Ronald de Boer: ‘In dat geval denk ik dat Ajax Pasveer heeft voorgelogen’

Maandag, 26 april 2021 om 07:52Chris Meijer • Laatste update: 07:58

Kenneth Perez denkt dat Ajax komende zomer nog een doelman gaat halen, ondanks dat Remko Pasveer afgelopen week werd gepresenteerd als nieuwe aanwinst. Ronald de Boer kijkt hier anders tegenaan en stelt dat Maarten Stekelenburg en Pasveer volgend seizoen moeten gaan strijden om de plek onder de lat bij de Amsterdammers. Als Ajax nog wel een nieuwe doelman haalt, denkt De Boer dat Ajax Pasveer moet hebben voorgelogen.

“Fantastisch gekeept”, begon De Boer in de studio van ESPN na afloop van het duel tussen Feyenoord en Vitesse (0-0). De analist noemde de transfervrije overstap van de 37-jarige doelman naar Ajax ‘verrassend’. “Het gaat erom of hij tweede of derde keeper wordt. Hoe gaat Ajax het invullen? Gaan ze nog een keeper kopen?” Perez concludeerde dat André Onana in ieder geval komende zomer zal vertrekken. Zijn contract loopt nog door tot medio 2022 en de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis zijn stopgezet, waardoor Ajax hem eigenlijk wel komende zomer van de hand moet doen.

“Laten we zeggen dat Onana weggaat, daar ziet het nu naar uit. Dan vraag ik me af of ze met Maarten Stekelenburg doorgaan als eerste keeper”, stelde Perez. “Jij denkt toch niet dat ze tegen Pasveer gezegd hebben dat hij derde keeper wordt?”, reageerde De Boer op de woorden van zijn collega-analist. “Je gaat toch geen keeper halen met een verhaal dat je niet aan hem vertelt? Dat ze nog een keeper gaan halen en dat nu niet tegen hem zeggen.”

“Jij denkt dat ze tegen hem gezegd hebben dat hij met Stekelenburg gaat strijden wie er eerste doelman wordt? Remko Pasveer?”, vroeg Perez zich vervolgens af. “Daarin verschillen we van mening. Het verbaasde mij dat hij derde keeper bij Ajax wil worden, terwijl hij in de kracht van zijn leven zit en bij Vitesse eerste keeper is. Maarten Stekelenburg kan ook prima eerste keeper bij Ajax blijven, maar nu heb je twee keepers van 37. Dat lijkt me niet wenselijk, eerlijk gezegd.”

“De tijd dat we dachten dat 37 heel oud was voor een keeper, is wel geweest”, ging De Boer verder. “We hebben nog genoeg keepers die op hun veertigste nog op een ongelofelijk hoog niveau keepen. Ze hebben ervaring en tikken een hoog niveau aan. Ik denk dat Stekelenburg en Pasveer nummer één en twee zijn. Stel dat Ajax wel iemand koopt, denk ik dat ze Pasveer hebben voorgelogen.”

“Ik denk dat voor alle spelers in Nederland het hoogste doel is om voor Ajax te spelen”, zo reageerde Vitesse-trainer Thomas Letsch voor de camera van ESPN op het vertrek van Pasveer. “Hij is op een bepaalde leeftijd en ik weet niet of hij deze aanbieding had verwacht. Voor hem was het duidelijk. Toen hij vertelde dat hij bij Ajax ging tekenen, zag je aan hem dat hij daar blij mee was. Wij waren kansloos. Uiteindelijk kwamen we tekort voor een akkoord en toen kwam Ajax. Als Ajax hem een éénjarig had aangeboden, had hij daar ook getekend. Maar dat kan je beter aan hem vragen.”


Poll

Wordt Remko Pasveer eerste doelman bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door straight to th)

Bij PSV was Pasveer niet zo blij met zijn reserverol, dus ik kan me dit ook niet voorstellen. Hij keept Stekelenburg er wel uit, maar als er nog een keeper gehaald wordt is het een ander verhaal.

25 april 2021 om 19:52

Hij keept Stekelenburg eruit op basis van?

25 april 2021 om 20:53

Pasveer haalt al heel het seizoen een hoger niveau dan Stekelenburg in veel minder wedstrijden doet. Dat Frank de Boer dat niet snapt maakt het natuurlijk niet minder waar. Stekelenburg doet het prima, Pasveer doet het beter.

26 april 2021 om 10:17

Nou ... ik vind dat Stekel het geweldig doet anders. En ook zomaar even hop erin en er direct staan, geen heel seizoen om op te bouwen. Ik vind niet dat je direct kunt zeggen dat Pasveer het beter doet. Niet dat ik daarmee wil zeggen dat ook Pasveer het seizoen van z'n leven keept. Maar Stekel heeft dat wel al veel vaker laten zien en was ook lange tijd gewoon 1e doelman van Oranje. Waar was Pasveer toen? Laat ze gewoon de strijd maar aangaan, prima toch. Als Pasveer inderdaad beter is dan staat hij op 't doel. Het is 'm gegund, sympathieke gozer. Ik hoop wel dat Ajax ondertussen ondertussen nog een jeugdig talent haalt, die kan dan mooi een jaartje rijpen.

25 april 2021 om 19:55

Stekelenburg staat gewoon sterk te keepen. Ook vandaag weer paar keer uitstekend ingegrepen. Wat mij betreft begint hij volgend seizoen gewoon als nummer 1.

25 april 2021 om 20:10

Joh, zijn carriã¨re zit er nog bijna op en hij tekent nu een 2-jarig contract bij Ajax. Ik denk dat ie gewoon met een instelling gaat van 'we zien het wel'.

25 april 2021 om 20:14

Pasveer is inmiddels een paar jaar ouder, die zal zich wel schikken in een dergelijke rol. Sterker nog, de mogelijkheid is nog steeds aanwezig dat Onana blijft en ongeacht dat, lijkt het me juist niet meer dan logisch dat Ajax een keeper haalt of in ieder geval op zn minst een zoektocht start, aangezien men dan zit met 2 bejaarde keepers. Ik hoop dan uiteraard wel op een jonge talentvolle keeper, die een jaartje kan rijpen. Sluit overigens ook niet uit dat ze het nog een jaar met Scherpen aan kijken, misschien een jaar verhuren en dan kijken waar hij staat in zijn ontwikkeling.

Ik denk dat Pasveer wel degelijk is verteld dat hij 2e ofwel 3e keeper wordt. Maar dat Ajax Pasveer iets heeft aangeboden voor na zijn carrière of als hij stopt na 1 of 2 jaar. Een perspectief bij Ajax wat hij ook zeer aantrekkelijk vond. Ik weet niet precies wat dat is, maar met dat idee loop ik tenminste. Dat Ajax hem ook iets moois heeft aangeboden te doen bij Ajax na zijn carrière.

25 april 2021 om 21:35

Ajax bood hem sowieso twee jaar aan in tegenstelling tot Vitesse. Verder heb je altijd kans bij Ajax, zoveel wedstrijden en als je het dan laat zien dan kan je zomaar eerste keeper worden.

25 april 2021 om 22:36

Het is ook gewoon mooi om even bij Ajax te gaan spelen op die leeftijd. Kijk naar een Lamprou en wat hij bij Ajax heeft mee mogen maken in 18-19, dat hij daarbij betrokken was. Dat is fantastisch, ook al is je aandeel niet groot. Ik zou het ook doen als ik hem was. Minuten zal hij best gaan maken. Ook omdat hij wel een constante factor is. Met een nieuwe keeper is het toch even zoeken

Het zal Pasveer ween worst wezen denk ik. Hij gaat het dubbele verdienen bij Ajax of hij op de bank zit of niet.

Zou kunnen dat Pasveer ook wel inziet dat hij in de winter van zijn carriere zit en dit financieel gezien heel aantrekkelijk is op je oude dag. Daarnaast speelt hij mee om de prijzen, en voor je het weet sta je net als Scherpen ineens te keepen in een Europees duel.

Verplaats je nu eens in Pasveer

Na een mooie carriere kun je nog 2 jaar in de absolute top meedoen, met uitzicht op een basisplaats

Qua training, medespelers, accommodatie, verzorging, sfeer.... meedoen bij Ajax

En nog een aardig salaris daar op toe... Wellicht een vervolg in de trainersstaf, je weet het maar nooit

Het is wel een sterke persoonlijkheid..geef hem eens ongelijk... Het kan alle kanten op

Ik heet hem een warm welkom!

26 april 2021 om 11:18

Ik snap het eerlijk gezegd niet echt, wat perez ook aangeeft. Hij heeft bij PSV al 2 jaar bij een topclub op de bank gezeten en wilde toen juist weg om te gaan spelen. Zal hij echt zoveel meer verdienen bij ajax als wisselspeler? Op zijn leeftijd lijkt me spelen toch mooier dan nog 2 jaar enkel te trainen en elke week het vliegtuig in te stappen voor Europees voetbal zonder speeltijd.

Het zijn beide , Pasveer en de Steek geen slechte keepers , maar ik denk niet aan CL als ik deze twee namen hoor. Als Ajax nog een keeper haalt , moet het wel een topper zijn, eentje die er meteen staat.het blijft een lastig geval , of denken ze er toch nog uit te komen met een Onana dat hij er een jaar aan vast plakt?

26 april 2021 om 07:51

Ajax gaat geen topkeeper van 20 miljoen Euro kopen, en Onana is nog minimaal 1 jaar geschorst.

26 april 2021 om 08:04

Minimaal een jaar is natuurlijk overdreven aangezien hij in februari voor een jaar is geschorst. Als zijn straf niet wordt verminderd, mag hij dus over zo'n tien maanden spelen. Dat is niet hetzelfde als "minimaal een jaar".

26 april 2021 om 18:10

Ik ga er vanuit dat de straf van Onana nog hoger gaat uitvallen, aangezien dat meestal gebeurt in hoger beroep. En als hij in februari weer zou mogen spelen is hij nog lang niet fit Hij mag namelijk niet op declub komen en ook niet trainen. Dus heeft Onana 1,5 jaar achterstand.

Pasveer als eerste keeper bij ajax... dat had niemand toch verwacht een jaar geleden.

Wat een gelul, denken ze nu echt dat pasveer gek is of zo? En dan dat gelul over oud? Leeftijd zegt geen zak, wat dacht je van Jan jongbloed tijdens de WK, top de eerste keeper die ver uit zijn goal kwam en mee voetbalde , Cruijff wilde dat en geen lijn keeper ala van Beveren.

Wat is Perez toch (bijna altijd) een zure man. Zijn verhalen en reacties zijn (bijna altijd) negatief en über kritisch. Of zou dat de rolverdeling zijn zoals ze ook een rolverdeling hebben bij VI?

Wat is er gebeurd met de intresse van Ajax voor die keeper van Fenerbahce? Ik heb begin van dit jaar maanden lang zijn naam voorbij zien komen op forums en voetbalsites, maar de afgelopen weken/maanden is dat enorm stil geworden. Zou 11 miljoen moeten kosten volgens mij.

Ik denk dat Ajax nog hoopt op een contractverlenging met Onana voor 1 jaar en die stroomt dan volgend jaar halverwege in. Dan heb je 3 goede keepers. Tot Onana er weer is heb je met Pasveer en Stekelenburg 2 prima keepers die het gat kunnen opvullen.

Scherpen gaat verhuurd worden volgend seizoen. Daar twijfel ik niet aan. Ajax zal kijken of Scherpen volgend jaar zomer het stokje van Onana kan overnemen. Als dat niet zo dan zullen ze denk ik volgend jaar zomer iemand aantrekken.

Al met al is dit een prima oplossing. Met Stekelenburg en/of Pasveer red je het wel

Ik denk dat Ajax gewoon afwacht wat er met Onana gaat gebeuren. Voorlopig gaat hij niet keepen, dus na de zomer is er voor zowel Stekelenburg als Pasveer genoeg te doen. Met deze twee kan Ajax voorlopig verder. Beiden waren transfervrij. Raar dat er zo veel te doen over is dat ze beide relatief oud zijn, maar keepers kunnen tot hun veertigste mee. Van der Sar won op die leeftijd nog een Champions League via penalties. Mogelijk zal Scherpen verhuurd worden voor meer speeltijd op nieveau zodat ze goed kunnen inschatten of hij echt eerste keeper kan worden. Ajax heeft nu gewoon tijd gekocht...

Overigens moet ik ook nog opmerken dat Stekelenburg het uitstekend doet bij Ajax. Gisteren zag hij kans bijna alle verre uittrappen bij een Ajax-speler te krijgen waarbij Ajax balbezit hield. Dat zie ik niet zo veel keepers doen...

Frank de Boer zal wel heel blij zijn met dit nieuws. Pasveer is met deze transfer zeker van een plaats in de selectie van het Nederlands elftal want hij speelt nu bij Ajax. En of Pasveer nu 1ste 2de of 3de keeper wordt dat maakt voor Frank helemaal niks uit. Op het WK zal Cillessen worden ondersteund door de 39 jarige Stekelenburg en de 38 jarige Pasveer

Pasveer word gewoon gehaald als 2e keeper in mijn ogen. Stekelenburg blijft nog 1 jaar eerste keeper. Pasveer word zijn stand-in en mag de bekerpotjes spelen. Scherpen word een jaar verhuurd aan een Nederlandse club zodat hij een heel seizoen kan laten zien op eredivisie niveau wat hij nu waard is. Groningen of Vitesse zijn wellicht goede opties voor hem.

Ondertussen zal er een jonge talentvolle keeper gehaald worden die als 3e keeper fungeert en zal gaan spelen in Jong Ajax. En ik verwacht toch ook dat Onana komende zomer mag uitkijken naar een nieuwe club aangezien de onerhandelingen over een nieuw contract muurvast lijken te zitten.

Overigens is ajax toch de club die altijd op zoek is naar jonge talenten? Vanuit de eigen opleiding of van andere clubs. Ajax maakt ze beter en verkoopt ze na een aantal jaar als betere spelers voor een forse winst aan de Europese top. Dat is het beleid van Ajax. Dat maakt ook heel duidelijk waarom er volgend seizoen 2 38jarige keepers rondlopen in Amsterdam. Die passen goed in het beleid van jonge talentvolle spelers die je kunt doorverkopen

26 april 2021 om 11:23

Ach hou toch op. Heb je weer wat om af te zeiken? Moet het hele elftal vol 18 jarigen om jou tevreden te stellen? Als er geen jong talent is wat goed genoeg is om 1e keeper te worden dan is het niet anders hè. Niet op elke positie hoeft een jong talent te staan. Daar ga je niks mee bereiken. En dat weet jij ook

26 april 2021 om 11:39

Is Hendrik van Crombrugge van Anderlecht opeens niet meer goed genoeg? Die naam heb ik toch regelmatig voorbij horen komen bij Ajax als opvolger van Onana. Nu komen ze opeens met Pasveer. Ze gaven wel heel snel op in de strijd om Drommel. Die zou veel logischer zijn om te halen

26 april 2021 om 14:49

Van Crombrugge is 28 jaar, die voldoet toch ook niet aan het label "jong talent", dat is gewoon een dure gearriveerde doelman. En ik vind Drommel niet beter dan Pasveer, verre van zelfs. Volgens mij zijn de afgelopen 3 - 4 eerste doelmannen van Ajax keer op keer doorgestroomd vanuit de eigen jeugd / Jong Ajax - nu zitten daar Scherpen en Kotarski, die voldoen (nog) niet. Pasveer is transfervrij en verzekert Ajax voor weinig geld van twee goede betrouwbare doelmannen. Wie weet wordt er nog een groot talent aangetrokken als Onana verkocht wordt, maar je hebt nu in ieder geval al twee keepers die uitstekend mee kunnen.

Als Ronald dit echt heeft gezegd dan moet hij zich kapot schamen. Hoe durf je zoiets te roepen als je er niet bij bent geweest.

Als je de carriere hebt gevolgd van Pasveer is hij vaak in opspraak geraakt als hij te weinig keepte. Als Ajax nog een doelman gaat halen hebben ze aan Pasveer geen makkelijke.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

10 fans
Keeper, 37 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren