Van der Gijp en Derksen plaatsen Dumfries ver boven Kyle Walker

Vrijdag, 18 juni 2021 om 00:16Rian Rosendaal • Laatste update: 00:18

René van der Gijp en Johan Derksen vellen na afloop van de 2-0 zege van Nederland op Oostenrijk een positief oordeel over Denzel Dumfries, die andermaal tot scoren kwam tijdens dit EK. Van der Gijp vindt dat de aanvallend ingestelde vleugelverdediger van Oranje het prima doet en zeker niet hoeft onder te doen voor spelers zoals Kyle Walker van Manchester City.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door porque)

opportunistisch als je het mij vraagt haha. goede speler dumfries maar denk niet dat hij walker eruit speelt bij city.
Hij doet het goed dit EK maar over het algemeen zie ik in hem een goede speler voor teams als everton. niets mis mee.

18 juni 2021 om 10:24

denk het ook niet ondanks dat pep walker misbruikt als wingback blijft hij maar voor walker kiezen zelfs tov de beste wingback ter wereld Cancelo. wat dat betreft is pep een laffe coach.

Enthousiasme en inzet zijn super, blijft maar gaan heel de wedstrijd lang. De bal voor hem geven dan gebruik je hem in z'n kracht. Maar je moet niet combinatie spel met hem spelen. Kwam de tweede helft een keer naar binnen met de bal aan de voet en dat zag er gelijk klungelig uit. Dat moet die gewoon niet doen. Bal voor hem en lekker gas geven.

Walker is ook heel snel, maar niet echt een super goede speler. Zijn snelheid is zijn kracht in aanvallend en defensief opzicht, hij kan zijn eigen fouten herstellen en binnen no time aan de overkant staan. Maar ik zou niet willen zeggen dat Dumfries de betere speler is, niet na twee leuke potjes op het EK en een matig seizoen bij PSV. Ze proberen de kijkcijfers weer op te krikken bij VI zeker? Straks weer wat mals roepen over Sylvana Simons of over de homo’s en dan hebben ze weer hun relletje te pakken.

Ik zie Kyle Walker elke week voetballen. Technisch gezien natuurlijk geen TAA of Dani Alves. Zijn voorzetten zijn matig. Soms een domme overtreding. Maar verder verdedigend echt sterk. Hij is snel (counter eruit halen) positioneert goed, is echt mega sterk en speelt zijn rol prima bij City. Hij is niet voor niks een gewaardeerde kracht bij Man City. Maar als je hem 3x per jaar ziet voetballen en hem zo een pass ziet geven tegen Kroatie dan snap ik wel waarom mensen hem niet zo geweldig vinden.

18 juni 2021 om 00:27

Voetballend is het niet geweldig inderdaad, maar nog zeker een niveau hoger dan Dumfries naar mijn idee.

18 juni 2021 om 00:31

Een niveau hoger? Doe maar meteen 3 4 niveaus

18 juni 2021 om 03:41

Dumfries is echt een speler van hetzelfde niveau en dan is het eigenlijk smaak verschil wie je dan de betere vind, walker heeft een geweldige dribbel, Dumfries is onpasseerbaar en een kopsterke speler. Ook doeltreffender en in meerdere aspecten haalt hij meer rendement uit het spel maar het zijn allebei geweldige backs. Het is triest dat veel mensen niet overtuigd zijn dat hij een back uit de buitencatogerie is. Nog schaamteloos 3de rangs backs van Oranje met hem vergelijken. De energie die hij in een wedstrijd stopt maakt voetballen makkelijker voor de rest en alleen daardoor een groot gemis als hij niet zou spelen. Zonder hem zou Oranje heel kwetsbaar in de counter zijn. Ik heb hem altijd verdedigd als ik die kritiek hier op hem zag, fijn dat hij eindelijk de waardering krijgt die hij verdiend, beter laat dan nooit.

18 juni 2021 om 07:27

Hetzelfde niveau? Gebaseerd op wat precies? Walker laat het al 6 jaar zien op het hoogste niveau in Engeland. Laat Dumfries het überhaupt maar zien op hoger niveau.

18 juni 2021 om 08:22

Gebaseerd op thuiswedstrijden tegen Oekraïne en Oostenrijk. Niveau WBA dus…🙄🤷‍♂️

18 juni 2021 om 10:50

@Rambo Ik ben het met je eens dat Dumpfries een bewtje wordt onderschat omdat het niet een geweldige technische back is. Hij heeft zeker kwaliteiten waarmee hij bij bepaalde clubs in een systeem dat hem past een degelijke rol kan gaan spelen. Maar we vergelijken hem nu met Walker. Een jongen die al jaren voetbalt op het hoogste niveau en nauwelijks in de problemen komt tegen de absolute wereldtop. Als je die jongen vaak ziet spelen dan is het een hele gewaagde uitspraak om te zeggen dat Dumpfries van hetzelfde niveau is. Laat Dumpfries eerst zijn strepen maar gaan bewijzen. Hij heeft nu 21 interlands gespeeld en een handje vol topwedstrijden bij PSV op zijn 25e.

18 juni 2021 om 00:56

Vind walker positioneel juist zwak, maar met zijn snelheid en fysiek maakt hij dit goed

18 juni 2021 om 10:55

Maar TAA is technisch gezien natuurlijk ook mijlenver verwijderd van Dani Alves. Je noemt nu 2 namen als voorbeeld die totaal niet vergelijkbaar zijn, alleen dat ze op dezelfde positie spelen.

Lekker opportunistisch weer. Vorig week was dumfries nog een blind paard dat geen voorzetten kan geven, harde voeten heeft en met de dozen nog omzien schoenen speelde. Ben blij vooor dumfries, Nederland en psv dat hij het zo goed doet. Wordt met de wedstrijd een paar miljoen meer waard

18 juni 2021 om 07:47

Ik vraag het me af. In het buitenland zien ze zijn ‘harde voeten’ ook echt wel terug in de statistieken.

En strikt genomen zijn zijn voorzetten nou nog steeds niet echt om over naar huis te schrijven

Typisch Nederland. Ik vond hem de eerste helft tegen Oekraïne totaal niet goed spelen. Op zo’n moment is hij de slechtste, en nu ineens de beste, waan van de dag.. maskeert zijn onvermogen vaak met hard werken en stomen, maar voetballend gezien mag hij Walkers veters nog niet strikken.

18 juni 2021 om 00:31

Had gisteren nog een discussie met een collega die dumfries echt weergaloos vond. Vond zelf de hosanna toch vrij bijzonder met een verkeerde voorzet die de keeper aan wijnaldum geeft, een actie waarbij hij dwars door een verdediger wilt en die dan maar gaat liggen?? en een houdbare kopbal.

18 juni 2021 om 07:19

Dan begrijp je de kwaliteit van Dumfries dus totaal niet. De balcontrole, de voorzetten, de passing en het afwerken is allemaal vrij slecht nij Dumfries. Wat hem zo gevaarlijk maakt is dat hij telkens doorstoomt naar die 16 en telkens voor iedere bal gaat. Dit zie je echt zelden terug bij andere backs.

18 juni 2021 om 08:23

Mja laat de eerste vier dingen die je opnoemt nu net belangrijk zijn voor de moderne wingback in de top van het voetbal… Jij omschrijft Dumfries nu zelfs als een draver die niet zo goed kan voetballen.

18 juni 2021 om 09:07

Wie vind dat belangrijk? Jij? Feit is dat deze draver Oranje eigenhandig aan twee overwinningen heeft geholpen met zijn spel. Lijkt me duidelijk dat die dingen dus niet altijd belangrijk zijn voor iedere speler.

Nu moeten we toch wel heel even op de rem trappen. Denzel doet het prima en kan zeker een stapje gaan maken maar is bij lange na niet beter dan walker. Helemaal niet de Walker die zich onder Guardiola echt tot allround verdediger heeft ontwikkeld. Vind VI enorm leuke entertainment en kijk er graag naar maar voor de echte analytische/objectieve kennis moet je niet kijken, want de plank slaan ze bijzonder vaak mis.

Walker heeft toch wel iets minder harde voeten. Bij Nederland speelt Dumfries momenteel geweldig maar denk niet dat hij een basisplaats zou krijgen bij Manchester City. Het spel van Nederland ligt hem perfect en het spel van City totaal niet waarschijnlijk. Ben groot van van Dumfries maar dit is gewoon onzin en opportunisme.

Toch ironisch dat de mannen eerst de presentaties van oranje relativeren, omdat “we met zijn alle weer doorslaan”. Om vervolgens zo een uitspraak te doen😂

On: Denzel was vandaag weer fantastisch, maar Walker is naar mijn mening toch iets beter

"en wat denk je van dat Nederlandse linksbackje van Paris Saint-Germain (mitchel Bakker, red.)"

Waarom nou weer zo denigrerend, nergens voor nodig.

Die kijken overduidelijk niet wekelijks naar de PL. Zien hem misschien 2 x per jaar in een wedstrijd tegen Liverpool of United en verder misschien een paar keer in de CL. Je kunt hun meningen nooit serieus nemen over spelers in het buitenland.

18 juni 2021 om 05:14

Absoluut PorQue. Je ziet het ook bij St. Juste, die al een hele tijd ijzersterk speelt bij Mainz, waarna Derksen doodleuk zegt dat hij door het ijs zakt in de Bundesliga. Die heeft ooit misschien een verdwaalde wedstrijd van Mainz gezien waarin hij een foutje maakte, keek verder alleen naar de ranglijst en zag daar dat Mainz laag stond en veel tegengoals kreeg. Zijn conclusie is dan: St. Juste kan er niets van. En die mening gaat hij niet herzien, ook niet als Dortmund en Leverkussen interesse hebben. Ze kijken één keer en passen nooit hun oordeel aan

18 juni 2021 om 06:09

Dumfries levert op deze manier extra miljoenen op. Onder de 25 niet wegdoen

18 juni 2021 om 16:54

Dit soort gekke dingen zeggen ze zelfs over Virgil van Dijk. ''hij heeft slechts stijl.'' Zoiets zeiden de Nederlandse analisten over hem nog vrij recent. ''hij ziet er indrukwekkend uit daarom zijn de Engelsen zo weg van hem. Voetballend zwak.'' Ondertussen speelde De Ligt iedere bal in de opbouw naar Virgil bij Oranje. Ze zien hem misschien 3x in het jaar spelen. Misschien speelt hij dan toevallig 1 matige wedstrijd en is hij vrij onzichtbaar in de andere 2 omdat het om een zwakke tegenstander gaat. Dan baseren zij slechts hun mening daarop. Ondertussen speelt hij de sterren van de hemel gedurende een heel seizoen en zij begrijpen dan niet dat hij verkozen wordt als beste speler van het jaar. Heb Derksen horen zeggen dat De Ligt beter is en dat Van Dijk er slechts indrukwekkend uit ziet. Slaat helemaal nergens op.

Wat veel mensen maar niet willen zien is dat Dumfries niet de techniek heeft van een vleugelaanvaller. Dan zou meneer wel een vleugelaanvaller zijn geweest.
Wat Dumfries wél heeft is dat hij, naast gewoon overduidelijke voetbalkwaliteiten, beschikt over een enorm loopvermogen, tomeloze inzet en een drive die neigt naar obsessiviteit. Hij houdt nu twee wedstrijden meerdere mensen bezig, wat er voor zorgt dat je tegenstander gewoon ontregeld is.
Die sprint die er uit komt om naast Malen terecht te komen en te scoren is toch machtig als je de hele wedstrijd al aan het stieren bent??
Naast dat ik hem gewoonweg sterk vind spelen, inclusief de typische Dumfries momentjes, is het een geweldige gozer.

18 juni 2021 om 07:20

Ik denk dat iedereen het wel weet hoor. Het zit hem bij Dumfries vooral in de wijze van uitvoering. Gisteren en zondag was hij de hele tijd onderweg en aan het lopen om in de 16 van de tegenstander op te duiken. Dan is het verschrikkelijk om te tegen hem te spelen. Echter als hij het invult zoals tegen Georgie en Schotland dan is het allemaal wel erg matig omdat hij dan als het ware halverwege de helft dan de tegenstander staat. Dan kan hij zijn pluspunten niet gebruiken (zagen we ook bij PSV regelmatig dit seizoen). Echter voor zijn spel nu verdient hij alle credits.

18 juni 2021 om 07:22

Tegen Noord-Macedonië gaat hij naar verwachting minder goed uit de verf komen. Daarentegen gaat Depay dan wél knallen..

18 juni 2021 om 07:28

Wat Noord-Macedonie betreft zou ik lekker met een b-elftal gaan spelen en onder andere Memphis en Dumfries rust gunnen. Genoeg spelers in de selectie om speeltijd te gunnen en die ook wel zo'n wedstrijd winnend kunnen afsluiten. Is iedereen ook lekker uitgerust voor het echte werk.

18 juni 2021 om 08:01

Maar dat is dus precies het ‘probleem’ voor velen, inclusief mijzelf. Als je continue op de rechtsbuitenpositie staat en er verdedigend niet bent - dan wordt je ook beoordeelt als rechtsbuiten.

Er is een dunne lijn tussen heel energiek en effectief mee opkomen (zoals gisteren) of regelmatig jezelf als rechtsbuiten aanbieden met een matig vervolg (zoals grotendeels tegen Oekraïne). Zoals Master D zegt brengt zijn energie absoluut een goede extra dimensie, maar hij moet wel ‘onderweg’ zijn.

Conclusie is in ieder geval dat hij het momenteel een stuk beter doet dan afgelopen seizoen bij PSV en weer het niveau brengt van het seizoen daarvoor toen hij bijna 34 wedstrijden op rij deze dynamiek kon opbrengen en een prima duo was met de spits

18 juni 2021 om 08:54

Messi is wereldklasse aan de bal, maar doet verdedigend niets tot nauwelijks iets, hoort ook niet in z’n takenpakket. Dumfries krijgt ook specifieke taken mee en voert deze perfect uit. Bij alle (!!) goals tot nu toe betrokken en nóg valt er wat te zeveren?? Lekker blijven zeveren, ga ik en velen met mij wel fijn genieten van dit soort ‘gemankeerde’ voetballers

Als clubs nu in de rij staan dan zijn ze laat. Toen Dumfries onder Koeman speelde lang geleden genoot ik van hem. Ik bestempelde hem als de nieuwe Dani Alves. Barca ging voor andere rechtsback.
Nu komen onze "kenners" er ook achter. PSv zonder Dumfries verspeelde punten, met hem wonnen ze vaak.
Ok, achterin is hij een beetje te fel, wat vrije trappen kan gaan kosten, maar verder een prima back die zich nog steeds ontwikkelt en dat is knap

18 juni 2021 om 08:46

De nieuwe Dani Alves? Je kunt bijna niet verder verwijderd zijn van de speler Dani Alves dan Dumfries doet.

Het hele jaar roepen ze, hij rent als een blind paard...en nu is hij beter als Walker...wat heb je gesnoven..!!!

Ben ik niet met je eens
Kijk wat Barca oa haalde Semedo en voor hem een ander. beide hebben gefaald.
Ik denk dat de power van Dumfries ertoe leidt dat het team ook gaat strijden.
Hij levert voorin minder voorzetten af waarvan je denkt; hij heeft de bal gewoon een slinger gegeven.
Als Psv niet tot scoren kwam deed hij het.
Ik ben benieuwd als hij een echte goed speler tegenover zich krijgt wat dat oplevert. Hij zal dan veel minder zijn power naar voren kunnen etaleren.

Een gebrek aan chauvinisme kan je die twee heren niet verwijten in elk geval. Een gebrek aan voetbalinzicht en common sense dan weer wel. Maar dat is inmiddels al jaren bekend, dus daar hoef je niet van op te kijken.

Wat een grap. Dumfries was de 1e wedstrijd de matchwinner, maar deed ook zo ongelooflijk veel fout. Bijvoorbeeld de vrije kopkans die hij hopeloos inkopt en de kansen die hij om zeep hield. Gister vond ik hem beter spelen en scoort hij weer. Dumfries is zeker belangrijk gebleken, maar beter als Walker? Dat denk ik niet. Dumfries werkt hard en dat werpt zijn vruchten af, maar vind hem toch best wel beperkt .

Ik neem deze twee niet meer serieus. Al langere tijd praten ze echt de reinste onzin. De ene week kan Dumfries er geen klote van en moest Karsdorp spelen. Nu is Dumfries veel beter dan Kyle Walker.

Met alle respect, maar het enige wat Dumfries en Walker gemeen hebben is dat ze beiden erg snel zijn en dat bij beiden het lijkt alsof ze de dozen nog om de schoenen hebben.

Aanvallend veel drive, maar er komt bij beiden amper nog een goede voorzet vandaan. Bij Walker dan nog iets meer, maar ook niet vaak.

Als Dumfries tegen Oekraïne gewoon die bal goed geeft, scoort Weghorst ipv Wijnaldum. Schrijnend voorbeeld vond ik dat.

Verder doet Dumfries zijn best en komt hij er wel. Veel energie en drive, maar geen wereldback.

Hehehe mooi man, opportunisme. Ik ga er gewoon lekker in mee, ik vind Dumfries ook beter dan Dani Alves in zijn topjaren!!

Hahaha, hier bewijzen de heren andermaal 0% procent verstand van voetbal te hebben en dat programma puur voor het geld te doen. Wat een klinkklare onzin. Ik ben heel tevreden over Dumfries op dit EK, maar Walker zou onder elke clubcoach de voorkeur krijgen boven Dumfries.

Waar gaat dit allemaal over? Je ziet wel dat het realisme vervangen wordt door blind optimisme. Jongens, Dumfries heeft 2 leuke wedstrijden gespeeld tegen Oekraïene en Oostenrijk (!). Het zou al heel knap zijn als NL de eerste knock out fase overleefd.

Ja natuurlijk is hij beter dan walker. Dumfries is een geweldenaar en gaat de jackpot opleveren voor psv. Minimaal 40 miljoen tel daar de miljoenen van malen bij op die nog gaat uitblinken dit ek en je vangt zo ruim 80 miljoen. Psv heeft letterlijk goud in handen. En dan hebben ze nog madueke gakpo man man man met deze 4 ben je in 1 klap de rijkste club van Nederland

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

7 fans
Verdediger, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 0 0
2020/2021 PSV 30 2 6 0
2019/2020 PSV 25 7 6 0
2018/2019 PSV 34 4 4 0
2017/2018 sc Heerenveen 35 4 8 0
Laatste voetbalnieuws

Denzel Dumfries wordt verrassenderwijs dit weekend op trainingsveld verwacht

Er zit nog geen schot in het vertrek van Denzel Dumfries bij PSV, zo schrijft het Eindhovens Dagblad vrijdagochtend. De rechtsback staat in de belangstelling van Everton en droeg zijn aanvoerdersband...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 juli
Internazionale heeft contact gezocht met de entourage van Nicolás Tagliafico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren