PSV betaalt fors minder voor Pröpper: ‘Dat heeft De Jong goed uitonderhandeld’

Maandag, 21 juni 2021 om 21:32Jeroen van Poppel • Laatste update: 21:34

PSV betaalt rond de vijf miljoen euro voor Davy Pröpper, zo is de verwachting van Marco Timmer van Voetbal International. De 29-jarige middenvelder komt voor dat bedrag over van Brighton & Hove Albion, dat aanvankelijk tien miljoen euro vroeg. Eerder meldde ook het Eindhovens Dagblad al dat technisch manager John de Jong een flinke korting had bedongen, al was toen nog niet bekend hoe hoog die was.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door lr17)

5 miljoen?! Dat is wel een waanzinnige prestatie dan, absolute steal. Kan het nauwelijks geloven. Ere wie ere toekomt: fantastisch gedaan, John de Jong.

21 juni 2021 om 21:40

Idd mocht dit zo zijn dan is dat een prima investering. Dit krijg je misschien zelfs nog wel terug bij eventuele verkoop over aantal jaar als hij na de zandbak wil ofiets dergelijks.

De eerste noemenswaardige aankoop van Psv. Al die andere gasten zijn voornamelijk voor de breedte. Ik had Propper zelf wel bij Ajax willen zien als opvolger van Frenkie maar nu is dat niet meer aan de orde. Wel altijd gecharmeerd geweest van hem, in zijn Vitesse tijd al. 5 miljoen is een koopje. Een Veerman kost bijna het dubbele bijvoorbeeld. Wel weinig gespeeld dit jaar, dus hopelijk voor PSV kan hij tegen Galatasaray wat betekenen.

21 juni 2021 om 21:43

De aanvoeder van Red Bull Salzburg vindt jij geen noemenswaardige aankoop? Die kan PSV goed gebruiken met Viergever en Baumgartl in het centrum (er even vanuitgaande dat Teze op de plek van Dumfries komt)

21 juni 2021 om 21:46

Ik vind hem eerder een breedteaankoop ja. Volgens mij waren de fans ook wel blij dat ie vertrok bij Salzburg. Daarnaast zou ik Teze niet weghalen uit het centrum, daar vind ik hem sterker dan rechtsback. Daar zou ik een specialist voor halen in plaats van heen en weer schuiven. Of die Mwene moet daarvoor zijn gehaald, maar denk van niet. Maar een Arias achtige aankoop zou ik beter vinden dan Teze op rb.

21 juni 2021 om 21:51

Ik verwacht dat ze Teze op rechtsback gaan zetten en Ramalho samen met Boscagli/Viergever in het centrum gaan zetten. Ben erg blij met Ramalho, want dit PSV mist ervaren leiders en persoonlijkheden in het elftal. Met spelers als Rosario, Mauro en Thomas ga je de oorlog niet winnen namelijk. Dan is het goed om te zien dat spelers als van Ginkel, Pröpper en Ramalho zijn aangetrokken.

21 juni 2021 om 21:55

Ik denk eerder gezegd dat Mwene de vaste RB gaat worden en Teze met Ramalho het centrum gaat vormen.

21 juni 2021 om 21:58

@Andres, maar Teze heeft toch keer op keer bewezen helemaal geen rechtsback te zijn? Ik zag vorige week een 3-5-2 opstelling van iemand hier waar ik wel van gecharmeerd was. Waarbij Teze, Ramalho en Boscagli de verdedigers zijn en Max als middenvelder (uiteraard op links) staat opgesteld. Iemand als Pröpper of Götze zou dan hangend van rechts kunnen komen.

21 juni 2021 om 22:02

Laat duidelijk zijn dat ik ook hoop dat Teze centraal komt te spelen, maar ik denk dat Schmidt Ramalho op deze plek gaat zetten aangezien het zijn aankoop is. Dan blijft rechtsback voor Teze over. Mwene zie ik als de backup.

21 juni 2021 om 22:08

@Hakimzyach als je de berichten van de forumleden van Salzburg bekijkt dan zeggen ze juist dat ze enorm balen, dat dit heel moeilijk te vervangen wordt en de stap naar psv niet helemaal snappen.

21 juni 2021 om 22:13

Echt waarom blijven mensen deze onzin zeggen? Hahaha waar heb je gelezen dan dat ze wel blij waren? Anyway ot: Jorge Sanchez van Club America op rb. Als Malen gaat mogen er ook nog wel aanvallers komen. Madueke naar de spits en een buitenspeler ervoor terug, ik ben zelf gecharmeerd van Pedro De La Vega. Zahavi mag van mij weg na het conflict wbt Israël en Palestina en haal dan Luuk ook maar gelijk terug. Romero en Piroe vertrekken ook dus nog een extra spits kan geen kwaad maar weet niet of PSV dat nog kan betalen.

21 juni 2021 om 22:26

@JvL, ben het met bijna alles eens behalve Luuk. Hij was heel belangrijk voor ons in de jaren dat hij PSVer was, maar het spel
van constant de lange bal spelen omdat Luuk daar staat was niet meer om aan te zien. Denk dus dat als hij terugkomt, die tactiek ook weer gebruikt zal worden. Ik zie dan toch liever dat ze combinatievoetbal spelen en vanaf achteruit beginnen.

21 juni 2021 om 22:35

Dacht al dat ik de enige was die geen voorstander is van het terug halen van Luuk

21 juni 2021 om 22:39

In een 3-5-2 die jij schetst zou Gotze aan de rechterkant nog kunnen, maar Propper kan dan toch gewoon met rosario/sangare/vanGinkel/mauro de 3 middenvelders zijn? Ik zou dan voor Rechts eerder Gakpo of Ihattaren gebruiken.

21 juni 2021 om 22:47

Het ligt eraan hoe we gaan spelen. Een voorhoede van De La Vega Madueke Gakpo is op papier heerlijk, maar dan scoor je weinig met voorzetten. Daar voor is Luuk natuurlijk perfect. Maar voetballend is hij inderdaad zwak. Macias uit Mexico misschien? Een extra spits is wel echt nodig imo.
Drommel: Sanchez Teze Ramalho Max: Boscagli/Sangaré Pröpper Götze: De La Vega Madueke/Macias/Luuk Gakpo.

21 juni 2021 om 23:00

Dan heb je de forums niet goed bekeken hakimziyach22, de supporters waren daar echt niet blij mee. Dat Ramalho inderdaad een breedte aankoop is ben ik het wel mee eens. PSV behoort een hoger niveau na te streven., echter is dit wel een aankoop die zich op een hoger niveau alsnog kan bewijzen vanwege zijn ervaring en stabiliteit.

21 juni 2021 om 23:27

Mag toch niet hopen op Ramalho - Boscagli in het centrum. Komt veel snelheid en meedogenloosheid tekort. Ik hoop als Dumfries gaat op een RB waarbij je zelfs 3-5-2 kunt spelen

5 miljoen is inderdaad een prima bedrag en netjes gedaan door de Jong, zeker als het inderdaad nog wat lager is zoals VI aangeeft. Goede ervaren speler waardoor je er sterk op vooruit gaat ipv Rosario.

21 juni 2021 om 23:10

Voor 5 miljoen heb je echt een koopje met een ervaren kracht die echt nog iets toevoegt. Prima gedaan.

5 mil is mooi bedrag om hem binnen te hengelen...

5 mil voor Berghuis en met Gakpo, Madueke en Zahavic kom je een mooi eind. Oja en Vertessen als backup

21 juni 2021 om 21:41

Israeliër met Servische roots?

Dat klinkt als een werkelijk fenomenale transfer. Met Pröpper haalt PSV de broodnodige kwaliteit én ervaring binnen op het middenveld. Ik verwacht dat PSV veel plezier gaat beleven van Pröpper!

Standbeeldje voor De Jong dan maar?
Zonder gekheid, inderdaad prima onderhandeld van de Jong. Van 10miljoen omlaag gepraat naar minder dan 5miljoen, indrukwekkend hoor. Vaak kritisch op hem geweest, maar dikke complimenten deze keer. Hopelijk komt er nog een rb en spits bij als Malen en Dumfries vertrekken. Dan zijn we klaar voor het nieuwe seizoen!

Slimme zet en zeker een aanwinst als je ziet dat hij ervaring van de PL met zich meeneemt. Nu nog Toni Lato terug halen en dan is de bank van PSV ten alle tijden warm.

5 miljoen is heel netjes. Complimenten aan John de Jong. Ben benieuwd of er weer mensen zijn die dit een transfer van Schmidt vinden en de lof alleen naar hem schuiven. PSV gaat de selectie op tijd op orde krijgen voor het tweeluik met Galatasaray, dus dat is top!

21 juni 2021 om 21:49

Haha Andres13, kijk mijn reactie hier onder wel met een knipoog. Ik ben echt heel blij met Propper nu nog Luuk en dan knallen.

21 juni 2021 om 22:01

Kijk die VI show maar eens. Martijn Krabbendam begon al te zeiken over Schmidt toen deze transfer ter sprake kwam, werd keurig op z'n plek gezet door Marco Timmer. Wat een kwal is die Krabbendam zeg.

21 juni 2021 om 22:07

Klopt dat valt mij ook op als Krabbendam bij Voetbalpraat zit. Altijd negatief over Schmidt. Is daarin een soort Derksen en Japie light. Misschien moeten ze een anti-fanclub oprichten

5 miljoen??!! dat noem ik nou eens is top onderhandelen, van John of zou Schmidt ook deze transfer geregeld hebben?.

Ik verbeterde laatst iemand die 5 mln zei, dat het min 7 mln zou zijn. Wat ben ik blij dat ik ernaast zat! Wat een deal als dit zo rondkomt zonder kleine lettertjes!

ze zijn goed bezig in Eindhoven, nu Luuk de Jong halen en dan heb je een heel aardig elftal (en dan ga ik er vanuit dat Malen en Dumfries nog vertrekken)

21 juni 2021 om 23:07

Ervan uitgaande dat Dumfries vertrekt, moet er achterin echt nog wel wat bij.

PSV is goed bezig. Wordt een mooi seizoen.

Vergeet niet dat er tientallen miljoenen zijn verdampt, met o.a.
10m Baumgardtner
7m Doan
10m Romero
12m Bruma
Als dadelijk Malen en Dumfries gezamenlijk voor 50m weg gaan, houd je er door bovenstaande wanprestatie nauwelijks iets aan over. Moet je eens voorstellen als je zoiets in het bedrijfsleven doet.

21 juni 2021 om 23:51

Vrij selectief met bedragen omgaan vind ik dit. PSV heeft bijvoorbeeld sinds zijn komst een positieve transferbalans van 52,45 miljoen euro. John de Jong doet lang niet alles goed, heeft ook absoluut een paar stevige miskopen gedaan en een aantal spelers voor wellicht te weinig verkocht. Maar 52 miljoen verdienen is niet slecht. Bovendien is het vak van TD overduidelijk een ervaringsvak. Kijk maar wat Brands en Overmars er in hun eerste jaren van bakten. Die haalden ook de meest onbegrijpelijke spelers. En nog zullen er altijd wel miskopen tussen zitten. Daar ontkom je niet aan, daarom is je vergelijking met het bedrijfsleven een heel matige. In het bedrijfsleven werk je namelijk over het algemeen met iets meer homogene producten/diensten dan de onvoorspelbaarheid van de kwaliteiten van een voetballer.

Niet de eerste sublieme aankoop van De Jong. Benieuwd of al die kortzichtige mensen die hem allang weg wilden hebben nu durven toe te geven dat ze het verkeerd hadden. Totaal andere situaties, maar je zult het over een paar jaar ook wel met Van de Beek zien. Mensen willen - vooral in Nederland - net iets te graag mensen de hemel in prijzen, maar vooral ook de grond in praten en zien falen om ze vervolgens compleet af te schrijven als 'ongeschikt'.

Voor Nederlandse begrippen redelijke aankoop; in Engeland bankzitter bij een laagvlieger. Dus geen echte top. Speler wordt niet meer beter, maar kan mooi meedoen bij Psv. Tot nu toe weinig geld geïnvesteerd, dat is tot nu toe het pluspunt van de Jong. Zal me wel benieuwen wie komend seizoen op het middenveld gaan spelen. Voorin voldoende kwaliteit, al zal er nog best worden getrokken aan b.v. Malen en ook al Madueke.

Persoonlijk zie ik in Propper geen jongen die een Volgasvoetbal-systeem kan spelen.

Zeer goede aankoop, zeker voor dit bedrag. Hopelijk worden er nog wat middenvelders verkocht. Het tijdperk Rosario, Mauro, Guti, Thomas moet nu echt afgelopen zijn. Ben wel benieuwd hoe en met wie PSV gaat spelen. Boscagli deed het de laatste tijd goed op het middenveld, maar met V.ginkel en Propper er bij denk ik dat hij weer in de verdediging gaat spelen, maar ten koste van wie? Teze is rechtsback echt stukken minder dan centraal. Edit: ik was met de opstelling aan't knutselen maar kwam er niet aan uit, verwijderen lukt blijkbaar niet

Drommel
Mwene
Ramalho
Boscagli
Max
Gotze
Propper
V.Ginkel
Gakpo
Madueke
Zahavi

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

78 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 0 0
2020/2021 Brighton & Hove Albion 7 0 0 0
2019/2020 Brighton & Hove Albion 35 1 4 0
2018/2019 Brighton & Hove Albion 30 1 2 0
2017/2018 Brighton & Hove Albion 35 0 2 1
Laatste voetbalnieuws

PSV wint daags na klinkende zege op Galatasaray ook van stadgenoot

PSV heeft daags na de klinkende overwinning in de Champions League op Galatasaray (5-1) een besloten oefenduel afgewerkt. Op trainingscomplex De Herdgang was stadgenoot FC Eindhoven donderdagmorgen de tegenstander. Trainer Roger...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren