Drama voor De Graafschap compleet na eliminatie in play-offs

Zaterdag, 15 mei 2021 om 20:36Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 20:39

De Graafschap speelt ook komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Drie dagen na het op dramatische wijze mislopen van het tweede directe ticket naar de Eredivisie ging het team van Mike Snoei in de Keuken Kampioen Play-offs met 2-3 onderuit tegen Roda JC Kerkrade. Een hard gelag voor de Doetinchemmers, die niet één van de laatste vier competitieduels van het reguliere seizoen wonnen en het ook zaterdag ondanks twee zeges op Roda eerder dit seizoen lieten afweten. In de halve finale wacht Roda JC de winnaar van het duel tussen Almere City FC en NEC.

Het team van Snoei kreeg na elf minuten al een domper te verwerken. Na een inschattingsfout van Daryl van Mieghem kon Roda counteren: Patrick Pflücke gaf de bal aan Dylan Vente en de huurling van Feyenoord schoot de 0-1 op het scorebord in De Vijverberg. De Graafschap kon de snelle gelijkmaker dan ook goed gebruiken. Na een lage voorzet van links nam Van Mieghem de bal goed aan en vervolgens schoof hij de 1-1 koel binnen.

Het openingskwartier was veelbelovend, maar De Graafschap en Roda waren daarna niet in beste doen. Slordig voetbal en weinig uitgespeelde kansen van beide kanten leken ervoor te zorgen dat de teams van Snoei en Jurgen Streppel met een 1-1 tussenstand zouden gaan rusten, maar acht minuten voor de pauze sloegen de Doetinchemmers voor een tweede keer toe. Clint Leemans miste een enorme kans op de 2-1, maar daarna kopte Ted van de Pavert bij de tweede paal ongehinderd binnen na een voorzet van diezelfde Leemans.

De Graafschap kreeg na rust enkele kansen op de 3-1, maar doelman Jan Hoekstra lag goed in de weg bij mogelijkheden voor Jesse Schuurman en Van de Pavert. Roda probeerde terug in de wedstrijd te komen, maar had moeite om de thuisploeg onder druk te zetten. Uit het niets viel in minuut 72 toch de gelijkmaker. Thijmen Goppel werd in de diepte gevonden met een lange bal en schoot de bal uit de lucht met buitenkant rechts raak: 2-2.

Vier minuten viel zelfs de 2-3: Amir Absalem ging goed door aan de linkerkant en legde terug. Elmo Lieftink verlengde de bal onbedoeld van richting en zodoende kon Goppel met een hard schot voor zijn tweede in korte tijd zorgen. De Graafschap joeg op een gelijkmaker, maar het ging wederom net zo moeizaam als in de laatste competitiewedstrijd tegen Helmond Sport (0-0). Roda, dat als achtste eindigde in de competitie, gaat zodoende door naar de halve finale.Gerelateerd

Meer sportnieuws

169 reacties (laatste reactie door palko)

Wat een topavond! Hopelijk Roda of NAC weer de eredivisie in...

15 mei 2021 om 20:50

Roda club met een mooie historie, maar ik vind de Graafschap toch echt wel een mooiere club dan Roda. Zonde dit...

15 mei 2021 om 20:52

*Hopelijk NAC de eredivisie in

Doei hè! Verdienen ook niet meer met zo’n trainer. Slappe hap zeg. Seuntjens voorop.

15 mei 2021 om 21:34

Die is volgend seizoen weg en met een beetje geluk speelt hij volgend seizoen met NAC in de eredivisie.

Jezus wat moet dit hard aankomen voor de graafschap supporters, sterkte, jullie hadden echt meer verdiend.

15 mei 2021 om 20:43

Ergste is nog wel de mensen wie nu over arrogantie praten en wie roepen karma, terwijl de echte supporters gewoon keihard geraakt zijn. De supporters kiezen niet voor Seuntjens of die walgelijke trainer. Erg jammer..

15 mei 2021 om 20:45

Of voorzitter... Voor de supporters erg balen, die gun je absoluut meer. De club zelf echter krijgt waar het recht op heeft imo.

15 mei 2021 om 20:57

Ik reageer doorgaans nooit, maar ik zou hier graag wat aan toe willen voegen. Aguerooo heeft gelijk. Iedereen hier in de Achterhoek steunt De Graafschap, soms tegen beter weten in. Vrijwel iedereen ergert zich als vanaf begin af aan Mike Snoei. Velen irriteren zich ook aan Seuntjens, die nu aanvoerder af is, maar nooit aanvoerder had mogen zijn. De beste man ís geen aanvoerder. Je kunt de grootste bek hebben, maar dat maakt je niet een aanvoerder. Een aanvoerder weet wanneer hij opbouwde kritiek, en wanneer hij neerbuigende kritiek moet geven. Hij heeft dat gevoel niet. Laat staan hoe hij sich tegenover de media uit. Hij heeft zich meermaals negatief over z'n teamgenoten uitgelaten, waar het omgekeerde toepasselijk was. Zoals hij zich laatst uitliet over Helmond? Niemand die De Graafschap een warm hart toedraagt dacht daar hetzelfde over. Dat Snoei hem aanvoerder maakte zegt al veel over hoe capabel Snoei is. Er is niemand hier die hen gaat missen, en de stille meerderheid heeft haar mond gehouden door de redelijke resultaten. Wat zich afgespeeld heeft tijdens de rellen in de afgelopen paar weken weet ik het mijne niet van. Zo ken ik De Graafschap niet. Wat zich de laatste weken heeft plaatsgevonden is De Graafschap onwaardig. De schade is groot, het is uithuilen en opnieuw beginnen. We zijn het lachertje van Nederland.

15 mei 2021 om 21:10

@Pimpelman Precies dit. Woon zelf in Doetinchem, de stad ademt gewoon De Graafschap, bijna iedereen wie in Doetinchem woont zet zijn of haar TV aan om de Graafschap te gaan kijken. Ben zelf City en PSV supporter maar als je in Doetinchem woont word je meegetrokken door deze geweldigde club. Helaas werd de Graafschap de laatste tijd erg negatief in het nieuws gezet, voorzitter, trainer, Seuntjens, de harde kern, de Graafschap van de tijden van Rogier Meijer en de Muslu Nalbantoglu is niet meer. Ze moeten zoals je volkomen terecht zegt, helemaal overnieuw beginnen. Met hopelijk een andere trainer.

15 mei 2021 om 21:15

Ter aanvulling: 3 personen hebben De Graafschap in de media gerepresenteerd, en daarmee compleet afgebroken. Snoei, Seuntjens en Mos. Alle drie hebben zij De Graafschap doen voorkomen alsof we meer serieus te nemen zijn dan welke andere club in de KKD dan ook, terwijl we ons echt niet zo zien. Een volksclub, evenals N.E.C., NAC Breda, Go Ahead Eagles, Cambuur, Roda JC, en nog een paar. Graafschap had een vriendschappelijke band met NAC, om tragische redenen. Dat is kapot gemaakt door Mos, en je staat voor paal door heel voetbalminnend Nederland. Seuntjens vond dat Helmond zich slecht opstelde, maar hij stelde zich slecht op. Rellende 'supporters' hebben Graafschap ellende toegedragen, maar het grootste deel van de supporters heeft niet voor de 3 genoemde personenen gekozen, en is wezen rellen. Graafschap is niet arrogant, door mediaoptredens en rellende 'supporters' lijkt het slechts zo.

15 mei 2021 om 21:53

Goede gezegd. Ik vind een beetje leedvermaak wel kunnen maar op een gegeven moment moet het wel afgelopen zijn. Sommige personen blijven bepaalde dingen maar naar voren halen. Ik vind het zelf erg jammer dat de Graafschap het niet heeft gehaald. Na vorig seizoen zou het verdiend zijn om te promoveren. (niet dat ik het de andere clubs niet gun, maar de Graafschap had net dat streepje voor bij mij) Groet van een Kowet supporter. Veel succes met de jacht naar promotie volgend seizoen

15 mei 2021 om 22:36

Mooi gezegd Pimpelman, de Graafschap (en daarbij de Achterhoek) staat voor gemoedelijkheid. Waarbij veel clubs in de tribunes tegenstanders gescheiden moesten zitten, kon je bij de Graafschap nog gewoon door elkaar zitten. De echte Achterhoeker zul je ook niet zo snel horen. Bemoeien zich met zichzelf. Kritisch en koppig, maar ook realistisch. Niemand die ik spreek zal zeggen dat de Graafschap momenteel in de eredivisie hoort. Bij de Graafschap is mooi voetbal niet noodzaak. Hard werken wel, niet voor niets was Meijer een publiekslieveling. Ik heb nog nooit zo'n slechter voetballer gezien, maar wat konden ze hem momenteel hard gebruiken. Dat de Graafschap supporter nu kritiek op het spel heeft zegt genoeg. In een korte tijd is het imago van de Graafschap afgebrokkeld, van kinderachtige Ajacieden die het vervelend vinden dat de Graafschap jaren terug haar best deed trek ik mij niks aan, maar al het andere is pijnlijk. Niet des de Graafschap. Maar dan komt Snoei in beeld en Seuntjens, Hofstede en Mos en dan moet ik helaas concluderen dat ik het snap dat de Graafschap uitgelachen wordt. Misschien is dit verlies beter voor de Graafschap. Ijdele hoop dat deze mannen dan vertrekken. Zet Meijer voor de groep en dat soort typische Achterhoekers. Dan kan de Graafschap weer worden wie het was. Ook dan zal de club blijven schipperen tussen de eerste- en eredivisie, maar in de Achterhoek zijn we dat gewend en is prima. Het gaat de Graafschapper tenslotte om de sfeer en gemoedelijkheid. Beste mensen, ik snap de afkeer, leedvermaak. Allemaal terecht, maar onthoud a.u.b. dat de mensen die je uitlachen slechts passanten zijn en niet binnen de club horen. Het gedrag van de harde kern keur ik uiteraard niet goed. Hartstikke fanatiek, waarbij ze ook wel eens over het randje gaan helaas.

15 mei 2021 om 22:56

Hear, hear Pimpelman. Snoei, Seuntjens en Mos vertegenwoordigen in de wijze waarop zij zich presenteren echt niet waar deze club voor staat. Hetzelfde geldt overigens voor de clubmensen die Ajax belachelijk maakten na het verspeelde kampioenschap op De Vijverberg. Dat supporters zo reageren oké, maar bepaalde sociale media berichten van clubmanagers destijds konden echt niet. Net zo goed als dat de relschoppers onze club niet vertegenwoordigen, niet toen de op het veld GAE-spelers aanvielen (echt belachelijk wat er de afgelopen tussen beide clubs voorvalt) noch afgelopen woensdag. Persoonlijk vind ik GAE een mooie club. De promotie is hartstikke mooi voor hen. Dat het ten kostte gaat voor mijn eigen clubbie heel pijnlijk, maar daardoor misgun ik het anderen niet. De club leeft in de Achterhoek, de laatste jaren meer dan ooit. Het is een club met betekenis in de regio, een prachtige sfeer in het stadion en kenmerkt zich vooral door respectvolle acties. Zoals het afscheid nemen van clubiconen, het steunen van de tegenstander bij verlies van spelers en prachtige sfeeracties. Ga maar eens kijken naar hoe het stadion de afgelopen jaren is opgeknapt. Niet door een smak geld er tegenaan te gooien, maar door acties en vrijwilligerswerk van de supporters. Een club van, door en met de supporters uit de regio. Helaas ook een club die pendelt tussen eredivisie en kkd, maar zelfs dat heeft (hoe pijnlijk ook) charme. Te klein voor het tafellaken, te groot voor het servet. Dat is nu eenmaal het juk van een De Graafschap-supporter. Saai is het echter nooit.

15 mei 2021 om 23:00

@Lunny kan altijd wel genieten van je reacties. Hopelijk word de bezem flink door de club heen gehaald incl spelers. Volgend seizoen zijn er weer kansen, zonder Seuntjens en hopelijk zonder Snoei en Mos.

15 mei 2021 om 23:04

@Lunny die wedstrijd tegen Ajax was ik in het stadion. Die dag kwam Ajax 'even' het kampioenschap ophalen. In het stadion zaten in het thuisvak her en der Ajaxsupporters. Die waren heel vervelend (aanmatigend, belerend en zelfs enigszins intimiderens) aanwezig. Hun houding zorgde hij het thuispubliek voor een tegenreactie. Het publiek in Doetinchem ging hierdoor massaal achter de eigen ploeg staan en liet zich vocaal horen. In de laatste wedstrijd van een heel zwaar seizoen, strijdend tegen degradatie. De sfeer vanuit het publiek sloeg over op het veld, waardoor de spelers streden voor elke meter. Ajax speelde die wedstrijd heel matig en bleek zelf niet in staat er iets tegenover te zetten. Bij de 0-1 dachten ze al kampioen te zijn. Die arrogantie heeft Ajax destijds genekt. Niet meer, niet minder. Dat menig Ajaxsupporter dit De Graafschap nadraagt is echt gênant en een zwaktebod.Overigens is wel gênant wat en hoe een aantal beleidsbepalers van De Graafschap zich op sociale media hebben geuit jegens Ajax. Dat kan en mag echt niet. Die mensen zetten de club helaas ook in een verkeerd daglicht.Buiten het stadion was de harde kern van Ajax trouwens ook lekker aanwezig. Ik heb daar een paar kinderen in veiligheid moeten brengen door ze over een hek te tillen, bij mensen in de tuin. Diep triest hoe die zich daar gedroegen.

15 mei 2021 om 23:06

@Agueroo Hoe Mos zich uit op Twitter is schandalig en onwaardig. In de periode dat hij voorzitter is van de club, is de rust echter teruggekeerd, de relatie met de supporters hersteld en zijn er ook vele goede keuzes gemaakt. Je kan hem m.i. niet alleen maar wegzetten als een charlatan.

16 mei 2021 om 00:15

@Aguerooo, bedankt. Idem! Ik ben niet altijd objectief, maar dat hoeft niet als supporter. Het is tijd voor een grote schoonmaak. Het is normaliter altijd gezellig in de Vijverberg. Seuntjens is in ieder geval weg. Maar dat is slechts één. De Boer zal ook weer vertrekken. Maakt wekelijks blunders, vandaag ook. 2 ballen door zijn benen en bij de 2-2 staat hij onnodig ver uit z'n doel. Het hele voetbal was weg toen Opoku erin kwam voor Leemans, ongelooflijk zo'n wissel.

16 mei 2021 om 00:16

@ijspegel85 Zeker mee eens, hij heeft ook echt wel goeie dingen gedaan. Maar de manier waarom hij zich de afgelopen maanden heeft gedragen is toch volstrekt onprofessioneel? Slaat echt nergens op die reacties van hem, hij moet wat vaker van de drank af blijven. Beetje eigen schuld dikke bult

16 mei 2021 om 00:18

@IJspegel85, dat sloeg allemaal nergens op. Ik zelf ben voor Ajax, maar kan het de Graafschap toch niet kwalijk nemen dat zij hun best deden? Ze hadden ook een goed gevoel nodig voor de nacompetitie. Moeten we nu de komende 5 jaar Helmond, Roda en jong Ajax gaan uitlachen als het hen tegen zit omdat zij de Graafschap uit de eredivisie hielden? Of vanuit Almere rancune jegens NEC? Beetje rivaliteit onderling, uitdagen moet kunnen, zolang het sportief blijft.

16 mei 2021 om 07:56

Helemaal met je eens dus dacht de Graafschap, kom laten wij dat vijf jaar later precies maar dan ook precies dezelfde houding en mentaliteit zien en ook de tegenstander verwijten dat zij niet de rode loper voor uit uit hadden gelegd maar tegenstand kregen, niet normaal toch, Ralf ?

16 mei 2021 om 09:37

@Aguerooo Niet alleen de afgelopen maanden. Daarvoor had hij ook al vervelende uitspattingen op sociale media. Doet alleen niks af aan ook een positieve rol. Het is goed dat hij zijn afscheid heeft aangekondigd. Dat is in the end ook beter.

16 mei 2021 om 09:42

@dreetje888 Heb je het interview zelf gezien? De tekst is namelijk ook uit de context gehaald. Het is één speler met zo'n reactie. Vol in de emotie, direct na de wedstrijd. Hij nuanceerde de uitspraken na de uitspraak over Helmond Sport ook, door aan te geven dat ze het uiteindelijk zelf hebben verkloot. Hoor je niemand over. Uiteindelijk is het natuurlijk een waardeloze uitspraak en had hij dit interview (en meerdere interviews) nooit zo moeten geven. Pak en beet 3/4 jaar geleden werd hij nog door velen aangehaald als speler die tenminste echt zegt wat hij vindt. Zo opportunistisch is de voetbalwereld.

Mooie club die gewoon in de Keuken Kampioen-divisie thuishoort. Volgend jaar weer een poging doen, en dat er er op ook.

15 mei 2021 om 21:41

De graafschap hoort in de KKD? Dat vind ik dus echt niet

15 mei 2021 om 23:07

Ze moeten nog wel echt een stap maken, anders is een club die incidenteel eens promoveert maar daarna weer meerdere jaren in de KKD voetballen. Dit zeg ik als Cambuur fan en vind dat bij Cambuur Idem. De stap naar nieuw stadion/hogere inkomsten moet gemaakt worden anders blijf je z'n club die af en toe eens 1 of 2 jaar eredivisie speelt maar doorgaans bovenin meedraait in Kkd.

4 punten uit de laatste 5 wedstrijden!! Dan kun je het alleen jezelf verwijten!

Wat gebeurd er allemaal met de Graafschap. Bijna gepromoveerd en dan het op het laast nog weg geven. Dan proberen via de PO en er dan zo uit gaan. Maar Emmen of Willem II wint de PO toch wel.

15 mei 2021 om 20:43

3 gewonnen van de laatste 11 wedstrijden meen ik. Da's geen goede statistiek.

15 mei 2021 om 20:51

Nee zeker weten van niet.

Mike Snoei, de ondergang van De Graafschap. Weer armoedig voetbal vanuit hun zijde. Gefeliciteerd RJC fans!

Jajaja! Wie had dit gedacht voor aanvang van dit seizoen

Oh wat kan ik hier van genieten! Arrogantie afgestraft. Zeggen Tegen Jong Ajax dat we zin hebben in een feestje en speel je gelijk. En dan denken van Helmond wel winnen en vervolgens geef je Helmond de schuld. En na de 2-1 van vandaag de bus parkeren. En alsnog met de 2-3 op je bek gaan. Heerlijk dit!

Fantastisch resultaat ! Gefeliciteerd

15 mei 2021 om 20:44

Thanks! Had zelf niet veel verwacht van onze koempels, maar ontzettend blij dat we toch door zijn! Trots op de jongens :D

Je word er een beetje moe van, die gifbeker moet helemaal leeg. Roda 3 kansen 3 goals, De Graafschap 10 kansen 2 goals. En tja, zodra Opoku erin komt weet je dat je met 10 man komt te staan en je gaat verliezen. Overigens heel opmerkelijk die 2-2, leek mij toch echt buitenspel, wil de beelden nog wel eens zien. Snoei mag van mij z'n koffers pakken, met z'n grote mond.

15 mei 2021 om 20:55

Sterkte kerel, wat moet het ongelofelijk zuur zijn voor jullie fans. Gewoon een prima seizoen met uitzicht op promotie en dan op het laatst, valt alles in de soep. Jullie verdienen ook al die negativiteit niet, die nu jullie kant op komt door o.a. Seuntjens en die trainer. Kop omhoog en hopen dat jullie volgend seizoen promoveren! Groet uit Limboland.

15 mei 2021 om 21:12

Zo goed was ons seizoen niet. Heel veel vreemde wedstrijden. En zoals vd Pavert ook zei, we hebben te weinig progressie geboekt.

15 mei 2021 om 23:16

Zo goed was het seizoen inderdaad niet. Te vaak met de hakken over de sloot gewonnen. Dit was het seizoen van billenknijpen. Nooit heeft het spel gedurende langere periode echt overtuigd. Met dit materiaal (voor KKD-niveau gewoon erg goed; voor eredivisie matig) moet je echt meer kunnen laten zien. De technische staf mag dit zich aanrekenen. Snoei voorop.

16 mei 2021 om 00:23

Eens met Janssen en Ijspegel85, denk wel een van de slechtere seizoenen van de Superboeren, weinig echt vecht voetbal waar de Vijverberg normaal zo bekend om staat gezien, teveel slappe hap met Opoku en Seuntjens voorop. Elk seizoen kan ik wel 1 speler noemen wie de Eredivisie aan zou kunnen, dit seizoen kan ik geen enkele speler noemen. Er word alleen ingekocht op oude ervaren spelers (opoku, Lieftink, Verbeek, Platje) maar zoals we nu hebben gezien, win je ook met alleen ervaren spelers geen oorlogen. Spelers als Hamdoui, Konings en Leemans hebben vaker bewezen prima basisspelers te zijn voor de Graafschap in de KKD maar ze werden wekelijks op de bank gehouden omdat de ervaren mannen de voorkeur kregen van Snoei. Uiteraard is het achteraf makkelijk praten, maar ik denk dat als die 3 jongens gewoon wekelijks in de basis hadden gestaan, dan hadden ze het verschil kunnen maken, er komt zoveel meer voetbal uit die 3.

Heerlijk gevoel na deze overwinning, hopelijk volgend seizoen Eredivisie weer in Kerkrade

15 mei 2021 om 21:10

Ik vond Roda echt slecht en schaam me diep dat wij van dit team verloren hebben.

15 mei 2021 om 21:18

Ook overwinningen met slecht voetbal tellen😅

Sjaak Swart zal blij zijn haha!

Wow, wat een verrassend resultaat. Had ik niet verwacht, zeker ook niet zoals de wedstrijd liep, tot aan de 2-2. Leuk voor Roda. Wel bang dat er een hoop gedoe gaat zijn in Doetinchem, nu het seizoen zo is geëindigd.

15 mei 2021 om 20:42

Weet het wel zeker ja

15 mei 2021 om 20:44

Scheelt dat het nog licht is. Dat veegt wat makkelijker voor de ME..

Dit is wel echt de genadeklap voor De Graafschap, de tank is helemaal leeg na 3 tegenslagen op rij. Had gehoopt dat ze het zouden redden!

Nou nou, wat een gepikeerde reacties van Allerlei ajacieden zeg.... Vind het zelf wel jammer. Persoonlijk vind ik de Graafschap een mooiere club dan Roda voor de Eredivisie..

15 mei 2021 om 20:44

Roda gaat t wss ook niet redden. Persoonlijk denk ik dat alleen GAE en Cambuur erbij komen. Willem 2 en Emmen redden t beide wel

15 mei 2021 om 20:48

Mwah, ik zie Willem II nog best in de problemen komen. Emmen daarentegen zou ik meer kansen toedichten.

15 mei 2021 om 20:52

Ik verwacht eigenlijk de winnaar van Emmen/Willem II - NAC

15 mei 2021 om 20:55

Ik zie Almere ook wel serieus meedoen eigenlijk.

Wat een drama seizoen was dit met een drama einde . We verdienden het dit jaar ook gewoon niet. Neem aub afscheid van snoei en Hofstede en bouw aan een nieuw team Roda gefeliciteerd !

Oh man. Heb toevallig de laatste 5min gezien en 0.0 nog wil om te willen winnen. Was de laatste corner nog een korte corner ook, zag ik dat goed??!

Schandalig dat Roda heel het seizoen onder de Graafschap staat en dan nu op basis van 1 wedstrijd durft te winnen van de Doetinchemers. Aldus Ralf Seuntjes.

Sterkte aan alle Superboeren, wat moet dit zuur zijn voor jullie! Wat ben ik ongelofelijk trots op deze ploeg, had er zelf geen vertrouwen in, de play-offs was voor ons gewoon een bonusje na een prima seizoen. Van onderaan bungelen in het vorige seizoen, naar play-offs na de reorganisatie. Kijken hoe deze play-offs verlopen en anders lekker doorbouwen aan de toekomst. Forza Roda!

15 mei 2021 om 20:46

Van harte gefeliciteerd Helaas kan ik niet anders zeggen dn terecht . Al twijfel ik wel een beetje over de 2-2 Maar we verkloten het ook helemaal zelf Maar nogmaals gefeliciteerd

15 mei 2021 om 20:56

Thanks kerel! Hopen dat jullie volgend seizoen promoveren en trek je niks aan van al die negativiteit hier.

15 mei 2021 om 20:59

Ja ik hoop het ook en nee dat kinderachtige gedoe laat ik langs me heen glijden

Als een kaartenhuis valt het in elkaar, in 8 dagen heel je seizoen weggespeeld. Een hele zure appel voor alle supporters.

Laat Hofstede en Snoei alsjeblieft hun eigen conclusies trekken en opstappen. Hofstede voor het aantrekken van de slapjanussen in het veld en het verlengen van Snoei's contract. Daarnaast durft Snoei ook niet eens te voetballen, als je zolang vasthoudt aan een 5 mansverdediging die zelfs nog 3 goals tegenkrijgt tegen een Roda dan ben je gewoon een laffe trainer.

15 mei 2021 om 20:51

Een goede conclusie stefzz11! Heb nog nooit zo weinig creativiteit in een elftal gezien

16 mei 2021 om 00:26

De creativiteit is er wel, maar die zitten helaas op de bank (hamdoui, Leemans, Konings). Snoei ziet het gewoon niet ..

Werd dit voorheen niet gespeeld over 2 wedstrijden?

15 mei 2021 om 20:45

Ja dat werd idd over 2 wedstrijden gespeeld maar omdat er nu 2 clubs promoveren hebben ze de PO aangepast

15 mei 2021 om 20:48

Klopt. Er is te weinig tijd om nog heel veel wedstrijden af te werken. En bovendien is het thuisvoordeel toch maar heel miniem, nu er geen toeschouwers mogen komen.

Maar voorheen hadden ze ook ander soort play-offs, omdat dit jaar voor het eerst ook de nummer 17 van de eredivisie rechtstreeks degradeert.

Slechte wedstrijd, bij De Graafschap schopten ze er ook best op los. Onbegrijpelijk dat die linksback geen rood kreeg. Beide ploegen hebben trouwens niets in de eredivisie te zoeken. Wel een zeer mooi doelpunt van die rechtsbuiten van Roda.

Heerlijk voor die Snoei! Die al zin had in tripjes naar de Kuip en de Arena. Hoogmoed komt voor de val. Hoe dit team zolang 2e heeft gestaan.. wat een lelijk voetbal spelen ze.

15 mei 2021 om 23:19

Helemaal mee eens. Snoei is een schande voor De Graafschap. Verschrikkelijke vent. Past qua uitstraling, uitlatingen en speelstijl niet bij de Superboeren. Weg met die gast.

Heerlijk dit! De Graafschap rekende zichzelf al rijk 3 weken geleden. Uiteindelijk staan ze met helemaal niets. Dit zal wel einde zijn van Snoei. De supporters waren hem in december al zat, maar hoopte nog op promotie. Niet gelukt dus die zullen wel om zijn vertrek schreeuwen

15 mei 2021 om 23:22

Gezien dat De Graafschap bijna twee seizoenen lang bij de eerste twee heeft gestaan en de nog een paar punten nodig hadden om promotie te bereiken is het niet zo gek dat men zichzelf rijk rekende. Dat dit heel onverstandig is en je totaal niet helpt in het daadwerkelijk halen van punten, is hier een overduidelijk voorbeeld van. Op het veld moet je het laten zien. Het gros van de supporters van De Graafschap is een stuk nuchterder dan degenen die zich zo hoogmoedig voor de camera uitlieten.

Als de Graafschap echt wil promoveren dan moet je toch eerst beginnen om Mike Snoei te ontslaan. De Graafschap is niet sterker geworden ten opzichte van vorig seizoen

En zo zijn 20 punten voorsprong in een paar minuten teniet gedaan. Blijft gek. Maar leuk zijn de play-offs wel.

15 mei 2021 om 23:23

Yes. Dit is typisch playoffs voetbal. De Graafschap heeft ook al een aantal keer aan de ander zijde gestaan. Als nr. 6/7 de nacompetitie in en toch promoveren. Zo kan het verkeren. Jammer om nu aan de andere zijde te staan. All in the game.

Snap je toch niet dat Roda zo hun best doet terwijl de Graafschap gewoon bij winst kans maakt op promotie...

15 mei 2021 om 21:16

Ja ik snap dat ook niet haha. En vind het ook raar van Roda dat ze Seuntjes niet gewoon even een doelpuntje lieten maken

Erg pijnlijk, maar niet meer onverwacht. Uithuilen en maar opnieuw beginnen en maar zien of we ooit de krotten van de eerste divisie nog uit geraken.

Toch wel jammer voor de graafschap. Hele jaar bovenin, en dan laatste 5 wedstrijden weggeven. En vorig jaar ook al pech gehad. Toch hoop ik als limburger dat roda promoveert.

Kent u die mop van die ploeg die zeker ging promoveren?

Hebben ook niks te zoeken in de Eredivisie gezien het spel.

15 mei 2021 om 21:08

Klopt, maar dat heeft los van Cambuur niemand. Gae heeft het goed gedaan, maar heeft daar ook niets te zoeken.

15 mei 2021 om 22:32

Hoezo niet dan? Best presterende ploeg van 2021. Beste keeper, minste tegen doelpunten etc... Ook wist Cambuur niet te winnen van Go Ahead. Cambuur verloor 2x en 1x gelijk. Los daarvan hoort Go Ahead wel in de ere divisie al is het maar vanuit historisch oogpunt. Ook is Go Ahead al jaren 1 van de gezondste clubs van Nederland heeft het een prachtig stadion met een echte voetbalsfeer.

15 mei 2021 om 23:26

@FunkyG GAE heeft het fantastisch gedaan. De promotie komt jullie ook gewoon toe. Prachtige prestatie, zeker tweede seizoenshelft. Dat maakt de uitspraak van Janssen echter niet minder waar. Zelfs Cambuur zal zich moeten versterken om het in de Eredivisie te redden. Dat geldt voor elke ploeg die promoveert, ook voor GAE. Het niveauverschil tussen de Eredivisie en KKD is behoorlijk groot.Uitspraken als op basis van publiek en stadion hoort GAE in de Eredivisie zijn leuk, maar daarbij geldt hetzelfde voor NAC, Roda, NEC en De Graafshap.

15 mei 2021 om 23:42

Het niveau onderkant eredivisie en bovenkant eerste divisie vind ik te verwaarlozen. Dat laten de playoff elk jaar wel weer zien. En ja tuurlijk gaan promovendi zich proberen te versterken maar dat wil nog niet zeggen dat je er niks hebt te zoeken.

15 mei 2021 om 23:52

Dat het verschil in de playoffs klein is, heeft in mijn optiek met andere factoren te maken. De clubs uit de KKD die in de playoffs staan zijn over het algemeen gewend aanvallend te spelen en het spel te maken. De club uit de Eredivisie is gedurende het seizoen gewend om tegen te houden. Die omschakeling naar spelen voor de winst in een do-or-die playoffwedstrijd is dan nog niet zo makkelijk. Daar lopen die clubs vaak op stuk. Als je sec kijkt naar de kwaliteit van spelers is dat vaak al wel een verschil. Bovendien bedoel ik ook dat het niveau omhoog moet, wil je de Eredivisie overleven. Als GAE zich niet versterkt, zeker rekening houdende met het vertrek van een aantal spelers, dan wordt het een hard gelach volgend jaar. Hoewel ik Kees van Wonderen wel erg hoog heb zitten als trainer, daar hebben jullie al een mooie en belangrijke basis te pakken voor een succesvol Eredivisie seizoen. Ergo: succes.

Een dramatisch seizoenseinde voor De Graafschap. Dit zijn vreselijke dingen om mee te maken. Dramatiek die hoort bij clubs die bovenaan moeten eindigen, dan kan het seizoen verloren worden in een paar dagen tijd. Supporters veel sterke ermee en hopelijk pakt De Graafschap volgend jaar het ticket naar de Eredivisie.

Pijnlijk einde van het seizoen. Toch erg jammer. Had de superboeren graag weer in de eredivisie gezien.

15 mei 2021 om 21:03

@dc, ik heb het vraaggesprek met Ralf Seuntjes niet gezien of gehoord. Kan me niet voorstellen dat hij er de pest over in heeft dat Roda JC zijn uiterste best deed voor een goed resultaat. En met succes. Ik ben bang dat het nog lang onrustig zal zijn in de omgeving van De Vijverberg. Oorzaak: Drank!

Lol zijn dit diezelfde kneuzen die met tractors de snelweg af hebben gezet enal omdat ze gingen promoveren? Stiekem lach ik ze wel ff uit dan die fans.

15 mei 2021 om 23:30

Je ploeg aanmoedigen voor een cruciale wedstrijd != de snelweg afzetten omdat je gaat promoveren.

16 mei 2021 om 00:09

Nee, ze hebben niet de snelweg afgezet en ook niet met de gedachte dat ze al gepromoveerd waren. Was enkel om de ploeg te steunen. Probeer het nog eens om goedkoop te scoren.

Nou gelijk snoei eruit want door zijn fratsen verspeel je gewoon promovatie

15 mei 2021 om 21:10

Promovatie.... hahaha

15 mei 2021 om 22:30

@Taalbers Iedereen begrijpt dat hij promotie bedoelt maar jij vindt het leuk om iemand belachelijk te maken. Hoe zielig ben je dan.

15 mei 2021 om 23:18

Hij heet niet voor niets Taalbers.

Als het nu nog geen einde snoei en hofstede wordt, dan mag het hele bestuur aftreden !!!

Ik als Rodafan heb zwaar genoten en gevreesd tijdens deze wedstrijd. Wat een prestatie zeg. Mijn avond kan niet meer stuk

Dacht altijd Achterhoekse nuchterheid maar Ajax heeft de naam maar als er één club in de laatste jaren is waarbij arrogantie de boventoon voert dan is het In Doetinchem, supporters die zich asociaal opstellen, snoei die denkt het spelletje uit heeft gevonden en spelers die dachten dat het allemaal wel goed zou komen en andere clubs tegenstand verwijten omdat ze n rode loper hadden verwacht, terecht even terug in je hok en ga je weer normaal opstellen en wordt weer de sympathieke club uit t oosten en loop niet naast je schoenen ,zo krijg je vanzelf weer sympathie

15 mei 2021 om 21:06

Je hebt het over Snoei en Seuntjens, dat zijn wel geteld 2 passanten. Daar kun je niet een hele club op af rekenen.

15 mei 2021 om 21:28

Supporters die zich achterlijk opstellen, Hofstede die zich belachelijk gedraagt, .......

Ai ai ai.. dit moet zo pijn doen voor de supporters. Sterkte

Karma voor de superboeren omdat ze zo blij waren toen ze Ajax van kampioenschap hielden!!

15 mei 2021 om 21:03

Heel Nederland was blij met het gelijk spel van de graafschap. In elk stadion werd gejuicht voor het doelpunt van Smeets. Dus . . .

Ik zie het vliegtuigje nog over Enschede vliegen met 'nooit meer naar Twente toe'. Op deze manier wordt dat wel waarheid. Zonde, zie de Graafschap graag in de eredivisie komen.

15 mei 2021 om 23:34

Mooi dat je dit zegt. Dat gezanik rondom Twente en De Graafshap moet maar eens over zijn. Allebei prachtige clubs. Beetje 'banter' over en weer is leuk, zoals zo'n vliegtuigtekst. Twentesupporters zijn ook niet vies van zulke plagerijen. In de hele situatie rondom Twente destijds was het vooral de KNVB die waardeloos handelde en voor onduidelijkheid zorgde.

Ralf, heeft Roda ook met 10 man voor de goal gehangen zoals Helmond Sport, of hebben die wel gevoetbald. Zo te zien maakt dat voor jullie geen verschil. Nog een jaartje overdoen?

Drie keer de kans gehad, drie keer gefaald. Zal veel pijn doen in de Achterhoek, maar op deze manier verdien je het natuurlijk ook niet.

15 mei 2021 om 21:07

Als je de kansen tegen Ajax en Helmond zag kun je het afvragen of ze het wel of niet verdienden. Het voetbal was niet goed, maar als je ondanks dat meerdere keren de paal of lat geraakt wordt, de bal van de lijn gehaald wordt dan heb je ook geen geluk. Dan heb ik het nog niet eens over het feit dat je een aantal keren vrij voor de goal komt en niet scoort. Dat heeft meer met onkunde te maken.

15 mei 2021 om 23:36

Onkunde als gevolg van al een heel seizoen met voor KKD-begrippen uitstekend materiaal zeer behoudend spelen. Als je het hele seizoen speelt om niks weg te geven, roep je het over jezelf af dat scoren niet lukt als het erom gaat. Waardeloze speelwijze. Bedankt, Snoei!

Lekker man , kan me nog een volksfeest herrineren in 2016.Of de aktie tegen fc twente toen de club in 2018 degradeerde. 0% sympathie heb ik voor de graafschap.

Lekker Roda! Grootste deel van de wedstrijd de onderliggende ploeg geweest maar wel gevochten voor een resultaat! Toen het 2-1 stond zag ik het niet meer gebeuren totdat Goppel opeens wakker werd. Hoekstra en Pflücke een sterke pot gespeeld, terwijl Bouchouari niet echt lekker erin zat. Qua voetbal is er nog veel werk aan de winkel bij ons, maar hopelijk geeft dit het team zo'n boost dat je ook van Almere/nec kunt winnen.

Overigens ook heerlijk dat we Snoei en Seuntjens eruit gekegeld hebben, maar wel erg sneu voor alle supporters. Kop op en volgend jaar een nieuwe kans.

Wat ben ik toch blij met die Hoekstra! Een paar uitstekende reddingen gebracht in deze wedstrijd.

15 mei 2021 om 21:15

Zeker die in de laatste minuut van de blessuretijd zeg, geweldige redding was dat.

15 mei 2021 om 21:20

Ja inderdaad, vroeg me wel af waarom de scheidsrechter nog 2 minuten langer liet doorspelen.

Vind het toch wel jammer, heb helemaal niets met Roda. De Graafschap is wel een club die qua uitstraling en stadion zeker in de Eredivisie hoort. Laat Roda maar mooi in de KKD blijven.

15 mei 2021 om 21:56

De Graafschap is toch altijd een jojoclub geweest die pendelden tussen onderkant eredivisie en eerste divisie? Waarom hoort zo'n club in de Eredivisie? Roda heeft een groter stadion, heeft een grotere historie en heeft meer dan twee keer zoveel seizoenen in de Eredivisie gespeeld en het grootste deel ervan (29 van 44) linkerrijtje dus die opmerking snap ik niet helemaal.

15 mei 2021 om 22:00

Ik zeg nergens dat Roda niet in de Eredivisie thuis hoort. Echter heb ik helemaal niks met die club, dus daarom mogen ze van mij in de KKD blijven.

15 mei 2021 om 22:47

Maar dat is dus puur gebaseerd op onderbuikgevoelens. Roda is gewoon verreweg de grootste club in de KKD gebaseerd op prestaties.

Gefeliciteerd aan alle Roda Jc supporters. Wie weet kunnen ze dezelfde weg als RKC bewandelen👀 En voor de echte superboeren sterkte. Weg met die snoei en seun, opnieuw bouwen en dan komt het wel goed bij jullie!

ik zou het echt mooi vinden als Roda terug keert in de Eredivisie want die horen daar gewoon thuis, zie het alleen niet gebeuren

Voor dit soort dramatische ontknopingen kijk je nacompetitie! Meer van dit graag! Het is altijd wel boeiend om te zien hoe een ploeg in 8 dagen tijd mentaal kan knappen en alles kwijt kan raken. Dat soort verrassingen maken voetbal mooi.

Heerlijk, geweldig nieuws lekker hoor. Ja de wedstrijd tegen de Graafschap zit nog steeds diep. Zeker toen ik ze zag juichen dat wij die dag geen kampioen werden. Dan heel stoer doen dat je wel even promoveert tegen jong-Ajax.

Bij een eventueel helaas, zullen we aan NAC een hele zware hebben.... Maar bij een eventuele finale geen Graafschap was wel een stiekeme wens...

Het is niet meer dan terecht dat de Graafschap niet promoveert. Gewoonweg te weinig kwaliteit. Roda is ook geen geweldige ploeg, maar zelfs die hebben meer creativiteit pp het middenveld en snelheid met Goppel. De Graafschap is vooral fysiek sterk met veel kick en rush, maar v/d Pavert zei het heel terecht: te weinig progressie geboekt. Nu maar hopen dat NAC het gaat redden al zal dat ook nog een hele toer worden. Ik gun het ze echter van harte....Mooie club met een geweldig publiek.

Een mooie pot gezien. Het leek er eerst op dat de Graafschap wel ging winnen, maar helaas toch niet. Het zou me niks verbazen als de club wat zal leeglopen na het mislopen van promotie. Ben benieuwd wie volgend seizoen de doelpunten daar moet gaan maken.
Roda wens ik heel veel succes met de volgende wedstrijd, ben benieuwd of ze die ook zullen winnen. Vond Roda wel sterk vandaag, maar nou niet dat je zegt, dat hoort in de eredivisie. We gaan het beleven.

15 mei 2021 om 21:51

Als Roda supporter denk ik dat de Eredivisie ook nog net wat te vroeg zou komen voor deze ploeg. Dit is nu het eerste jaar dat Roda weer in opbouw is, waarin de doelstelling alleen was om play-offs te halen. Promoveren mag natuurlijk, maar is nog geen must dit jaar voor ons.

16 mei 2021 om 10:15

Maar dat geldt voor geen enkel elftal uit de KKD hoor. Niet voor niks dat er bij promotie bij vrijwel elk team veel veranderd in de selectie. Anders red je het gewoon niet.. Roda zal niet promoveren dit jaar, maar dat neemt niet weg dat de uitschakeling van de Graafschap knap is en bovenal erg vermakelijk wat mij betreft.

Jammer. De Graafschap heeft dus gewoon 20 punten meer gehaald dit seizoen maar vliegen er door 1 potje nu uit. Bizar oneerlijk eigenlijk.

Ik hoor seuntjes nog zeggen voor de vorige wedstrijd dat de focus er zou zijn want ze hebben er alles voor over en dan een knipoog dat het wel goed zou komen.

Lekker makkelijk om Seuntjes als de boeman aan te wijzen. Een speler die er altijd voor gaat en een echte winnaar is. Hij wordt geslachtofferd omdat hij tijdig aangeeft een transfer te maken. Hij wordt hiervoor gestraft door zijn aanvoerdersband af te nemen en dan maken ze nobody Ted van de Pavert aanvoerder. Als de rest van het team net zoveel inzet, strijd en winnaarsmentaliteit had gehad als Seuntjes dan waren ze gewoon gepromoveerd. Dus nogmaals erg makkelijk om een zondebok aan te wijzen.

Yes boys, wat heerlijk. Kan de slagboom over de A18 weer dicht. Wegblijven met jullie trekkertjes.

Tsja, ik mag aannemen dat vandaag de boerentraktors met daarachter een mestkar weer op weg gaan naar De Vijverberg. Met als belangrijkste motto: Stank voor drank!

Het wordt bijna treurig zeg.. wat een verhaal toch elk jaar weer in die promotie strijd. Eagles tegen RKC was het toppunt een paar jaar geleden, maar dat afgang van de Graafschap dit seizoen mag er ook zijn zeg! Ze waren al soort van gepromoveerd twee wedstrijden voor het einde en alsnog worden ze ingehaald. Deze uitslag zag iedereen natuurlijk al soort van aankomen. Roda is echt geen wonder ploeg, maar die boeren waren eigenlijk al dood en begraven nog voor de wedstrijd begon. Benieuwd hoe ver Roda kan komen overigens.. mag ik stiekem weer hopen op een derby komend seizoen? Ben bang van niet maar hopen mag altijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. Mos Unknown
M. SnoeiUnknown
G. VaagsKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

16 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Genoa heeft met Olympique Marseille gesproken over een langer verblijf van huurling Kevin Strootman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren