Drie ‘intocables’ van Barcelona zijn opeens ‘tocable’ in de ogen van Laporta

Dinsdag, 18 mei 2021 om 11:42Dominic Mostert • Laatste update: 13:15

Joan Laporta, de nieuwe voorzitter van Barcelona, wil om de tafel met Sergi Roberto, Sergio Busquets en Gerard Piqué. De drie clubiconen hebben een doorlopend contract, maar Laporta wil ze ertoe bewegen een lager salaris te accepteren. Ze worden niet langer gezien als intocable, ofwel onaantastbaar, zo schrijft Mundo Deportivo dinsdag. Laporta wil met Sergi Roberto, Busquets en Piqué spreken over hun 'veranderde status' en is bovendien van plan om met een groot aantal andere spelers om de tafel te gaan.

Als bepaalde spelers hun gebruikelijke niveau niet meer halen, zo wordt de president 'ingefluisterd' door personen in zijn directe omgeving, dan kunnen de supporters zich tegen die spelers keren wanneer er weer publiek aanwezig is bij wedstrijden. Laporta wil om die reden in gesprek met Sergio Roberto (29), Busquets (32) en Piqué (34), die contracten hebben tot respectievelijk 2022, 2022 en 2024. Het gesprek zal gaan over hun bijdrage aan de ploeg. Hun 'situatie op de werkvloer' zal tegen het licht worden gehouden en Laporta wil ze vragen een lager salaris te accepteren. Als ze dat niet doen, wordt waarschijnlijk een 'eervol vertrek' voorbereid.

Binnen het bestuur heerst het gevoel dat een 'harde hand' op dit moment nodig is. Er zijn spelers die weliswaar worden gezien als de 'ruggengraat' van het elftal en veel prijzen hebben gewonnen met Barcelona, maar de afgelopen vier jaar ook betrokken waren bij debacles zoals de 3-0 nederlaag bij AS Roma, de 4-0 nederlaag tegen Liverpool, de 2-8 nederlaag tegen Bayern München of de pijnlijke uitschakeling tegen Paris Saint-Germain van dit Champions League-seizoen. Ook de teleurstellende recente resultaten in LaLiga tegen Granada (1-2 nederlaag), Levante (3-3) en Celta de Vigo (1-2 nederlaag), die desastreus waren in de titelstrijd, worden meegewogen.

Lionel Messi wordt in dat opzicht echter buiten beschouwing gelaten. Laporta wil 'ten koste van alles' langer door met de aanvaller, die over een aflopend contract beschikt. Zijn contractverlenging wordt om 'business- en marketingredenen' noodzakelijk geacht. Wel wil Laporta in gesprek met Antoine Griezmann. De Fransman tekende in 2019 nog een contract tot medio 2024, maar wordt beschreven als 'onaantastbaar noch essentieel'. Ook spelers als Neto, Samuel Umtiti, Júnior Firpo, Miralem Pjanic, Philippe Coutinho, Martin Braithwaite en Matheus Fernandes kunnen een uitnodiging verwachten, maar zij waren nimmer 'onaantastbaar'.

Ronald Koeman
Hoewel RAC1 maandag meldde dat Barcelona 'voor 99 procent zeker' afscheid neemt van Ronald Koeman, wil Laporta volgens Mundo Deportivo en Sport pas na de laatste competitiewedstrijd in gesprek met de trainer. Koeman staat zaterdag tegen Eibar nog 'gewoon' langs de kant. Naar verluidt heeft Laporta nog geen besluit genomen over de toekomst van Koeman. De toekomst van de oefenmeester wordt begin volgende week besproken. Bij zijn komst, in augustus 2020, tekende de Nederlander een contract tot medio 2022.Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door galapago)
18 mei 2021 om 11:51

Busquets is in 2021 gewoon vanouds goed dus ben het helemaal met je eens.

18 mei 2021 om 12:54

Busquets floreert in de 532. In een 433 kan hij niet meer mee. Busquets is echt een held wat mij aangaat. De meest onderschatte speler van het succesvolle Barcelona in mijn optiek. Laporta gaat er gelukkig weer hard in. De vorige keer nam hij in 2 seizoenen tijd afscheid van 30 spelers.

18 mei 2021 om 13:14

@viscacatalunya: Busques is ondertussen al door zo ontzettend veel mensen als onderschat/motor/geweldenaar of welk compliment dan ook genoemd dat hij allang niet meer onderschat is.

18 mei 2021 om 13:28

"de meest onderschatte speler van het succesvolle Barcelona in mijn optiek"

Wat dacht je van David Villa? Ook een geweldige speler.

18 mei 2021 om 13:43

Ik was altijd fan van David Villa. Bizar hoeveel spelers Barcelona bij Valencia heeft weggeplukt. Villa werd (net als Suarez mogelijk) kampioen met Atletico nadat hij bij Barcelona weg moest.

18 mei 2021 om 13:44

Toch lees je nog van die fans die dan klagen dat hij alleen een balletje breed geeft. Wel minder dan vroeger.

18 mei 2021 om 14:25

@robdk daarmee wordt waarschijnlijk bedoeld dat busquets bijvoorbeeld nooit bij fifa elftal van het jaar heeft gezeten bijvoorbeeld. Iemand die het spel enigzins snapt ziet meteen waarom busquets zo een gruwelijk goede voetballer is.

18 mei 2021 om 12:18

Waarheen moeten die gaan, waar ze bereid zijn hun salarissen te betalen? Zeker Pique, met een contract tot 2024 (welke malloot heeft dat goedgekeurd, dan is hij 37?).

18 mei 2021 om 13:09

Wie gaat Roberto overnemen? Heb je gezien wat voor salaris hij verdiend? Voor zo'n speler, met zijn status echt een belachelijk salaris wat geen club gaat betalen. Zelfs de helft nog niet.
Ook belachelijk dat hij in 3 jaar tijd bijna zijn salaris heeft zien verdubbelen.

18 mei 2021 om 13:42

Je zegt "laat hem maar gaan" mijn reactie daarop, wie gaat hem dan overnemen? Waar val ik je aan?

Snap et wel maar zo toch eerst even gaan zitten met Dembele en Griezman als die blijven. Ze doen et dit jaar beter maar hun salaris is nog steeds niet in verhouding met wat zij leveren. Daarnaast moet Roberto gewoon verkocht worden samen met Lenglet en Umtiti. Piqué is prima voor de bank mits hij minder salaris accepteert.

18 mei 2021 om 12:07

Snap nog steeds niet waarom zoveel mensen Umtiti wegwillen. Vindt hem echt een klasse beter dan Lenglet en als derde centrale man kun je hem er echt prima bij hebben.

18 mei 2021 om 12:18

@samirhammadi Omdat hij niet het niveau heeft wat ie heeft gehad en hij verdient wel veel salaris. Beter dan Lenglet is daarnaast niet heel lastig, zie ze allebei graag vertrekken.

18 mei 2021 om 12:30

Samir, ik weet niet of je hem dit jaar nog hebt zien voetballen maar die jongen is echt geen schim meer van wat het ooit was. Ten eerste is hij nog maar zelden fit en kun je dus niet op hem rekenen als centrale verdediger. Daarnaast heeft hij in de wedstrijden die hij heeft gespeeld meerdere cruciale fouten gemaakt en nauwelijks in positieve zin iets bijgedragen. Lenglet is 100 keer beter, zelfs in zijn vorm van dit seizoen.

18 mei 2021 om 13:04

Ik sla geen wedstrijd over Riqui en ik ben toch van mening dat het wel meevalt. Hij heeft inderdaad een aantal flinke fouten gemaakt, maar heb hem toch ook echt hele goede wedstrijden zien spelen. Als back up zou ik het nog wel aandurven..

18 mei 2021 om 18:52

@Samir Maar dan moeten je eerste 3 verdedigers van topkwaliteit zijn., Araujo en Miguenza moeten zelf nog opgeleid worden en gecoached worden, die hebben naast hen een absolute leider nodig of iemand die iig weet hoe je moet verdedigen. Je kunt naast hen dus niet nog eens 3 manke en schele spelers hebben. En als je dan Pique wilt houden, moet je dus van Lenglet en Umtiti afscheid nemen..

18 mei 2021 om 12:08

Lopende contracten moeten gewoon worden gerespecteerd. Natuurlijk mag je met de spelers gaan praten maar het contract wijzigen of beëindigen kun je alleen met wederzijds goedvinden.

18 mei 2021 om 12:56

Natuurlijk hebben ze een contract. Tegelijkertijd hebben zeker de spelers uit la Masia ook een verantwoordelijkheid ten opzichte van de club en fans. De contracten die ze hebben zijn niet meer van deze tijd. De crisis heeft veel veranderd. En ook niet meer overeenkomstig hun prestaties.

18 mei 2021 om 12:10

En jij denkt dat die spelers zomaar akkoord gaan met een veel lager salaris? Die spelers hebben allemaal al flink in moeten leveren door corona. Het is niet aannemelijk dat ze nog een cent minder willen verdienen. Ik wil nog weleens zien wat er de komende jaren gaat gebeuren, want ik heb het idee dat Barcelona er alles aan doet om niet met het eigen beleid geconfronteerd te gaan worden. Die peuteren wel weer ergens kapitaal los waardoor ze niet flink hoeven te bezuinigen en flinke bedragen kunnen spenderen.

18 mei 2021 om 12:20

Dat kan maar dan kan je die spelers wijzen op dat ze we mogen. Daarnaast snap ik deze zin niet: ''ik wil nog weleens zien wat er de komende jaren gaat gebeuren, want ik heb het idee dat Barcelona er alles aan doet om niet met het eigen beleid geconfronteerd te gaan worden.'' Laporta is nu toch juist bezig om wat te doen tegen dat beleid? Hij is bezig om met de spelers hun salaris te overwegen omdat de meeste veel te veel kregen voor wat ze leveren.

18 mei 2021 om 13:06

Als ze weggaan, zullen ze minder gaan verdienen. Het verschil zal Barcelona dan bij moeten passen, zoals ze nu doen met Suarez. Het levert Barcelnoa dus niet zoveel op om de spelers proberen van de hand te doen.

18 mei 2021 om 14:15

@barcalover123 - Maar dat bepaalt niet hun salaris, maar het contract. Je moet als speler wel erg dom zijn om een lager salaris te overwegen. Daar hebben ze juist zaakwaarnemers voor, om dergelijke deals voor elkaar te boksen. Die gaan echt niet nog meer salaris inleveren. Verder is dit gewoon in lijn met wat Barcelona al een tijdje doet, namelijk er alles aan doen om niet zelf te hoeven bezuinigen aan de hand van de regelgeving en de contracten. Die zijn geen moment van plan geweest om jasjes uit te doen om de financiele situatie op orde te krijgen. In plaats daarvan moeten spelers inleveren en proberen ze overal weer geld los te peuteren. Dat moet jou als fan toch ook vreselijk storen? Dat is toch geen ethische manier om puin te ruimen?!

18 mei 2021 om 18:34

@Barcalover123: Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat Barca eerst een contract afsluit met de desbetreffende spelers( die waanzinnig veel verdienen) om daar later op terug te komen. Dit is toch puur wanbeleid als je het mij vraagt. Betaal die salarissen maar lekker door.

Dat Sergi Roberto überhaupt intocable is geweest, is mij echt een raadsel. Als hij niet toevallig uit eigen opleiding zou komen, had hij imo nooit zolang bij Barca mogen blijven. Ideale 12e man, maar krijgt daar een bizar salaris voor.

18 mei 2021 om 15:42

De waarde van de 12e man wordt vaak enorm onderschat. De man die er altijd voor je is als je hem nodig hebt, die weet wat hij wel/niet kan en die vooral ook geen superster wil zijn, is imo belangrijker dan de 10e/11e man.

18 mei 2021 om 16:19

Zal best, maar 10 miljoen per jaar vind ik nogal een overwaardering voor een net niet speler.

Ik kan niet anders zeggen dan dat volledig terecht is dat er kritische gesprekken gepland staan met deze drie spelers. Vooral Roberto heeft een dramatisch jaar achter de rug Busquets is nog steeds wel van waarde, maar op zijn retour. Pique heeft ook niet kunnen imponeren dit seizoen.
Griezmann zou ik houden voor nu, maar Neto, Samuel Umtiti, Júnior Firpo, Miralem Pjanic, Philippe Coutinho, Martin Braithwaite en Matheus Fernandes mogen van mij ook allen vertrekken.
Wordt een drukke tranferzomer met hopelijk een frisse wind in de selectie.

Wie heeft de (nu) 34-jarige Pique een contract tot 2024 gegeven? Wat een waanzin

18 mei 2021 om 12:57

Bartomeu. Wat een wanbeleid.

18 mei 2021 om 13:06

Dat heeft te maken met het feit dat Piqué in belang van Barcelona toen een verlaagd contract heeft geaccepteerd, maar die verlaging werd gecompenseerd met een langer contract. Daardoor heeft hij een contract tot 2024.

18 mei 2021 om 13:45

Goed punt. Dat was ik even vergeten. Hij was toen inderdaad loyaal naar de club toe. Ik ben benieuwd hoe hij er nu in staat.

Goed. Dit is het moment voor Laporta om zich te laten gelden. Tot nu toe heeft hij niet veel kunnen laten zien en zich vooral impopulair gemaakt door de deelname aan de Super League. Laat hem nu maar eens flink schoonmaken. Busquets mag van mij overigens koste wat kost blijven. Hoewel het natuurlijk best lekker is als hij wil inleveren, blijft hij van ongekende waarde en staat er nog geen vervanger die zijn rol zo maar even overneemt. Pique en Sergi zijn uitgespeeld. Griezmann vind ik nog best naar behoren spelen maar die mag inderdaad best voor de helft op de loonlijst. Het zullen taaie onderhandelingen zijn. Ik ben benieuwd!

18 mei 2021 om 12:01

Zo hoog is het salaris van busquets niet eens dacht ik. Ik vind eigenlijk niet kunnen dat frenkie al meer verdient dan busquets.

18 mei 2021 om 12:04

Ja om heel eerlijk te zijn, heb ik eigenlijk geen idee hoeveel hij verdient. Maar vanuit de huidige situatie van Barca geredeneerd: minder is altijd prettig. Maar ik zou hem niet voor een ultimatum a la halveren of oprotten zetten. Daarvoor is hij van te grote waarde.

Busquets vind ik gewoon nog heel erg goed spelen, dus ik ben wel verbaasd dat zijn naam hier tussen staat. Over Piqué en Roberto kunnen we dat helaas niet zeggen. Ik vind het geen toeval dat sinds hun terugkeer, de prestaties naar beneden zijn gegaan. Zeker met Roberto heb je het gevoel dat hij is teruggekeerd uit blessure om Barca’s seizoen te verpesten en dan terug is weggezakt ;. Ik vind Busquets gewoon nog basisplaats-waardig. Roberto mag van mijn part verkocht worden; er zijn (of komen) betere alternatieven op zowel rechtsachter als het middenveld. Vond hem vorig jaar onder Setien wel enkele wedstrijden goed spelen als lopende middenvelder, dus die vindt wel een leuke bestemming. Piqué moet je ook gewoon houden, anders heb je enkel broekies centraal in de verdediging. Zou leuk zijn moest hij effectief een (nog) lager salaris accepteren en tevreden is met een rol naast de basis

Nu het noodweer is in Barcelona ervaren ze de consequenties van de gegeven onzinnige contacten. Er moet flink puin geruimd worden. Teveel dure spelers met hoge en lange contracten die Barca niets of weinig meer gaan brengen. En dan zitten ze nu nog in afwachting wat Messi gaat doen. Oftewel de club heeft de touwtjes niet meer in handen!

18 mei 2021 om 12:06

Zonder Messi maakt het niet uit hoeveel spelers er nog "tocable" of "intocable" zijn. Dat is de speler die deze ploeg nog Champions League voetbal bezorgd heeft dit seizoen (mocht de straf van de Uefa meevallen, iets wat ik wel verwacht).

Busquets moet blijven pique en roberto kunnen het niveau niet meer vaak genoeg behalen. Pique speelt een wedstrijd als een baas om dan 5 wedstrijden lang als een dwaas te spelen. Sergi roberto hoef ik niks over te zeggen. Busquets speelt echter als een baas op het middenveld sinds koeman van de 42321 afgestapt is en busquets niet meer laat verdrinken op het middenveld.

Wordt Sergi Roberto nou een clubicoon genoemd? Dat moet dan vanwege die goal tegen PSG zijn, want verder is hij zelden tot nooit vaste basisspeler geweest. Clubicoon Lucas Vazquez van Real Madrid is ook al op weg naar de uitgang.

Pique en Roberto moeten echt weg lol. Vooral Pique is echt 5 niveau's gezakt. Hij zei nog na die geweldige 8-2 tegen Bayern dat hij zichzelf zou opofferen als het moest.

En toch blijf ik het idee houden dat Barcelona uiteindelijk de grootste stap vooruit kan zetten door Messi een transfer te laten maken. Vind jezelf volledig opnieuw uit en zoek naar een nieuwe speelwijze. Messi is nog steeds de speler waar alles om draait bij Barcelona, maar houdt hij dit nog drie jaar vol? Straks heb je de andere posities goed ingevuld en moet je afstappen van je speelwijze, omdat Messi minder presteert. Blijft enorm lastig, maar bij een grote schoonmaak zonder Messi vind ik het twijfelachtig of Barcelona in staat is om de CL ergens in de komende drie seizoenen te winnen.

18 mei 2021 om 12:11

Barca kan messi niets laten doen. Het ligt allemaal in zijn eigen handen. Ik ben het verder totaal niet eens met je beredenering aangezien we dit seizoen zonder hem niet eens de top 3 hadden gehaald. Wat wellicht nog zelfs een 4e plaats kan worden.

18 mei 2021 om 12:17

En het enige dat je daardoor krijgt is dat men denkt best wel op deze voet door te kunnen gaan. Ik ben het met GelbeReds eens. Laat die man gaan, en begin aan een rebuild. Er moet zoveel gebeuren. Dan kun je dat beetje geld dat je hebt beter in de groep investeren dan in Messi.

18 mei 2021 om 12:19

@salaaf, het punt is ook niet dat Messi ontzettend belangrijk is voor Barcelona. Dat staat buiten kijf. Mijn punt is dat Messi een echte revolutie bij Barcelona in de weg staat, waardoor er uiteindelijk met Messi bij de club niets fundamenteels verandert. De speelwijze zal nog steeds volledig zijn afgestemd op Messi. Ik heb het idee dat je zonder Messi uiteindelijk sneller weer successen gaat behalen, ook als dat een zogeheten tussenjaar met zich meebrengt.

18 mei 2021 om 12:30

Messi staat alleen een revolutie in de weg als hij zichzelf onmogelijk maakt. Wat niet het geval is. Je bent achterwaarts bezig als je een presterende speler weg doet om het elftal beter te doen presteren. Het punt van een "revolutie" zoals je het noemt is om de slecht presterende weg te halen. Als je puur messi weg haalt omdat hij ook deel maakt van de oude garde dan heb je de prioriteiten niet recht, Messi zoals elk ander speler mag weg zodra hij niet meer presteert.

18 mei 2021 om 13:01

@salaaf ''het punt van een "revolutie" zoals je het noemt is om de slecht presterende weg te halen'' Je slaat hier de spijker op zn kop. Waarom zou je Messi weg moeten halen in dit team? Je kan toch een revolutie aan gaan door een team te bouwen waar Messi ook goed in past. Lenglet, Roberto, Pique, Umtiti, Pjanic en Firpo zijn spelers die werkelijk waar niks toevoegen maar nee we moeten de speler weg doen die dat zootje keer op keer redt. Met besparing van salaris van dat groepje kan je prima spelers aantrekken die wel wat toevoegen.

18 mei 2021 om 13:32

Ik vind het wel schandalig man, hoe kan je uberhaupt als barca fan zo denken over messi. Ik zou het echt waar begrijpen als messi gewoon flut presteerde, net zoals dembele maar 10 goals had gemaakt ofzo of als hij constant geblesseerd was.

18 mei 2021 om 12:24

35 duels, 30 goals en 12 assists. Je erkent dat Messi belangrijk is, maar zijn importantie is gewoon niet weg te poetsen. Op geen enkele manier. Het spel van Barcelona is nu al heel anders dan de voorgaande twee seizoenen, toen leek er een soort verslaving om de bal naar Messi te spelen. Dat is nu al wel anders. Wat nu Barcelona vooral in de weg staat zijn twee dingen: de tandeloosheid voorin en vooral de fragiele defensie. Barcelona heeft zich deels al heruitgevonden en heeft dit seizoen bij vlagen mooier voetbal gespeeld dan in het hele Valverde-tijdperk. Het Messi-probleem in defensief opzicht is goed gedekt en het positiespel is terug. Je mist een spits van het kaliber Haaland en een verdediger van het type Van Dijk. Er loopt teveel middenmoot rond en zonder Messi strijd Barca met Sevilla om plek 4.

18 mei 2021 om 12:34

Schiet er gewoon weer eens 30 in alsof het niets is. Mocht hij dubbel maken de laatste wedstrijd heeft hij er weer een seizoen 40 gescoord in totaal. Staat nu op 38 doelpunten en 14 assists in 47 wedstrijden.

18 mei 2021 om 13:00

Ik zeg al sinds het einde van het vorig seizoen dat een vertrek van Messi de enige manier is om te vernieuwen. Dat ligt alleen nogal gevoelig bij veel fans. Messi brengt veel publiciteit en hij scoort nog steeds immens veel doelpunten. Tegelijkertijd blokkeert zijn salaris een echte vernieuwing. Daarnaast scoort hij nog maar zelden in de grote wedstrijden. Tegen Madrid of in de CL kan hij niet meer het verschil maken zoals vroeger. Het is een lastige afweging.

18 mei 2021 om 13:34

Zonder Messi word je echt gewoon 6e.. hoe kan je denken dat dat een goed plan is? Als Araujo bijvoorbeeld een foutje maakt, waardoor het 1-1 wordt. Dan is messi de speler die dat kan verbloemen, door de 2-1 te maken. Waardoor de kritiek op zo’n speler al een pak minder wordt. Je gaat geen speler kunnen betalen die de goals van Messi vervangt, wie gaat die goals en assists geven? Want buiten de topscoorder creeert hij ook de meeste kansen. Wie gaat die goals compenseren en het spel maken?

18 mei 2021 om 13:49

Je doet dan alsof er niemand binnenkomt in plaats van Messi. Als Messi vertrekt is er ruimte voor een goede spits en een goede centrale verdediger. Niemand zal de goals maken die Messi doet maar je moet hoe dan ook verder als club.

18 mei 2021 om 14:01

Er zal vast wel iemand terugkomen, maar een Haaland, Mbappe dat soort types lijken me uitgesloten. Dan kom je de categorie eronder uit bij bijvoorbeeld een Martinez van Inter. Nou die gaat niet de goals van Messi maken hoor.. wie gaat hem voeden? Messi is normaal degene die het vaakst een ander in stelling brengt. Pedri gaat niet opeens veranderen in een soort De Bruyne die de ene na de andere pass geeft waardoor de spits 1 op 1 staat. Dembele? Veeeeels te wisselvallig, zowel in de passing als in het afmaken. Misschien voorbarig maar de hoop in Fati heb ik opgegeven. Die heeft gewoon nog 2/3 jaar nodig om te herstellen na zo’n blessure, als hij überhaupt nog topfit wordt. Die gaat echt niet in augustus erin komen en zoals dit seizoen de ene na de andere bal erin jagen. Messi kan nog 1/2 jaar de druk van de jongere garde op zich nemen, en ze de tijd geven die ze nodig hebben.

18 mei 2021 om 16:11

Ook zonder Messi wordt Barcelona echt wel 3e. Het is nu allemaal zo voorspelbaar omdat alles via Messi moet lopen. Als Messi vetrekt is er veel mogelijk. Het is nog even afwachten wat de situatie van de club. De geruchten daarover zijn nogal helaas negatief.

18 mei 2021 om 17:30

@visca mocht hij vertrekken ga ik je aan deze comment houden. Dan mogen er geen smoesjes komen met " ja maar we hebben messi niet meer".

18 mei 2021 om 18:08

Het is beter om alvast te gaan wennen aan een tijdperk dat Messi er niet meer is. Ook al blijft hij nog, heel lang gaat het niet meer duren. We hebben nu met Messi erbij overigens1 beker gewonnen in 2 seizoenen.

Barca moet gewoon helemaal schoon schoo maken en opnieuw gaan bouwen. Too 4 moet sws haalbaar zijn. Als Messi mee wil helpen met de wederopbouw is dat mooi, zo niet........ Dan ook afscheid nemen. Ze leven al jaten financieel boven hun stand. Dus die daar wat aan, bouw met gerichte aankopen(niet kopen op naam) en jeugd naar een nieuw topteam. Anders gaat het schip wat Barcelona heet nog verder zinken ben ik bang.

Neto, Lenglet, Umtiti, Firpo, Pjanic, Coutinho, Griezmann & Braithwaite verkopen. Pena of Tenas doorschuiven als 2 keeper. Emerson halen van Betis. García vastleggen. Roberto definitief doorschuiven naar het middenveld. Wijnaldum vastleggen. Aguero & Depay binnen halen. Een basis opstelling met Ter Stegen, Emerson, Garcia, Araujo, Alba, Busquets, Frenkie, Pedri, Messi, Depay & Fati. En dus op de bank, Pena/Tenas, Dest, Pique, Mingueza, Roberto, Wijnaldum, Aguero & Dembele

Als deze spelers eens worden met een lager salaris dan zou ik hun houden. Gezien hun ervaring misschien wel handig voor een lange seizoen. Maar Barca moet wel vernieuwen teveel transfers die niet zo goed hebben uitgepakt zoals een Pjanic, Grienmann, Dembele, en Couthinho. Van deze mensen werd veel meer verwacht (over Braithwith praar ik sowieso niet), het zijn ook niet de minste namen. Pedri is wel echt een Barca talent gebleken, die gaat het nog ver schoppen. Ook Koeman moet vertrekken, met Suarez erbij had je nu waarschijnlijk meer punten gepakt en misschien wel de titel. Jammer om de grote barca in verval te zien maar dit overkomt veel topploegen tis nu noodzaak om weer alles op rit te hebben. Ik denk dat Garcia en Aguero zeker kunnen helpen om beter te presteren (als de transfers rondkomen).

Busquets groeide dit seizoen weer naar zijn betere vorm. Ik dacht echt dat ie afgeschreven was na de laatste jaren, hij kon het precies niet meer opbrengen. Maar dit jaar was hij er weer, desalniettemin met wat gebreken natuurlijk want de jaartjes beginnen ook bij hem te tellen. Ik zou hem houden maar niet meer als onbetwiste basisspeler. Pique en Sergio Roberto zijn aan het einde van de rit, dat kan niet meer helaas. Pique was op zijn top een van de beste op zijn positie, maar hij mag niet keer op keer de schuld krijgen voor alles wat fout loopt achterin. En met Griezmann weet ik het niet zo goed. Die heeft toch zijn draai gevonden in dat elftal. Het is niet de Griezmann van Atletico maar dat had ik ook niet verwacht. Van alle aanvallers die werden aangekocht de afgelopen jaren, is hij toch de enigste die cijfers op tafel kan leggen. Dus waarom zou je die verkopen? Hij kan nog zeker 3-4 jaar mee.

18 mei 2021 om 12:45

Ik durf te beweren dat het niet eens per see aan busquets lag. Maar dat door de opstelling busquets iedere keer het slachtoffer was van de tactieken. Hij moest als een trage speler iedere keer een zee van ruimte dekken in een ondertal situatie. Busquets in zijn prime had dat ook niet gekund aangezien hij simpelweg die snelheid niet heeft en nooit gehad heeft. Je kan zelfs het moment dat busquets beter begint te spelen en eigenlijk meteen op zijn oude niveau terugvinden in de eerste wedstrijd waar hij weer als enige CDm gebruikt werd in een 3 mans middenveld dat dichtbij elkaar staat.

18 mei 2021 om 14:29

Onder Pep was hij nog wel dynamisch in zijn spel, hij maakte echt veel km's en was redelijk snel voor het type speler dat hij is. Ging wel snel bergafwaarts met die snelheid haha. Maar nog steeds een prima speler gebleken. Hij rendeert inderdaad het best in een 3 mans middenveld dicht bij elkaar. We weten allemaal met wie hij dat het beste kon...

Sergi Roberto is echt de meest overbetaalde speler op aarde, leuke multifunctionele waterdrager hoor. 10.000.000 per jaar is van de zotte, dat kan gewoon écht niet. Als ik Laporta was had ik hem 2.000.000 per jaar geboden. gaat hij niet akkoord, dan zoekt hij maar een andere club waar hij meer krijgt. Busi vind ik nog steeds wereldklasse, die kan je best nog een redelijk contract aanbieden. Pique is echt over the hill die kan misschien beter nadenken over zijn voetbalpensioen. Vond hem bijvoorbeeld in de bekerfinale echt goed spelen, erna werd het steeds minder, nu speelt hij zelfs slecht. Voor dat salaris is 1x in de zoveel tijd goed spelen toch echt onvoldoende.

Als ze Koeman ontslaan dan hoop ik dat ze de komende jaren spijkerhard op hun bek gaan. Ze zijn stuk voor stuk idioot de voorzitters van Barca.

18 mei 2021 om 12:42

Waarom? Iedereen komt hier als een malle voor Koeman op. Waarom vraag ik me af? Hij presteert oké, maar niet goed. Zijn wisselbeleid is treurig, elke wedstrijd geeft hij de wedstrijd uit handen met achterlijke wissels. Hij laat een 18-jarige middenvelder álles spelen, met als gevolg dat hij helemaal kapot is en alleen maar slecht speelt. hij eindigt 3e, mogelijk 4e, had je verwacht dat barça lager zou eindigen? Ik zou het prima vinden als ze hem een extra jaartje geven, als hij wordt ontslagen baal ik daar niet zo erg van. Mits er een goede opvolger wordt gehaald dan.

18 mei 2021 om 13:08

Hij won een beker en deed tot vlak voor het einde mee voor de titel. Een hele prestatie met een elftal dat minder is dan het elftal dat met 8-2 van Bayern verloor.
Barcelona is inmiddels een trainers kerkhof. Ook een nieuwe trainer zal met deze selectie weinig klaar kunnen spelen en dus ook weer ontslagen worden.

18 mei 2021 om 13:13

En niet te vergeten in een seizoen waarin de kampioen denk ik de kampioen is met ongeveer de minst aantal punten ooit. Met maar liefst 28 verliespunten ervanuitgaand dat Atletico de laatste wedstrijd wint. Real Madrid kan je nog wat van vinden met meer dan 55 blessures in 1 seizoen en de vele corona gevallen maar Barcelona kan toch geen excuus hebben?

18 mei 2021 om 16:10

Dit elftal is niet minder dan het elftal wat 8-2 op zijn pak kreeg. Rakitic en vidal waren een blok aan het been van het elftal en pedri is een duidelijke vooruitgang op beide. Suarez is weg maar 9/10 riep hier dat hij weg moest en dat dat beter zou zijn. Dan kan er nu niet omgedraaid worden en zeggen dat je hem mist. Verder is het bijna hetzelfde allemaal. Mingueza is opgeroepen vanwege de blessures in de verdediging. En ik kan nou niet met volel borst zeggen dat pique en lenglet nu beter zijn.

18 mei 2021 om 18:51

Het chauvinisme is uitermate sterk in dit forum. Koeman behoort gewoon tot een van de slechtere coaches van Barcelona samen met Setien en Martino. Villareal hield Barcelona nog op de 3e plek. Hij heeft letterlijk niks beters gebracht en heeft in vergelijking met de top 3 de fitste team met nog de beste speler die hem keer op keer uit helpt. Valverde wist nog weleens het magie van Messi naarboven te brengen. Koeman heeft totaal geen grip op dit team. De verliespartijen van de afgelopen weken vind ik nog erger dan die 8-2.

Dat ze het zo voor koeman aan het opnemen zijn doen ze omdat ze fan zijn van real madrid zijn zij vinden koeman ook een waardeloze trainer maar als hij blijft dan betekent dat voordelen voor real of atletico madrid.

Koeman heb ik al vaker gezegd dient op staande voet ontslagen te worden period. Xavi moet voor de groep gezet worden of anders Arteta of Pimienta van barca b die is per direct beschikbaar.

Met betrekking tot volgend seizoen. Laporta en zijn bondgenoten hebben campagne gevoerd met de belofte dt ze orde op zaken zouden gaan stellen. Dit is nu het moment voor hen voor hen moet 1 ding centraal staan 1 belang en dat is belang van de club. Niemand is groter dan de club ook Messi niet.

Van de spelers die in dit artikel genoemd worden vind ik dat alleen busquets moet blijven die heeft toch laten seizoen dat hij nog niet afgeschreven moet worden

De volgende spelers moeten vertrekken en Laporta moet ze duidelijjk maken dat als ze niet gaan het komend seizoen heel vervelend gaat worden. Het werd in het artikel al genoemd. Wanneer er weer publiek welkom is in Nou Camp en je hebt weer volle nou camp dat deze spelers massaal uitgefloten zullen worden iedere wedstrijd. Dat je dat niet in de koude kleren gaan zitten daar weet andre Gomes alles van.

Laporta zal heel duidelijk moeten maken aan Neto, Umtiti, Sergio Roberto, Lenglet, Pique (bij pique wel benadrukken zijn enorme verdienste voor de club en hem herinneren aan zijn opmerking om stap opzij te doen als hij het probleem zou zijn) Firpo, Pjanic, Coutinho en Braiwhwaite dat het voor hen einde verhaal is bij Barca.

Ook zal hij met Dembele en Griezmann. Griezmann verdient 45 miljoen per jaar veel te veel en hij heeft niets laten zien. Tegen Griezmann zal gezegd moeten worden dat hij weinig heeft laten zien voor dat serieus en dat als hij wil blijven hij accoord moet gaan met een fikse salariskorting gaat hij daarmee niet accoord dan duidelijk maken dat volle stadion zich tegen hem zal keren met alle gevolgen van dien.

Dembele heeft ook niets laten zien kan alleen maar hard rennen kan niet passen heeft geen overzicht kan niet verdedigen kan ook niet schieten is te wild aan de bal ook aan hem aangeven dat hij teveel verdiendt voor datgene wat hij heeft laten zien sinds zijn komst in 2017 ook aan hem moet gezegd worden dat hij kan blijven maar dat hij accoord moet gaan met fikse salarisverlaging wil hij dat niet ook dan duidelijk maken dat volle nou camp zich tegen hem zal keren.

Griezmann en Dembele in de barcelona bevriende pers neerzetten als geldwolven die alleen maar aan zichzelf denken ipv aan de club

18 mei 2021 om 13:51

Nou, je idee over Koeman tot daar aan toe. Maar Arteta in het rijtje van eventuele vervangers zetten is gewoon lachwekkend.

Vind ook dat aan Messi eerlijk gevraagd moet worden of hij zichzelf nog kan motiveren voor Barca. Ik heb het idee dat als Messi blijft hij dat doet vanuit loyaliteit naar de club en de supporters en dat hij de club niet in de steek wil laten.

Ik hoop dat hij er niet zo in staat. Alleen messi bepaalt zijn eigen carriere en als hij niet meer wil blijven en hij zijn resterende jaren nog ergens anders wil spelen dan dient de club en de fans dat gewoon te respecteren net zoals we dat deden bij xavi en iniesta.

Hij moet gewoon eerlijk zijn naar zichzelf en naar de club

Laporta heeft een gesprek gehad met Koeman, waarin Koeman hem kennelijk duidelijk heeft gemaakt dat er een aantal spelers duidelijk op hun retour zijn zoals Roberto, Piqué en Busquets. Zijn verdedigend is zo lek als een mandje. Verder mochten er al een aantal spelers vertrekken die weinig of niets toevoegen. Koeman heeft het uiterste gepresteerd met een selectie waar hoog nodig de bezem door moet

Alhoewel ik begrijp dat Corona juist bij Barcelona een dik gat in de begroting slaat is het uitdelen van gigantische contracten om maar mee te blijven doen om de titel en CL natuurlijk mede oorzaak van de huidige slechte financiele situatie van de club. Lekker makkelijk om nu weer om salarisverlaging te gaan vragen en er meteen bij te zeggen dat het anders einde is bij Barcelona. Ik denk dat het niet vreemd is als er straks iemand gaat zeggen:" bekijk jij het maar, maar je gaat niet van mijn salarisverlaging een concurrent binnen halen".!

theo uphus,

Dan verdienen die spelers de grootste minachting van het publiek. Elke wedstrijd in een volle nou camp zullen ze 90 minuten massaal worden uitgefloten en ze zullen in de media neergezet worden als egoïstische ordinaire geldwolven.

Geloof me ze zullen eieren voor hun geld kiezen of de salarisverlaging accepteren of wegwezen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4939 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

240 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 36 0 9 0
2019/2020 Barcelona 33 2 10 0
2018/2019 Barcelona 35 0 10 0
2017/2018 Barcelona 31 1 8 0
2016/2017 Barcelona 33 0 9 0
Laatste voetbalnieuws

Rafael van der Vaart richt zich op Twitter met knipoog tot Spanje

Rafael van der Vaart heeft Spanje via Twitter gefeliciteerd met het bereiken van de achtste finales op het EK. De voormalig Oranje-international lag de afgelopen dagen hevig onder vuur in Spanje...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren