Marcelo lijkt return tegen Chelsea om merkwaardige reden te moeten missen

Woensdag, 28 april 2021 om 15:01Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:42

Het is nog maar zeer de vraag of Zinédine Zidane tijdens de returnwedstrijd in de halve finale van de Champions League tegen Chelsea kan beschikken over Marcelo. De verdediger van Real Madrid is opgeroepen om een dag voor de wedstrijd te helpen in een stembureau en moet het duel met Chelsea daardoor mogelijk aan zich voorbij laten gaan. Real heeft aangegeven er alles aan te zullen doen om Marcelo alsnog mee te laten reizen naar Londen.

Medewerkers van de stembureaus in Spanje worden traditiegetrouw willekeurig gekozen door de Spaanse overheid. Zo ook volgende week dinsdag, als in Madrid de verkiezingen worden gehouden. El Mundo wist woensdag te melden dat Marcelo een van de uitgekozen burgers is om te komen helpen op het stembureau. Ook Victor Chust, die in de jeugdopleiding van Real voetbalt, wordt volgende week dinsdag op het stembureau verwacht. Marcelo heeft naast de Braziliaanse ook de Spaanse nationaliteit en kan zodoende worden opgeroepen om te komen helpen. Het levert hem een vrijwilligersbijdrage van 65 euro op.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Real speelt echter een dag na de verkiezingen de returnwedstrijd in de halve finale van de Champions League tegen Chelsea, waar de ploeg het 1-1 gelijkspel uit de heenwedstrijd moet zien goed te maken. Zidane reist met de selectie op dinsdag af naar Engeland. De club hoopte Marcelo op diezelfde dag al mee te nemen in het vliegtuig, maar lijkt daar nu vanaf te moeten zien. Verschillende redenen om de linksback weg te houden van het stembureau hebben tot op heden niks uitgehaald.

Het afwerken van een voetbalwedstrijd wordt door de Spaanse regering namelijk niet gezien als geldige reden om niet op te komen dagen. Bovendien speelt Real pas een dag later, waardoor de verdediger volgens de autoriteiten simpelweg op woensdag nog kan vliegen. Daar voelt Real niks voor. Dinsdagavond droeg Marcelo nog de aanvoerdersband bij Real, bij afwezigheid van de nog altijd geblesseerde Sergio Ramos. Real had het moeilijk tegen Chelsea, maar sleepte dankzij Karim Benzema wel een punt uit het vuur: 1-1.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door groninger hopp)

Heel apart dat ze dat kunnen verplichten, blij dat het hier iets anders werkt en we fantastische vrijwilligers hebben.

28 april 2021 om 15:28

Ik vind het ergens wel iets hebben. Niet dat ik niet super blij ben met allen fantastische vrijwilligers in dit land, maar als je het zo doet als in Spanje zorg je er in ieder geval dat het niet altijd dezelfde mensen zijn die de extra moeite doen.

28 april 2021 om 15:36

We zijn toch geen lijfeigenen meer zeker? Als je iemand kan verplichten bepaald werk te doen geef je aan dat ze je eigendom zijn. Verschrikkelijk middeleeuws concept. Zo vind ik het ook werkelijk achterlijk dat wij hier in Belgie stemplicht hebben en geen stemrecht.

28 april 2021 om 15:43

Je maakt toch deel uit van de maatschappij. Een keer wat doen wat niet direct alleen je eigen interesse bevredigd is ook wel eens goed voor je. Op deze manier is het nog eerlijk ook zelfs.

28 april 2021 om 15:56

Toch niet zo heel raar? Wij hebben ook de dienstplicht, dat gaat nog wel een stapje verder dan een dagje op een stembureau. We hebben ook leerplicht en nog wel andere zaken die worden opgelegd.

28 april 2021 om 16:09

Vrijwilligers tegen een behoorlijke vergoeding .

28 april 2021 om 16:26

Hoe kom je er bij dat wij vrijwilligers hebben die de stemmen tellen? Ik heb dit jaar voor het eerst mee helpen tellen en heb daar een mooie vergoeding van 100 euro voor gekregen.

28 april 2021 om 16:49

En? Marcelo heeft ook een vrijwilligers bijdrage gekregen en het is alles behalve vrijwillig in zijn geval. Het geld maakt blijkbaar totaal niet uit voor de classificatie.

Jarenlang een van de beste, voor mij zelfs de beste back geweest. De laatste 2 jaar is hij echter achteruit gegaan. Ik denk dat hij na dit seizoen ook zal vertrekken bij Real.

Hopelijk houdt de regering zijn poot stijf en speelt Marcelo niet de return tegen Chelsea, zeg ik als Madrid fan

28 april 2021 om 15:24

Mendy is er niet bij toch? Wie wil je dan opstellen?

28 april 2021 om 15:32

Eerder Odriozola linksback zetten dan Marcelo, iemand die inzet toont... Marcelo is echt afgezakt, komt ook misschien door gebrek aan wedstrijdritme, maar inzet zie ik ook niet bij hem dus blijft er weinig over

28 april 2021 om 16:42

Als er iemand is die altijd inzet toont en altijd alles wilt geven in een wedstrijd, dan is het Marcelo wel. Hij is misschien niet meer de Marcelo van twee jaar geleden maar hij heeft tot op heden nooit een gebrek aan inzet gehad. Liever Odriozola op de bank laten zodat hij in kan vallen voor Carvajal. Die is ook pas net terug van een blessure dus die zal naar alle waarschijnlijkheid ook nog geen volle wedstrijd spelen.

28 april 2021 om 17:05

Zolang je hem maar niet als wingback opstelt. Hij hield echt open huis gisteren.

Dan gaat marcelo toch een dag later. Een training missen in deze fase is geen ramp. Dagje rust van voetbal training doet ook zijn wonderen.

Wat was hij een drama gisteren. Soms denk ik terug aan zijn wedstrijden tegen Bayern, Atletico, Juventus en ga zo maar door. Hij zit niet eens op 50% van dat niveau. Eerst bleef die maar gaan 90 minuten lang. Verdedigend is hij nooit sterk geweest, maar dat maakte hij dan goed door zijn snelheid en werklust. Als je die twee dingen weg haalt bij hem, blijft er niet zoveel meer over. Hopelijk is Mendy terug volgende week, want hij heeft die snelheid en power wel.

28 april 2021 om 15:46

Vergeet ook het voetballende gedeelte niet. Technisch zo ontzettend goed. (In de koete combinaties, dribbels, passing, voorzetten etc) Samen met Alves de beste back die ik ooit heb zien voetballen.

28 april 2021 om 16:13

Ja dat zeker, maar bedoelde meer verdedigend. Had dat beter moeten verwoorden. Maar inderdaad technisch kan ik geen betere linksback opnoemen. Gisteren was hij zelfs aanvallend slordig. Het gaat allemaal te snel voor hem in topwedstrijden.

28 april 2021 om 16:27

Hij heeft ook helemaal geen wedstrijdritme eh dan is het wel heel lastig. Vooral tegen zo’n chelsea die allemaal fysiek zo sterk en snel zijn.

28 april 2021 om 16:37

Om deze reden schrijf jij ook altijd Rodrygo af. Verschil tussen die twee is 13 jaar. Bij Marcelo komt het meer door zijn leeftijd dat hij het niet meer kan belopen. Rodrygo is een diamant die geslepen moet worden.

28 april 2021 om 17:05

Vergelijk jij gewoon Marcelo die het 10 jaar heeft laten zien bij Real Madrid met Rodrygo die de kwaliteiten gewoonweg mist? Domme vergelijking. Daarnaast heeft Rodry ook wedstrijden achter mekaar basis gestaan en liet hij ook toen niks zien.

28 april 2021 om 16:41

Ik weet nog dat ie Robben ooit liet knielen gewoon toen hij hem uitspeelde. Ok Robben is geen verdediger maar wat was Marcelo goed in die tijd. Genot om naar te kijken. Maar niemand heeft de eeuwige jeugd helaas.

Als hij toch naar die wedstrijd gaat loopt hij wel zijn vrijwilligers bijdrage van 65 euro mis, wel zonde.

Voor de mensen die dit niet zo goed snappen, in Spanje wordt er een loting verricht onder alle stemgerechtigden (per gemeente) om te bepalen wie er moet 'werken' bij de stembureaus. Je kan dit niet zomaar weigeren, je moet een goede reden hebben én dit aan kunnen tonen voor je vervangen wordt. Het is hier gewoonte om voordien op de lijst te kijken om zeker te weten dat jij niet hoeft te gaan.

28 april 2021 om 19:12

En wat gebeurd er dan als je niet op komt dagen. Stel Marcelo gaat gewoon die wedstrijd spelen wat gebeurd er dan?

Dit is wel het meest belachelijke dat ik ooit heb gehoord in de voetballerij. Het is dat het geen 1 april meer is anders zou ik denken dat dit een grap/stunt is.

In zijn huidige vorm mis je daar niet veel aan, die is echt geen schim meer van de back die hij was.

Als het systeem in Spanje zo is dat iedereen hiervoor kan worden opgeroepen, dan lijkt het mij niet meer dan normaal dat dit ook voor voetballers geldt. En dat zij ook die plicht moeten vervullen.

Belachelijke verplichting, en dat bedoel ik niet alleen voor bevoorrechte voetballers, maar in zijn algemeenheid. Als het er echt op aan komt, gewoon niet op komen dagen bij verkiezingswerk, dan maar boete betalen. Krijg je wel de halve meute moraalridders over je heen ....

Wat gebeurd er dan als hij niet op komt dagen? Geldboete?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4265 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7647
4.Sevilla7423
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller325
Vinícius JúniorAanvaller323
K. BenzemaAanvaller3121
RodrygoAanvaller190
T. CourtoisKeeper350
M. DíazAanvaller141
E. HazardAanvaller123
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Real Madrid.

313 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 12 mei
Het gedegradeerde Sheffield United verlaagt de vraagprijs voor Sander Berge drastisch van 45 miljoen euro naar 14 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren