ligt op de markt toch vrij goed. ik las ergens dat ze voor 12 mil gaan maar kan er naast zitten.

23 juni 2021 om 17:49

Je zegt het exact goed: soms mooie dingen, vaak onzichtbaar en soms heel er slordig. Daarnaast wordt hij als middenvelder erg makkelijk voorbijgelopen. Mocht hij blijven zou ik Slot adviseren hem op de linksbuitenpositie uit te proberen. Voetballen kan hij wel natuurlijk.

Maar wellicht dat een andere omgeving hem inspireert om meer uit zichzelf te halen. Nu is het misschien allemaal iets 'te' vertrouwd, aangezien het halve elftal op dit moment bestaat uit Varkenoord jeugdspelers van zijn generatie.

23 juni 2021 om 19:12

Nou, het zou wellicht lekkerder zijn als wat meer jongens die hij kent zouden spelen. Toen el Bouchataoui erin kwam zag je Kokcu weer groeien en lekker voetballen.

23 juni 2021 om 21:22

Klopt dat was weer als vanouds in de jeugd die twee. Erg leuk om te zien inderdaad zo die laatste wedstrijden. Vraag me alleen af of El Bouchataoui een type speler is wat past bij het hoge druk zetten van Slot. We gaan het zien...

met de verkoop van berghuis, senesi, kokcu en jorgenson hou je 35 mil aan over. (na zakenwaarnemers en rest betalingen aan san lorenzo heb je zo'n 25 mil voor een spits, vleugel aanvaller en centrale verdediger over. moet je wat leuks van kunnen kopen lijkt me.

23 juni 2021 om 17:34

Ik begrijp dat er nog een percentage bij Senesi moet worden afgedragen. Dacht zo'n 15. % bovenop de meerwaarde.

23 juni 2021 om 17:39

ja als ik het goed heb is het 15%, op de gemaakte winst van zijn transfer. dus verkopen we hem voor 25 mil gaat er 15% van 18 mil richting san lorenzo (2,7 mil)

23 juni 2021 om 18:12

Ik neem aan dat als jullie 25 miljoen voor hem kunnen krijgen, jullie met plezier dat afdragen. Althans, niet zozeer met plezier voor de afdracht maar voor het ontvangen bedrag.

Dit is met alle respect een middelmatige speler. Hoop dat fey iets aan hem kan verdienen maar acht de kans klein dat hij meer dan 7 mil gaat opleveren.

Benfica is een maar een minimale stap vooruit, dan kan hij beter bij Feyenoord blijven.

23 juni 2021 om 18:42

Sorry hoor, maar Benfica is niet 1 of 2 maar wel 3 stappen vooruit vergeleken met Feyenoord.
Sportief, financieel

10 miljoen voor Kokcu is toch te veel ? Wat zegt Transfermarkt ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Voor minder dan zestig miljoen euro mag Kalidou Koulibaly niet bij Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren