Devyne Rensch reageert met knipoog op ruzie met Zinédine Machach

Donderdag, 13 mei 2021 om 18:32Dominic Mostert • Laatste update: 19:11

Devyne Rensch lijkt niet zwaar te tillen aan de nare woorden die Zinédine Machach donderdag richting hem uitte in de competitiewedstrijd tussen Ajax en VVV-Venlo (3-1). Na een normaal ogend duel om de bal sloeg de vlam in de pan. "In the streets, I kill you my friend", beet Machach daarbij Rensch toe. De verdediger van Ajax vindt die uitspraak 'niet normaal', maar reageert met een knipoog voor de camera van ESPN.

"Natuurlijk: je staat achter, het gaat niet zo goed, ik heb je in m’n broekzak… Dan ga je zulke dingen zeggen, maar ik vond het alleen maar grappig", verzekert de jeugdexponent van Ajax. "Wat hij allemaal zegt, boeit me niet. Hij moet naar m’n straat komen, dan zien we wel", voegt hij lachend toe. "Ja, nu mag ik het ook zeggen. Maar ik maak een grapje." Scheidsrechter Dennis Higler riep de kemphanen bijeen en maande ze tot rust. Kaarten werden niet gegeven.

Commentator Leo Oldenburger reageerde hoogst verontwaardigd op de bedreiging van Machach. "'In the streets, I kill you my friend'? Is dat werkelijk waar de tekst?", vroeg de verslaggever van ESPN zich tijdens de wedstrijd af. "Serieus... Dit is toch geen manier van praten? Nee, dat is een lekker voorbeeld. Het zal misschien wel vaker gezegd worden zoiets, maar dit... Het is eigenlijk schandalig dat dat gezegd wordt. Maar hij zei wel 'my friend', dat is dan weer respectvol." Machach viel kort na het opstootje geblesseerd uit.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door sieb nr. 15)

Even op z’n plek gezet, stoere taal uitslaan maar bij een zuchtje lag hij op de grond haha.

13 mei 2021 om 18:40

Rensch moet inderdaad wat meer aan zijn fysiek werken.

13 mei 2021 om 18:43

Kroop over de achterlijn alsof hij de hoofdrol in een Netflix drama had. Wat een loser haha.

Helemaal niks aan de hand, er worden veel ergere dingen gezegd op het veld. Apart dat dit zo wordt uitvergroot

13 mei 2021 om 18:43

Veel ergere dingen dan ik maak je dood ja? Ik ben benieuwd, wat dan zo al?

13 mei 2021 om 18:51

Oh wat erg… De agressie spatte ervan af, ze vlogen elkaar bijna in de haren. Rensch voelt zich zo bedreigd dat hij beveiliging gaat inhuren. Schei toch uit man, ik heb letterlijk vechtpartijen gezien tot scheidsrechters die werden aangevallen. Dan begin ik nog nieteens over de woorden en dreigementen die je hoort op een veld, de “k***s” en “je moeders” vliegen je om de oren. Voetbalde vroeger zelfs tegen mensen die helemaal doorgesnoven het veld op kwamen na een avondje uit.

13 mei 2021 om 18:52

in het Nederlands worden dit soort dingen toch vaak zat gezegd? Ik maak je kapot, ik maak je af, etc, etc. Komt toch op hetzelfde neer? Enige verschil is dat het een andere taal is, broer.

13 mei 2021 om 19:08

Ik maak je kapot heeft echt een hele andere betekenis dan jij doet voorkomen, broer.

13 mei 2021 om 19:23

@Church ga jij niet altijd helemaal uit je pan bij vermeende racisme waar de buitenlandse woorden vaak een andere betekenis hebben of in andere context vaak gebruikt worden?? En nu snap je wel dat er context is?? Dit moet net zo hard gestraft worden als vermeend racisme. Elkaar dood wensen hoort nergens thuis net zoals racisme.

13 mei 2021 om 19:35

Context toepassen om racisme te ontkennen/bagatelliseren gaat mij wat ver, maar oke.

13 mei 2021 om 19:38

hoe noemen ze dit ook alweer... whatabouttism, toch?

13 mei 2021 om 19:43

Brr1301 - knap dat je "ik maak je kapot" wel een andere betekenis kan toedichten, maar "i kill you on the street my friend" niet. Zei ik knap? ik bedoel sneu.

13 mei 2021 om 19:46

Nee, whataboutism is vooral een misbruikt woord om zelf weer de aandacht af te leiden van de reactie. Soort stopwoord. Maar ik ontken toch echt nergens racisme en ik veroordeel elke vrom van racisme net zoals bedreigingen. Maar het gaat er mij om dat je bij dit voorbeeld ineens inlevingsvermogen hebt mbt context, type woorden die gebruikt worden en zo niet bedoelt worden maar bij vermeend racisme daar ineens helemaal niets van wilt weten. Dat gaf ik even aan. Is namelijk best relevant ten aanzien van je opmerking. En is opmerkelijk.

13 mei 2021 om 20:01

Vooral knap om een topic dat niet over racisme gaat toch weer over racisme te laten gaan ;-)

13 mei 2021 om 20:19

Nee, je hebt moeite met lezen. Gaat over context. Gaat over verder kijken dan de woorden die gezegd worden. Jij reageert met 2 maten, niet racisme of bedreiging. Huh is dit nu wat je bedoeld met whataboutism?

13 mei 2021 om 20:29

Ik vind dat de benadering van Church in deze een juiste is. Even uitzoomen, naar de situatie kijken en het niet zo dramatiseren. Als die jongen op het veld, terwijl hij op het punt om te degraderen staat, “in the streets I kill you” zegt, dan kunnen we er toch wel vanuit gaan dat dit geen echte bedreiging is. Hooguit een kinderachtige reactie.

Echter, datzelfde geldt wat mij betreft voor situaties m.b.t. (vermeend) racisme. Laten we daar dan ook met dezelfde bril naar kijken.

Beetje met jullie beiden eensch dus. Maar wat mij betreft moet belediging gewoon kunnen. De grens ligt bij fysiek geweld en kansenongelijkheid.

14 mei 2021 om 11:53

Apart dat het wordt uitvergroot dat iemand zegt dat hij een speler wil vermoorden? Ik vind jouw opmerking apart..

voor alle autisten die dit letterlijk lijken te nemen en voorop staan om te verklaren dat deze man gestraft moet worden en iemand bedreigt - take a chill pill - dit is geen bedreiging of doodswens, maar echter een frustratie punt - zo van, als we niet op het veld staan, dan ben je de mijne. Engels is voor zowel Franse en Nederlandse mensen niet de moedertaal, dus laten we de tekst even binnen een (voetbal) context plaatsen, he? Ik bedoel, als 'ie willekeurig naar het huis van de ex van zijn vriendin was gelopen en hetzelfde had gezegd...allez. Aanvullend, en om de gemoederen te sussen, Mbappe heeft dit een paar weken geleden zelf ook gezegd - die heeft vooralsnog ook geen geweer gepakt en niemand neergeschoten, en de kans is klein dat deze speler het wel zal doen. fijne avond!

13 mei 2021 om 18:48

Hoezo haal je hier autisten bij? Natuurlijk snapt iedereen dat hij Rensch niet dood zal maken en dat hij alleen stoer probeerde te doen.

13 mei 2021 om 18:50

@drl80 - zie reactie van Oranjevoetbal. I rest my case.

13 mei 2021 om 18:49

Wat een onzin, je moet dit soort bedreigingen niet bagetalliseren. Het is intimidatie van het laagste soort. Dit soort uitspraken horen niet thuis in de maatschappij, in geen enkele (werk) omgeving is dit acceptabel, dus ook niet op het voetbalveld...

13 mei 2021 om 20:45

Wat een domme uitleg.

Vind het sowieso al niet creatief zijn trash talk. Doe het dan lekker in het Frans of doe dan een beetje moeite. Dit is beschamend x 1000.

13 mei 2021 om 23:12

Ik vind je toon al erg naar hoe je begint; de arrogantie. Afijn, wat is de volgende stap dat je we maar normaal moeten gaan vinden?

Taylor Rood geven via de Var.
En een doodsbedreiging afdoen met een wijzend vingertje. Wat een scheidsrechter en Var.

14 mei 2021 om 11:55

Inderdaad, dat dacht ik ook al. Taylor's kaart was overigens terecht, laat dat duidelijk zijn. Maar hoe is het mogelijk dat een scheidsrechter dit gewoon onder z'n ogen laat gebeuren zonder ook maar een kaart te geven? Dan heb je volgens mij niet echt controle over de wedstrijd..

Zulke dingen roepen tegen elkaar op t veld is toch normaal? Trouwens welke straten in Nederland hahahaha, hij komt tenminste nog uit de banlieue van Marseille is wel andere koek.

14 mei 2021 om 11:59

Nee, zulke dingen naar elkaar roepen is niet normaal. Hoe kom je erbij dat zoiets normaal is? Doodsbedreigingen op het voetbal veld zijn net zo fout als doodsbedreigingen waar dan ook. Dat moet ook gewoon hard aangepakt worden.

Sorry maar ik zie dat moment net terug en zal wel weer uit de toon vallen maar voor een ordinaire doodsbedreiging mag je best rood geven en een schorsing voor 8 wedstrijden.

Dit heeft veel weg van een artikel 285.1 waar je een celstraf tot 2 jaar kan krijgen of een boete van de 4de cattegorie. Nu snap ik dat je dat niet moet willen maar het maar op context gooien of de heat of the moment aan te wijzen als oorzaak is ook wel heel makkelijk.

Er zal wel niks gebeuren maar straks als Derksen weer een kansloze grap maakt zal het land weer 6 weken los gaan. Goed om te zien dat Rensch zich niet gek liet maken overigens.

13 mei 2021 om 23:07

Eens, zeker als je bedenkt dat voetbal een voorbeeld functie heeft, hier moet echt een straf op komen.

14 mei 2021 om 11:56

Precies @wolkje, ik vind het een heel vreemde situatie. Ten eerste een scheidsrechter die dit laat gebeuren terwijl hij er gewoon naast staat, ten tweede alle mensen die hier reageren alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat zulke dingen gezegd worden. Ik vind het verbazingwekkend.

Hoop echt dag hier nog een straf op gegeven wordt...

Ach die Rensch praat na de wedstrijd stoere taal. Mag die omdat hij heeft gewonnen. Maar denk dat hij als eerste binnen zit, het jochie.

13 mei 2021 om 23:01

Dan is denken niet je sterkste punt

Dan heet je Zinédine en gedraag je je zo als een jochie van de straat met een schoudertasje om en PSG of City trainingspak met een veel te grote mond en een hoop spuug. Verwerpelijk gedrag van een kansloze jongen. Praat met je voeten in plaats van dit soort bla bla. Zou hem in zijn gezicht uitlachen.

De andere Zinedine kon er af en toe ook wel wat van op het veld, dus wat dat betreft.. Maar die liet dan vaak inderdaad z'n voeten, ellebogen of hoofd spreken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1929
3.Feyenoord1512
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger74
E. ÁlvarezMiddenvelder72
R. GravenberchMiddenvelder71
S. BerghuisAanvaller72
S. HallerAanvaller75
D. TadićAanvaller74
J. TimberVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 18 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren