Burgemeester en politie waren nooit bang voor belegering NAC-stadion

Woensdag, 23 juni 2021 om 08:11Rian Rosendaal

Het was vorige week nogal onrustig bij NAC Breda rondom het tussentijdse vertrek van Maurice Steijn als hoofdtrainer en het opstappen van Ton Lokhoff als technisch directeur. Er waren zelfs gepaste acties gepland door de achterban van NAC, mocht Steijn niet voor zaterdag 19 juni om 23.59 uur vertrokken zijn uit Breda. Het verhaal dat het Rat Verlegh Stadion zou worden bestormd door boze supporters klopt echter niet, zo benadrukt de lokale politie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door wanny)

Van de Telegraaf kunnen we dus ook geen correct en genuanceerd verhaal verwachten.

23 juni 2021 om 09:01

What is new? Telegraaf is toch één grote sensatiekrant zonder enige vorm van diepgang. “BREKEND: Rat Verlegh stadion wordt belegerd door boze fans!” Zulke artikelen is het hele verdienmodel van de Telegraaf

Er is dus nooit sprake geweest van bedreigingen aan het adres van Steijn. De supporters waren boos en stelden een ultimatum dat de trainer moest vertrekken. Steijn heeft dit vervolgens gebruikt om aan te geven dat hij bedreigt werd en met opgeheven hoofd weg kon gaan. Ondertussen hebben Steijn en Manders de club en haar supporters enorm beschadigd.

23 juni 2021 om 09:10

Dat blijkt hier niet uit. Zou best kunnen dat een enkeling het nodig heeft gevonden om mensen in de persoonlijke sfeer te bedreigen. Echter hebben we daar tot op heden geen verder bewijs van gezien.

23 juni 2021 om 09:26

Waar maak jij uit op dat er geen bedreigingen zijn geweest aan het adres van Steijn? Nu doe je uitspraken over Steijn, terwijl er helemaal niets staat over het wel of niet bedreigd zijn. Of heb jij iets gelezen wat ik gemist heb?

23 juni 2021 om 09:36

Ja, lees het gehele stuk in BN de stem.
Even wat quotes:
"de burgemeester gaat niet over strafbare feiten. Dat is aan het Openbaar Ministerie en de politie. Er is gezegd: ‘als je het gevoel van onveiligheid hebt, lever dan de bewijzen."
,,de officier van justitie bepaalt of iemand beveiligd moet worden. In goed overleg is afgesproken om ons afzijdig te houden. We staan in nauw contact met Nac, de burgemeester en het Openbaar Ministerie. Als daar aanleiding toe is, zullen we actie ondernemen.”

23 juni 2021 om 09:53

Dat zegt verder niks toch?

Steijn woont niet in Breda, dus de burgemeester van Breda is geen betrokkene als diens gezin bedreigd zou worden.

Dit gaat meer over eventuele dreiging bij het stadion.

23 juni 2021 om 10:28

Het ging ook over de totale situatie dus de dreiging van bestorming van het stadion maar als je goed leest ook de bedreiging van de personen.
Als je het over iemand hebt, heb je het over het algemeen niet over een stadion.
Als je gevoel van onveilgheid hebt., lever dan de bewijzen. Een stadion voelt zich over het algemeen niet onveilig maar kan wel onveilig zijn.

De Nederlandse media heeft elkaar weer eens klakkeloos overgenomen. Riooljournalistiek.

Het wordt eens tijd dat slangen als Driessen van het podium worden gehaald. Hoe is het mogelijk dat die vent alles maar kan blijven roeptoeteren zonder enige consequentie.

Zoals wel vaker heeft de Telegraaf alles uit z'n duim gezogen. Het is toch ongelooflijk hoeveel onzin, er op voetballend vlak, wordt geplaatst door die krant. Vrijwel elk bericht van Driessen moet je met een flinke korrel zout nemen en zijn collega Mike Verweij doet het in dat opzicht niet veel beter.

Complimenten trouwens voor VZ voor het plaatsen van dit bericht: het is altijd fijn dat niet alleen het 'sensatie-artikel' wordt geplaatst, maar ook het artikel waarin wordt aangegeven dat het niet waar bleek te zijn.

Jammer alleen dat dit artikel door de meeste media genegeerd gaat worden, terwijl het andere artikel, waar de gemiddelde NAC supporter als een bloeddorstige doorgesnoven koppensneller werd geportretteerd door iedereen gretig werd overgenomen.

Telegraaf heeft heel makkelijk het verhaal van Steijn en Manders overgenomen, en er nog wat sensatie bij geklopt.

Het is blijft en k*t krant.

Ai. Typisch gevalletje burgemeester die witvoetje wil halen bij de voetbalsupporters en goed belobbyd is door aantal supporters groepering. Typisch wel Breda volgens mij. Straatje schoonvegen want het kan en mag natuurlijk niet zo zijn dat de buitenwereld denkt dat er echt iets aan de hand bij het op alle fronten uitmuntende NAC en Breda. Zolang die mentaliteit niet veranderd zal het overigens nooit wat worden. Behalve dan dat ze kampioen bier drinken zullen blijven ;-) Wat er in Breda is gebeurd is een grote schande van alle kanten, supporters én clubleiding. Dit heeft niets met voetbal te maken. Om de telegraaf daar nu de schuld van te geven. Okã©, laat de Telegraaf te veel sensatie gezocht hebben, dit artikel is dan weer totaal de andere kant. De waarheid zal in het midden liggen en dan is de situatie nog altijd triest. Heel triest.

23 juni 2021 om 10:51

Hahaha, wat een zielige reactie.

Steijn en Manders hebben hun vriendje Driessen opgezocht, een kletsverhaal opgehangen en de Telegraaf heeft er een sensatie verhaal aan ophangen.
En de rest van de media neemt het klakkeloos over, met uitzondering van BN de Stem, want die werden als grote boosdoener aangemerkt door Graydon Mannetje.

"de kinderen van Steijn moesten bij oma logeren"

Ja dat klopt, want mijnheer Steijn zat weer eens met zijn ballen in de zon op Ibiza, onbereikbaar voor zijn baas, die een evaluatie wilde. Dat had niets met supporters te maken.

23 juni 2021 om 11:35

Is nogal wat dat u de burgemeester van leugens beticht.

Fijn he. Het kwaad is al geschied. En dat is dan een krant die objectief nieuws hoort te brengen.

Mensen die nu zeggen 'dat weet je toch met De Telegraaf' moeten eens de berichten over dit onderwerp nalezen. Iedereen buiten NAC nam wel degelijk klakkeloos aan wat er stond.

Deze rectificatie zal vrijwel niemand opvallen helaas.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.TOP Oss00
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. VisserUnknown
N. OlijKeeper
M. AdilehouVerdediger
J. MashartVerdediger
G. SiereveldVerdediger
W. NeelenVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

Nederland
8 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Maandag 26 juli
Nu de overgang van Saúl Ñíguez naar Barcelona afgeketst is, lonkt een overgang naar de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren