NEC wil met Lasse Schöne terugkeer in Eredivisie inluiden

Vrijdag, 4 juni 2021 om 13:10Rian Rosendaal • Laatste update: 17:31

Lasse Schöne keert wellicht op korte termijn terug bij NEC. De naar de Eredivisie gepromoveerde club heeft al contact gehad met de 35-jarige middenvelder, zo brengt de Gelderlander naar buiten op basis van verschillende bronnen rondom de club. Schöne speelde tussen 2008 en 2012 ook al voor NEC. De Nijmegenaren baarden vorig jaar al opzien door Édgar Barreto terug te halen naar De Goffert.

De huidige verbintenis van Schöne bij sc Heerenveen loopt over enkele weken af en de Deense routinier is in principe transfervrij op te halen door NEC. De Friezen willen echter wel graag door met de middenvelder, die in januari de overstap maakte van Genoa naar het Abe Lenstra Stadion. Volgens bovengenoemde regionale krant zijn ook enkele niet nader genoemde clubs in de markt voor Schöne.

Zaakwaarnemer Revien Kanhai van Forza Sports Group en Ted van Leeuwen, technisch directeur van NEC, willen vrijdag liever niet reageren op de gesprekken die er onlangs zijn geweest tussen alle betrokken partijen, zo voegt de Gelderlander daaraan toe. In januari, toen zijn contract bij Genoa was ontbonden, kwam Schöne ook al in beeld bij de leiding van NEC. De 51-voudig international van Denemarken verkoos toen echter een contract bij Heerenveen boven een terugkeer in Nijmegen.

De in 2008 van De Graafschap overgenomen Schöne kwam in zijn eerste periode als speler van NEC tot 125 wedstrijden. In 2012 wist hij een transfer naar Ajax af te dwingen. Na zeven seizoenen in Amsterdam volgde de stap naar Genoa. De ervaren middenvelder werd door NEC onlangs nog uitgenodigd voor het promotiefeest, maar Schöne sloeg de aanbieding af vanwege het gevaar op coronabesmetting.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door puistje)

Dat zou wel een mooie afsluiter zijn. Of net als Huntelaar terug bij de Graafschap 😜

4 juni 2021 om 13:24

Huntelaar, Schöne en Büttner naar De Graafschap??

4 juni 2021 om 14:07

Dan hadden ze denk ik toch moeten promoveren haha

4 juni 2021 om 14:59

En waarom hadden ze dan moeten promoveren? Dit soort spelers komen niet bij De Graafschap voetballen om nog even lekker een smak geld te verdienen. Buttner en Huntelaar wonen in de buurt wat ideaal is voor beide spelers en Lasse Schone zou kunnen komen om de cirkel rond te maken, waar hij ooit is begonnen en door is gebroken

4 juni 2021 om 15:10

Hoe hoger het niveau waar De Graafschap op speelt hoe groter de kans is dat zo’n jongens terugkomen. Er is toch ook een reden voor dat Schone en Huntelaar eerst teruggekeerd zijn naar Heerenveen en Ajax? Denk dat De Graafschap ze toen ook wel wilden hebben. Ik zou het dan ook begrijpen als Schone nu N.E.C boven De Graafschap verkiest.

4 juni 2021 om 15:15

''hoe hoger het niveau waar De Graafschap op speelt hoe groter de kans is dat zo’n jongens terugkomen.'' Niet elke voetballer kijkt naar het niveau. Juist het laten promoveren van de club waar ze zijn opgegroeid, is wat dit soort spelers motiveerd. Niks is leuker voor een speler wanneer de club waar ze ooit zijn begonnen, ze bij terugkomen om vervolgens een groot aandeel te hebben in promotie.

Overigens hoop ik zelf niet dat Schone naar de Graafschap komt, alleen Huntelaar is denk ik al wel prima.

4 juni 2021 om 19:19

Siem de Jong d'r nog bi'j.

Met een 35 jarige schone degradatie voetbal spelen? Schone is toch nooit een vechtvoetballer geweest, laat staan op deze leeftijd?

4 juni 2021 om 13:21

Dat wil niet zeggen dat je een type Schöne goed kan gebruiken. Als je 2 vechtvoetballers naast hem op het middenveld hebt en hem het spel laat verdelen heb je alsnog een uitgebalanceerd middenveld.

4 juni 2021 om 13:30

Barreto is al voldoende. Schone erbij wordt too much. De herinneringen zijn leuk maar ik denk niet dat NEC dit moet doen. Ze hebben net een leuk team met talenten en een aantal ervaren spelers. Schone is niet nodig.

4 juni 2021 om 13:37

Met dat leuke team werden ze zevende.. Ze hebben echt nog wel een kwaliteitsimpuls nodig.

4 juni 2021 om 14:01

''ze hebben net een leuk team met talenten en een aantal ervaren spelers''

Zoals al terecht opgemerkt hierboven was dit team afgelopen seizoen veel te wisselvallig om mee te draaien in de top van de Kkd. Dus er zal echt een kwaliteitsslag gemaakt moeten worden. En daarnaast was de selectie qua leeftijdsopbouw ook niet echt in balans. Normaal gesproken heb je een goede mix van jonge talenten en spelers met wat meer ervaring. Echter heeft NEC heel veel jonge spelers met slecht twee echt goede ervaren spelers (van Eijden en Barreto). Daar is echt nog wel ruimte voor twee ervaren spelers erbij, ook omdat ik niet verwacht dat Barreto volgend jaar 34 wedstrijden gaat spelen. Oftewel als je Schone kunt halen moet je dat natuurlijk altijd doen.

4 juni 2021 om 13:31

Ik denk eigenlijk dat Schone überhaupt liever bij Heerenveen blijft, maar we gaan het zien.

4 juni 2021 om 14:08

Gewoon zorgen voor een sterk verdedigend blok achterin en vervolgens veel snelheid voorin en laat het maar aan schone over om ze in de diepte weg te sturen. En dan heb je daarnaast nog een aantal punten die je haalt omdat ineens elke standaardsituatie gevaarlijk wordt met hem achter de bal.

Afsluiten bij De Graafschap maakt de cirkel helemaal rond.

Schone en Baretto als controlleurs. Twee goed voetballende veteranen. Het klinkt in ieder geval erg leuk. Beide een schat aan internationale ervaring en nog niet versleten.

4 juni 2021 om 13:43

Inderdaad, 2 snelle flankspelers en een paar goede koppers erbij en je komt wel aan je doelpuntjes via counters en vrije trappen/corners.

4 juni 2021 om 14:05

Dat denk ik niet, Jordy Bruijn speelt ook het liefst als controleur en die is onomstreden (ook gezien het aantal doelpunten dat ie maakt). Als Schone komt dan denk ik dat hij misschien zelfs op 10 komt te staan, want om hem op z'n 35e nu nog al die meters centraal op het middenveld te laten maken... Dan heb je naast die twee nog een sterke verdedigende middenvelder nodig die veel loopwerk verricht (type Sangare zeg maar) die het dan uit zal moeten vechten met Barreto en Dirk Proper.

4 juni 2021 om 15:01

Is Kivuvu niet beschikbaar dan? Was wel zo'n type

Schöne en Barreto tegelijk opstellen lijkt me iets te veel van het oude. Maar ze zouden wel kunnen alterneren. Slimme voetballers, kennen de eredivisie en kunnen de jeugd begeleiden.

Zou fantastisch voor beide partijen. Hopelijk keertje hij terug op het oude nest.

Voor NEC zal dit een geweldige speler zijn. Heeft de afgelopen seizoen bij Heerenveen al aangetoond dat hij nog prima mee kan in de subtop/middenmoot van de Eredivisie. Schone zal een goede tandem kunnen vormen met Bruijn en daarnaast heb je die Barreto nog. Ik heb de afgelopen 2 wedstrijden van NEC gezien en hij + Bruijn viel me positief op. Hopelijk weet NEC hem te behouden maar ik ben bang dat hij weggaat.

Prima versterking, denk ik. Schone is een topsporter in hart en nieren en met zijn ervaring een welkome versterking voor dit jonge elftal. Hoop nog wel op wat versterkingen tussen 24 en 30 jaar.

Het ligt vooral aan de spelopvatting van NEC of dit een succes gaat worden. Als zij net als Emmen proberen er wat van te maken, kan dit een goede combinatie zijn. Maar als ze net VVV anti-voetbal willen spelen ( geen aanval tegen onze vrienden uit Limburg ) dan kan je Schone niet gebruiken.

Met Baretto in het team acht ik Schone niet nodig. Met hen allebei in de basis starten gaat niet lukken maar een van de twee op de bank zetten gaat ook niet lukken waarschijnlijk.

4 juni 2021 om 13:45

@joe Rogan,

En jij zou Baretto verkiezen boven Schöne ?!

4 juni 2021 om 14:14

100%.

4 juni 2021 om 15:14

Oke, ieder zijn keuze, ik vind persoonlijk Schöne net iets meer inzicht hebben en vooral dodelijk met zijn pass en trap. Vrije trappen worden meteen gevaarlijk.

Je mag alleen bij NEC op het middenveld spelen als je boven de 35 bent geloof ik

Hij is niet de snelste, maar natuurlijk wel een geweldig schot & pass. Daarbij goed overzicht, slimme looplijnen, en weet wel hoe een team moet staan. Europese ervaring en ervaring bij de top van de ED. Dit lijkt me voor NEC echt de ervaring die ze nodig hebben. Daarbij is een vrije trappen specialist altijd fijn om erbij te hebben.

Ik zou nog een jaar bij Heerenveen blijven als ik Schone was, hij is zo'n fitte speler dat ik hem daarna nog wel op zijn 36ste naar NEC zie gaan. Ik zou als Ajax zijnde zelfs overwegen om Schone nog een jaar terug te halen voor de breedte.

Lijkt me een mooie versterking voor NEC. Samen met Barreto op het middenveld. Zit een hoop voetbal in dan. Kunnen de jonkies wat van leren. En Schone is natuurlijk wel een voorbeeld, zich jaar na jaar terug geknokt in de basis bij Ajax. Nooit zeuren, maar het altijd laten zien.

4 juni 2021 om 14:14

Kunnen echt niet samen op een middenveld spelen, denk eens na. Allebei traag en geen balveroveraars. Als ze die samen opstellen dan gaan er veel tegengoals komen ben ik bang.

4 juni 2021 om 14:50

Ze zijn beide niet snel dat klopt. Maar we hebben het over de Eredivisie hé.
Schone heeft genoeg ballen veroverd op het middenveld bij Ajax.

Ze daar een jonge loper bij en ik zie het wel goedkomen hoor.

Natuurlijk wordt het tegen de top teams overlopen. Maar NEC moet juist de punten halen tegen teams uit het rechterrijtje en daar is dit middenveld wel goed genoeg voor mijn inziens.

4 juni 2021 om 16:41

Nou ja, dan komen we er niet uit, maar geloof me, die twee samen op het middenveld kan echt niet in de tegenwoordige tijd. Er is veel meer dynamiek en loopvermogen nodig. Het zou me al verbazen als Baretto volgend jaar zou spelen, ik denk dat die het niet meer aankan. Het verschil eerste-eredivisie is echt heel groot.

12 jaar geleden zat de halve eredivisie achter hem aan.
Om naar Ajax te gaan,zeer verstandige zet geweest hebben we achteraf mee mogen maken.
Een speler die volgens mij het maximale eruit heeft gehaald,respect!

Ik vond hem niet heel veel toevoegen aan Heerenveen. Weet niet of NEC hier in de eredivisie zoveel aan heeft. Natuurlijk veel ervaring. Maar denk dat het een beetje op is bij Schone. Misschien zou die linie naar achter kunnen nog.

Ik snap het vanuit het oogpunt van Nec, die willen niet meteen weer degraderen en hebben versterkingen nodig die hen in de eredivisie moeten kunnen houden. Schone heeft bewezen een goede speler te zijn voor clubs in de eredivisie, is transfervrij en heeft een verleden bij Nec. Dus logische keuze.

De vraag is wel of Schone dit moet willen. Speelt nu bij Heerenveen, dat tot voor kort nog vaak meedeed voor play-off voetbal voor Europees voetbal. Zal een moeilijke keuze zijn, als dit de enige opties zijn. Heerenveen moet sowieso gaan kijken naar de invulling van het elftal, willen ze komend seizoen weer eens in het linker rijtje eindigen. Schone kan hier natuurlijk ook een belangrijk onderdeel in worden.

Ik zou dit echt fantastisch vinden. Schöne is echt mijn Ajaxheld. Ik kom uit Groesbeek bij Nijmegen dus draag NEC een warm hart toe en ga geregeld naar wedstrijden. Geweldig als deze machine weer bij zijn oude clubje gaat voetballen. Hij zou met zijn ervaring en overzicht ook zeker niet misstaan bij NEC. Hopelijk kunnen ze voor een mooie plek bovenaan het rechterrijtje gaan!

En cilissen erbij maakt het compleet 😉

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. RoefsKeeper
I. BronkhorstVerdediger
S. El KarouaniVerdediger
Rodrigo GuthVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

283 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Oussama Idrissi heeft een aanbieding van Club Brugge naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren