Almere City grijpt in en zet Ole Tobiasen op straat na slechte resultaten

Donderdag, 4 maart 2021 om 20:21Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 22:26

Almere City heeft trainer Ole Tobiasen ontslagen, zo bevestigt de club uit de Keuken Kampioen Divisie. De Deense oefenmeester wordt door de clubleiding verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten, waarna is besloten om de samenwerking per direct te beëindigen. "Na diverse gesprekken tussen spelers, staf en clubleiding is geconstateerd dat het draagvlak voor een verdere samenwerking ontbreekt", schrijft Almere.

Almere deed lange tijd bovenin mee in de Keuken Kampioen Divisie en leek zelfs samen met SC Cambuur en De Graafschap uit te gaan maken wie rechtstreeks zou promoveren naar de Eredivisie, maar de laatste weken is de ploeg in korte tijd weggezakt naar de vierde plek. De ploeg wist slechts één van de laatste vijf wedstrijden in winst om te zetten. De overige vier gingen allemaal verloren. Voor de winterstop ging Almere slechts één keer onderuit.

Tobiasen was sinds 2018 actief bij het ambitieuze Almere, waar hij binnenkwam na een half jaar als assistent-trainer bij Sparta Rotterdam te hebben gefungeerd bij het eerste elftal. Tobiasen begon ook in Almere als assistent-trainer, maar werd later doorgeschoven als interim-trainer en werd beloond met een vaste aanstelling als hoofdtrainer. Verwacht wordt dat Jeroen Rijsdijk, Hedwiges Maduro en Tim Bakens voorlopig de verantwoordelijkheid krijgen bij de Flevolanders.


Poll

Vind jij het vertrek van Ole Tobiasen een logisch gevolg van de slechte resultaten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door janssen)
4 maart 2021 om 20:31

Korte termijn denken. Terwijl ze juist de afgelopen jaren goed bezig waren met een langetermijn visie die lijkt te werken. Steevast im de playoffs. Als Ole dit seizoen 4e zou zijn geworden was dat de hoogste klassering ooit. Los daarvan vindt ik bet ook gewoon een goede trainer. Geen rare fratsen, en duidelijk in zijn interviews. Meerdere spelers zijn de afgelopen jaren flink verbeterd. Snap de keuze van Almere City echt niet...

4 maart 2021 om 20:55

Het is juist een enorm matige trainer. Tactisch bizar slecht, haalt niks extras uit spelers, heeft geen kritisch denkvermogen. Spel onder hem was het slechtste in jaren, ruimtes op het veld enorm, middenveld volledig onzichtbaar. Hopelijk neemt Maduro voorlopig over.

4 maart 2021 om 21:03

Als dat de reden is om hem te ontslaan dan had je dat 4 weken geleden moeten doen. Na een paar verliespartijen is het erg zwak. Als je zoals jij aangeeft hem in al die punten te kort vind schieten, ontsla je hem toch in de winterstop?

4 maart 2021 om 21:08

Juist niet toch. Als je ondanks die punten wel 8 punten los staat kan je het laten begaan, als het dan qua resultaten inzakt direct ingrijpen zoals nu

4 maart 2021 om 21:28

Ik vind het spel niet slechter maar meer realistisch. Waar Almere vroeger bekend stond om naief en aanvallend voetbal met veel goals voor en tegen, uislagen als 5-3 waren vrij normaal. Daar is het nu realistischer en met meer winstpunten. En van Maduro moeten we maar afwachten wat voor trainer het is...

4 maart 2021 om 20:33

Gaat denk ik vooral om de manier waarop er verloren wordt. Bedoel van Nac, Volendam en Cambuur kan je verliezen maar vooral tegen NAC was het wel ontluisterend. Dan verlies je ook nog van Helmond Sport en dan begrijp ik dat het allemaal een optelsom gaat worden als je daarvoor zicht had op directe promotie nog. Maar gezien de kwaliteiten staan ze nog steeds heel netjes en acht ik de Graafschap bijvoorbeeld kwalitatief wel beter voor de tweede directe promotie plek.

4 maart 2021 om 20:47

Snap het wel. Je mag bij Almere geen 5x verliezen. Ze willen promoveren en dan ga je kijken naar de volgende

4 maart 2021 om 21:43

Elke club wil promoveren, maar de factoren moeten er ook zijn. Clubs als De Graafschap en Cambuur zijn het gewend om voor de prijzen in de KKD te strijden en kunnen veel beter met die druk omgaan. Vaak zie je dat die druk na de winterstop toeneemt en dat ploegen die die kwaliteiten niet hebben wegvallen. De ambitie om te promoveren moet natuurlijk geen wanhoop worden. Als een nieuw clubje als Almere City nu al een trainer ontslaat, hoe gaat 't dan om met veel grotere problemen?

4 maart 2021 om 22:00

Je kijkt niet vaak KKD, als je Almere City nog een "nieuw clubje" noemt.. Afgelopen 5 jaar steevast in linker rijtje met playoffs. 2 keer echt dichtbij promotie geweest. Daarnaast is het al 10 jaar een van de meest financieel gezonde clubs in betaald voetbal. Net de stadioncapaciteit uitgebreid naar 4500 plekken. Seizoenskaarten zijn uitverkocht. Almere is echt geen nieuw clubje meer, maar een serieuze kandidaat om te promoveren. Almere heeft ook een aantal spelers gehaald die wel gewend zijn te spelen voor het kampioenschap, zoals een Koolwijk. Die bezwijkt niet opeens onder de druk. Desalniettemin vind ik ontslag op basis van de laatste 5 wedstrijden geen sterk argument van het bestuur.

4 maart 2021 om 22:25

Ik kan me Omniworld nog herinneren... dat is lang geleden.. zo nieuw is het idd niet meer

4 maart 2021 om 22:41

@ticer - Natuurlijk is Amere City een nieuwe club. Het is de jongste profclub van Nederland en volgens mij zelfs met een afstand! Verder is er ook gewoon veel geld in die club gepompt, dus laten we het niet groter gaan maken dan het is. Niet voor niets hebben ze 1 van de hogere budgetten in de Kkd. Verder schetst financiele gezondheid niet de volledige situatie. Het is een kleine club en die zijn veel makkelijker gezond te houden, zeker in het geval van Almere City en een toch aardig achterland voor KKD-begrippen. Verder heb ik anderhalf jaar geleden niet anders gedaan dan de KKD volgen. Als ik niet wist waar ik het over had, zou ik niet reageren. Dat jij het niet fijn vind dat ik Almere City nieuw noem, daar kan ik verder ook niets aan doen...

4 maart 2021 om 23:41

Dan hebben we blijkbaar een andere definitie van nieuw @Sirius Er is zeker geinvesteerd. Maar ook gewoon goed gezond beleid gevoerd. Een aantal goede talenten verkocht waar ze de vruchten van plukken, in tegenstelling tot het vele huren van Ajax spelers van 7-10 jaar geleden. Ze hebben zeler een groot achterland. Denk ook serieus dat datvde basis moet zijn voor een pptentiele eredivisie club

Als dit waar is zou ik het een hele domme beslissing vinden Het gaat bijna het hele seizoen goed en na 4 nederlagen in 5 wedstrijden tegen betere tegenstanders dan ontslagen worden vind ik een hele zware beslissing

4 maart 2021 om 20:28

Is toch niet te geloven dit? Wat verwachten ze daar dan?

4 maart 2021 om 21:12

Precies dit? De Graafschap en Cambuur schat ik gewoon hoger in, ik vind 3e al knap als Almere zijnde

4 maart 2021 om 21:21

Nac gaat er ook nog over heen. Almere zakt nog wel maar als je bij de eerste 5 eindigt is het toch prima? Ik snap dat de laatste wedstrijden in schril contrast staan met de rest van het seizoen maar een dipje kan je hebben en als Almere zijnde al helemaal. No offence verder hoor

4 maart 2021 om 23:13

Jij hebt helemaal gelijk zij staan precies waar zijn moeten staan heel matige elftal met dit elftal hoeven zij echt niet te promoveren altijd Maar coach ontslag geven hopeloze bestuur zeg

Wauw wat een impulsieve reactie. Almere leeft al tijden boven hun stand. Zit het ff tegen en dan ontslaan ze de trainer maar... wat verwachten ze dan?? Ik kan hier met mijn verstand niet bij. Lekker KKD blijven spelen en genieten van het tot nu toe goede jaar wat ze hebben

4 maart 2021 om 20:56

Het is onzin dat je zegt dat Almere City al tijden boven hun stand leeft. Almere City heeft dit seizoen op elke positie een goede voetballer staan en ik denk dat Almere City dit seizoen nog steeds rechtstreeks kan promoveren.

4 maart 2021 om 21:11

Denk toch echt dat je met playoffs ook een prima jaar hebt gedraaid. Ze hebben zeker een goed team en in elke linie goede spelers. Ligt het dan wel aan de trainer dat ze slecht presteren de laatste tijd?

4 maart 2021 om 21:29

Niet als je ambitieus bent. Als je iets wil forceren voor directe promotie. Als je de eerste seizoenshelft zag is dat ook zeker mogelijk. Alleen Cambuur is echt sterker.

4 maart 2021 om 21:34

Ambitieus mogen ze ook zeker zijn. Helemaal gebaseerd op de eerste seizoenshelft. Des te meer verbaasd het me dan dat ze gelijk de trainer ontslaan na een mindere periode. Verwacht jij een schokeffect dan?

4 maart 2021 om 22:40

Nou dat is vaak niet het geval bij dit soort wisselingen. Maar je ziet het overal gaat het slecht gaat de trainer eruit. Ben er zelf ook geen voorstander van maar om de één of andere reden blijven clubs dit doen.

4 maart 2021 om 20:59

Hoe bedoel je boven de stand? Na Graafschap en Cambuur het hoogste spelersbudget, meer dan prima selectie.

4 maart 2021 om 21:39

Omdat ze nu hoger staan dan ze ooit zijn geeindigd in de historie van Almere City en Omniworld. Dat jij 't een prima selectie vind, wil niet zeggen dat dat het ook is. Clubs als De Graafschap en Cambuur zijn het gewend om voor prijzen te spelen (kampioenschap Kkd, promotie e.d.). Dat zit er gewoon helemaal in daar. Bij Almere City juist totaal niet. Presteren onder druk is ook een kwaliteit en je kunt niet verwachten dat een Almere City die kwaliteiten al waarborgt. Daar heb je echt andere spelers voor nodig.

4 maart 2021 om 21:42

Ik wist trouwens ook niet dat het budget zo hoog is daar in Almere.. serieus de 3e begroting van de KKD?

4 maart 2021 om 21:46

Volgens mij heeft Cambuur de zesde begroting van de KKD? NAC, NEC, Graafschap, Roda sowieso hoger.

4 maart 2021 om 21:47

Juist dit seizoen hebben we die spelers. Koolwijk, receveur, Smeets, Verheydt, Helstrup. Allemaal ervaring met promoveren en vechten tegen degradatie. Maar het gaat niet eens zozeer om de laatste 4 wedstrijden, maar het voetbal is al maanden erg slecht, waarbij Tobiassen keer op keer tactisch werd overklast.

4 maart 2021 om 21:50

Heeft iemand hier een betrouwbare bron voor want het lijkt me sterk dat ze de 3e begroting hebben.. als dat wel zo is moeten ze zich schamen!!! Dan is het ontslag gerechtvaardigd

4 maart 2021 om 21:53

Wel qua spelersbudget. Grote businessclub en miljardair als eigenaar.

4 maart 2021 om 21:59

Oh dat wist ik helemaal niet joh. Dat stadion heet toch ook Myanmar of niet? Zit er een sjeik op tegenwoordig?

4 maart 2021 om 22:13

Yanmar stadion. Gern sjeik maar gewoon een sponsor. Kroonenberg groep is de grootste geldschieter/sponsor bij Almere. Nederlands vastgoedbedrijf. Ik heb nergens bronnen gevonden van het 3e spelersbudget. Op basis van omzet/begroting van de clubs lijkt me plek 6-9 realistischer.

4 maart 2021 om 22:18

Die Verheydt is wel helemaal opgeleefd bij jullie he...

4 maart 2021 om 22:21

Niet slecht. Capaciteit wordt nog uitgebreid?? 3500 nu toch?? Ben een keer een uitwedstrijd mee geweest van Go Ahead maar toen zat het nog niet half vol... niet dat wij zo'n toonaangevende tegenstander zijn.. is wel wat jaren terug hoor.

4 maart 2021 om 23:15

Cambuur staat qua budget zeker niet bovenaan. Dan gaan NAC de Graafschap NEC Alemere vechten om rechtstreeks promotie als dat de stand zou bepalen.

5 maart 2021 om 01:28

Almere City heeft volgens transfermarkt de op 6 na grootste selectiewaarde (7,80 mil). Als ik Jong Ajax en Jong AZ niet meereken, op 4 na. NAC (9,90 mil), Cambuur (8,50 mil), Volendam (8,38 mil) en de Graafschap (8,23 mil) hebben meer.

Sjonge zeg. Meteen ontslag na een paar mindere resultaten. Het is geen Barcelona of Real Madrid waar we het over hebben.

Wat een rare beslissing, het gaat even wat minder maar dit is in mijn ogen totaal onnodig.

Haha wat is dit nou? Volg de keuken kampioen divisie niet zo , dus ben niet helemaal op de hoogte van de kwaliteit die Almere city waarborgt, maar is dit niet zoiets als dat Vitesse nu Letsch zou ontslaan omdat die ook uit de top is gekukeld?

4 maart 2021 om 21:35

Het enigste wat dit zou verklaren is dat deze selectie ontzettend veel geld kost voor Almere City-begrippen, maar dat lijkt me erg sterk als ik de selectie zo bekijk. Dit neigt toch naar pure wanhoop door tegenvallende prestaties. Heel vreemd.

4 maart 2021 om 22:24

Perfect voorbeeld als je het mij vraagt. Vitesse kent haar plek ook. Al verbloemd het bekersucces denk ik wel een groot deel daar

Dit gaat toch nergens over? Almere draait een hartstikke knap seizoen en hebben even een wat mindere fase. Dat gebeurt elke club. Wat hadden ze dan gedacht? Dat directe promotie het minimale is dat bereikt had moeten worden?

Die denken natuurlijk met een schok effect nog een goed slot van de competitie te kunnen fixen, maar ik vind het ronduit schandalig. Ook heb je die zekerheid totaal niet. Almere leeft echt boven haar stand met dit soort populistisch gedrag

Hahaha wat is deze? Gasten doen het hartstikke netjes voor Almere City begrippen en ze bonjouren die trainer eruit. Dat is echt tamelijk bezopen voor een donderdagavond.

Wat is dit weer voor wanhoopspoging?? Club doet dit jaar écht voor het eerst mee om promotie en dan gelijk zulke maatregelen na een dipje van de laatste 5 wedstrijden.

Je mag best als club ambitieus zijn. Maar als je aan de start van je groei al zulke beslissingen maakt, kan je voor mijn gevoel alleen nog maar achteruit...

Wanneer gaan ze nu eens een bestuur per direct op non actief zetten wegens wanbeleid. Het ligt altijd aan de trainer en denkt nu echt dat het bestuur van Almere City de wijsheid in pacht heeft, Ze mogen nog geen cornervlag zijn van welke club dan ook en die beslissen even, nu het wat minder gaat, dat het aan de trainer ligt. Wat een stelletje onbenullen daar zeg.

Voor de niet Almere volgers kan ik dit wel duiden. Tobiassen heet het, puur kijkend naar resultaat de 1e seizoenshelft natuurlijk prima gedaan. Zoom je in op de wedstrijden was het erg matig. Tactisch zo vaak afgebluft, kan nooit ingrijpen om weer overwicht te krijgen. Het spel was al het hele seizoen pover (wonnen vaak op kracht en individuele kwaliteit). Daarnaast heeft hij ook de 2 voorgaande ontslagen trainers bijgestaan en aan hun stoelpoten gezaagd, dus bij de supporters lag hij al niet lekker. Als je dan binnen 1,5 maand van 8 punten los voor promotie naar 4 punten achterstand gaat is het logisch dat men ingrijpt. Enorm sterke selectie neergezet, maar er wordt voetballend zo weinig uitgehaald.

4 maart 2021 om 21:22

Maar kom nou, je staat nu op een positie dat nog steeds ontzettend knap is voor Almeerse begrippen. Historisch gezien staat Almere op de hoogste positie waar ze ooit hebben gestaan (hoogste eindklassering is 7de, wat al 2 seizoenen geleden is). En je staat in punten gelijk met de huidige nummer 3, Nac, en 4 punten maar verwijderd van nummer 2, De Graafschap. Je hebt 11 nieuwe spelers gehaald dit seizoen, waarvan je nu best wel wat in het basiself heb staan. Wees even realistisch, want zo'n goeie selectie heeft Almere ook weer niet, en je draait nog steeds mee om direct promotie. De clubs die boven Almere staan hebben gewoon veel betere spelers. Als je promotie net niet haalt, dan heeft Almere het nog steeds fantastisch gedaan.

4 maart 2021 om 22:22

Het bestuur zal vinden dat deze selectie niet onder doet voor de andere clubs. Dat je vergelijkt met afgelopen jaren is mooi, maar zoals je zelf al zegt zijn er veel spelers gehaald, en zover ik inschat niet de goedkoopste. Almere wil stappen maken, en lijkt nu af te haken.

4 maart 2021 om 22:45

Valt ook wel mee. Ze hebben alleen transfersommen betaalt voor Smeets (fortuna) en Woud (eerst gehuurd van Willem II en vervolgens in de winterperiode overgenomen). De rest hebben ze transfervrij gehaald of gehuurd. Daar tegenover hebben ze weer heel wat spelers (transfervrij) uitgezwaaid. Almere heeft altijd wel een gezond/goed beleid gevoerd, dus ze gaan niet gelijk flink investeren. Je kunt niet verwachten dat wanneer je zoveel nieuwe spelers haalt, dat ze gelijk gaan inpassen.

4 maart 2021 om 22:59

Maar welke club in de kkd koopt wel spelers ?

4 maart 2021 om 23:31

Ja niet veel, want budget is klein, dus ze moeten creatief zijn. Meestal inderdaad 1 a 2 spelers, dus zoveel verschillen ze niet van elkaar. Maar Nac, De Graafschap, Go Ahead, Nec, Cambuur, en Roda halen ook altijd een vrachtschip aan spelers binnen. Alleen Volendam niet, want die hebben een uitstekende jeugdopleiding en Jonk kan goed inschatten welk speler mee kan en welk speler niet. Dus het ontloopt elkaar niet veel. Dus een 4de plek met maar een paar punten verwijderd van directe promotie is niet slecht. Dus ze voldoen nu aan de "hoge verwachtingen" van de club.

De verdediging van Almere lijkt net de D8 van mijn lokale voetbal club wat een grap zeg

Vreemd, dit is toch een prima trainer? Lekker impulsief. Overall draait het prima daar. Hij komt altijd verstandig over, goede uitstraling. Zou me niet verbazen als er een club uit het rechterrijtje van de Eredivisie voor hem komt

Schandalig! Waar gaat dit over?? Gedeeld 3de en zeker uitzicht op directe promotie met een team als Almere...

4 maart 2021 om 22:19

Ik denk dat je mensen beledigd met een team als Almere. Ja, ze hebben geen of weinig historie. Echter hebben ze met de gehaalde spelers laten zien stappen te willen maken. Als je dan enkele maanden geleden 8 punten voor staat op de graafschap, en nu 4 punten achter, dan is er wel iets fout gegaan. Ik vraag mij alleen af of dit nog om te draaien is. Almere speelt al tijden niet goed meer, en is o.a. tegen de graafschap en oss heel goed weggekomen.

Vreemd dit. Op het moment dat hij met deze club ver boven verwachting goed presteert, mag hij blijven, maar zodra ze ineens presteren zoals iedereen zou verwachten van Almere, moet hij opeens vertrekken. Ze mogen blij zijn dat ze nog steeds in de top mee draaien!

4 maart 2021 om 22:20

Boven verwachting is jouw verwachting, en niet de verwachting van het bestuur.

4 maart 2021 om 22:46

Dat wil niet zeggen dat het bestuur het bij voorbaat bij het juiste eind heeft en marton3103 bij voorbaat al niet.

4 maart 2021 om 23:01

Als je kijkt naar het spel en de resultaten is het al lange tijd minder. Ik kan me voorstellen dat het bestuur denkt iets te moeten doen om het te breken.

5 maart 2021 om 06:43

Sinds die 7-2 tegen Cambuur, de huidige koploper (dus die voetballen blijkbaar ook aardig), hebben ze nog 9x niet verloren, voornamelijk gewonnen eigenlijk. Dat ze dan een vrij slechte maand februari draaien, kan de beste overkomen. Ik vind het maar paniekbeleid en vraag me uberhaupt af waarop die hoge verwachtingen dan gebaseerd zijn waar jij het over hebt, stel dat deze verwachtingen er inderdaad al vanaf de start waren. Het is niet alsof ze miljoenen in die selectie gepompt hebben. Het lijkt er meer op alsof hun verwachtingen gedurende het seizoen gecreëerd zijn, waarbij ze gewoon heel goed presteerden. En nu zijn ze een beetje teleurgesteld over een slechte reeks en raken ze ineens in paniek.

5 maart 2021 om 13:30

Bij mijn clubje zijn de verwachtingen ook hoog gespannen, en is alles onder plek 2 te laag. Hebben wij dan miljoenen geinvesteerd ? Dit gebeurd niet in de Kkd. Sterker nog, zelfs in het rechterrijtje van de ere divisie worden er geen miljoenen uitgegeven voor spelers. In de KKD worden bijna alleen maar transfervrije spelers gehaald. Ook bij Almere City. Maar ze hebben met o.a. Koolwijk en in de winterstop met de Smeets (wat toch de aanvoerder van fortuna was) laten zien dat ze wel investeren in de selectie.
En als je naar dit jaar kijkt, hebben ze 4 wedstrijden gewonnen, waarvan tegen zowel de graafschap als top oss nog onverdiend was.

Heb toch het idee dat dit een prima trainer is en dat hij wel meer in zijn mars heeft. Het positieve er maar uithalen en door...

Wat een waanzin. Tobiasen heeft goed werk verricht met een selectie, die kan (let wel: kan) promoveren. Maar voor hetzelfde geldt wordt Almere 5e, want dat kan ook.

Almere draait een geweldig seizoen en hebben nu net even een paar mindere wedstrijden, wat elke club overkomt, laat staan een relatief kleine club als Almere. En meteen de trainer eruit, ongelooflijk. Wat is voetbal toch een idiote wereld soms.

Ze nemen Jorrit Smeets van ons over en winnen opeens geen wedstrijd meer. Toeval of niet, geen lekkere binnenkomer voor Jorrit helaas.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Almere City FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.NAC Breda6732
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
M. WoudKeeper340
D. MiraniVerdediger345
T. VerheydtAanvaller3319
F. HammoutiVerdediger318
R. KoolwijkMiddenvelder301
O. BouyaghlafenAanvaller304
T. ReceveurMiddenvelder292
Voor de complete selectie: Clubpagina Almere City FC.

1 fan
Coach, 45 jaar
SeizoenClub
2019-2021 Almere City FC
2019-2019 Almere City FC
2019-2019 Almere City FC
2016-2017 Jong Sparta
2012-2014 EHC/Norad
Laatste voetbalnieuws

Andries Jonker kan Telstar achter zich laten voor overstap binnen Nederland

Andries Jonker is een belangrijke kandidaat om na de zomer als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij Almere City, meldt Omroep Flevoland. De Flevolanders ontsloegen begin maart Ole Tobiasen, waarna...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 21 april
Tottenham Hotspur moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van José Mourinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren