PSV kan verlies op flop aanzienlijk beperken: ‘Er is volop belangstelling’

Maandag, 26 april 2021 om 20:26Mart van Mourik • Laatste update: 20:34

Bruma gaat PSV komende zomer mogelijk nog vele miljoenen opleveren, zo meldt Rik Elfrink maandag in het Eindhovens Dagblad. De 26-jarige aanvaller speelt op huurbasis in Griekenland bij Olympiacos, waar hij momenteel in topvorm verkeert. De zaakwaarnemer van Bruma, Catio Baldé, stelt dat er onder meer uit Duitsland, Spanje en Turkije ‘volop belangstelling’ is voor de vleugelspeler.

In oktober vorig jaar zette Bruma zijn handtekening onder een huurcontract met optie tot koop bij de Griekse kampioen. Zodoende kan Olympiacos besluiten om de aanvaller voor 1 juni definitief in te lijven en de club zal het vooraf afgesproken bedrag van zeven miljoen euro moeten betalen om de optie te lichten. Afgelopen weekend was Bruma goed voor twee treffers in het duel met AEK Athene, dat met 2-0 verslagen werd. Volgens zijn zaakwaarnemer heeft hij zich mede door de dubbelslag in de kijker gespeeld in het buitenland.

“Uiteindelijk moeten zij eerst beslissen of ze willen dat hij langer blijft”, zegt Baldé tegenover de Brabantse krant. "Daarna is er ook een kans voor andere clubs, die Bruma over willen nemen. Voor hem is volop belangstelling. Onder meer uit Duitsland, Spanje en Turkije. Het is uiteindelijk dus eerst aan Olympiakos en als zij hem willen overnemen, kunnen ze via de koopoptie de deal sluiten met PSV. Gebeurt dat niet, dan besluit PSV over zijn toekomst en of andere clubs in beeld komen”, aldus de spelersmakelaar, die tevens aangeeft dat Bruma met een goed gevoel terugkijkt op zijn periode in Eindhoven.

In juli 2019 werd Bruma voor een bedrag van circa twaalf miljoen euro overgenomen van RB Leipzig, maar het avontuur bij PSV, waar hij nog een contract heeft tot medio 2024, leidde niet tot een onverdeeld succes. In 21 Eredivisie-optredens kwam de Portugees slechts driemaal tot scoren. Desalniettemin zou Bruma een terugkeer naar PSV ‘niet op voorhand uitsluiten’. Namens Olympiacos staat de teller inmiddels op zeven doelpunten. Bruma had negentien competitieduels nodig om tot dat aantal te komen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door mattiaspsv)

ik was alweer vergeten dat Bruma nog onder contract staat bij PSV maar als je daar nog wat voor kan krijgen zou ik zeggen strik erom heen

Elke euro extra is meegenomen voor deze giga miskoop

26 april 2021 om 20:45

Deze "giga miskoop" doet het in Griekenland prima. Ik weet niet of het aan hem of PSV ligt, er was in elk geval sprake van een mismatch.

26 april 2021 om 21:13

Haha, Bruma flopt bijna overal al jarenlang. Ik weet het wel .

5 miljoen voor Doan, 7 voor Bruma, 4 voor Baumgartl, 3 voor Guti, 2 voor Mauro... dan haal je toch ruim 20 miljoen op voor middelmatige spelers. Thomas er wat mij betreft bijhouden als 14e man, multifunctioneel. Mooi in ieder geval dat Bruma in Griekenland indruk maakt, gigantische miskoop geweest. Zeker voor dat bedrag. Als je er voor 6-8 miljoen een gokje mee had kunnen nemen dan was het te verantwoorden maar die 12 miljoen.... wat een drama was hij.

26 april 2021 om 20:45

@skede en dan die 20 mil uitgeven aan Magalan en Bande bij ons . Maar zou echt super zijn als een club nog 7 miljoen neerlegt. Had verwacht dat het een grote flop zou zijn.

26 april 2021 om 20:49

Had Crotone geen koopoptie op Magallan? Gemiste kans.... helaas 😉 Het is in ieder geval wel zaak voor John de Jong om komende zomer écht goede zaken te doen. Zowel qua verkopen als aankopen. Als je stappen wil zetten moet er deze zomer echt doorgezet worden op bepaalde posities. Olympiakos zie ik er overigens wel voor aan om die 7 miljoen neer te leggen voor Bruma.

26 april 2021 om 21:29

Hebben ze, verplicht bij lijfsbehoud. Zit er momenteel niet echt in.....

26 april 2021 om 21:34

Poeh dat wordt lastig inderdaad, gezien de stand.

26 april 2021 om 20:54

Ik snap niet dat je Mauro in het rijtje middelmatige spelers plaatst. Zit genoeg potentie in die jongen en is nog altijd pas 21. Zijn statistieken bij Heracles liegen er niet om en ook bij PSV was hij voorafgaand aan zijn blessure gewoon redelijk bezig (oa uitstekende invalbeurt tegen Ajax en Emmen). Wanbeleid als PSV hem voor 2 miljoen van de hand zou doen hoor. Is ook gewoon Braziliaans jeugdinternational. Hoop en ga er vanuit dat PSV zijn contract verlengt.

26 april 2021 om 21:00

Mwoah, leuke speler maar denk niet dat hij nou PSV verder gaat helpen. En het is ook geen speler zoals Thomas die je in geval van nood nog eens op een andere positie neer kan zetten. Ik vind Mauro een leuke speler om te zien, en een sympathiek ventje maar vind jij hem nou echt een speler voor het niveau PSV?

26 april 2021 om 21:05

Mauro heeft voor PSV al als linksback, centrale middenvelder (onder Cocu) en aanvallende middenvelder gespeeld. Multifunctioneel genoeg dus. Het grote verschil met Thomas is dat hij 4 jaar jonger is. Ik vind Mauro vooralsnog geen basismateriaal maar heb er zeker vertrouwen in dat hij naar dat niveau kan toegroeien. Bij Heracles was hij als 20-jarige gewoon een dragende speler he. Vind het echt te vroeg om hem af te schrijven.

26 april 2021 om 21:09

Vind ik wel echt anders dan Thomas hoor qua multifunctionaliteit. Dat Mauro op linksback stond te spelen sloeg ook nergens op. Ik zal ook zeker niet teleurgesteld zijn als Mauro als 'extra' wel blijft hoor. Zo lang hij maar niet spelers als Madueke, Gakpo oid in de weg zit.

27 april 2021 om 01:00

@Davilla 7En dat hij 21 is nu, dat is nou het grote punt bij het verlengen. Als ze verlengen miet hij minimaal 450.000 euro verdienen per jaar. Ik denk niet dat ze voor dat bedrag de gok nemen dat jij nog verder groeit. Dus daarom nu nog wat geld pakken als het kan.

26 april 2021 om 21:29

"5 miljoen voor Doan, 7 voor Bruma, 4 voor Baumgartl, 3 voor Guti, 2 voor Mauro..."

Plus wellicht nog een paar miljoen voor Luckassen en Sadilek.

Komt bij dat je wat serieuzere bedragen kunt krijgen voor ook niet echt noodzakelijke spelers als Malen (waar PSV met Gakpo, Zahavi, Madueke en Romero al genoeg goede alternatieven voor in huis heeft) en Ihattaren (geen basisspeler).

26 april 2021 om 21:36

Luckassen wil ik nog wel geld voor toeleggen. Denk niet dat je daar meer dan een paar ton voor krijgt. Sadilek hooguit een miljoen denk ik. Maar Malen 30 miljoen, Dumfries 15 en Ihattaren 8 miljoen dan kom je in totaal uit op zo'n 75 miljoen euro. Aardige transferzomer heb je dan. In de praktijk kan het goed zijn dat het wat lager uitvalt maar in totaal moet een 60 miljoen haalbaar zijn.

Bizar wat een puin die John de Jong gehaald heeft. Bruma, Doan, Baumgartl, Romero en nog meer. Zeker 40 miljoen door de wc gespoeld. Dat die man er nog zit joh

26 april 2021 om 20:52

Bruma en Baumgartl zeker eens. Doan is een redelijke speler maar gewoon net te duur aangekocht. Romero wil ik nog wel eens een heel seizoen zien. Heeft een hoop geld gekost en tot nu toe waanzinnig veel pech gehad met zware blessures. Komende jaren moet blijken of hij nou gewoon een man van glas is of dat dat echt pech is geweest. Want het is echt een prima spits denk ik. Edit: zoals hieronder ook aangegeven, Romero is natuurlijk onder periode Brands aangetrokken. Niet John de Jong.

26 april 2021 om 21:04

Laat ik t anders formuleren; welke aankopen onder De Jong zijn een succes gebleken? Ik vind t eveneens knap dat hij er nog zit want het is gewoon puin wat hij binnenhaalt

26 april 2021 om 21:16

Zahavi, Götze, Boscagli, (Sangaré)

26 april 2021 om 21:18

Angelino, Dumfries, Unnerstall, Madueke, Sangare, Max, Sangare (mits goed gebruikt), huurdeal Rodriguez (alleen te laat), Zahavi, Boscagli. Waarmee ik niet wil zeggen dat hij dus louter goed werk aflevert afgelopen jaren maar je vraagt naar succesvolle aankopen dus ik noem ze op.

26 april 2021 om 20:59

Maar nu blijkt toch juist dat spelers als Doan en Bruma wel degelijk kwaliteit hebben? Lag meer aan van Bommel dan de Jong dus...

26 april 2021 om 21:17

Romero is volgens mij gehaald door brands en bruma wordt steeds naar de Jong gewezen, echter heeft de Jong gwn het lijstje afgewerkt van brands die hem elk seizoen heeft proberen te halen. Vind het niet echt eerlijk dat volledige op 't bordje van de Jong te leggen.

Dit word de zomer van de grote schoonmaak doan bruma baumgartl mauro rosario en ik zou er noy wel een paar vergeten miljoenen schapen en toppers halen

Ik kijk regelmatig naar Olympiakos en Bruma is echt geweldig daar, meest dreigende speler met el arabi. Bij Psv leek hij njet geheel op zn gemak en had ook privé problemen. Wellicht een 2e kans in Eindhoven?

26 april 2021 om 20:59

Mooi om te lezen dan plakken we er nog 10 miljoen bovenop

In een van zijn eerste optredens bij PSV (voorronde CL waarschijnlijk) vond ik deze jongen heel leuk spelen. Ik dacht dat ze een toppertje hadden opgepikt. Wat hij daarna liet zien was echt erbarmelijk. Kan raar lopen aangezien hij nu in Griekenland dus zijn vorm weer heeft gevonden.

26 april 2021 om 21:23

Tegen Basel was dat inderdaad haha. Toen begon hij echt heel goed. Toen dacht ik nog dat we een wereldaankoop gedaan hadden 😅

26 april 2021 om 21:33

Basel ja! Ik heb een bevriende psv’er nog een felicitatie geappt met hun aankoop. Was bij de competitiestart al weinig meer van over 😂. Alsof er een ander persoon in het veld stond.

26 april 2021 om 21:37

Haha inderdaad ja. Werd toen nog mooi aangekondigd door Wytse van der Goot. Wat een anti climax...

Ongelooflijk hoe sommige voetballers overal en telkens weer aan de bak komen, ongeacht hun kwaliteiten. Bruma is nou niet echt een sublieme voetballer, maar op een of andere manier heeft die een aantrekkingskracht.
Verbaast me niets als die volgend jaar bij pak hem beet Besiktas speelt voor 3 miljoen per jaar.

7 miljoen is echt veel. geen basisspeler bij olympiakos. als psv dit kan krijgen verdient de jong en de zaakwaarnemer echt een pluim

Ik geloof het niet. Oprecht niet. 7 miljoen voor de Portugese Purrel Fränkel. Als dat gebeurt hang ik de vlag uit. 13 miljoen kostte hij, maar serieus alles boven de 7 ton is teveel. Hij is bij de Grieken niet eens basisspeler... er staat "Bruma is in topvorm", waar is dat op gebaseerd? Niet op goals en assists in ieder geval. Als we hier 7 miljoen voor krijgen geloof ik in alle sprookjes. En als we er "door interesse in Duitsland, Spanje, en Turkije" nog meer voor krijgen richt ik eigenhandig een standbeeld voor John de Jong op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller93
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller81
J. DrommelKeeper80
N. MaduekeAanvaller72
BrumaAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

14 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren