Christian Eriksen komt met positief nieuws vanuit ziekenhuis

Dinsdag, 15 juni 2021 om 09:11Rian Rosendaal • Laatste update: 09:37

Christian Eriksen heeft wederom van zich laten horen. De middenvelder van Denemarken meldt vanuit het ziekenhuis in Kopenhagen dat hij zeer dankbaar is voor alle reacties die hij vanuit de hele wereld heeft mogen ontvangen nadat hij zaterdagavond onwel was geworden tijdens het EK-duel met Finland (0-1). De Deense voetbalbond liet zondagochtend middels een statement al weten dat Eriksen in een stabiele toestand verkeerde.

"Hallo iedereen, grote dank voor alle lieve en geweldige berichten vanuit de hele wereld", zo schrijft Eriksen dinsdagochtend op zijn social media-kanalen. "Dat betekent ontzettend veel voor mij en mijn familie. Gezien de omstandigheden gaat het goed met me, al zullen er nog wel enkele medische onderzoeken moeten plaatsvinden in het ziekenhuis. Maar ik voel mij verder goed. Vanaf heden zal ik de jongens van het Deense elftal aanmoedigen in de komende EK-wedstrijden. Laten we voor heel Denemarken spelen. Groet, Christian", zo laat Eriksen weten aan de buitenwereld.

Eriksen kwam maandag al met een kort bericht naar buiten. "Dank je wel, ik zal niet opgeven. Ik voel me nu beter, maar ik wil begrijpen wat er is gebeurd. Ik wil iedereen bedanken voor wat ze voor mij gedaan hebben”, zo tekent La Gazzetta dello Sport op uit de mond van Eriksen. Fabrizio Romano schrijft dat de Italiaanse sportkrant via zijn zaakwaarnemer Martin Schoots met Eriksen sprak.

De Deense ploeg hervat de groepsfase van het EK donderdagavond tegen België, dat zelf zaterdag met 3-0 wist te winnen van Rusland. Denemarken ging na de onderbreking vanwege het onwel worden van Eriksen met 0-1 onderuit tegen Finland, al had na afloop niemand het eigenlijk over de nederlaag in het Parken Stadion in Kopenhagen. Er was ook de optie om zondag om 12.00 te hervatten, maar er werd besloten om het duel zaterdagavond al uit te spelen. Uit het Deense kamp kwamen al snel geluiden dat er niet op dezelfde dag alweer gespeeld had moeten worden.

Christian Eriksen reageert: ‘Dank je wel, ik zal niet opgeven’

Lees artikel

Op een persmoment maandagochtend kwam nog eens duidelijk naar voren dat de schrik er zaterdagavond goed inzat bij de Deense spelers. "Ik zag Christian daar liggen, met zijn gezicht richting het veld", zo reconstrueerde Pierre-Emile Höjbjerg. "Zijn ogen waren wit en het zag er behoorlijk vreemd uit. Ik zie vervolgens hoe Simon Kjaer naar Christian rent en vroeg me af wat er allemaal aan de hand was. Toen kwamen er ook allemaal dokters en andere medische specialisten aan te pas. Het was een vreemde gewaarwording en moeilijk om te accepteren. Er kwamen steeds meer mensen van de Eerste Hulp het veld op en ik zag Simon met zijn armen zwaaien" blikte de controleur terug op de gebeurtenissen van zaterdag.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door japsilvolde)

Fijn om positief nieuws te horen. Hopelijk komt hij sterk terug. Beterschap.

Nog steeds bizar hoe de zaterdag een hele nare wending kreeg. Ontzettend fijn dat het op deze manier heeft mogen aflopen. Toch vraag ik me wel af, hoeverre topsport gezond is. Er zijn natuurlijk genoeg wetenschappelijke artikelen die ik zou kunnen lezen... Maar goed. Het lijkt mij toch dat we van topsporters steeds meer vragen. Voetballers zijn tegenwoordig steeds meer te vergelijken met atleten, waar dit 30 jaar geleden nog compleet anders was.

15 juni 2021 om 09:24

En dan helpen de vele wedstrijden (zeker ook met het nieuwe cl model) echt totaal niet mee voor het herstel van de spelers, zowel fysiek als mentaal.

15 juni 2021 om 09:36

Helemaal mee eens. Na al deze ellende is de tijd al lang aangebroken om goed te gaan onderzoeken of de voetballers niet onder te veel druk staan. Het is niet alleen de overvolle agenda, maar ook het feit dat de topspelers gewoon niet mogen verliezen. Ik heb een vermoeden dat men veel te veel vraagt van deze spelers.

15 juni 2021 om 11:02

Het spelen met allemaal vage pijnstillers etc helpt volgens mij ook niet echt. Een vriend van me die altijd bij Ajax speelde in de jeugd en jong vertelde mij wel eens, oja dan moet je dit nemen dan kan kan je gewoon spelen. Daarna ben je wel super misselijk en hoofdpijn maar ja dat is dan maar zo. Volgens hem was het heel normaal om van de club fysio allemaal van die (voor mij) vage soort pijnstillers etc te krijgen om beter te presteren ondanks pijntjes/blessures waarbij de ''normale'' voetballer zou zeggen ik kan voorlopig niet spelen.

15 juni 2021 om 09:34

Mee eens daar dacht ik zaterdag ook nog eens aan later op de avond.

De spelers lijken wel moderne (goedbetaalde) slaven met het speelschema.

Nu speelde eriksen lang niet alles dit seizoen maar spanning stress en : de seizoenen voor inter (speelde hij wel veel) zorgen gewoon dat er nooit rust is.

15 juni 2021 om 09:45

Meer Gladiatoren, opdraven en het beste van je laten zien, maakt niet uit als je gewond raakt of wat anders. Je krijgt goed betaald maar je hebt eigenlijk geen leven meer.

15 juni 2021 om 13:13

99% van de gladiatoren waren ook slaven, krijggevangenen en misdadigers.

15 juni 2021 om 09:38

Geldt niet alleen voor sport, in het dagelijks leven wordt steeds meer verwacht en verlangd en ook nog eens foutloos. Echter kan je dit alleen veranderen door de waarde van geld te veranderen. Dat Uefa, Fifa e.a. zo idioot vol inplannen, komt puur door geld.

15 juni 2021 om 09:40

Tuurlijk topsport vergt veel van het lichaam. Echter kan zoiets altijd gebeuren, alleen is het bij een topsporter (en vooral voetballers, want dat is de grootste sport in Nederland) direct (wereld)nieuws.
Topsporters worden (volgens mij alleen) op trainingen constant gemonitord via hartslagmeters.

Maar dit kan in zo'n klein hoekje zitten, een verkeerd signaal vanuit de hersenen en het is al gebeurd. Alleen bij veel Nederlanders zal dit geen nieuws zijn omdat dit niet te vergelijken valt met het moment waarbij dit helaas bij Eriksen is gebeurd.

15 juni 2021 om 09:50

Dit heeft niks met topsport te maken maar gewoon met natuur. Er zijn mensen die 5 keer per week McDonald's eten en 95 worden. En er zijn topsporters die een eigen chef hebben, wekelijks/maandelijks een gezondheids check krijgen, regelmatig een cardioloog zien en toch een hartaanval krijgen. Helaas "hoort het erbij" maar over sommige dingen heb je helaas geen controle.

15 juni 2021 om 09:53

Dat topsport ongezond is is geen nieuws. Dat geldt niet alleen voor voetbal, maar bijna elke vorm van topsport en is ook niet van de laatste jaren.

15 juni 2021 om 11:22

Tja maar wat denk je van een stratenmaker die elke dag aan t werk is in de brandende zon. Dat is ook niet gezond en daar zullen bij wijze van ook wel eens iemand hartfalen krijgen. Het gebeurd overal en ik vraag mij af of het echt te maken heeft met de topsport want zij krijgen juist de beste begeleiding medisch gezien die je je kan voorstellen binnen een bedrijfstak.

Die heeft echt niet normaal veel geluk gehad. Niet alleen blij voor hem, maar ook voor de niet nabestaande!

15 juni 2021 om 09:30

Je begrijpt dat het alleen nabestaanden zijn als hij was overleden toch? Gelukkig maar dat dit Scenario door geweldig optreden voorkomen is en natuurlijk even blij voor zijn naasten.

15 juni 2021 om 11:07

Daarom zegt hij ook niet nabestaande mogelijk onder de noemer van familie ipv nabestaande wat het in het ergste geval had kunnen zijn, tenminste dat denk ik, of hij moet zijn bericht hebben aangepast. Blij dat het alsnog goed is gekomen voor Eriksen!

15 juni 2021 om 13:07

Dat heeft hij dan inderdaad aangepast na mijn reactie Gerben

15 juni 2021 om 09:53

Geluk en natuurlijk het snelle ingrijpen van kjaer en de medische staf

Heel fijn om te horen! Vooral hoop ik dat hij fysiek en cognitief nog in orde is. Sinds Ajax heb ik altijd een zwak voor Eriksen gehad. Leuke speler met een uitstekende techniek en spelinzicht.

Positieve ontwikkelingen vanuit het ziekenhuis dus! Nu is het wellicht bijzaak op dit moment, maar ik ben benieuwd of hij nog terugkeert op het veld.
Er zijn natuurlijk aardig wat voetballers die terugkeerden, maar als ik zo kijk naar het schema wat hij achter de rug heeft, dat gaat natuurlijk niet veranderen. Dus ben benieuwd welk advies hij krijgt van de (club)arts.

Fijn om te horen dat het weer goed met hem gaat. Ik hoop dat hij nog kan blijven voetballen

Wel typisch dat een voetballer zoveel aandacht krijgt om een gevalletje als deze dat z'n hart stilstaat, terwijl er dagelijks in Nederland zo'n 100 mensen sterven door hartfalen. Als een bekend iemand omvalt, zijn we allemaal in bedroefde stemming, shock en paniek, maar niet bij de overige 100 mensen in alleen al Nederland per dag overlijden aan hartfalen?? Men kan ook wel doorslaan met het betreuren dat een bekende voetballer toevallig omvalt (en het gelukkig nog heeft overleefd), maar niet beseffen dat er dagelijks in Nederland liefst 100 mensen dood gaan door hartfalen en je er vervolgens niemand over hoort of treurt. Dan heb ik het alleen al over hartfalen, en niet over andere ziektes waar mensen aan doodgaan. Men mag het daarom ook wel wat meer in perspectief plaatsen over wat er met Eriksen gebeurt, met meer besef dat er dagelijks 100 mensen sterven in Nederland door een hartstilstand.

15 juni 2021 om 10:00

Pas je op met de azijn? Schijnt niet goed te zijn voor de hart.

15 juni 2021 om 10:02

Ben het met je eens dat het misschien iets meer in een ander perspectief kan worden geplaatst met de cijfers uit alleen al Nederland zoals jij ze benoemt. Toch komt dit voor veel mensen gewoon dichtbij en hebben zij affiniteit met Eriksen en daardoor valt het gewoon zwaarder. Opzich is er niks mis mee dat ze dit zo zwaar opnemen. Edit: Je cijfers kloppen ook niet Zermatt, Er sterven gemiddeld 21 mensen per dag aan hartfalen in Nederland (in 2019). Nog steeds vind ik dat een best hoog getal, maar het is aanzienlijk minder dan 100 per dag.

15 juni 2021 om 10:21

Van die andere 100 mensen hebben we het niet zien gebeuren. Mocht ik het zien gebeuren bij een onbekende man op straat dan zit het waarschijnlijk ook een tijdje in mijn hoofd.

15 juni 2021 om 10:24

Hij is een publiek figuur, een topsporter van wie je doorgaans mag aannemen dat hij in perfecte fysieke conditie verkeert, bij wie dit live op tv gebeurde. Hier in Nederland alleen al keken er vier miljoen(!) mensen naar die wedstrijd. Dan is het toch harstikke logisch dat daar veel meer aandacht naar uitgaat dan naar het hartfalen van Gerrie Gemiddeld die wellicht niet zo gezond leeft en niet voor het oog van miljoenen kijkers in elkaar zakt?

15 juni 2021 om 10:54

Exact. Plus hoeveel van die 100 naast dat ze ongezond leven, zijn ook oud? Zermatt heeft in een bepaald opzicht gelijk, maar hij vergeet het (wat hem vaker overkomt) helemaal in context te zetten.

15 juni 2021 om 10:24

Daar is er weer eentje...word je niet moe van jezelf, Zermatt?

15 juni 2021 om 10:39

Punt is dat voetballers als het ware de afgetrainde heldenrol in een soort arenagevecht vervullen. Voetbal, zeker Ek/wk, is een soort vervanging voor de menselijke drift oorlog te voeren. Als er dan een belangrijke soldaat van een land een hartaanval krijgt is dit natuurlijk veel erger dan dat een of andere Pietje Peasant dat krijgt. Het hoort er allemaal bij.

15 juni 2021 om 11:09

We hebben niet de capaciteit om om 100 mensen tegelijk per dag te geven. Wees nou blij dat empathie de wereld nog niet uit is. Eriksen is een geliefd en publiek figuur, tuurlijk krijgt hij meer aandacht.

15 juni 2021 om 12:28

Dit. Plus, bekende mensen zijn ook een manier om duidelijk te maken hoe erg je iets vindt. Ik vind het verschrikkelijk dat er zoveel mensen overlijden aan ALS en door iemand als Fernando Ricksen krijgen al die mensen een verhaal en krijg je een beter beeld bij zo'n erge ziekte. Dan kan je doneren aan een stichting of net zoals er nu meer aandacht voor hartproblemen komt door Eriksen. Je kan niet altijd overal om geven, precies zoals je zegt, ook al vind je iets wel erg.

15 juni 2021 om 11:17

Je zou het ook anders kunnen bekijken: als Eriksen scoort juicht, bij wijze van spreken, ook iedereen. Dan is het ook logisch dat iedereen meeleeft als er zoiets gebeurt. Daarnaast heeft de aandacht voor dit incident er toe geleid dat bijvoorbeeld alleen zaterdagavond al ruim 150 aanmeldingen meer dan normaal bij het Rode Kruis zijn binnen gekomen voor een reanimatie cursus. Dat komt dan weer de 100 mensen ten goede die jij (overigens terecht) benoemt. Maar wat ik wil zeggen is dat dit mensen gewoon aangrijpt en omdat Eriksen een maatschappelijke functie vervult heeft dit ook positieve effecten voor de rest van de maatschappij.

15 juni 2021 om 11:25

Aan de andere kant doordat er zoveel aandacht is geweest hiervoor, zijn er veel meer mensen bewuster bezig met dit soort situaties. Er zijn bijvoorbeeld veel meer cursus aanmeldingen voor reanimatie en ook clubs en andere instanties zoals het Rode Kruis gaan meer doen om kennis over te dragen.

Als al deze aandacht ervoor zorgt dat mensen gered kunnen worden, al is het maar 1 mensenleven, dan is het mij al die berichten waard.

15 juni 2021 om 12:04

Jij hebt toch ook een profielfoto van Guardiola, in plaats van één van de 7 miljard willekeurige niet bekende mensen?

15 juni 2021 om 12:05

Gemiddeld sterven er per dag 21 mensen aan hartfalen in Nederland. Dat zijn 12 mannen en 9 vrouwen. Het aantal mensen dat aan een directe hartstilstand komt te overlijden, ligt op een daggemiddelde van ongeveer 14. (bron: de hartstichting)

Eerst de cijfers juist en dan mijn antwoord.

Dit is net zo'n belachelijke reactie als tegen iemand wiens geliefde is overleden zeggen: niet huilen want er sterven per dag duizenden mensen op deze aarde. Gooi alles maar op de grote hoop en je kunt nooit meer bij een individueel geval stil staan.
Dat we stilstaan bij wat er met Christian is gebeurd, wil niet zeggen dat we onverschillig zijn over anderen. Een ieder treurt om het leed dat een naaste overkomt omdat je die mensen kent. En deze voetballer is gekend bij miljoenen mensen. Daarom.

15 juni 2021 om 12:09

Is niets typisch aan, is gewoon hoe je brein werkt. En wees blij. Stel je voor dat je ernstig moet rouwen om elke overledene ter wereld. Dan heb je binnen 10 minuten een burnout en ernstige depressie.

15 juni 2021 om 12:41

Mijn oma is 2 jaar geleden overleden aan k***. Maar ik zal er niet meer om treuren want dankzij jou weet ik nu dat er dagelijks wel meer mensen doodgaan hier in Nederland.

15 juni 2021 om 13:07

Dus we moeten er maar niks over zeggen Zermat? Wat een vreemde post. Het zou pas vreemd zijn als er geen aandacht voor was. Empathie heet dat. De hele wereld heeft dit gezien. Bovendien is een voetballer een publiek figuur. Dan ligt alles onder een vergrootglas. Stel dat Willem Alexander een scheetje laat tijdens de troonrede, dan staat dat op de voorpagina. En zelfs Zermat maakt er grappen over. Terwijl het zo schijnt te zijn dat alle mensen scheetjes laten. Zo werkt dat bij publieke figuren.

15 juni 2021 om 15:19

Je weet dat hartfalen iets heel anders is? Lees je in dude, voor je nog meer kromme opmerkingen maakt.

15 juni 2021 om 16:22

Ik vraag me eerder af hoe jij zou reageren als je geliefde Pep dit was overkomen.

Het feit dat de situatie stabiel was, wil niet per se zeggen dat het goed met hem gaat. Heel veel media brengen dat nieuws altijd wel zo in dit soort situaties.

Verschrikkelijke gebeurtenis natuurlijk, maar ook wel weer mooi hoe de hele voetbal community hierbij stilstaat.
Eigenlijk (bijna) alleen maar mooie en positieve reacties.

Goed om die thumbs-up-selfie te zien! Geruststellend gevoel geeft het in ieder geval. Kalm aan Chris!

Wat een super nieuws. Wat kan zo'n foto je dan toch goed doen. Ik had hetzelfde met Grosjean die bij F1 uit een brandende auto moest komen en zijn eerste foto plaatste. Zo'n opluchting. Hopen dat de schade meevalt en dat er mogelijkheden zijn om weer volledig te functioneren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Denemarken

FIFA ranking: 12
29 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. PoulsenAanvaller52
J. LösslKeeper00
J. HansenKeeper
F. RønnowKeeper00
J. AndersenVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Denemarken.

1015 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren