Boubakary Soumaré verkast voor ‘minder dan 30 miljoen’ naar Premier League

Maandag, 10 mei 2021 om 09:46Chris Meijer

Boubakary Soumaré gaat aan het einde van het seizoen de overstap maken naar Leicester City, zo verzekert transferexpert Fabrizio Romano. Zijn huidige werkgever Lille OSC gaat ‘minder dan dertig miljoen euro’ overhouden aan het vertrek van de 22-jarige middenvelder. Het contract van de jeugdinternational van Frankrijk bij de koploper van de Ligue 1 loopt nog door tot medio 2022.

Doordat Soumaré in zijn laatste contractjaar terecht leek te komen, moet Lille hem wel komende zomer van de hand doen. Er was de nodige belangstelling voor de middenvelder. Wolverhampton Wandereres, Arsenal, Everton, Aston Villa en AC Milan werden genoemd als gegadigden voor Soumaré, maar uiteindelijk gaat Leicester City aan het langste eind trekken. The Foxes hebben de afgelopen tijd doorgepakt in de onderhandelingen met Lille en Soumaré, omdat gevreesd werd dat er gaandeweg de zomer meer concurrentie zou ontstaan.

Er werd aanvankelijk gemeld dat Soumaré nog even wilde wachten, om te kijken of er meerdere clubs zich bij hem zouden melden. Romano meldt nu echter dat de transfer van de middenvelder naar Leicester City spoedig zijn beslag gaat krijgen. In eerste instantie werd er gesproken over een transfersom van circa veertig miljoen euro, maar dat bedrag lijkt nu een stuk lager uit te vallen. Romano stelt dat Leicester City ‘minder dan dertig miljoen euro’ gaat overmaken naar Lille.

Het betekent nog altijd dat Lille een forse winst tegemoet kan zien. Soumaré werd door les Dogues in de zomer van 2017 transfervrij overgenomen van Paris Saint-Germain, dat hem op zijn beurt weer op jonge leeftijd had weggehaald uit de jeugdopleiding van Paris FC. De middenvelder heeft voorlopig 110 officiële wedstrijden voor Lille achter zijn naam staan en kan mogelijk op korte termijn zijn eerste hoofdprijs aan zijn palmares toevoegen. Lille is met nog twee wedstrijden te spelen de koploper van de Ligue 1, met een voorsprong van drie punten op naaste achtervolger PSG.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door dominicsolanke)

Jeetje wat een beleid bij Leicester, kan makkelijk een van de revelaties worden volgend seizoen.

10 mei 2021 om 10:08

Echt knap inderdaad. In de BPL is aan geld natuurlijk sowieso geen gebrek, maar met die CL deelname na de titel kwam er nog meer binnen. Maar dan moet je daar nog wel goed mee omspringen en bij Leicester halen ze wel echt het maximale uit hun investeringen.

10 mei 2021 om 10:15

Ja maar als je aan dat geld geen goed beleid kan koppelen, dan kom je nergens hoor. Heel knappe transfer van Leicester en jammer dat Arsenal weer liggen slapen heeft... voor de zoveelste keer. Dit is het type speler dat Arsenal zou moeten binnen halen: jong, talentvol, niet te duur en veel groeimarge. Maar nee, wij houden het wel bij Elneny en Ceballos...🤔

10 mei 2021 om 10:18

Arsenal heeft vorig jaar Partey en gehaald is en zijn de meest genoemde naam voor Bissouma. Vergelijkbare speler, PL proven dus hoeft zich niet meer aan te passen. Ceballos gaat terug naar Madrid. Daarnaast is 30m voor een 1-jarig contract best veel en zie Arsenal dat dus sowieso niet betalen nu. Leicester gaat waarschijnlijk gewoon CL spelen.

10 mei 2021 om 10:29

Leicester dat CL gaat spelen? Heb je het programma gezien? Man Utd, Chelsea en Spurs kunnen ze alle drie verliezen. Dan haalt Leicester echt geen CL hoor.

10 mei 2021 om 11:05

Niet helemaal waar. Bissouma is meer een Cmf. Ik twijfel of Partey het beste tot zijn rechts komt als DMF (of als Cmf). In dat opzicht vindt ik Soumaré wel het overwegen waard. Maar... aan talentvolle middenvelders is geen gebrek, ze kunnen met een goede optie op de proppen komen. Een DMF als Ndidi of een CMF als Aouar.

Neemt niet weg dat ik best jaloers ben op Leicester. Doen echt goede zaken en houden hun positie in subtop steeds steviger vast. Vraag mij af of ze met deze Soumaré inspelen op een vertrek van Ndidi of Tielemans?

Idd ziek programma heeft Leicester nog. Liverpool is met wedstrijd minder nog niet uitgesloten.

10 mei 2021 om 11:17

Leicester kan deze wedstrijden ook zomaar winnen. City is ongenaakbaar dit seizoen in de PL maar de rest van de teams zijn gewoon te kloppen gebleken

10 mei 2021 om 11:23

Japie, United heeft minder vaak verloren dan City in de PL....

10 mei 2021 om 12:05

@Ajaxcunian Er is een valse perceptie rond United ontstaan. We hebben tot nu toe 4 matchen verloren waarvan er 3 in de eerste 6 matchen. Wij zijn een moeilijk te kloppen ploeg en uit al 24 matchen op rij niet verloren. Buikgevoel primeert bij de meesten.

10 mei 2021 om 12:59

Het is een beetje wat je wil inderdaad GunneRo. In mijn optiek hebben we beide types nodig. Dus cmf en dmf. We hebben alleen Partey en Xhaka, waarbij Xhaka in mijn ideale wereld slechts back-up is. Ceballos moet weer terug van mij en Elneny is gewoon niets speciaals. Willock zou ik persoonlijk op cashen. Dus dan blijft er verder niets over.

10 mei 2021 om 10:26

@ajax zeker! Beter beleid dan Everton en Arsenal. Halen toch steeds pareltjes weg.
Snap ook dat zij nu snel inzetten op bijv een Madueke.

Hoop echt dat zij een stabiele CL deelnemer blijven komende jaren. Lekker steeds boven clubs als Arsenal, Spurs, Everton etc eindigen.

Moet wel steeds een Chelsea, Liverpool of 1 vd 2 clubs uit Manchester buiten top 4 vallen

10 mei 2021 om 10:31

Dat maakt het juist alleen maar leuk. Het is niet zoals in Spanje dat je steeds drie vaste deelnemers in CL hebt. In Engeland is het lekker dynamisch en moet elke topclub echt vechten voor die top 4. Alleen maar leuk.

Typische Leicester aankoop. Goede aankoop ook en voor minder als 30 miljoen een uitstekende deal. Gun het Leicester wel dit jaar in de top 4 te blijven maar heb er een hard hoofd in.

Klasse aankoop. Leicester speelt de laatste tijd met n driemansverdediging, Soyuncu - Soumare - Fofana lijkt me heel erg steady, wat een potentie man.

10 mei 2021 om 10:54

Het is een technisch begaafde middenvelder en balafpakker. Vaak ook box to box, geen verdediger dus.

10 mei 2021 om 11:55

Ah ja excuus, was even in de war. Zonde om na een (mogelijk) kampioenschap zo'n sterkhouder te zien vertrekken, maar jullie zijn wel flink aan het cashen afgelopen jaren zeg. Met de transfer van Pepe naar Arsenal als toppunt natuurlijk.

10 mei 2021 om 11:00

Maar Soumare is een middenvelder. Waarschijnlijk wilt Rodgers een middenveld blok hebben met Ndidi, Soumare, en/of Tielemans. Daarnaast speelt Soyuncu echt niet zo lekker dit seizoen in vergelijking met vorige seizoen. Evans speelt veel beter en stabieler. Wel grappig trouwens, Soumare is ook weer een PSG graduate. Had PSG zo weer 40 miljoen gescheeld (paredes) + eventuele kosten van Danilo. Maar ja, talenten niet herkennen en wegsturen kunnen ze als een van de beste.

10 mei 2021 om 11:14

Maar Paredes is wel gewoon een betere speler toch?

10 mei 2021 om 11:20

Op basis van wat is Paredes beter😂, Soumare is in alle opzichten beter imo en staat gewoon 1ste in de Ligue1.

Waarom Soumaré, waarom? Was nou maar met Lille de Cl in volgend jaar gebleven... en als je was weggegaan, waarom naar leicester, dat is toch geen stap omhoog? Erg jammer imo, maar goed, ik hoop heel erg dat leicester dan de Cl in gaat en dat ik hem daar zie schitteren, beste middenvelder dit seizoen in de Ligue 1 met Veratti.

10 mei 2021 om 10:59

Leicester is toch wel degelijk een stap omhoog. Ik snap je reactie, maar objectief gezien is Leicester een stap omhoog. Wel zuur inderdaad en had hem ook heel goed begrepen als hij in Lille bleef. Hoop niet dat Lille helemaal wordt leeg geplukt maar redelijk intact blijft en volgend jaar weer PSG aan te vallen.

10 mei 2021 om 11:09

Ik snap niet dat je van de Nummer 1 van Frankrijk naar de “subtop” van Engeland ziet als een stap omhoog, zeker gezien het feit dat Leicester met de laatste 3 wedstrijden wss nog geen eens de Europa League gaat halen... als hij een transfer dit seizoen had gemaakt zag ik hem liever naar de echte top gaan

10 mei 2021 om 10:59

Ik denk dat Leicester in alle opzichten een stap omhoog is. Lille speelt al 2 jaar goed voetbal in de Ligue 1, maar heeft ook mindere jaren gekend. Bij Leicester speel je in de grootste competitie van de wereld, met daarbij een heleboel mooie affiches. Het salaris zal ook een stuk hoger liggen dan bij Lille, al met al genoeg redenen om te verkassen.

10 mei 2021 om 11:01

Maar we hebben het over de vorm en spelers van nu, niet over de afgelopen jaren? De top van Frankrijk naar de nummer “5/6” van Engeland dat wss ook geen Cl en miss ook geen EL gaat spelen...

10 mei 2021 om 11:12

Leicester heeft geen mindere jaren gekend?

10 mei 2021 om 11:26

Hoe kan Lille eerste staan in de Ligue 1? Is Ajax dan zo goed? Dat ze in 2 wedstrijden lille compleet van de mat hebben gespeeld. Weet jij hier meer over?

10 mei 2021 om 12:01

Momenten opname of Ajax was gewoon sterker, kan toch gewoon? Ajax maakte ons toch ook in, in de CL.

10 mei 2021 om 12:16

Denk eerder dat Lille niet per se op volle kracht ging spelen. Alle basisspelers speelden wel mee tegen Ajax (topscorer Yilmaz speelde niet mee though). Echter, David had het heel erg moeilijk, en Lille heeft nu weer de kans om kampioen te worden in Frankrijk (10 jaar geleden inmiddels). De Europa League zouden ze toch niet winnen, en lucratief is het zeker niet voor Lille als je de miljoenen van de kampioenschap plus het geld van de Champions League mee kan nemen. Daarom denk ik dat Gaultier zegmaar het geld heeft ingezet om vol voor de Ligue 1 te gaan ipv om in alle competities mee te doen. Neemt niet weg dat het toch wel een goeie prestatie was van Ajax.

10 mei 2021 om 12:18

Herinner aub de penalty die nooit gegeven had mogen worden
Ajax was gewoon de gelukkigste die dag, mede door een heel rare scheidsrechter

En "compleet van de mat gespeeld"
Duidelijk niet gezien die wedstrijden
Beide wedstrijden waren 50/50 qua statistieken
Ajax was de gelukkigste o.a. door de rare penalty

10 mei 2021 om 17:08

Ajax heeft 2x gewonnen. Dat hele Lille is gewoon niet zo sterk. De eredivisie is op PSG na gelijkwaardig aan de Ligue 1

10 mei 2021 om 17:25

De eredivisie gelijkwaardig aan Ligue 1? Ik weet niet of je wel eens naar de eredivisie kijkt maar de meeste ploegen kunnen er echt helemaal niks van. Willem II, RKC, VVV, ADO, Emmen, Fortuna etc. zijn allemaal zo slecht. Dan heb je ploegen als Heracles, Sparta, Groningen en Fortuna in de top 10. In Frankrijk heb je daar ploegen als Rennes, Nice, Montpellier. Als je denkt dat dat te vergelijken is.. of is jouw ploeg te vergelijken met Lyon of Monaco?

10 mei 2021 om 19:26

Ik denk salaris natuurlijk.

Voor die prijs had ik hem graag naar Madrid zien komen voor de breedte. Wij hebben nood aan wat fysiek centraal. Typische leicester transfer. Die hebben wel aardig wat materiaal centraal zo als ndiddi en Tielemans blijven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Leicester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Liverpool6926
4.Chelsea6722
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Y. TielemansMiddenvelder386
J. VardyAanvaller3415
K. IheanachoAanvaller2512
K. SchmeichelKeeper380
Ayoze PérezAanvaller252
D. WardKeeper00
D. AmarteyVerdediger121
Voor de complete selectie: Clubpagina Leicester City.

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren