Chaos compleet bij Fortuna: ‘Wil niks meer met Ultee te maken hebben’

Woensdag, 3 maart 2021 om 21:17 • Laatste update: 21:48

Fortuna Sittard heeft keeperstrainer Sieb Dijkstra woensdag per direct weggehaald bij de A-selectie. De voormalig doelman van Motherwell en Queens Park Rangers lag in de clinch met hoofdtrainer Sjors Ultee, nadat laatstgenoemde afgelopen week besloot om Piet Velthuizen bij de hoofdmacht te halen. Velthuizen raakte zondag bij zijn debuut in het shirt van Fortuna na twintig minuten geblesseerd tegen FC Groningen (1-0 verlies) en moest vervangen worden door de inmiddels vertrokken Alexei Koselev.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door leidsehood)

Dat Veldhuizen niet fit is, dan kan iedereen zien. Ik vind Ultee een veelbelovende jongen met talent voor het trainersvak, maar hier slaat hij de plank nogal mis. Deze keeperstrainer heeft dus in deze gelijk, maar dit soort zaken moet je intern oplossen en zeker als je er nog werkt. Een club gaat in zo'n situatie natuurlijk nooit de kant van de keeperstrainer kiezen ten opzichte van de succescoach die de club van vechten tegen degradatie brengt naar het linker rijtje.

3 maart 2021 om 21:47

Sorry maar dit is pure arrogantie van de trainer. Deze trainer komt net kijken en zet ervaren mensen even voor schut door eigen ego. Hij heeft dit blijkbaar geprobeerd intern op te lossen maar wordt gewoon afgemaakt omdat zo'n jongen wel even komt vertellen hoe het allemaal zit en liegt dan ook nog eens over de opties die er waren. Hij blundert gewoon en zou eens meer naar zijn assistenten moeten luisteren.

3 maart 2021 om 21:54

Dat klopt en die arrogantie is 'm duur komen te staan. Dat verklaart de felle reactie van Ultee ook wel. Je bent toch altijd wat geirriteerder als je op jouw ongelijk word gewezen door iemand die onder je staat. Dat sluit ook gelijk aan op het volgende: Een keeperstrainer staat nou niet bepaald hoog in de hierarchie. Dan kun je het beter op andere manieren oplossen in plaats van een strijd aangaan die je toch niet gaat winnen.

3 maart 2021 om 21:54

Hahaha je leest 1 kant van het verhaal en gaat vervolgens los met allemaal conclusies. Beetje apart niet?

3 maart 2021 om 21:56

Kijk eens aan, ook succescoach Sjors Ultee begint nu in zichzelf te geloven. Dat gaat niet goed aflopen als die zo doorgaat...

Als dit echt zo gegaan is, is het echt onverstandig van Ultee. En dat de keeperstrainer bij iemand zijn zorgen wil uiten, vind ik eigenlijk geen probleem. Als die man de enige is op wie je terug kan vallen, wanneer de hele staf achter Ultee staat, moet je toch iemand vinden.

3 maart 2021 om 22:09

@ sirius

Hierarchie heeft niets te maken met deze zaak. Zoals ik het verhaal begrijp heeft de keeperstrainer helemaal geen gevecht aan willen gaan. Wanneer er een kwestie komt over keepers, dan is de keeperstrainer natuurlijk de expert. Iemand dan niet serieus nemen is best kwalijk, want dat krenkt toch wel de eigenwaarde van de keeperstrainer. Al helemaal als het er zo dik bovenop ligt dat Ultee fout zit.

3 maart 2021 om 22:24

Ga helemaal met je mee. Zeker als je de inhoud van het contact kent. Daar zat ruimte genoeg in voor een gesprek om alles uit te praten en verder te gaan.

Wat er ook gebeurd zoiets wat Dijk nu doet doe je niet. Hou dit intern. Los het op maar breng je club niet tot schande.

3 maart 2021 om 21:46

Nou de club zet zichzelf al voor schut door zo'n keeper op te stellen. Daar heb je Dijkstra niet voor nodig.

3 maart 2021 om 21:52

Wacht even... Dijkstra is het slachtoffer in deze situatie, niet de boosdoener. Het lijkt me logischer om Ultee verantwoordelijk te houden dan boos te worden op het slachtoffer dat simpelweg desgevraagd zijn verhaal doet.

3 maart 2021 om 21:56

Ach anders gaat het verhaal zijn eigen leven leiden, ik begrijp wel dat hij zich uitspreekt.

3 maart 2021 om 23:08

Nou na afloop zei Ultee wel publiekelijk dat het zijn schuld was dat Velthuizen speelde. Dus die keeperstrainer trof sowieso weinig blaam ook naar buiten toe.

3 maart 2021 om 22:03

Helemaal mee eens. Regel nummer 1 moet toch zijn dat wat in de kleedkamer wordt besproken (of op kantoor) niet naar buiten komt. Geen club die zit te wachten op zo'n flapuit. Al heeft hij al het gelijk van de wereld.

Enige echte fout van die keeperstrainer is dat hij naar de voorzitter is gestapt. Dat had ie nooit moeten doen natuurlijk. Voor de rest valt hem niet veel te verwijten. Wellicht een beetje drammerig, maar die vreest ook voor zij eigen reputatie, terwijl hij ook ziet dat Piet er lang niet klaar voor was. Dan kun je beter nogmaals het gesprek met Ultee aan gaan in plaats van naar de voorzitter te stappen. Dat kost je echt je werkrelatie en het vertrouwen.

3 maart 2021 om 23:22

Waarom zou hij het niet doen? Als je in het openbaar voor iedereen vernederd wordt en Ultee zich opstelt als een kind, mag je daar wat van zeggen. Uiteindelijk wordt de keeperstrainer beoordeeld op het werk van zijn keepers. Nee, in mijn ogen heeft hij niets fout gedaan. Trieste beslissing om hem een stap terug te zetten.

4 maart 2021 om 07:58

Hij is helemaal niet openbaar vernederd. Niemand heeft rond het debuut van Piet Velthuizen iets geroepen over de keeperstrainer van Fortuna. Dat gesprek met de technische staf waarin onder andere Ultee zich opstelt als een kind vond plaats nadat die keeperstrainer naar de voorzitter was gestapt. Als je het niet eens bent met je trainer zeg je dat eerst tegen hem. Als je niet blij bent met hoe hij op de zondag heeft gehandeld, zeg je dat maandag tegen hem. Kom je er dan niet uit kun je naar degene gaan die over het technische beleid gaat. Dat is dus niet de voorzitter van de club.

Uit emotie doen mensen soms dingen waar ze later spijt van krijgen. Ultee is een jonge coach en zal ongetwijfeld nog wel meer fouten maken in toekomst. Dat is ook niet erg. Maar probeer dit altijd professioneel op te lossen. Want anders roep je problemen over je heen, waar je eigenlijk niet op zit te wachten. Je verwacht in deze situatie dat Ultee bij het aantrekken van nieuwe keeper toch wel meer de keeperstrainer zou betrekken. Want die moet uiteindelijk toch straks daarmee werken..? Tjah..laten we hopen dat dit een leerpunt is voor de toekomst.

Sterk van de voorzitter dat hij zich niet in met de technische zaken wilde bemoeien. Dijkstra had gewoon nog een keer met Ultee om de tafel gaan zitten in plaats van naar de voorzitter te stappen.

Iets met vuile was ofzo? Een enorme misser om Veldhuis niet fit binnen te halen, maar als je als keeperstrainer zo naar buiten klapt lig je er terecht uit wat mij betreft. Geen detail bespaard van alles wat in de "kleedkamer" moet blijven.

Gezien de foto van de keeperstrainer zou je toch zeggen dat ie ergens begrip moet op kunnen brengen voor het fysiek van Piet

3 maart 2021 om 22:04

Hoezo, moet die keeperstrainer dan in de eredivisie keepen? Wat een flauwe kul.

3 maart 2021 om 23:01

Een bericht met een knipoog ontgaat je denk ik

Als ik het zo lees heeft Dijkstra wat geflikt en is Ultee heel boos op hem
Trouwens zou Ultee zomaar uit het niets ineens heel boos zijn? Lijkt mij niet

Dijkstra mag niks zeggen maar dit omhoog gevallen paard, die niet geen kans voorbij gaat om zich te profileren mag wel anderen afbranden? Ultee lijkt me na die grap met Hofland verre van betrouwbaar.

3 maart 2021 om 22:09

In die situatie leek mij eerlijk gezegd Hofland geen gelijk hebben. Bij deze situatie neig ik wel meer naar Dijkstra. Maar goed, we weten natuurlijk niet wat er echt afspeelt. Zeker als je 1 kant van het verhaal hoort.

Volgens mij is ie pas in het openbaar vernederd sinds ie dit zelf in het openbaar bracht...
Maar goed, zoals bij Tadic en Dumfries te zien was, is het in de voetballerij soms net zo kinderachtig als op de middelbare. In dit geval dus ook.

3 maart 2021 om 22:35

In het openbaar tov de staf, medische staf materiaal an, video analist etc

Die Ultee begin ik maar een eng mannetje te vinden zo. Eentje die het achter zijn ellebogen heeft, en anderen zonder enige moeite voor de bus gooit om er zelf beter uit te komen.

Wel een plausibel verhaal dat deze keeperstrainer verteld. Maar zou dit niet gewoon met excuses van Ultee opgelost kunnen worden? Vind het wel sneu dat deze keeperstrainer nu de zak krijgt terwijl die gewoon wilde helpen

3 maart 2021 om 22:27

Exact. Wellicht boterde het voorheen ook al niet al te best en waren er meerdere oorzaken. Wellicht was dit gewoon de aanleiding.

3 maart 2021 om 22:29

Als ie echt wilde helpen had ie niet naar de voorzitter moeten stappen toen er een paar beslissingen werden genomen waar hij zich niet in kon vinden. Ultee gaat nog wel vaker beslissingen nemen waar mensen in de technische staf het niet mee eens zijn. Moet Ultee het daar ook maar van pikken als ze meteen de voorzitter informeren. Ik zou mijn excuses daarvoor ook niet aanbieden.

Toch wel leuk dat VI ff zo'n verhaal ongenuanceerd het internet op plempt zonder ook maar het kleinste beetje wederhoor te doen. Waarbij je in het achterhoofd moet houden dat de man in kwestie al jarenlang het lek schijnt te zijn dat alles doorspeelt naar de pers. Ik zou dan ook gewoon deze man op zijn woord geloven. Ik wacht graag eerst even op wat wederhoor wat er volgens andere partijen binnen Fortuna is gebeurd, en vertrouw liever niet meteen de persoon die op het moment dat er iets fout gaat meteen naar de grote baas binnen de organisatie appt omdat hij graag zijn straatje wil schoonvegen. Ik zou dan ook als journalist zonder integriteit gewoon de man in kwestie die jarenlang als mijn bron heeft gefungeerd even nuanceloos zijn verhaal laten doen en het laten verklaren als waarheid zonder er ook maar iemand anders naar te vragen, dat lijkt me gewoon het toppunt van eerlijke journalistiek.

3 maart 2021 om 23:11

Ultee is gevraagd om een reactie maar wilde niet reageren. Dat staat in het stuk van VI. Dan is wederhoor onmogelijk en moet je het wel zo plaatsen.

3 maart 2021 om 23:23

Wederhoor ligt niet alleen bij 1 persoon. Ik kan mij voorstellen dat Ultee liever eerst overlegt met Fortuna zelf hoe men hierover communiceert. Daarbij ken je mogelijk ook de manier waarop men dit over het algemeen doet als journalist zijnde, is om zeven uur 's avonds even een mailtje sturen of een belletje dat je graag reactie wilt maar je deadline op acht uur ligt (wat mij in dit geval niet zou verbazen gezien de publicatie om 20:53) Ik ga er vanuit dat jij het waarschijnlijk met mij eens bent dat een clubwatcher van Fortuna, al dan niet de algemene journalist, meer dan 1 'bron' heeft binnen een organisatie. Al met al wacht ik graag verdere berichten af voor er echt een oordeel over te vellen. Wat ik wel merk is dat bepaalde journalisten een beetje de pik lijken te hebben op Ultee (mogelijk terecht, de toekomst zal het uitwijzen) getuige ook de manier waarop de situatie omtrent Hofland in beeld was gebracht die zelf nu ook niet bepaald de beste reputatie heeft. Naar mijn inzien komt dit dan ook meer over als een laatste dienst richting een persoon die jarenlang als je lek heeft gefungeerd dan daadwerkelijk journalistiek te willen beoefenen. Maar goed, nogmaals ik wacht graag de volgende berichten af.

5 maart 2021 om 13:18

Fair enough voor je eigen beeldvorming inderdaad. Ik weet niet of ik het VI kwalijk neem dat ze het zo plaatsen, maar voor ons oordeel is het goed om even af te wachten wat iedereen hiervan zegt inderdaad.

Ben echt een fan van Ultee (geworden) dit seizoen, maar dit is niet helemaal lekker gelopen. Het hoort bij het leerproces van een beginnend trainer zullen we maar zeggen. Hij heeft Piet gewild, gegokt en verloren. Dat kun je maar beter gewoon toegeven achteraf. Als er dan een meningsverschil blijft ronddwalen, los dat dan direct onderling op en speel het niet tot bij Gün. Die staat hier volledig los van.

Het was toch al duidelijk dat Sjors over lijken ging na het ontslag van Kevin Hofland? Jammer voor die sympathieke keeperstrainer maar in de voetballerij ben je ook maar een nummer. Een vervelend verhaal, maar laten we hopen dat die jonge knul Sjors hier ook weer manieren van leert zodat hij er een wat prettiger persoon van word alsmede dat Sieb Dijkstra de nieuwe keeperstrainer wordt van Real Madrid of iets zodat hij op zijn niveau werkzaam is.

3 maart 2021 om 22:43

Die sympathieke keeperstrainer die na een onenigheid appjes gaat sturen naar de voorzitter?

4 maart 2021 om 07:19

Waarom deed hij dat dan? Juist...

4 maart 2021 om 07:50

Dat de keuze voor Veldhuizen verre van gelukkig is lijkt me duidelijk maar als je hiervoor de voorzitter gaat appen dan ben je gewoon een rat in mijn ogen. Zoals ik het lees is Ultee hier zo boos over geworden.

Zo hoor je onderhand wel meer geluiden dat die Ultee geen makkelijk karakter heeft, voorlopig heeft die natuurlijk het voordeel dat hij met Fortuna geweldig presteert maar zodra het minder word zal dit keer op keer terug komen. Vind het zonde dat je iemand die z'n vak serieus neemt zo te kakken zet en vervolgens met Piet Velthuizen aan komt zetten wat een afgang is dat zeg.

Ultee, een talentvolle trainer. Maar je moet niet de verhalen tegen gaan krijgen, dan is het snel gedaan. Zeker dit soort incidenten blijven je een lange tijd achtervolgen.

We hebben natuurlijk nog niet de kant van Ultee gehoord, maar dat een Velthuizen op goal stond tegen FC Groningen is zeer amateuristisch. De hoge waarbij Velthuis op zijn rug valt, hij mag blij zijn dat hij geblesseerd was uitgevallen, was anders totaal afgegaan. Dat Velthuizen niet fit was zag iedereen. En als het over keepers gaat hoort er echt goed overleg te zijn tussen hoofdtrainer en keeperstrainer, omdat de keeperstrainer aardig wat verstand hoort te hebben van keepers. Het lijkt erop alsof de verstandhouding tussen Ultee en Dijkstra al niet goed was, als de twee al geen overleg hebben over het aantrekken of opstellen van een keeper. Het feit is dat Ultee Fortuna goed voor schut heeft gezet met het opstellen van Velthuizen tegen FC Groningen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.PEC Zwolle6-19
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. van OschKeeper150
D. DuarteMiddenvelder150
M. SeuntjensMiddenvelder157
T. TekieMiddenvelder151
M. AnghaVerdediger140
B. RienstraMiddenvelder141
T. NoslinAanvaller121
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

Nederland
31 fans
Keeper, 35 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren