Kleinzoon van clubicoon wil standbeeld voor Anfield laten verwijderen

Dinsdag, 20 april 2021 om 16:52Chris Meijer

Als het aan Chris Carline ligt, wordt het standbeeld van zijn opa Bill Shankly dat voor Anfield staat weggehaald. Shankly was tussen 1959 en 1974 trainer van Liverpool, dat onder zijn leiding terugkeerde op het hoogste niveau en vervolgens drie keer landskampioen werd. Zijn 39-jarige kleinzoon heeft nu de leiding over de Shankly Foundation en het Shankly Hotel in het centrum van Liverpool en is furieus over de plannen van Liverpool om deel te nemen aan de Super League.

“Ik weet dat de uitspraken van mijn opa nu vaak worden aangehaald en dat is terecht, omdat wat er nu gebeurt niet verder verwijderd kan zijn van wat hij wilde voor een voetbalclub. Ik ben geschokt en ik schaam me”, zegt Carline in gesprek met de Liverpool Echo. “Het is een understatement om te zeggen dat hij zich zou omdraaien in zijn graf. Ik zou graag zien dat zijn standbeeld wordt verwijderd.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Naast een standbeeld voor het stadion is ook een ingang van Anfield vernoemd naar Shankly, daar de ingang richting The Kop - de tribune achter het doel - de Shankly Gates heet. “Wat het meest pijn doet, is dat de geschiedenis en tradities door hem zijn gecreërd. Door dingen op de juiste manier te doen. Daarom is het onacceptabel dat Liverpool een van de zes clubs is die dit plan er doorheen probeert te drukken.”

“De woorden dat hij de mensen gelukkig maakte, staan op de sokkel van zijn standbeeld. Dat deed hij. Hij zag het als een missie om de fans uit de arbeidersklasse verlichting te bieden aan het eind van de week, hij wilde ze plezier brengen als beloning voor hun harde werk. Deze nieuwe competitie druist volledig in tegen die waarden. Het spijt me voor Jürgen Klopp en de spelers, zij zijn hier niet over gehoord. De eigenaren hebben elkaar in het geheim ontmoet om een keuze te maken die gebaseerd is op hebzucht”, stelt Carline. Zijn woede richt zich op algemeen directeur Billy Hogan.

“De huidige algemeen directeur woont niet eens in Liverpool, hij bezoekt deze regio nooit”, vervolgt de kleinzoon van Shankly. “Ze vinden het prima om fans die al hun hele leven toegewijd zijn aan de club te vervangen door fans die overvliegen om af en toe een wedstrijd te kijken. Niemand neemt van me af dat ik de club al mijn hele leven volg. We praten over een dynastie. Ik zal niet weglopen van de club en wedstrijden boycotten. De manager en de spelers kunnen er niks aan doen. De eigenaren wél en we zullen dit besluit aanvechten.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door hakkie2)
20 april 2021 om 21:54

Beetje voorbarig om te roepen een standbeeld weg te halen door een beslissing van de eigenaar. Dat standbeeld is er voor de fans en de clubhistorie. Je laat dat toch niet beinvloeden door zo'n tijdelijke tussenpaus? Dat je kritiek geeft oke, maar beetje overdreven allemaal dit. Zoals je ziet worden de plannen al gecanceld en kunnen we zo weer door met ons leven.

Geld overwint bijna/altijd.

Mooie woorden. Ook goed om te zien dat mensen ook kritisch zijn over hun eigen club. Tijd voor de fans om te laten zien dat de club staat en valt met de fans. Zij zijn de ziel van een club en niet een eigenaar die het als een speeltje of investering ziet.

Ik hoop dat mensen dit niet zullen vergeten als de Super League niet doorgaat zometeen. Feit blijft dat deze 12 clubs niks geven om de fans en alleen maar aan geld denken. Boycotten die ploegen dus!

20 april 2021 om 17:03

Het enige waar je als supporter tegen kunt ageren zijn die paar mensen bovenin de organisatie die dit idee er bij de club doorheen drukken. De spelers, trainers, het kantoorpersoneel en alle andere betrokkenen hebben hier geen zegje in gehad. Moeten zij ook geboycot worden?

20 april 2021 om 17:10

Dit gaat nog een heftige strijd worden, ook als het niet doorgaat lijkt mij dat de fans niet zullen rusten tot hun eigenaar weg is.

20 april 2021 om 17:15

Tuurlijk hebben zij daar geen aandeel in gehad maar hoe dacht je de mannen bovenin te gaan raken zonder iets van impact op de rest van de club? Als je met halfbakke acties komt gaat zo een voorzitter zich echt niet druk maken hoor, nu gewoon een sterk signaal is veel beter

20 april 2021 om 17:20

Zwijgen is toestemmen in dit geval. Daarom diep respect voor iemand als Milner die zich er direct tegen heeft uitgesproken. Die eigenaren zijn vele malen vatbaarder voor verstand van spelers dan van welke commentator of fan dan ook.

20 april 2021 om 17:04

Correctie de eigenaren geven niks om fans en denken alleen maar aan geld. De spelers, de coach en de club kunnen en wisten van niks. Zij kunnen totaal niks doen. Het zijn puur de eigenaren.

20 april 2021 om 17:48

Precies. Iedereen praat over clubs, maar het zijn puur de eigenaren en de bestuurders die dit doen. Ik ben supporter van de club maar ik heb een hekel gekregen aan het niet-voetbalgerelateerde bestuur van deze club. Ik hoop dat ze met man en macht eruit gewerkt worden, wat voor consequentie dit ook heeft voor Liverpool.

Ik ben het helemaal met hem eens en tegelijk doet het me heel veel pijn dat ik dit moet zeggen als Liverpool supporter.

20 april 2021 om 17:04

Ik begrijp je helemaal, voor echte supporters zoals jij moet dit extra pijnlijk, ik hoop van harte dat dit bespaart blijft met als resultaat dat de club van de supporters wordt.

20 april 2021 om 18:23

Ik heb als Arsenal supporter hetzelfde. Liverpool presteert tenminste nog. Arsenal heeft al jaren wanbeleid en geen CL gehaald maar nu wel effe met die superleague andere clubs buitenspel zetten. Het komt echt achterbaks over.

Prachtige geste en zoals het hoort. Ik vind het heel mooi hoeveel mensen hier tegen zijn die fans zijn van die clubs.

Met name het punt over de eigenaar die niet eens iets te maken heeft met Liverpool en nooit in de stad is is een vd redenen waarom de SL onstaan is. Veel grote clubs hebben Chinezen, Arabieren en Amerikanen als eigenaren, zn soort eigenaren boeit het niet als lokale fans teleurgesteld worden, tradities en de normen en waarden van de club overschreden worden. Als het stadion nu vol zit met lokale supporters die al generaties lang fan zijn of met buitenlandse toeristen zoals nu al vaak het geval is bij Barca bijv. Alles draait om commercie en het geld en de kern van voetbal en de mensen die er echt iets om geven staan ver van ze af. Als ze per se een super league willen dan financier de Chinese, Amerikaanse en Arabische leagues maar met miljarden, koop al goeie spelers daar (met genoeg geld zullen er heus wel wat voetballers gaan) en laat Europa, maar ook Zuid Amerika en andere regios waar voetbal echt traditie is met rust.

20 april 2021 om 17:18

Hoe denk je dat de Europese competitie groot zijn geworden? Ook alleen met geld en nog eens geld. Het kan ff pijn doen voor sommige mensen maar deze stap moet gezet worden. Het zal de sport alleen maar groter maken.

20 april 2021 om 17:24

Nee deze stap moet zo snel mogelijk de grond ingestampt worden. Niemand met een echt clubhart zit hierop te wachten.

20 april 2021 om 17:28

Maar de sport hoeft niet groter te worden.

20 april 2021 om 18:29

Inderdaad, die drang naar groei wordt nog onze ondergang.

Sir Stanley Rous sprak indertijd voorspellende woorden nadat hij de voorzittershamer van de Fifa overdroeg aan Joao Havelange: we zijn het voetbal kwijt....

Als elke voetballiefhebber zelf nou eens begint met geen enkele shirtje, trainingspak of wat voor merchandiser van deze 12 clubs te kopen dan zullen ze het al gaan voelen.

20 april 2021 om 17:18

En wellicht boycotten van wedstrijden ook. Ik hoop dat veel mensen die clubs gewoon boycotten, volledig. Gewoon een shirtje van een club als Dortmund halen. Of anders Celtic/leeds weet ik het, genoeg mooie clubs. Of Ajax/psv/feyenoord.

Het wordt wel lastig voor de twaalf. Deze massale negatieve reacties hadden ze niet verwacht denk ik en de imagoschade de imagoschade is werkelijk enorm. Of zouden ze daar echt zo wereldvreemd zijn dat het ze niet boeit wat Europa ervan vindt?

20 april 2021 om 17:11

Dat kwam via Sky Sports al naar buiten. Het boeit ze niet wat de 'legacy' fans in Engeland er van vinden. Het gaat ze om de nieuwe fans buiten Europa. Ze waren hier al op voorbereid.

20 april 2021 om 17:18

Ongelofelijk toch. Het is te begrijpen dat ze andere markten willen aanboren. Maar het wordt nu wel heel duidelijk dat ze geen anus geven om fans. Zolang er fans zijn die geld uitgeven aan de club is het allemaal wel oké.

20 april 2021 om 17:33

Iets wat ik ook nog niet op VZ heb zien staan: Volgens @danroan op twitter zouden de clubs een commitment van 23 jaar aan moeten gaan als ze mee willen doen als oprichters. In die 23 jaar is de verwachting dat ze er 10 miljard pond op vooruit gaan.

Je hebt gelijk, de legacy fans zien ze als inwisselbaar. Het boeit ze geen bal.

20 april 2021 om 17:39

Ze waren voorbereid op negatieve reacties, maar ik denk dat ze het toch onderschat hebben. Ik bedoel, als je de morele strijd verliest van Boris Johnson, Victor Orban en Piers Morgan dan heb je toch iets serieus fout gedaan.

20 april 2021 om 17:33

Gary Neville zei dat gisteren eigenlijk al. Glazer en Woodward hebben al zoveel bagger over zich heen gehad, dat als ze ook maar enigszins om de publieke opinie hadden gegeven, ze allang weg waren geweest. Het boeit ze helaas dus echt geen reet helaas.

20 april 2021 om 18:21

Boeie die paar boze armoedzaaiers. Als heel China de TV aanzet komt er zat geld binnen. Die stinkpaupers voor het hek hoor je niet vanuit je paleis aan de andere kant van de oceaan.

20 april 2021 om 18:37

Het lijkt er helaas echt op dat ze er zo over denken. Onvoorstelbaar eigenlijk.

Het valt me op dat de opstand vooral in Engeland gaande is. Hoe kijken supportersgroepen in Spanje en Italië hier eigenlijk tegenaan?

20 april 2021 om 17:36

Pak de Italiaanse kranten erbij en ze maken het met de grond gelijk. Alleen is de engelse media en met name alle pundits, wat toegankelijker voor de Nederlandse pers. Napoli zou zelfs gevraagd zijn en geweigerd hebben. Verder hebben de minister van sport, Walter Sabatini (bologna), Claudia Ranieri, Boniek (oud Juve en Roma) spraken zich allemaal uit. De voorzitter van Torino noemde Agnelli en Marotta verraders van de Serie A.

20 april 2021 om 18:34

Helder, bedankt!

20 april 2021 om 17:52

De Spaanse media zijn kritisch. Veel Spaanse fans hebben geen vertrouwen in de Uefa dus zijn niet per se kritisch op een andere organisator. Het format waarin 15 clubs gegarandeerde deelname hebben kan op weinig waardering rekenen van de fans. Een andere opzet van de CL daar is de meerderheid wel voor zo schat ik in.

20 april 2021 om 18:36

Helder, bedankt! Het format van gegarandeerde deelname is precies waar iedereen over lijkt te vallen. Iedereen die ik er over heb zien/horen praten althans. Interessant dat ze er in Spanje ook op die manier tegenaan kijken.

Wat een hysterisch gedoetje rond die super league. Iets normaler en minder kan ook.

Ik denk dat veel mensen niet beseffen dat de super league gewoon naast de reguliere competitie wordt gespeeld. Er verandert dus alleen wat op Europees niveau. In plaats van dat het geld naar de zakkenvullers van de uefa en fifa verdwijnt gaat het nu rechtstreeks naar de clubs.

20 april 2021 om 18:28

Alleen de nationale competitie staat in verbinding met EU voetbal, dus dat kun je en willen clubs ook niet los van elkaar zien.

20 april 2021 om 19:51

Er krijgen straks 6 Engelse clubs 400 miljoen extra, dat is concurrentievervalsing. Maar ook spelen die 6 voor spek en bonen mee, ze hoeven niet hun best te doen om 4e te worden bijvoorbeeld. Dat geeft vanzelf ook een competitievervalsing.

20 april 2021 om 21:51

Uefa laat dit niet toe om het naast de competitie te doen, dus dat wordt m sws niet..

Oke voor iedereen begint te schreeuwen. Wat is nou precies HET grote probleem van de super league?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6422
5.Liverpool6020
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger351
G. WijnaldumMiddenvelder352
Mohamed SalahAanvaller3421
Diogo JotaAanvaller189
L. HughesKeeper00
C. KelleherKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren