Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

PSV sluit interessant samenwerkingsverband met De Graafschap

Laatste update:

PSV heeft een samenwerkingsverband gesloten met De Graafschap, zo maken beide clubs dinsdag bekend via hun officiële kanalen. PSV en de Gelderse club gaan samenwerken op het gebied van jeugdscouting. Het verband werd maandagavond bekrachtigd voorafgaand aan het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen Jong PSV en De Graafschap (2-3) door Hoofd Jeugdopleiding Ernest Faber van PSV en Jefta Bresser, Hoofd Jeugdopleiding van De Graafschap.

PSV en De Graafschap willen kennis met elkaar delen op gebied van jeugdscouting om er voor te zorgen dat er minder voetbaltalent verloren gaat. “Dat gebeurt in Nederland helaas nog te vaak”, legt Ernest Faber uit. “In onze ogen is iedereen uniek en door deze samenwerking kunnen we onze spelers nog beter maatwerk bieden. Door intensiever samen te werken denken we beide jeugdopleidingen te kunnen voorzien van de meeste beloftevolle talenten, de jeugdscouting naar een hoger niveau te tillen en een efficiëntere invulling van onze teams te bewerkstelligen.”

Het samenwerkingsverband tussen PSV en De Graafschap is ontstaan uit een goede band die de twee clubs al lange tijd met elkaar onderhouden. “De cultuur van PSV en De Graafschap ligt dicht bij elkaar”, geeft Jefta Bresser aan. “Wij zijn er van overtuigd dat beide clubs hier voordeel uit zullen halen.” De clubs laten weten dat de samenwerking verder reikt dan alleen de jeugdscouting. Er wordt ook gekeken naar de mogelijkheid om bij de jeugd de samenwerking op technisch- en organisatorisch gebied uit te breiden.

Bij PSV lopen er in de vorm van Cody Gakpo, Jordan Teze, Yorbe Vertessen en Armando Obispo meerdere jeugdspelers in de A-selectie van trainer Roger Schmidt rond, terwijl bij de De Graafschap onder meer Hidde Jurjus en Ted van der Pavert de jeugdopleiding van de Gelderse club doorliepen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was hier niet al samenwerking tussen? Of was dat meer officieus nog en nu dus officieel beklonken. Wel goede stap van PSV, geografisch gebied uitbreiden. Hebben een fijne regio, kunnen klein deel de grens over en ook naar boven toe wat groter gebied. Ajax heeft met Sparta ook zo'n samenwerking sinds paar jaar en sindsdien ook meer Zeeuwse talenten bij de club.

7 december 2021 om 13:46

Ja dat dacht ik dus ook. Kom ook wat artikelen tegen uit mei van dit jaar waarin dit ook al aangekondigd wordt. Snap even niet wat er nu nieuw is.

Edit: dit is inderdaad de officiã«le aankondiging. Afspraak is maanden geleden al gemaakt en kwam toen al naar buiten.

7 december 2021 om 16:37

Ah kijk. Ik weet dat recent nog talent van de Graafschap elders op stage kon. Dat zal nu wel niet meer zomaar kunnen. Feyenoord heeft met Alphense Boys trouwens nog een samenwerking die heel erg onderbelicht is. Hebben er daar rond de 10 laatste 3 jaar opgepikt, spelers die vaak gewoon hoogste divisie speelde tussen Eredivisieclubs. Niet qua naam zo interessant als De Graafschap of Sparta maar de teams spelen wel op zelfde en soms hoger niveau. Interessante ontwikkelingen.

7 december 2021 om 17:01

Er is een goede jeugdkeeper van De Graafschap naar Psv gegaan als ik dat goed heb.

7 december 2021 om 19:49

Bodak bedoel je? Dat is volgens mij een jaar of 2 geleden nu. Staat me wel vaag iets bij dat er korter geleden ook nog een keeper van de Graafschap naar PSV ging inderdaad. Nog een jonger jochie ook paar jaar geleden.

8 december 2021 om 11:07

Bodak en Jonkers naar PSV en Kremers naar Ajax waren 3 keepers vrij recent.

7 december 2021 om 14:11

Ik dacht dat het overnemen van jeugdspelers Kluit en IJssel de Schepper vorig seizoen daar al een signaal van was.

7 december 2021 om 16:34

Zijn er laatste jaren wel meer geweest nog. Jonkers, Beumer en Bodak schieten mij zo te binnen. Hebben ook nog spelers naar Ajax en AZ zien gaan bijvoorbeeld. Doen iets heel erg goed daar bij De Graafschap.

7 december 2021 om 18:12

Of juist een hoop fout en dat dateert al van een lange tijd terug. Huntelaar en Siem de Jong zijn ook al vroeg vertrokken waardoor de Graafschap nauwelijks kan cashen. Met een duidelijk plan kun je er een hoop binnenhouden.

8 december 2021 om 12:16

Nouja, de Graafschap als kleinere club heeft laatste jaren indrukwekkend aantal jeugdinternationals gehad. Dan doe je toch iets goed, dat erna de roep van grotere clubs sterker is ervaren clubs als ADO en Sparta ook. VVV en De Graafschap laatste jaren leuke opleiders gebleken.

7 december 2021 om 14:28

PSV is al vol in deze regio actief (arnhem - Nijmegen) en dus is dit vooral extra concurrentie voor Vitesse en NEC. Ik woon in deze regio en onder andere PSV Nijmegen O9-O11 speelt/traint al in Nijmegen en PSV staat bij zo'n beetje alle clubs langs het veld om talentjes op te pikken. Het gegeven dat ze dichtbij huis kunnen trainen (in Nijmegen) maakt dat natuurlijk ook extra aantrekkelijk. Pas vanaf O12/o13 trekken ze naar Eindhoven.

Ben benieuw of er nu ook nog een PSV-opleiding in Doetinchem of omstreken wordt opgezet. Ik verwacht het eerlijk gezegd wel.

De kleinere clubs zijn de opleidingsclubs voor de jeugd van de grote clubs. Op zich niet erg, al zou ik wel kijken naar hoe je deze clubs beter kan belonen voordat clubs echt minder investeren in hun jeugdopleiding. Van mij zou er wel afspraak mogen komen dat als een jeugdspeler vertrekt van bijvoorbeeld een de Graafschap naar Psv, er een deel van de transfersom naar de Graafschap gaat mocht Psv hem verkopen. En dan heb ik het niet over die schamele opleidingsvergoeding. Zal vast lastig zijn maar dit schiet niet op zo.

7 december 2021 om 14:08

Het lijkt me zeer sterk dat er bij dit soort samenwerkingen sprake is van een soort alleenrecht van de grotere club op de grootste talenten van de kleinere club. Daar gaat geen enkele club akkoord mee natuurlijk. Denk dat je de samenwerking wat breder moet trekken, dus delen van kennis, faciliteiten, trainers etc. En uiteraard zal er ook wel eens een speler van A naar B gaan, maar het lijkt me dat daar gewoon duidelijke (financiële) afspraken over worden gemaakt. Anders zou je wel gek zijn als de Graafschap.

7 december 2021 om 14:42

De samenwerking hoeft ook niet verkeerd te zijn. De grote talenten zijn vaak toch niet te houden, dan kan je op deze manier nog iets voor terug krijgen. Maar toch mogen we de vergoedingen qua bedragen wel omhoog. Vaak worden spelers al weggehaald voordat ze een contract kunnen tekenen en houden clubs er niks aan over, op die opleidingsvergoeding na dan. Als we willen dat alle clubs hun jeugdopleidingen blijven ontwikkelen, lijkt me dat wel belangrijk. Er gingen al verhalen dat clubs er weinig geld meer willen insteken omdat de beste jeugdspelers toch weggehaald worden. Dan gaan we toch een verkeerde kant op.

7 december 2021 om 15:36

Kan best zijn hoor, weet de ins en outs ook niet. Maar ik kan me goed voorstellen dat PSV, los van de opleidingvergoeding,wellicht met deze samenwerking juist nog een extra bedrag overmaakt om dat te compenseren bijvoorbeeld. Wel met je eens dat het nooit een averechts effect mag hebben op een andere jeugdopleiding.

Super sympathieke foto van Ernest Faber.

ON: Ik hoop dat de Graafschap hier wat aan gaat hebben, is uiteindelijk éã©n van de mooiere clubs in Nederland en het zou mooi zijn als ze weer op het hoogste niveau actief zouden zijn, als een paar spelers die te goed zijn voor jong maar te slecht voor de senioren daarbij kunnen helpen, dan is dat prachtig.

edit : geinig ook een samenwerking tussen de boeren en de superboeren.

Ik liep gisteren op de Herdgang (net voor de wedstrijd) en zag daar een groep mensen, waaronder Faber, heel erg blij ergens mee zijn. Ik dacht dat een jeugdspeler een eerste contract had getekend ofzo. Maar nu blijkt dat dit het was. Best wel vet! Ik vind het wel een goed plan zo!

De Graafschap staat erom bekend beleidsmatig amateuristisch en traag te zijn. Talentvolle (jeugd)spelers vertrekken doorgaans gratis of voor een habbekrats, omdat men loopt te slapen m.b.t. hen een mooi plan of tijdig een (nieuw) contract aan te bieden. Voor PSV dus ideaal om zo eerder toe te slaan. Voor de Graafschap zal het niks opleveren. Spelers die bij PSV afvallen zullen eerder voor clubs als Willem 2 kiezen. Ook vraag ik mij af waar ze het op baseren dat beide culturen vergelijkbaar zijn!? Brabanders zijn totaal anders dan Achterhoekers.

7 december 2021 om 14:11

Superboeren en gewone boeren, hoe vergelijkbaar wil je het hebben?

7 december 2021 om 14:20

Is meer gebaseerd op Boeren en Superboeren. In het verleden zijn ze al succesvol geweest met Huntelaar, Koolhof, Fuchs en Jurjus. En waarschijnlijk nog vele anderen. Wat de toegevoegde waarde uiteindelijk wordt voor De Graafschap (behalve de zogenaamde kennis) is onduidelijk.

7 december 2021 om 14:27

Ja en zowel Achterhoekers als Brabanders houden van lekker eten, bourgondisch. Dat is dan ook alles. Zet Huntelaar en Frank Lammers maar eens naast elkaar. Totaal verschillende types. Zij vertegenwoordigen in mijn ogen wel zo'n beetje een gemiddelde Achterhoeker en Brabander. Ik wil niet zeggen dat dat rijtje namen zo succesvol was, vooral voor de Graafschap niet. Voor niks naar PSV gegaan waar zij ook wisselend succesvol waren.

7 december 2021 om 14:57

NUFC je zou Bryan Smeets vergeten 😜. Maar idd,de clubs liggen elkaar wel op cultureel gebied. Boeren ,bieren, braadworst. Mooi dat je Koolhof aanhaalde. Ten Hag haalde hem ook aan in vergelijk met Haller.. Te jong overleden helaas.Typische goalgetter. Hij en Thoressen zijn de spitsen die ik als eerst bewust herinnerde. Beide 2 klassen beter dan wat er nu in de spits staat bij PSV .

7 december 2021 om 15:41

"in het verleden zijn ze al succesvol geweest met Huntelaar, Koolhof, Fuchs en Jurjus."

Guus Hiddink, Luuk de Jong...

7 december 2021 om 14:39dat je je afvraagt wat het oplevert voor de graafschap, dat kan ik me voorstellen. Dat vraag ik me altijd af wanneer er weer ergens een 'samenwerking wordt beklonken'. Voor de grote club van de 2 lijkt me de waarde wel duidelijk; als er iets rondloopt, dan zijn we in ieder geval dicht bij het vuur. Voor de kleine club? Wellicht komen er trainers clinics geven bij de super boeren, of kunnen trainers van de graafschap in de keuken van PSV kijken of gaat er een geld bedrag richting Doetinchem? Ik denk niet dat talentvolle jeugdspelers in de richting van Doetinchem zullen gaan voor een leenbeurt, omdat Jong PSV die al zal gebruiken. Maar misschien is voor de Graafschap ook wel de grootste toegevoegde waarde (zoals je zelf aangeeft) dat ze leren stappen te zetten in het beleidsmatige. Dus wat nu nog "amateuristisch en traag is" moet door de samenwerking professioneler en sneller worden.

7 december 2021 om 14:54

Ik moet het nog maar zien wat het voor de Graafschap oplevert, maar in mijn ogen totaal onnodig. Met een beetje fatsoenlijk beleid was de Graafschap al jaren een stabiele eredivisieclub, daar ben ik van overtuigd. Het huidige bestuur kan op les gaan bij PSV, maar het is vooral luiheid dat ze nog niks gepresteerd hebben. Dat zal dus niks veranderden. De club heeft daar andere mensen nodig (gelukkig gaat Hofstede al weg). Al jaren heeft de club aardig wat talent in huis en de achterban is groot genoeg. Als Heracles en Zwolle het kunnen, moet het bij de Graafschap ook lukken. Maar talenten gaan lopen. Huntelaar, Siem de Jong, Luuk de Jong zijn jongens uit eigen jeugd die toch de (sub)top hebben gehaald, maar ze hebben er slechts wat wisselgeld aan overgehouden. Jurjus, Cavlan (waren talentvol), Propper zijn jeugdspelers die weliswaar op niveautje lager acteerden dan gebroeders de Jong en Huntelaar maar toch eredivisie spelen/hebben gespeeld; niks aan overgehouden. Aissaidi, de Ridder en Smeets zijn een van de spaarzame jongens die goed gescout zijn, maar door te lang wachten liepen ze uit hun contract waardoor ze voor nauwelijks iets weggingen. Timing van PSV is perfect, want bij de Graafschap komt er een gouden lichting aan. Een aantal jongens zijn al in voorgaande seizoenen vertrokken naar o.a. PSV en de Graafschap.

7 december 2021 om 16:24

Oke, thanks voor de inside info.

Mooi dat de redactie het interessant vindt in ieder gevalSlim, helemaal nu er bij de Graafschap waarschijnlijk een aantal talentjes door gaan breken.

Mag PSV nu eindelijk officieel ook super voor hun bijnaam zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren