Fortuna lijkt ‘John de Mol van Turkije’ definitief buiten de deur te houden

Maandag, 26 april 2021 om 12:35Rian Rosendaal • Laatste update: 14:17

Mediamagnaat Acun Ilicali lijkt niet de nieuwe eigenaar te worden van Fortuna Sittard. Voetbal International en De Limburger melden maandag dat de Limburgse club en de Turkse zakenman qua opvattingen over het te voeren beleid te ver uit elkaar liggen. Ilicali wacht al een jaar op goedkeuring van de KNVB, maar nu lijkt Fortuna zelf tot de conclusie te zijn gekomen dat de overname niet goed is voor de toekomst van de club.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door ikbengoed83)

Groot gelijk
moet Fortuna ook niet willen
Komt meestal toch alleen maar problemen van
En op moment hebben ze hun zaakjes prima op orde

"die ook nog eens de Nederlandse voetbalwereld niet goed kent, vindt men een zeer slecht idee."

En daarom blijven veel clubs van die kruideniersclubjes.

De man heeft veel kapitaal, wil dit project starten en geld inpompem. Was de kans om Fortuna echt te laten groeien. Nu gaat het goed, maar geen zekerheid dat zij er "gewoon" inblijven. Staks dalen zij weer af naar de KKD en spelen weer daar jaren anoniem mee.

26 april 2021 om 12:57

Of je wordt een ADO 2.0 die volgend jaar Nac, Nec en Roda tegenkomen, nog 3 clubs met kloten beleid. Clubs als Fortuna moeten de Heracles/Pec/Heerenveen weg kiezen. Opbouwen door de jaren heen, een beetje geluk hebben, en financieel alles op orde houden

26 april 2021 om 13:06

@jelly er stond een tijd geleden een artikel over deze man. Zijn achtergrond. Dit zou geen 2e Ado worden.

26 april 2021 om 13:39

Tja dat weet je natuurlijk nooit he. Iemand die geen verstand heeft van de technische kant van het beleid en zich toch wil bemoeien is niet altijd een goed plan. Als jij met je geld een vrachtschip koopt en deze vervolgens wil besturen, omdat jij ervoor hebt betaald, kan dat zomaar betekenen dat je op de klippen loopt.

26 april 2021 om 17:19

Fortuna was enkele jaren geleden op sterven na dood en enkele jaren later promoveren ze naar de Eredivisie met dank aan deze meneer; dat zegt genoeg denk ik

Benieuwd welke alternatieven er spelen, blijkbaar kan fortuna niet zelfstandig overleven.

26 april 2021 om 15:24

Jawel hoor, dat kan prima. Maar zoals bij elke club, wordt er ook bij Fortuna gezocht naar mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen als club. Je wil een stabiele factor worden in de eredivisie en dat is niet makkelijk na 17 jaar 2e divisie!

Om structureel mee te draaien in de middenmoot, met uitschieters naar de subtop moeten er meer sponsorinkomsten komen. Dat kun je op verschillende manieren invullen en een eventuele deal met Illicali was daar een voorbeeld van. Als dit definitief afketst, bewijst dat enkel maar dat Gün en de zijnen geen domme, wilde keuzes maken die ten koste gaan van de identiteit van de club. Voorbeelden zat van clubs die zich hebben laten gek maken door broodje aap verhalen om vervolgens te degraderen.

26 april 2021 om 17:14

@voetbalfreak: Dat is nogal kort door de bocht want dat staat nergens te lezen. Fortuna zoekt naar groeimogelijkheden want financieel hebben ze de boel mooi op orde. Daarbij is Fortuna momenteel wel het Ajax van Limburg te noemen; meeste uitstraling en financieel het gezondst van allen. Daarbij heeft de omgeving veel potentie als het op topsport-faciliteiten aankomt. Fortuna wil daarom meegroeien met de regio en dat is buitenlandse investeerders ook niet ontgaan.

Een tijdje geleden gaf Ilicali aan dat een selectie uit vooral ervaren spelers moet bestaan en gaf clubs als Juventus en City als voorbeeld. Die mening delen veel Turken overigens, maar dat is dus ook in contrast met hoe ze in Nederland over voetbal denken. Ik denk dat dat ook wel een rol heeft gespeeld.

Het vertrouwen in de huidige clubleiding, met name in Gün, is enorm groot. Ik acht die man echt in staat de juiste keuzes te maken, hij heeft vrijwel louter logische keuzes gemaakt de afgelopen jaren. Kortom, als Gün niet verwacht dat een meerderheidsbelang voor Illicali gunstig is voor Fortuna, dan geloof ik dat meteen en heb ik alle vertrouwen in de clubleiding om opzoek te gaan naar nieuwe inkomsten bronnen. Rustig en stapsgewijs doorgroeien is enorm belangrijk en dat is ook exact wat ze zullen blijven doen.

Ben benieuwd hoe Fortuna hier uit komt, aangezien er al geld van Ilicali in zit. Seuntjes, polter en rienstra zijn met dat geld gehaald.

26 april 2021 om 17:16

Waar moeten ze uitkomen?

26 april 2021 om 17:59

Salarissen worden daarvan betaald.

Ze trekken wel leuke spelers bij elkaar.

Verschil met veel andere investeerders is dat deze man echt verstandig is en echt gek is van voetbal.
Hij zal denk ik niet snel rigoureuze beslissingen nemen. Het is eerder een gemis voor Fortuna als ze niet met hem in zee gaan.
Zo te lezen is Fortuna financieel stabiel en is er geen echte drang naar een kapitaal injectie. Dus vinden ze het wel best bij Fortuna.
Deze man heeft een goede band met Fenerbahce. Als het door zou gaan, dan zou Fortuna spelers van Fenerbahce kunnen huren en van Altınordu.
Altınordu, die bekend staat als een club die heel veel talenten voortbrengt, ook een goede band met Fenerbahce heeft en waar ook veel turkse spelers uit metname Duitsland spelen en hebben gespeeld.
Zou echt een mooie samenwerking kunnen zijn.
Fortuna wilt denk ik gewoon rustig en stabiel verder, zonder al te veel rumoerigheid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.PEC Zwolle6-19
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. van OschKeeper140
M. AnghaVerdediger140
D. DuarteMiddenvelder140
M. SeuntjensMiddenvelder147
T. TekieMiddenvelder141
T. LakeAanvaller111
T. NoslinAanvaller111
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

0 fans
Coach, 34 jaar

In de wandelgangen

Zondag 5 december
Amadou Haidara moet de eerste versterking van Ralf Rangnick bij Manchester United worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren