‘Witte rook in Barcelona: Messi tekent bij en levert fors deel salaris in’

Dinsdag, 22 juni 2021 om 21:35Mart van Mourik • Laatste update: 22:18

Lionel Messi heeft bij president Joan Laporta aangegeven dat hij bij gaat tekenen bij Barcelona, zo weet de Spaanse journalist Miguel Rico te melden. Volgens Rico gaat de 33-jarige Argentijn zijn handtekening onder een contract van één jaar zetten vanwege de beperkte mogelijkheden van Barcelona wat betreft het salaris, al bevat die verbintenis wél een optie voor nog een seizoen.

Het Spaanse Cope weet te melden dat Messi, op advies van de organisatie van LaLiga, ‘een aanzienlijk deel van zijn salaris inlevert’. Het advies heeft mogelijk te maken met de erbarmelijke financiële situatie waarin Barcelona nu verkeert. Mogelijk worden de omstandigheden volgend seizoen opnieuw beoordeeld en dan heeft de aanvaller de optie om voor nog een seizoen bij te tekenen. Messi beschikt over een aflopend contract (30 juni) bij Barcelona, waardoor er de laatste tijd de nodige speculatie is over zijn toekomst. De laatste tijd werd al gemeld dat Barcelona optimistisch gestemd was over de onderhandelingen met Messi.

Eerder deze maand gaf Laporta op een persconferentie te kennen dat hij de deal zo snel mogelijk af wilde ronden, maar dat het lange wachten, in tegenstelling tot de huidige berichtgeving, niets te maken heeft met de financiële beoordelingen. "Het contract is niet afhankelijk van de audit. We zijn in overleg met Leo's vertegenwoordigers. De onderhandelingen gaan goed en we hopen progressie te blijven boeken”, aldus de president van de club.

Dinsdagmiddag ontving Barcelona nog een waarschuwing van Javier Tebas, voorzitter van competitie-organisator LaLiga, omtrent de contractonderhandelingen met Messi. Volgens Tebas moet de Catalaanse grootmacht heel snel de salarishuishouding op orde brengen om ervoor te zorgen dat Lionel Messi kan worden ingeschreven voor het seizoen 2021/22. Barcelona is net als veel clubs flink geraakt door de coronacrisis, met een schuld die in januari was opgelopen tot bijna een miljard euro. Door de concessie van Messi lijkt de langverwachte deal er nu toch te komen.

De Spaanse tak van Goal weerspreekt het nieuws van Rico overigens. De voetbalnieuwssite meldt dat er inderdaad vorderingen zijn in de contractbesprekingen, maar dat er nog altijd geen sprake is van een afgeronde deal. Volgens de berichtgeving zouden er nog enkele plooien gladgestreken moeten worden door Laporta en Jorge Messi, vader en zaakwaarnemer van de goalgetter. Verder wordt er gemeld dat het financiële aspect geen struikelblok vormt, maar dat Messi nog niet zeker weet of Barcelona hem op sportief gebied voldoende perspectief kan bieden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door fikretçelik)

Hulde voor Messi, heeft mn reactie gelezen van vanmiddag( lees dat ie geen andere keuze heeft, iets minder hulde dus🤥) Blijf het nogsteeds bizar veel geld vinden, maarja dat is voetbal in deze tijd he🙄

22 juni 2021 om 21:44

Je moet ook een artikel lezen voordat je reageert. Maar goed mooi voor Barcelona dat hij bijtekend is degene die de kar moet trekken daar. Ik zie Messi ook bij geen andere Europese top ploeg spelen ( zie het gewoon niet voor me).

22 juni 2021 om 21:46

Sorry, maar als ik zeg dat Jorginho de beste middenvelder van het moment is, trouwens beste middenvelder ooit! Is het dan weer goed?

22 juni 2021 om 22:59

Jorginho die voor Italie uit komt of onze Georginio?

22 juni 2021 om 22:08

Beetje naief vind je niet.
Elk jaar eiste hij een verbeterd contract, denk je niet dat op papier het basissalaris wellicht wat lager zal uitvallen maar uiteindelijk door middel van allerlei constructies die gewoon weer op minimaal hetzelfde zal uitkomen onder de streep?

23 juni 2021 om 07:16

Probleem voor beide is dat ze in zo'n visuele circel zitten, zowel messi als barcelona. Messi heeft technisch de clubs voor het uitkiezen omdat hij de speler is die bij barca de kar trok.

Dus werd barca het verhaal voor gehouden dat als het niet beter werd dan vertrek ik. Maar nu kan barca niet beter. Financieel niet en sportief niet ...

En nu zie je dat Messi realiseert dat hij eigenmijk nergens heen kan. Of denken we allemaal dat ze bij psg of man city iedereen op spaanse taal cursus gaan zetten zodat men kan communiceren met messi?

Zijn gezin wil niet weg en messi is op niveau waar clubs echt niet meer om messi heen gaan bouwen.

Zijn enige optie is gewoon barcelona, altijd al geweest.

23 juni 2021 om 00:27

Totti speelde voor 5 miljoen euro per seizoen en was een echte clublegende bij Roma. Messi spreekt via zijn vader en verlangt €€€.

Elk jaar het zelfde. Volgend seizoen weer verlengen. Die sluit gewoon af in Barcelona

22 juni 2021 om 22:51

Memphis heeft al grote invloed, Messi heeft zoveel vertrouwen gekregen in de toekomst van Barca dankzij onze magiër.

Dat wordt een jaartje water en brood voor de messias

Nou mooi voor Barcelona en netjes van Messi. Al zal die niet op een houtje moeten bijten, maar toch.

22 juni 2021 om 21:50

Netjes van Messi dat hij na jarenlang de club uitknijpen nu een beetje water bij de wijn doet.

22 juni 2021 om 21:54

@goalski dit soort reacties snap ik niet, de club uitknijpen? Jij denkt dat hij dat salaris cadeau krijgt? Ten eerste levert hij op het veld met afstand het meeste van elke speler in de selectie, ten tweede is hij mede verantwoordelijk voor de hoge omzet van de club door zijn populariteit. Dan word je daarnaar betaald. Gek hé?

22 juni 2021 om 22:02

Deze man kreeg 500 miljoen in 3 jaar. Dit contract is letterlijk bijna de helft van jullie schulden. Bizar buitenproportioneel en ja ook voor Messi. Als de kleine geldwolf nou met 40 mil per jaar genoeg had genomen zag de situatie er al een stuk beter uit. En dat argument 'hij levert de club zoveel geld op' vind ik gebakken lucht.. elke speler levert clubs geld op dat is letterlijk waarom ze daar zijn en zo betaald krijgen

22 juni 2021 om 22:16

Als je niet weet hoeveel Messi heeft gebracht voor Barcelona, moet je ook stil blijven.

22 juni 2021 om 22:21

10% van de omzet ging op aan zijn salaris, daarbij heeft hij zijn eigen portretrechten in beheer. Eindstand kost hij meer dan hij oplevert, financieel gezien.

22 juni 2021 om 22:24

Ronaldo verdiende minder dan een vijfde van Messi... en die heeft Real ook bakken met geld opgeleverd. Dat is ook gelijk de reden dat Barcelona financieel aan de rand van de afgrond staat en Real niet

22 juni 2021 om 22:28

Ik vind het vooral frappant dat de gap tussen Messi en de tweede bestbetaalde speler zo gigantisch is. Ik snap dat hij en zijn management willen dat hij de bestbetaalde is, gezien zijn prestaties en statuut. Maar om daar een verschil van 30 miljoen netto van te maken is toch wel enorm straf onderhandeld van kamp Messi.

22 juni 2021 om 22:55

Snap je het niet? Zal het wel even verduidelijken. Neem Ronaldo die heeft in zijn 9 jaar Real rijd 2 a 3 verlengingen gehad. Messi daarentegen in zijn wat langere tijd bij barca, wel liefst 11 keer. Zegt veel, heeft de gewoon aardig uitgemelkt en de club is constant bang geweest dat ze hem niet verliezen tsja prima hij heeft de club ook veel gegeven maar laten we niet doen alsof dat helemaal niet zo is.

22 juni 2021 om 23:01

Er zijn altijd mensen die vinden dat Messi de club heeft uitgeknepen, maar die mensen snappen er totaal niks van, de man krijgt nog eigenlijk te weinig ten opzichten wat hij de club oplevert. Maar blijkbaar zijn hier een hoop mensen die zouden zeggen tegen hun baas doe mij maar wat minder salaris geven want het bedrijf valt om 😂😂

Had eerlijk gezegd ook niet anders verwacht maar zeker goed nieuws, ook fijn dat hij bereid is om salaris in te leveren daaruit blijkt toch wel zijn clubliefde

22 juni 2021 om 22:20

Nog langer stilstaan in de ontwikkeling, dit is zowel voor Messi als voor Barcelona slecht. Messi zal anoniem blijven met zijn club in de CL hoogst waarschijnlijk, er zijn simpelweg gewoon heel veel teams echt sterker, voor Barcelona is het wellicht nog slechter, blijven hopen op Messi terwijl er een nieuw team gebouwd moet worden. Ik snap het ook niet, met Fati, Rodri en de Jong zijn volgens mij een goede basis voor nieuwe dominantie. Sta je plek 3-4 jaar af en zorg dat je 2025 die cup weer wint. Mensen onderschatten echt hoe een einde van een periode te werk gaat, maar kijk naar Chelsea toen de oudjes weggingen, hoelang het duurde en eigenlijk nog steeds bezig zijn stabiel te worden, idem voor United na Ferguson en zo zijn er nog talvol voorbeelden, je kan dit proces vertragen, maar dit proces gaat er hoe dan ook komen. Helemaal als Barcelona tijdelijk weinig centjes te makken heeft

22 juni 2021 om 22:24

Er is natuurlijk ook niemand die hem nog 75 miljoen salaris op jaarbasis ging geven op 34/35 jaar. Hij zal zijn nieuwe voorwaarden ongetwijfeld wel kunnen verdienen bij een City of Psg, dus dan is het wel mooi dat hij zijn loopbaan verder zet bij Barcelona. Maar dat inleveren is natuurlijk met een kanttekening dat zijn huidig contract afloopt en ook bij een nieuwe club mindere voorwaarden zou hebben. Los daarvan is dit bericht door alle media in Spanje al ontkracht en dat het nog te vroeg is om van een akkoord te spreken.

23 juni 2021 om 06:58

Ik ken de cijfers niet. Maar ik las hier dat hij 10% van de omzet van Barca kreeg. Stel dat het waar is. Ik denk niet dat er een bedrijf is die welke medewerker dan ook 10% ,van zijn omzet betaald. Maar nogmaals ik ken de cijfers niet en vraag me af hoe men altijd aan die cijfers komt.

Het is nou niet of Messi het geld nog nodig heeft... Zet hem anders gewoon op een "normaal" Barcelona salaris á 8 miljoen, maar met aanzienlijke bonussen voor aan hem gelieerde sponsorovereenkomsten.

Messi is onvervangbaar. Maar ik heb tot de dag van vandaag nog steeds dubbele gevoelens. Is het nou goed voor Barca als hij niet verlengt zodat ze zich meer kunnen focussen op wederopbouw? Of is het juist beter als we elk jaar dat hij nog kan voetballen van hem profiteren en genieten? Want hij draagt t elftal zodanig dat het eng wordt om te bedenken wat er gebeurt als hij stopt...

22 juni 2021 om 21:47

Je zegt het zelf al.. Als hij stopt dan gaat het snel bergafwaarts vrees ik...

22 juni 2021 om 22:26

Als hij nu stopt stort het in als een gebouw in Turkije... maakt zijn medespelers 2x zo goed en is zowat betrokken bij alle goals. En dit zeg ik als Madridista

22 juni 2021 om 21:52

@barcaAnalist, ik denk dat het beter is dat hij blijft. Stel je voor we gaan spelen met Fati-Memphis-Griezmann. Dan ga je heel veel wedstrijden strugglen en gaat er extra druk en kritiek komen. Stel je voor Fati heeft zijn dag niet, hij speelt echt beroerd. Messi beslist de wedstrijd echter in ons voordeel in de 84e minuut met een individuele actie. Dan valt de druk bij Fati weg, minder media gezeik Etc. Denk dat Oa Fati en Pedri het veel makkelijker hebben als Messi er gewoon nog is, onder zijn vleugels groeien als speler.

22 juni 2021 om 22:12

Je speelt gewoon voor Barca, als talent moet je met die druk om kunnen gaan en dat kunnen die jongens prima met/zonder Messi.

22 juni 2021 om 22:19

Als barcelona een goed lopend team was, oké. Nu hebben ze echter veel jonge honden in het team met gebrek aan ervaring. Plus ze hebben een kloteverdediging waar ze ook niet op kunnen bouwen. Dan is het toch wel lekker als een Messi wat punten voor je binnensleept, niet?

22 juni 2021 om 22:35

Ja, of handig als een speler meeloopt om mee te verdedigen.

Top nieuws! Er zijn mensen die zeggen dat Messi moest gaan en we de selectie moesten vernieuwen zonder Messi etc. Daar kan ik niet met mn hoofd bij. Als je Messi’s salaris verliest ga je geen nieuwe vervanger ineens daarvan kunnen kopen. Messi is onze topscorer+ons creatieve brein. Die hebben we gewoon hartstikke hard nodig volgend seizoen. Ben wel benieuwd wat de opstelling wordt. Messi is 100% basis dan heb je 2 plekken over voor Griezmann, Dembele, Aguero, Memphis en Fati. Stel dat Fati goed uit zijn blessure komt moet je hem gewoon opstellen, dat is een exceptioneel talent. Dan heb je nog plek voor 1 iemand. Benieuwd wie dat gaat worden dan?

22 juni 2021 om 21:53

Dan hou je Memphis en Griezmann over voor die derde plek.

Omdat geen andere club zo gek is om hem 100 miljoen per jaar te geven

22 juni 2021 om 21:49

Dat geeft barça hem ook niet meer. Maar dank voor je bijdrage.

Als ze hem nou 75% korten op zijn loon, dan hoeven ze hem maar 31 miljoen en een beetje te betalen, hoe moet een mens daarvan rondkomen? Dat is toch niet te doen?

24 juni 2021 om 05:20

Kan hij beter in Nederland voetballen, want als de bijstand aanvult red je t dan net. Niet roken en drinken scheelt al aardig in kosten levensonderhoud.

Dit klinkt een beetje als clubliefde. Denk alleen niet dat hij een broodje minder eet.

Zou toch wel aardig zijn als t artikel vermeldde hoeveel hij nu dan netto verdient, ex premies enz. Netto EUR 565.000 per week.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4936 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
R. AraújoVerdediger
S. DestVerdediger
Eric GarcíaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3762 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Chelsea is in gesprek met Udinese over de verhuur van Armando Broja. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren