Mats Hummels maakt op persconferentie statement tegen Hongarije

Woensdag, 23 juni 2021 om 00:12Mart van Mourik • Laatste update: 00:32

Mats Hummels heeft dinsdag een duidelijk statement gemaakt op de persconferentie in aanloop naar het EK-duel tussen Duitsland en Hongarije. De centrumverdediger verscheen tijdens het persmoment in een kleurrijk shirt met de tekst ‘Love Unites’. Met het statement spreekt Hummels zich openlijk uit tegen de omstreden en onlangs aangenomen Hongaarse wet die het verbiedt om homoseksualiteit en het veranderen van sekse te 'promoten' onder jongeren tot achttien jaar.

“Juist de kleine gebaren vormen een stap in de goede richting”, vertelde Hummels op de persconferentie, waarop onder meer het feit besproken werd dat de Allianz Arena niet in regenboogkleuren gehuld mag worden als protest tegen de controversiële Hongaarse wet. München had een verzoek ingediend bij de UEFA om het stadion eenmalig de regenboogkleuren te geven, maar de organisator van het EK gaf, tot teleurstelling van Hummels, nul op het rekest.

“Ik denk dat ik dat wel kan zeggen zonder dat er een commissie op me af wordt gestuurd", zo maakte Hummels zijn teleurstelling kenbaar. "Het is lang geleden dat openheid en tolerantie in de sportwereld wordt beleefd als een normaal feit. Kleine gebaren en bordjes kunnen de juiste stappen naar normalisatie vormen.” Hummels is overigens niet de eerste Duitser die van zich laat horen tijdens het EK. Ook doelman Manuel Neuer verscheen al op het veld met de aanvoerdersband in regenboogkleuren.

Eerder op de dag werd ook al duidelijk dat Oranje met een statement zal komen tegen de wet. Georginio Wijnaldum zal komende zondag tijdens de achtste finale van het EK in Boedapest een speciale OneLove-aanvoerdersband dragen. Met de aanvoerdersband wil het Nederlands elftal in de woorden van Wijnaldum benadrukken dat de spelers staan voor ‘inclusiviteit en verbinding’.Gerelateerd

Meer sportnieuws

4 reacties

Ik moet zeggen dat die Duitsers mij meer en meer in positieve zin verrassen. Vroeger best wel wat negatieve gevoelens bij Duitsers door de geschiedenis van de vorige eeuw, omdat ze altijd van Oranje wonnen met voetballen, onsportief waren, altijd scoorden in de laatste minuut..... En nu zijn het meer en meer mensen geworden die zich positief durven uitspreken, symapathiek zijn en ook nog eens leuk voetballen.

23 juni 2021 om 07:02

Blijkbaar zitten daar volwassen mensen die een mening hebben. In tegenstelling tot Oranje waar alleen verwende verontwaardiging is. En dan hebben we nog een [email protected], mijn aanvulling was nog betrekkelijk relevant voordat je je aanpassing deed aan de tekst. Nu slaat ‘ie een beetje dood haha.

23 juni 2021 om 09:20

Duitsers durven ten minste. Spreken echt iets uit en willen echt iets doen en niet die slappe hap. Onze internationale zijn heel goed in zichzelf in de voet schieten. Lekker dat voetbal inside boycotten, waardoor het inmiddels so vet is dat andere media gewoon vragen voor dat programma gaan stellen, over averechtse werking gesproken. En diezelfde wijnaldum met zijn grote bek dat, dat niet hetzelfde is. Moet zich echt eens gaan verdiepen in historie. De echt grote zijn tegen elk onrecht en spreken dat ook uit en niey zo selectief veel poeha voor het een en vervolgens stil zijn bij andere gevallen. Dat is namelijk het gevolg als je statements gaat maken, dan zal je dat vaker moeten doen om zo waarde te behouden. Anders zwakt je eerste statement enorm af en zal er altijd een zweem van twijfel omheen hangen.

Eigenlijk zouden wij als Nederland meer moeten doen dan een stom shirt of bandje. Wij zijn notabene het eerste land waar het homohuwelijk legaal is geworden. Daar moeten we trots op zijn en ons harder in opstellen tegen andere landen die daar anders over denken. Maar het is natuurlijk ook makkelijk praten want ik zou ook niet weten wat ze nog meer kunnen doen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Duitsland

FIFA ranking: 13
164 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. NeuerKeeper40
M. GinterVerdediger40
R. GosensVerdediger41
M. HummelsVerdediger40
A. RüdigerVerdediger40
K. HavertzMiddenvelder42
J. KimmichMiddenvelder40
Voor de complete selectie: Clubpagina Duitsland.

148 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren