Maduro geïmponeerd door ‘hele grote en goede eigenschap’ van Ten Hag

Zaterdag, 1 mei 2021 om 08:46 • Laatste update: 10:57

Steven Berghuis kwam afgelopen weekeinde in het nieuws door een grove charge op het onderbeen van Maximillian Wittek tegen Vitesse (0-0). Het leverde de aanvoerder van Feyenoord een directe rode kaart op en een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Voetbalzone zocht Hedwiges Maduro op om te praten over de rol van Berghuis bij Feyenoord en het succes van Erik ten Hag bij Ajax, de club waar Maduro in het verleden vier jaar onder contract stond.

Door Kalum van Oudheusden

"Aanvallers moeten geen slidings maken", steekt Maduro, als coach verbonden aan Almere City FC Onder-21, van wal. De oud-middenvelder zag de actie van Berghuis met gemengde gevoelens aan. "Zijn intentie was goed. Hij wilde omschakelen en de bal veroveren, alleen de tackle was verkeerd. Je moet dat ook niet uit hem halen. Berghuis is een jongen die het verschil maakt. Hij is geen moeilijke jongen, vind ik. Hij wordt moeilijk gemaakt door de buitenwereld. Ik zou dolblij zijn met een speler als Berghuis in mijn team. Ook qua gedrag. Ik hou daar wel van, jongens die zich uit durven te spreken."

Maduro is nieuwsgierig naar de nieuwe strijdwijze van Feyenoord zodra Arne Slot het na de zomer overneemt van Dick Advocaat. Slot werd eerder dit seizoen door AZ op straat gezet nadat de Alkmaarse clubleiding lucht kreeg van de onderhandelingen tussen de 42-jarige oefenmeester en Feyenoord. "Ik ken hem persoonlijk best aardig", licht Maduro zijn band met Slot toe. "Ik verwacht dat het spel van Feyenoord richting het spel van AZ gaat, zoals we dat kennen van Slot. Het aanvallende spel wat je bij AZ hebt gezien, kunnen we straks bij Feyenoord ook verwachten. Ik verwacht dat het voetballende gedeelte omhoog gaat."

Dat het Feyenoord dit seizoen niet is gelukt om een serieuze gooi naar de landstitel te doen, is volgens Maduro een kwalijke zaak. "Dit is wel een wake up-call. Ik vind dat Feyenoord altijd in de top mee moet doen", is de oud-international van het Nederlands elftal, met achttien caps achter zijn naam, van mening. "De aankopen zijn daarbij super belangrijk. Dat heeft ook met een goede scouting te maken. Je kunt wel geld hebben, maar als je het verkeerd uitgeeft heb je er niks aan. Daar kunnen spelers niks aan doen, dat is aan de clubleiding. Op dat gebied moet Feyenoord in de spiegel kijken, want dat kan natuurlijk veel beter."

Hedwiges Maduro is naast analist van ESPN trainer van Almere City FC Onder-21.

In dat opzicht is Maduro dan ook meer gecharmeerd van Ajax, de club die hij tussen 2004 en 2008 diende als speler. Maduro schrijft het succes van Ajax toe op het conto van Ten Hag en zou er niet raar van opkijken als de trainer van Ajax deze zomer een mooie transfer maakt. "Of hij in staat is om een ploeg als Tottenham Hotspur te leiden? Honderd procent. Zijn kracht is om er een hele goede staf omheen te bouwen. Ook met mensen die de club kennen. Hij weet dat hij niet alles weet. Dat is een hele grote en goede eigenschap. Hij leeft zich in in de club en zoekt daarbij de juiste mensen."

"Ik denk dat zijn visie en strijdplan heel duidelijk is", vervolgt Maduro zijn lofbetuiging aan het adres van Ten Hag. "Ik denk ook dat hij heel goed is met de staf. Michael Reiziger en Winston Bogarde zie je steeds vaker op de voorgrond bij wedstrijden. Hij betrekt iedereen bij het proces. Het is heel herkenbaar voetbal wat je ziet bij Ajax. De speelstijl en de principes blijven altijd hetzelfde, ondanks dat er elk jaar wel spelers vertrekken. Dat lijkt makkelijker dan het is. Alle complimenten aan de staf en vooral de spelers."


Kalum van Oudheusden is fulltime videojournalist, presentator en programmamaker bij Voetbalzone en maakt onder meer exclusieve interviews en verschillende programma’s.


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door rob81)

Hij liet zich 'weer eens' van z'n slechtste kant zien. De mening van VZ zelf is duidelijk in ieder geval.

29 april 2021 om 08:11

Een type Berghuis genereert veel content,en zorgt dat analisten en sites zoals deze levend blijven. Berghuis zou mee moeten kunnen delen in alle verdiensten.

29 april 2021 om 08:21

Jouw objectiviteit is ook wel duidelijk in ieder geval. Of heb jij onder een steen geleefd?

29 april 2021 om 09:06

Daar gaat het niet om. Het is een "nieuws" site en die zou zich hierin neutraal op moeten stellen. En Berserko heeft gelijk gekregen, want vz heeft het stukje tekst aangepast. Zijn opmerking doet niets af aan zijn eigen objectiviteit. Ik vind ook dat "weer eens" niet goed is om zo te beschrijven en ik heb helemaal niks met berghuis.

29 april 2021 om 09:31

Weer eens zijn toch gewoon feiten? Dit is toch niet de eerste keer dat dit gebeurd? Heeft niks met neutraliteit te maken maar feiten weergeven.

29 april 2021 om 10:47

Nadat Maduro een Reality Slap in zijn gezicht heeft gehad:. "En nu de juiste Analyse!😡Maduro:"Hij wilde omschakelen om de bal weer te veroveren, maar de bal was 6m verder en hij ging toen maar voor de achillespezen van de speler". Best wel raar dat hij nog verbaasd keek naar de scheids toen hij direct rood kreeg. Haha, dat zou een betere analyse zijn geweest.😎

29 april 2021 om 09:04

Meerdere keren rood gekregen voor grove tackles, dan kan je spreken van 'meermaals & weer eens' en een rode kaart lijkt mij zeker niet 'de beste kant' van Berghuis. Maar goed, gelukkig hebben jij en ik totaal geen vooringenomenheid.

29 april 2021 om 09:38

Wat ik begrijp is dat het de eerste keer is dat hij een directe rode kaart heeft gekregen. Wel zijn er gevallen bekend waarbij hij die kaart had moeten krijgen maar goed is weggekomen. Toch denk ik niet dat het bij Berghuis de intentie is om iemand te blesseren. Voor zijn gevoel doet hij zijn stinkende best en als het team daar niet in meegaat, raakt hij gefrustreerd.

29 april 2021 om 10:21

Dit seizoen tegen Heerenveen nog de mist in gegaan met rood als gevolg.

29 april 2021 om 10:31

Dat was toch geen directe rode kaart? Edit: net even gegoogeld maar kan niets vinden over een rode kaart in de wedstrijd tegen Heerenveen.

29 april 2021 om 11:28

Dat was een tweede gele en zeker niet voor een grove charge. Dat was gewoon een domme overtreding waarbij er een wat lompe tackel een veelbelovende aanval eruit haalde als ik mij niet vergis.

29 april 2021 om 11:33

Dit is de eerste keer dat Berghuis een directe rode kaart heeft gehad. Misinformatie dus wat jij hier vermeld.

29 april 2021 om 17:09

Jammer toch weer dat je gebruikersnaam suggereert dat je voor ajax bent. Als dat niet zo was hadden we het gewoon onder een foutje kunnen scharen. Beetje de media napraten omdat ons continu wordt verteld dat berghuis de vieste speler is in de voetbalwereld. Maar goed nu denk ik toch wat anders. Berghuis heeft in de eredivisie slechts direct 1 rode kaart gehad. Verder alleen wat geel, soms dubbel in een wedstrijd.

29 april 2021 om 17:10

Geen intentie om iemand te blesseren? Nou sorry, die tackle van de vorige wedstrijd was voor niets anders bedoeld, pure frustratie droop daar vanaf. Dat het bij andere gevallen met hem misschien niet is geweest, dan okee, dan geloof ik je op je woord. Maar dit beestje moet gewoon bij de naam genoemd worden

Ach gossie toch... Het is toch echt Berghuis die nu al minimaal drie keer een frustratie overtreding heeft gemaakt, die donkerrood had moeten zijn. Niemand die hem daarmee heeft geholpen.

"zijn intentie was goed. Hij wilde omschakelen en de bal veroveren,"

Nee, hij verloor de bal en wilde vooral zijn frustratie kwijt.

Het is een beetje zoals Suarez ook is, er gaat iets mis in het hoofd, als hij niet kan winnen. Bij Suarez uitte zich dat in bijten, bij Berghuis in schoppen.

29 april 2021 om 08:38

Haha wat een uitspraak inderdaad. Omschakelen en de bal veroveren, wauw. Niet eens in de buurt van de bal. Bij Berghuis zie je vaak wanneer hij weer iets achterlijke gaat doen. Zo zonde dat een goede speler als hem dit soort smerige dingen doet.

29 april 2021 om 08:53

Dit is het inderdaad. Hij is niet geniepig of doortrapt, het is gewoon kortsluiting met als bij Suarez. Een Matterazzi vroeger of iemand als Pepe of Ramos, die doen het met voorbedachte raden. Berghuis is gewoon een klein mannetje dat driftig wordt. Lijkt een beetje op mn zoontje van 2 als ie geen Nijntje mag kijken.

29 april 2021 om 09:07

Precies dat, een type "driftkop". Meeste mensen raken dat kwijt als ze volwassen worden.

29 april 2021 om 09:52

Dat denk ik nou ook, Berghuis heeft 2 van zijn collega's kapot getrapt met psychiatrische overtredingen. Die jongen moet behandeld worden. Al die goedpraterij, daar snap ik niets van. Het ligt aan zijn medespelers, hij wil altijd winnen. Dit zijn acties waarbij je mensen doelbewust blesseert. Hij mag blij zijn dat hij er met 2 wedstrijden afkomt.

29 april 2021 om 10:02

Dit was inderdaad geen poging tot bal veroveren. Ik ben een fan van de speler Berghuis maar we hebben allemaal duidelijk gezien dat het pure frustratie was. Wat dat betreft een keer goed dat hij even zijn zonden mag overdenken op de tribune. Zo hoort een aanvoerder zich zeker niet te gedragen! Ik hoop dat Dickie gewoon Balde op zijn plekje zet, maar ik zie het al gebeuren dat hij de komende 3 wedstrijden met 5 verdedigers gaat spelen...

Ik vind hem vooral iemand die niet kan omgaan met frustratie. De meeste grove overtredingen die hij maakte waren op momenten dat het even niet loopt.

Ach toch al helemaal klaar met de competitie. Spelers hebben er geen zin meer in of zijn aan het wachten op nieuwe kansen met Slot. Advocaat loopt erbij alsof zijn pensioen niet sneller kan komen. Ik hoop echt niet dat we de playoffs in moeten, want dat wordt dat seizoen nog verder uitgesmeert. Ik ben echt niet jaloers op volgend seizoen. Daar moet echt heel veel gebeuren in die selectie. Berghuis is tot op het bot gefrustreerd omdat hij wel een goeie indruk wil maken voor NL, een transfer wil maken en dan ook ziet dat je op basis van het spelbeeld niet echt meewerking krijgt.

Nee wat mij betreft hebben we dit seizoen op papier af kunnen doen. Ajax gefeliciteerd, ik ga weer aan mn bakkie azijn zitten. God wat houd ik ervan om rotterdammer te zijn

29 april 2021 om 09:40

Vooral de houding van Advocaat valt me op. Alsof het hem amper iets interesseert wat er gebeurt op het veld. En ik denk ook dat het bij Berghuis frustraties zijn.

29 april 2021 om 09:46

Ja dat zal. En ook frustraties moet je onder controle kunnen krijgen. Prikkels kunnen negeren is het enige dat ons onderscheid van het dierenrijk. Maar inderdaad. Ik als supporter en Advocaat lijkt er ook helemaal klaar mee te zijn. Niemand heeft er blijkbaar meer zin in. En dat frustreert Berghuis, want die hoopt dat hij na feyenoord iets moois in het verschiet krijgt (en deze wedstrijden geven niet echt een visitekaartje af).

29 april 2021 om 09:51

Natuurlijk hoor je als weldenkend mens bepaalde dingen niet (regelmatig) te doen. Ik begrijp zijn frustraties wel, ben het alleen niet eens met de manier waarop hij ze uit. Want die frustraties vloeien voort uit het feit dat hij de beste speler is van Feyenoord en op twee andere spelers na, de rest simpelweg Feyenoord-onwaardig is.

29 april 2021 om 09:53

Van Advocaat denk ik de hele tijd, die wil door de voordeur naar buiten. Liever vandaag dan morgen. Hij heeft geen zin in gedoe. Hij is klaar met Feyenoord.

29 april 2021 om 11:12

Ik snap dat Advocaat er klaar mee is, want hij moet zich elke dag inhouden. De tere zieltjes van zijn selectie kunnen er niet tegen als hij de waarheid verteld. Dus miet hij tegen zijn eigen principes er maar een beetje omheen praten. Lijkt me geen ideale situatie voor een trainer.

29 april 2021 om 12:20

Mwah. Denk je echt dat hij niets aan die situatie kan doen als hij dat echt zou willen?

Haha nou moet het niet gekker worden. Lekker weer anderen de schuld geven.

Al die mensen in de gevangenis zijn ook geen slechte jongens, ze worden crimineel gemaakt doordat de maatschappij moord en roof bestraft. Als we het gewoon legaliseren, zijn die mensen ook geen crimineel.

Het hangt van je definitie van 'moeilijk' af. We zien allemaal de interviews met Berghuis en dat gaat per wedstrijd alle kanten op, van positief en poeslief naar negatief en aanvallend. Zoals die keer dat Berghuis op zijn pik getrapt was toen Hans Kraay (zonder spot) riep dat hij lekker hard gewerkt had. Als het iedere dag weer afwachten is wat het humeur van Berghuis is en wat voor type reacties je krijgt dan kun je dat omschrijven als 'moeilijk'.

Ondanks zijn gemaakte arrogante attitude is het gewoon een vriendelijke knul, ligt goed in het team en ook bij de trainer. Volgens mij vindt niemand hem moeilijk en is dat ook niet het issue. Hij is af en toe een dwaas, zodra het namelijk even tegenzit. Dan wordt het blijkbaar een split second zwart en krijg je dit soort gekkigheid. De frustraties in zijn interviews zijn vaak terecht, een beetje karakter maakt geen moeilijke jongen.

"hij wilde omschakelen en de bal veroveren"! serieus. Ben een fan van feyenoord en Berghuis, maar je ziet dat er gewoon kortsluiting ontstaat met 0 intentie de bal te raken.

Veel moeilijker heb je ze niet. Hoop dat dit zijn laatste seizoen is in een Feyenoordshirt. 29 en nog steeds geen volwassen speler. Laat Sinisterra de penalties nemen en je hebt een nieuwe MVP met dezelfde stats als Berghuis.

29 april 2021 om 12:45

Gezien je naam snap ik het. Maar Jens heeft naar mijn mening de beste penalty trap. Altijd zuiver en binnenkant ipv wreef.

29 april 2021 om 13:53

Want bij hoeveel goals is sinisterra betrokken dan dit seizoen? Ook als je de penalty's bij Berghuis weghaalt komt die nooit in de buurt. Laat Luis eerst zijn niveau maar weer een keer gaan halen.

29 april 2021 om 15:36

Sinisterra is denk ik niet in de samenvatting gekomen afgelopen weekend... Was weer goed anoniem

Ik vond Hedwiges altijd wel goed praten qua analyse, maar hij slaat hier volledig de plank mis zeg.... externaliseren helpt Berghuis niet Maduro, het is toch echt kortsluiting in zijn kop als het niet loopt zoals hij wil, daar heeft de omgeving niks, maar dan ook niks mee te maken.

29 april 2021 om 12:10

Externaliseren... Een woord dat je niet zo vaak hoort. Het is altijd een oorzaak - gevolg. En dan mag je de oorzaak prikkel stom vinden, dat triggert Berghuis blijkbaar. Maduro zegt dan toch niks raars? Op zijn hoogst zegt hij helemaal niks

29 april 2021 om 18:04

Maduro zegt wel degelijk iets raars, namelijk dat Berghuis de intentie heeft om de bal te veroveren en dat is gewoon niet waar. Maar uit jouw betoog maak ik op dat je prima kortsluiting mag hebben, als je maar getriggerd wordt. Vertel mij dan eens wat in de wedstrijd van afgelopen zondag een voldoende groot genoege trigger was om iemand zo neer te schoppen? Ik vind namelijk dat geen enkele trigger dat rechtvaardigt, maar blijkbaar kijk jij daar anders tegen aan. Maar goed het is niet dat Berghuis iemands been gebroken heeft of wat dan ook, dus genoeg is genoeg en dan moeten we er ook maar weer over ophouden.

29 april 2021 om 21:28

En één keer raden wie besluit hoe hij omgaat met iedere prikkel: Berghuis zelf. Een psycholoog zou hem heel goed kunnen helpen om prikkels op een andere manier te laten verwerken waardoor hij minder frustratiemomenten ervaart.

29 april 2021 om 12:26

Ik vind dit echt wel weer een Maduro interview. Behalve dan die Berghuis uitspraak, daar ben ik het niet mee eens maar dat is iig een uitspraak die je niet al vooraf in kunt vullen. Verder komt Maduro weer met pareltjes als 'ik denk dat het voetbal van Feyenoord meer naar dat van AZ gaat', wanneer hem gevraagd wordt hoe hij denkt dat de ex-AZ trainer Feyenoord zal beinvloeden. Ook 'de aankopen zijn daarbij super belangrijk. Dat heeft ook met een goede scouting te maken. Je kunt wel geld hebben, maar als je het verkeerd uitgeeft heb je er niks aan.'. Ik vind dat hij altijd zulke enorme inkoppers geeft als analist. Daardoor zegt hij inderdaad zelden rare dingen, maar ook weinig interessants.

We barsten in dit land van de ex voetballers die zich als analist profileren. Ik noem: de Boer, Kwakman, Gijp, Kieft, Maduro, Mulder, Gullit, van Basten, Derksen, Kraay, Kuyt. Op een bepaald moment heb je van allemaal je eigen idee als het er om gaat hoe serieus je ze moet nemen. In feite gebeurt op dit medium hetzelfde. Sommigen hebben een goede kijk op de voetbalwereld, anderen minder of ze worden gehinderd door de blindheid die ze hebben omdat ze e veel supporter van een club zijn en daardoor niet objectief oordelen. In die zin vind ik Maduro best een redelijk analist tot op heden. Ik begrijp ook nu best wel een deel van wat hij zegt. Feyenoord zonder Berghuis gaan we de komende twee weken zien. Ik begrijp Maduro prima als hij zegt dat Feyenoord zonder Berghuis een minder team is dan met. Wat ik dan toch wel raar vind is dat Maduro min of meer probeert goed te praten wat niet goed is, namelijk die stomme acties van Berghuis die tot een rode kaart leiden. Verdediger of aanvaller, iedereen weet dat als je je tegenstander van achteren neermaait zonder intentie de bal te spelen je de rode kaart kunt verwachten. We hebben het hier over een betaald voetballer, hij kent de regels. Dus Maduro moet niet recht praten wat krom is, hij hoort dit zoals iedereen af te keuren.

Hij is ook geen moeilijke jongen. Het is een jongen die zijn emoties niet onder controle heeft als het tegenzit. Het is een verwend nest en zo gedraagt hij zich ook.

Ik ben ook buitenwereld,ik heb het een zeer matige voetballer moeilijk gemaakt Weer een lulhannes die iets mag roepen,mijn god Na kraay,Perez kuyt,derksen,boskamp,vdgijp en vele andere is maduro de zoveelste die beter zijn mond kan houden

Niks mis met moeilijke spelers. met alleen ideale schoonzonen win je ook de oorlog niet

Unai paste niet bij Arsenal, verder heeft ie wel een goede staat van dienst en spelen zijn ploegen ook wel leuk voetbal. Het zijn vaak toernooiploegen, uiteraard haalde hij zelfs met Arsenal een Europese finale.

Slot zou wel willen om aanvallend te spelen , maar dan moet hij wel de juiste spelers hebben. Nu sla ik Slot wel hoger aan dan Stam , die werd ook gehaald om aanvallend te spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

58 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren