Marieke Derksen haalt hard uit naar De Boer: ‘Kampioen lulkoekstatements’

Maandag, 21 juni 2021 om 23:45Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:48

Oranje speelt zondag de achtste finale van het EK in Boedapest. COC Nederland, een lhbti-belangenorganisatie, roept de KNVB op om een statement te maken in Hongarije naar aanleiding van de antihomowetgeving in het land. Frank de Boer gaf zondag nog te kennen niet bezig te zijn met een statement, hetgeen in het verkeerde keelgat schiet bij Marieke Derksen, de dochter van Johan Derksen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door hendrik)

Gaan we nu zelfs marieke derksen aandacht geven? Van mij hoeft dat politieke geneuzel niet bij het voetbal. Laat dat maar lekker over aan de politiek.

21 juni 2021 om 23:53

Iedereen krijgt hier een podium lijkt wel. RTL Boulevard is er niks bij. Ik vind ook dat politiek en sport gescheiden moet blijven. Als er iemand een statement moet maken is het politiek Den Haag en niet de voetballers.

22 juni 2021 om 00:33

Dit is niet politiek, dit gaat om een schending van mensenrechten. Twee verschillende dingen.

22 juni 2021 om 00:45

Het zijn wel politieke kwesties. Zeker als het over handelen van een specifiek land gaat. Dat kan toch ook gewoon over politiek en schending van mensenrechten gaan? De uefa zag dat ook zo qua aanvoerdersband van neuer, al hebben ze het niet bestraft doordat het de goede zaak dient. Ik vind het persoonlijk meer thuishoren binnen de politiek en niet op een voetbalveld. Dan kan je heel veel kwesties gaan aanhalen.

22 juni 2021 om 01:07

Ik vind mensenrechten ook wel verder gaan dan politiek hoor, staat volledig buiten wat voor soort van discussie of debat dan ook. Wanneer een land ze schendt heb je het niet meer over politieke kwesties, maar simpelweg misdaad tegen de mensheid. Ben het verder wel met je eens dat voetbal niet het juiste podium is om een statement te maken, voor zover we statements al niet twintigste eeuws gelul vinden. Paar miljonairs waarvan er genoeg in opspraak zijn gekomen die staan te paraderen met shirts met inspirerende teksten.. Zou fijn zijn als we het gewoon schuiven naar de mensen in Brussel die daadwerkelijk iets kunnen betekenen, maar gek genoeg staan we weer te schreeuwen om een statement van voetballers. Echt lachwekkend eigenlijk

22 juni 2021 om 07:46

Hoop dat het een grap betreft,dat Derksen een dochter heeft. Zo niet,dan wacht ons landje wederom een ramp. en Oranje ook. waarom moet dat mens nou opeens ons voetbalfeestje bederven?laat ze zelf gaan protesteren daar.

22 juni 2021 om 12:17

Waarom wordt er een feestje verpest als Nederland een statement in zou nemen?

Mijn god wat is de familie Derksen vermoeiend

22 juni 2021 om 00:24

Zakkenvullers moeten ze voor altijd blokkeren en nooit meer een interview aangeven. Goede statement van het NL elftal. Zeiken elkaar af, heel NL, maar onder tussen weer met elkaar aan tafel voor die €

22 juni 2021 om 02:41

Wat is er zo vermoeiend dan? Dat ze hun mening geven zonder filter? Waren er maar meer van dit soort mensen dan waren we misschien niet zo snel op onze tenen getrapt als dat we tegenwoordig zijn.

22 juni 2021 om 06:00

Kom op zeg, Derksen is de gene met de aller langste tenen van allemaal!!

22 juni 2021 om 08:07

Minder op hun tenen getrapt dan meneer Derksen die: "maaktij geen flikker uit wat ze over mij zeggen, maaaaaar... *Trapt mensen die iets over hem zeggen met de grond gelijk*"

Een krachtiger statement zou zijn als de EU met sancties komt voor dit soort onderontwikkelde landen, want als je bij de EU wil horen dan is er geen ruimte voor dit soort bekrompen wetgeving.. Het Nederlands Elftal zou er goed aan doen om iets te doen, maar wat mij betreft is het belangrijker dat onze regering en de bovenstaande organisatie heel hard aan de rem trekken..

21 juni 2021 om 23:56

Sancties voor wat? Dat iets in het ene land vanzelfsprekend is betekent niet dat elk land dat zo moet naleven hè. Of je het er nou mee eens bent of niet. Het is eerder ondemocratisch om iets op te leggen aan een land en gezien het geen misdaad heeft begaan.

22 juni 2021 om 00:13

Hongarije heeft het verdrag zelf ondertekend. Daar horen de waarden van de EU bij. Daar hebben ze zelf voor getekend toen ze toetraden.

22 juni 2021 om 00:19

Zij willen er graag bij horen toch? Dan heb je je te gedragen naar de normen en waarden waar de EU en de ontwikkelde mens voor staat. Doe je dat niet, door bijvoorbeeld minderheden systematisch in hun mogelijkheden te beperken of door minderheden niet als gelijken te behandelen, dan kun je lekker buiten gaan spelen..

22 juni 2021 om 00:54

YoeriCFC De ontwikkelde mens nog wel, wat is dat eigenlijk tegenwoordig? Rationalisme was vroeger een van de geweldige ideeën vanuit het Westen maar ik zie geen rationeel gedrag meer in de mensen, alles is maar op basis van emotie. Geen zelfkritiek maar zelfrechtvaardiging. Alles wat ik zie is de bescherming van consensus/gevestigde opvattingen. Vrijheid van geweten is ook zo’n mooi Westerse ding maar ik zie social engineering en mensen die niet meer voor zichzelf kunnen denken. En dan mensenrechten: wat? Ik hoorde laatst dat de overgrote dee in Turkije voor Erdogan heeft gestemd, en wat als die man in Hongarije is gekozen door het volk daar? En hebben wij het recht om onze regering uit de macht te stemmen? Zoveel paradoxen, nee voetbal moet je totaal niet mixen met dat soort dingen. FIFA of UEFA had die wedstrijd moeten verplaatsen.

22 juni 2021 om 01:12

Precies, emotie. Emotie en gedweep over hoe het vroeger allemaal zoveel beter was, toen kon je nog eens wat geks zeggen en doen! De mensen in mijn omgeving die niet zelfkritisch zijn of niet open staan voor het veranderen van de consensus of de gevestigde orde zijn de mensen die nog steeds het hardst roepen dat het “belachelijk is” dat ze geen negerzoenen meer kunnen zeggen, dat zwarte piet “helemaal niets met racisme te maken heeft” en dat er is Nederland “geen sprake is van hinderlijk racisme”.. De enige mensen die niet voor zichzelf kunnen denken zijn in mijn optiek vaak dezelfde mensen die ervoor kiezen om het niet te doen. Het is veel makkelijker om op basis van je onderbuik wat bullshit uit te slaan dan om even na te denken en misschien aan een ander dan jezelf te denken. En ja, natuurlijk kunnen wij onze regering uit de macht stemmen, dat kunnen wij elke vier jaar doen. Dat mensen dat niet is een andere zaak.

22 juni 2021 om 01:19

Ik sta bijna 100% jou kant maar het enige mindere tegenwoordig vind ik hoe men andersdenkenden wegzet als onderontwikkeld, het is beetje zoals Weghorst wappie werd genoemd. We moeten meer gesprekken voeren met mensen met wie we het niet eens zijn. En ik bedoel een gesprek, geen debat. Luisteren naar wat de ander te zeggen heeft zonder te onderbreken, proberen het te begrijpen en er op een bedachtzame, respectvolle manier op reageren.

22 juni 2021 om 08:11

Hongarije wilt er helemaal niet bij horen Yoeri,waar haal je dat vandaan? Met geld gekregen vanuit Europa, plaatst de president anti Europa billboards in de hoofdtstad. Ze hebben zich al uitgesproken over vluchtelingen etc. Dat zij ze niet opvangen, maar Europa doet er vervolgens zelf niets aan. Het enige wat de president van Hongarije wilt is het geld van Europa, niet de regels etc.

22 juni 2021 om 12:20

@ayCaramba, Erdogan is zeker niet democratisch gekozen. Heb je gelezen hoe de tegenstanders geïntimideerd zijn? Hoe mogelijke stemmers op tegenstanders geïntimideerd zijn? Kijk eens naar de neven van Eus. Dan zie je hoe de politie hem volgt omdat ze niet willen dat hij iets negatiefs over Turkije zegt. Hij voelde zich daar, met zijn Turkse afkomst, niet veilig.

22 juni 2021 om 12:33

Wanneer je een groep mensen anders beoordeeld door de voorkeur van het geslacht waar ze op vallen, dan ben je toch gewoon onderontwikkeld? Dat soort middeleeuwse praktijken kun je alleen maar zo hard mogelijk over zijn.

22 juni 2021 om 10:33

Als het Nederlands Elftal iets zou ondernemen dan zal de Uefa het gelijk bestraffen, was al aardig wat ophef over de aanvoerdersband van Neuer tegen de Hongaren. Politiek hoor je uit het voetbal te laten.

Voor wie blij was dat Derksen gaat stoppen; dochterlief neemt het wel over van haar vader

Straks zijn die voetballers nog drukker met het maken van statements dan met het voetbal zelf. Wordt dit de nieuwe trend ofzo?

Inderdaad Marieke. Ongelofelijk dat we ons de laatste 4 dagen op Macedonië gericht hebben, en niet op het maken van een statement. Durf te wedden dat alle andere landen alvast iets hebben laten optekenen.

Een statement en dan?? Krijgen ze dan een lintje! Brussel moet daar wat aan doen. Oranje komt daar om te voetballen

Een bak kritiek krijgen omdat je geen statement maakt is een beetje oneerlijk. Als een trainer of voetballer iets wil doen, prima, doen ze niets, ook prima. Laat sporters zich alsjeblieft gewoon blijven focussen op sport.

Uefa zou een statement moeten maken door de wedstrijd naar een ander land te verplaatsten. Het zou het Nederlands elftal wel sieren om iets te doen.

22 juni 2021 om 00:34

Uefa denkt alleen maar aan geld, dus zolang Hongarije het enige land in Europa is waar je met volle stadions mag spelen, behouden die hun wedstrijden gewoon. Er wordt zelfs al gefluisterd dat de finale op Wembley naar Hongarije verplaatst gaat worden...

Waarom gaat Marieke niet zelf met een vlaggetje mee naar Budapest om Viktor Orbán daar even een klap om de oren te geven? Ze heeft blijkbaar toch niet veel anders te doen dan haarzelf druk te maken. Man wat vermoeiend zeg. Dit is geen politiek.

22 juni 2021 om 00:11

Gelijke rechten voor homoseksuelen is ook geen politiek. Dat is een fundamenteel recht. Wie het ziet als politiek statement is (onbedoeld) onderdeel van het probleem.

22 juni 2021 om 00:44

Naja dat is dus niet waar. Blijkbaar vinden ze in Hongarije wat anders en door laten zien dat wij als Nederland het er niet mee eens zijn, wordt het toch politiek. Begrijp me niet verkeerd, ik ben het eens met je standpunt hoor. Maar het is wel politiek!

22 juni 2021 om 00:57

"nu even laten zien waar Nederland voor staat... Oh wacht, was ik vergeten. Voetbal is in Holland enkel politiek als het handig uitkomt.''

Noemt ze het hier zelf niet ook politiek? Ik snap je punt hoor. Maar zij is dus zelf ook onderdeel van het probleem? Volgens mij is het accepteren van homorechten in Hongarije wel iets in de politiek. Voor ons is dit natuurlijk de normaalste zaak van de wereld (gelukkig maar). Maar om nou te zeggen dat ik (onbedoeld) onderdeel ben van het probleem snap ik niet helemaal?

22 juni 2021 om 01:19

Leuk dat Nederland daarvoor staat, maar Hongarije blijkbaar niet. Wij staan ook voor tegen de doodstraf en bondgenoot Amerika niet. Wij staan ook voor drop en Spanjaarden niet. Of gaan we alleen veegelijkje spelen bij landen die makkelijk zijn te demoniseren?

22 juni 2021 om 12:21

Wil je drop echt vergelijken met mensenrechten? Serieus???

Proberrt Neuer soms voorzichtig uit de kast te komen?
Probeert marietje derksen in de voetsporen van haar vader te treden: vooral verl schreeuwen dan krijg je aandacht
O wee als je het er niet mee eens bent dan gaat je kop eraf. Tot zover " vrije meningsuiting"

22 juni 2021 om 00:15

Wat is de vrijheid van meningsuiting voor LHBTI-Gemeenschap van collega-lidstaat Hongarije?

22 juni 2021 om 08:10

Ik reageer op Marietje derksen. Je hebt 365 dagen per jaar de kans om je statement te maken, nationaal via de media, bedrijfsleven, op Europees niveau. Dan hoor je haar niet.
Maar ze heeft gezien dat als een dwaas idiote dingen roepen haar vader geen windeieren heeft gelegd en vooral aandacht, aandacht waar hij dol op is. Dat heeft marietje gezien en nu wil zij dit ook. Dan roept ze over pannekoek oid, die kan ze toch veel dichter bij huis zien, niet eens zoeken, gewoon zien en aaien.
Maar het is haar gelukt, Telegraaf schrijft erover, wij discussiëren erover en voilà het begin van onzin is ingezet

Geen waardig artikel dit. Mevrouw mag best haar mening hebben maar is geenszins belangrijk genoeg om ons als bezoekers erover te laten discussiëren. Ik verwacht/hoop dat jullie het kunnen verwijderen. Bvd.

Ennnnn nog iets gevonden om over te zeuren bij de Boer. Doe echt eens even normaal man. Hij was er niet bij toen met de statements en moet de coach overal een mening op hebben. Laten we ze vooral niet zo belangrijk maken, het zijn maar wat primitieve ventjes die goed achter een bal aan kunnen trappen.

Geen enige twijfel over mogelijk dat Hongarije een probleem heeft met hun homohaat, maar ik vraag me af hoe tolerant wij zijn? Gelukkig zijn er geen wetten tegen deze gemeenschap, maar denk niet dat we tegenwoordig zo stellig naar anderen landen moeten gaan wijzen. Er is genoeg anti homogeweld in Nederland en op de tribunes is men misschien ook niet zo ruimdenkend zoals men zo graag denkt. Dus laten we echt nou niet zo overdrijven.

Jeetje man, krijgt zij ook nog echt een podium? Nee, je kan het De Boer niet verwijten dat hij hier niet mee bezig is. En hij hoeft het ook niet te doen om andere mensen een hart onder de riem te steken. Men is bezig met het EK en zolang er geen oorlog dreigt hoeven ze van mij ook helemaal geen enkele politiek standpunt in te nemen. Lekker laten lullen die Marieke. Als Van Gaal nu als bondscoach zou zeggen dat ie er geen meerwaarde in ziet en het irrelevant vind zouden veel mensen hem gelijk geven. Dat hoeft niet anders te zijn omdat het nu De Boer is.

Weet je wat het probleem is? We maken alleen een statement voor 'mij' of 'ons', maar nooit voor jou of jullie. Zo wordt het ook nooit WIJ!

Je gaat er voor te voetballen, zo simpel is het. Oekraine, Oostenrijk en Macedonie kwamen ook niet naar Nederland om hen de les te spellen. Pleur lekker op met die statements, ga het zelf doen dan als je er echt mee bezig bent. Te veel internetactivisten naar mijn goesting laatste tijd.

Die is alvast aan her warmdraaien om het stokje van paps dalijk over te nemen, dramaqueen

Ah de Derksentjes die om een statement vragen omdat Johannetje geen aandacht krijgt van de Nederlands elftal spelers, maar verder vindt ie het echt niet erg hoor!

Heb ik in het verleden iets gemist? Heeft deze mij onbekende dame ook op de voorgrond willen treden toen pa lief zich op een minder prettige manier uit liet over homo,s? Is ze nou zo dom of lijkt ze echt op haar pappa en gaat ze net zulke onzin uitkramen. Hou op doe normaal en ga aan je werk, al dan niet achter het aanrecht.

Ja laten we een statement maken tegen de anti-homowet, en laten we dan ook knielen voor de wedstrijd tegen racisme. Zullen we ook met een wortel in onze mond het veld oplopen om een statement te maken tegen het berenvlees wat ze eten in Hongarije en laten we onze spelersbus vervangen door een huifkar om een statement te maken tegen de bezetting van de zigeuners in dat land. #mariekederksenindekeuken

Ach laat dit lekker aan de politiek over. Donder dat achterlijke land gewoon uit de EU. Zodra de geldkraan dicht is komen ze zo met hangende pootjes terug hoor.

Ik verwacht ook wel een actie van Depay over het stierenvechten in Spanje , daar hoor je ook niemand over . Toch wel een schande

Misscien eerst kritishce naar ons eigen land kijken voor dat je commentaar/statement maakt naar andere landen.
gaat hier ook genoeg fout.

Grappig genoeg realiseert de schrijver van dit artikel het ook wel wat een onzin het is om een verdwaalde tweet te promoveren tot artikel, want we moeten blijkbaar toch begrijpen dat mevrouw Derksen 'losjes verbonden is aan de voetbalwereld' omdat ze boeken van voetballers uitgeeft. Kan niet wachten op haar reacties op... ja wat niet eigenlijk? Als uitgever zal ze wel losjes gerelateerd zijn aan eigenlijk alles? Ook erg veel zin in het moment dat Hongarije, Saudi-Arabië en Indonesië met bandjes gaan lopen waarop ze homoseksualiteit veroordelen. Misschien kan China bandjes gaan dragen waarin het rechtmatig eigenaarschap van Hong Kong en Taiwan claimt. Misschien kunnen we in Europa de Spanjaarden via het voetbalveld wel dwingen om te stoppen met stierenvechten. Ik dacht dat het hele punt aan dat domein was dat we er samen konden komen ondanks onze verschillen, in een van de weinige dingen die elk volk ter wereld verenigt.

Opeens moeten we statement voor deze mensen hebben..

Ik vind dat Nederland Afrika moet helpen aan drinkwater eten en mensenrechten daar..

Ow ja als je trouwens tegen bent ben je gelijk fout.. ik heb niks tegen homo's en heb respect voor ze maar wil er zelf niks mee te maken hebben.. ik wil gewoon statement voor arme kansloze kinderen en mensen die het heel moeilijk hebben.. mensen uit huis zetten om rijken een mooie huis tebgeven nota bene in Nederland/Rotterdam statement voor dit soort zaken..

Ik probeer me eens in Derksen te verplaatsen als het om hem zelf zou gaan. Zou hij dan niet iets zeggen als in ....wie is die hele Dans Marieke ,of hoe ze dan ook heet, dan wel niet. Wat heeft die vrouw in vredesnaam gedaan om zih weer uit te spreken. Denkt dat haar vader bekend is en ook meteen van alles mag roepen etc etc.

Maar ik vind vanaf nu ook dat in elk land waar wij als voetballers heen gaan we goed moeten kijken waar wij het niet mee eens zijn en een statement moeten maken tegen dat land. Kom op, elk land heeft vast iets waar wij een statement over mogen maken toch?

Oei...een vrouw met een eigen en andere mening Johan...nu zal ze wel belachelijk gemaakt worden.. moet je niet breien en de Libelle lezen..!! O nee...je bent de dochter van dan wordt je serieus genomen..!! Mooi niet..

De politiek heeft gefaald en de politiek mag het dus ook oplossen. Ze wilden elk voormalig Oostblokland bij de EU maar vergaten dat de EU meer is dan economisch gewin. Als je als voormalig Oostblokland bij de EU wil horen dan moet je ook de normen en waarden van de EU onderschrijven. Zo niet dan volgen er sancties. Sporters moet je zeker niet voor het karretje van de politiek spannen.
Het statement tegen racisme was van een geheel andere orde. Iedereen is tegen racisme en als je als voetballer ziet dat je collega's in en buiten het veld racistisch worden bejegend dan kom je voor die desbetreffende collega's op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1236 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren