Metamorfose bij PEC Zwolle: in ieder geval twaalf spelers gaan vertrekken

Maandag, 29 maart 2021 om 16:12Chris Meijer

PEC Zwolle lijkt komende zomer een totale metamorfose te ondergaan. De huidige nummer dertien van de Eredivisie maakt via de officiële kanalen bekend dat er komende zomer van negen spelers die momenteel in het bezit zijn van een aflopend contract afscheid genomen gaat worden. Het ligt eveneens voor de hand dat drie van de vier momenteel gehuurde spelers volgend seizoen niet in Zwolle actief zullen zijn.

Volgens de CAO hebben clubs de verplichting om om alle tussentijds verlengde verbintenissen die aflopend zijn voor 1 april op te zeggen. Dit hoeft overigens niet per se te betekenen dat de genoemde spelers aan het einde van het seizoen vertrekken, want er kan op een later moment alsnog gesproken worden over een langere samenwerking. PEC communiceert echter dat er komende zomer echter van negen spelers ‘om uiteenlopende redenen’ afscheid wordt genomen.

Mike van Duinen, Xavier Mous, Reza Ghoochannejhad, Thomas Lam, Virgil Misidjan, Jesper Drost, Clint Leemans, Marc-Olivier Doue en Nigel Bertrams zijn bezig aan hun laatste maanden in dienst van PEC. Ook de huurovereenkomsten van Thomas Buitink, Immanuel Pherai, Benson Manuel en Slobodan Tedic lopen af. Technisch manager Mike Willems laat weten dat er nog wel met Manchester City wordt gesproken over het verlengen van de huurperiode van Tedic.

“Onze selectie ondergaat komende zomer een metamorfose”, geeft Willems te kennen op de website van PEC. “Deze keuze wordt bewust gemaakt omdat we samen met de nieuwe trainer voor een frisse start gaan. Om de transformatie kracht bij te zetten dienen we nu eerst van deze spelers afscheid te nemen, waarmee we in ons salarishuis ruimte creëren. Van de vertrekkende spelers waren we met Virgil Misidjan en Benson Manuel graag verder gegaan, alleen is dat op dit moment financieel onhaalbaar gebleken. Met Slobodan Tedic en Manchester City zijn we in gesprek en verwacht ik wel tot een nieuwe overeenkomst te komen.”

De optie in het aflopende contract van Mike Hauptmeijer is wél gelicht, waardoor hij tot medio 2022 vastligt bij PEC. Er wordt eveneens nog gesproken met Bram van Polen en Thomas van den Belt over een langere samenwerking. Als PEC eruit komt met Van Polen, maakt de 35-jarige aanvoerder zich op voor zijn zestiende seizoen in Zwolle. Met Art Langeler arriveert er komende zomer een nieuwe trainer in het MAC3PARK Stadion.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door nuanceman)

Toch vreemd dat Van Duinen niet echt geslaagd is. Voor dat niveau een goede speler. Hopelijk gaat ie lekker terug naar ADO

29 maart 2021 om 16:23

Zo goed nou ook weer niet. Nog nooit meer dan 10 goals gescoord in de eredivisie. Is een prima speler voor de breedte maar niet iemand die veel scoort

29 maart 2021 om 16:25

Bijna altijd wel tegen de tien goals aan, terwijl hij vaak vanaf linksbuiten heeft gespeeld. Dat vind ik heel aardige statistieken

29 maart 2021 om 16:34

Hij heeft betere statistieken als linksbuiten als dat die heeft als centrumspits als je kijkt naar zijn tijd bij Zwolle. Hij scoort gewoon als centrumspits net te weinig en dat zie je bij de clubs waar hij hiervoor speelde ook gewoon. Hij komt toch beter tot zijn rechts op de linksbuiten positie lijkt het.

29 maart 2021 om 20:47

Voor dat niveau? Verklaar je nader. Hij heeft altijd aan de onderkant eredivisie gespeeld en een (mislukt) jaartje 2e Bundesliga. Hij kan een stapje hoger dus niet aan. Zo vreemd is dat niet.

29 maart 2021 om 21:16

PEC Zwolle vind ik niet per se een stap hogerop in vergelijking met bijvoorbeeld ADO

29 maart 2021 om 22:11

je hebt gelijk, afgelopen 5 seizoenen zelfs gemiddeld hoger geëindigd dan Zwolle, had ik niet verwacht.

29 maart 2021 om 21:46

Nou ja, het is toch gewoon een hele grauwe Eredivisie-speler die gewoon tussen middenmoot en degradatie speelt? Z'n cijfers tonen ook niet aan dat hij nou zo goed is. Hij had even een periode dat hij een stap leek te maken, maar dat heeft hij ook niet door kunnen zetten. En ach, uiteindelijk heeft hij nog steeds iets bereikt wat heel veel voetballers niet eens lukt, de Eredivisie halen en er blijven.

Dat zijn toch redelijk wat spelers.
Pec heeft het toch een tijd lang uitstekend gedaan in de eredivisie, maar zoals het er nu naar uitziet gaat men een flinke stap terug doen.

29 maart 2021 om 16:31

Beetje afhankelijk van wat er voor terug komt. Ik neem aan dat langeler en pec al een lijstje klaar hebben (hoop ik teminste).Misidjan, Manuel en reza had ik graag zien blijven.

Zegt niet alles natuurlijk. Je moet die contracten formeel opzeggen. Kan mij voorstellen dat wellicht een Misidjan alsnog blijft. Doet het niet onaardig en voor hem staan clubs niet op voorhand in de rij.

29 maart 2021 om 21:48

Het kan ook duiden op bezuinigingen, aangezien ze het over een metamorfose hebben. Als ze binnenkort met een verhaal over de jeugdopleiding naar buiten komen, weet je eigenlijk al dat de corona-crisis er flink inhakt bij Pec. Ook niet vreemd natuurlijk. Dat zullen we wellicht bij veel meer clubs gaan zien.

Reza, Lam en Misidjan zijn toch een groot gemis hoor. Al was het aangekondigd dat Misidjan waarschijnlijk maar een half jaar bij Zwolle zou spelen. Waarom Reza nu al vertrekt en waarom Lam überhaupt vertrekt, is me een raadsel. Ik mis de tijd van Zwolle waarin ze een stabiele kern hadden (aangevuld) met leuke spelers als Mokhtar, Achenteh, Klich, Saymak, Avdic, Mokotjo, etc.

29 maart 2021 om 18:41

Lam gaan we weinig aan missen denk ik, zijn genoeg CV met dezelfde kwaliteiten die niet vaak domme dingen doen. Misidjan en Benson wel erg zonde

Volgens mij is Misidjan zo'n beetje de enige speler wie wat kan bij PEC. Gevaarlijke vleugelspeler wie altijd wel goed speelt met ruimte voor zich, niet slim als ze hem laten gaan.

29 maart 2021 om 18:42

Denk dat Zwolle hem ook graag had willen houden, maar dat hij gewoon weer echt veel meer wil gaan verdienen

Heb t idee dat de laaste jaren meer en meer clubs hun eigen broek bijna niet op meer kunnen houden. Uiteraard is dit een speciale periode, maar het lijkt alsof alle clubs onder de top 4 bijna jaarlijks door zo’n hele transformatie moeten gaan, minstens 5 spelers moeten huren van andere teams etc, dit waar dit ‘vroeger’ alleen in de KKD gebeurde. Er komt in de gehele ED volgens mij niet minder geld binnen. Komt t doordat alle middelmatige buitenlandse spelers al te duur zijn geworden, buitenlandse clubs te veel spelers onder contract hebben staan en je ze daardoor wel moeten, te weinig aandacht aan de eigen opleiding?

29 maart 2021 om 21:52

Er zijn te veel clubs die slecht omgaan met hun financien en daardoor ook in normale tijden weinig te besteden hebben. Feyenoord dat maar geen goede formule kan vinden, FC Twente dat in de sanering zit, Vitesse dat moet bezuinigen, Heerenveen dat financiele problemen kent, ADO die waarschijnlijk financiele problemen heeft en het geld al jaren slecht investeert, FC Utrecht dat zonder z'n eigenaar allang afgegleden was. Er gaat niet zoveel geld om in het Nederlandse voetbal, dus dan is het noodzakelijk dat je 't geld goed investeert. De clubs die ik noemde, zijn nou ook niet bepaald kleine clubs. Die hebben allemaal een achterland waar je moeiteloos de subtop mee zou moeten kunnen halen.

Van Duinen moet lekker terug naar ADO, denk dat beide partijen dat wel zien zitten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.PEC Zwolle5-19
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. LamprouKeeper140
G. KastaneerAanvaller140
S. TedićAanvaller120
D. RedanAanvaller102
E. ReijndersAanvaller90
D. BajselmaniVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

20 fans
Verdediger, 36 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren