Haller geïmponeerd bij Ajax: ‘Ik kan wel zeggen dat hij geobsedeerd is’

Zaterdag, 27 februari 2021 om 09:10 • Laatste update: 09:10

Erik ten Hag staat hoog aangeschreven bij Sébastien Haller, zo vertelt de Franse Ivoriaan in gesprek met Ajax TV. Het feit dat de trainer van Ajax zo ‘geobsedeerd’ is door het ‘spelletje en de tactiek’ geeft de groep houvast, vindt de 26-jarige spits. Verder spreekt Haller zich ook uit over diens ingetogen manier van juichen en zijn band met Dusan Tadic.

“Ik kan het woord dat op het puntje van mijn tong ligt niet uitspreken. Dat vindt hij niet leuk”, zo begint Haller met een glimlach het verhaal over diens band met Ten Hag. “Maar ik kan wel zeggen dat hij geobsedeerd is. Op een goede manier, uiteraard. Hij is geobsedeerd door het spelletje voetbal en de tactiek. Zelfs na de wedstrijd tegen Sparta, die we met 4-2 wonnen, was hij niet tevreden. Zo zit hij in elkaar. Hij is perfectionistisch. Voor een speler geeft het handvatten”, vindt de centrumspits.

Ten Hag: 'Loting biedt perspectief, duel met PSV wordt fascinerend'

Verder wordt Haller in het interview gevraagd naar de reden achter diens relatief ingetogen manier van juichen na het maken van een treffer. De tweevoudig Ivoriaans international heeft daar een goede reden voor: "Zo gaat dat, ik doe gewoon mijn werk”, zegt hij koelbloedig. “Ik moet mijn energie sparen voor mijn volgende doelpunt. Ik ben ook niet iemand die ervan houdt om zijn emoties te tonen. Ik ben profvoetballer, dus iedereen let op je. Iedereen heeft dan ook een mening over de reactie van mij op een gemaakt doelpunt. Soms wil je ze gewoon geen munitie geven", waarmee Haller aangeeft dat het niet uitbundig vieren van een treffer ook dient als zelfbescherming.

De spits speelde sinds zijn overstap naar Ajax tien officiële wedstrijden, waarin hij liefst zeven maal trefzeker was en vijf assists verzorgde. De goede band met Tadic ligt volgens Haller voor een deel ten grondslag aan zijn productiviteit. “Ik ben blij dat we nu al een goede band hebben. Het is prettig om met hem te spelen, want hij weet me altijd goed te bedienen. Daarna is het aan mij de taak om af te ronden”, zo steekt Haller de loftrompet over zijn collega-aanvaller. “Ik spreek veel met hem om onze connectie te kunnen versterken, want ik weet dat we samen veel moois kunnen brengen. Ik ben blij dat we nu al een goede band hebben.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door ajaxenschede)

Haller is nu al een held in Amsterdam
Ongelooflijk dat je zo goed kan presteren vanaf dag 1
Nu zondag winnen

26 februari 2021 om 20:35

Ik denk dat mensen dit straks met terugwerkende kracht ook over Tadic zullen zeggen, ondanks z'n vervelende gedrag soms. Je hoort van heel veel spelers dat hij de topsportmentaliteit brengt en toont en daarmee die 20% extra bij anderen vraagt.

26 februari 2021 om 20:53

Ook al scoort tadic niks meer. Voor mij is hij de held van de afgelopen jaren. Wat een aankoop is dat gebleken hoeveel assists en goals hij in die tijd heeft gemaakt is niet normaal

26 februari 2021 om 21:22

Absoluut, nu lijkt er door analisten wel een heksenjacht op hem geopend helaas. Het gesprek wat Tadic en Ten Hag in München gevoerd hebben zal Ajax geen windeieren gelegd hebben. Echt een goeie aankoop, niet alleen op het veld maar zelfs vooral daarbuiten. De bewustwording van topsport lijkt veel groter als je Frenkie de Jong en Donny van de Beek ook hoorde bij vertrek.

26 februari 2021 om 21:31

Dat hoeft echt niet met terugwerkende kracht hoor. Tadic is gewoon één van de beste aankopen die we ooit gedaan hebben. Mensen die dat nu nog niet zien snappen er vrij weinig van.

26 februari 2021 om 22:13

Het is duidelijk dat Tadic er vanaf dag één stond voor Ajax. Dat hij een vervelend mannetje is in het veld staat daar helemaal los van. Het is gewoon een geweldige voetballer die echt leeft voor de sport, dat is ook wel te zien aan zijn topfitte lichaam. Ik heb zelden iemand zo'n goede wedstrijd zien spelen als Tadic deed toen hij in de spits stond tegen Madrid in de CL. Als je het op dat niveau laat zien ben je gewoon een topper

26 februari 2021 om 22:29

Eens Ruiz, man man die match klopte echt alles. 😍

27 februari 2021 om 03:45

Tadic is altijd al een gigantische legend geweest, en je kan stellen dat het een van Ajax hun beste links buiten ooit is. Wat deze man binnen en buiten de lijnen laat zien is natuurlijk een voorbeeld voor een ieder ander.

Wacht maar tot hij volgend jaar in de finale Champions League scoort, dan zullen we hem eindelijk zien juichen! Zonder dollen. Ik ben ongelofelijk blij met deze kerel. Geeft echt eem extra dimensie aan ons voetbal. Als we niet al te veel spelers verkopen verwacht ik dat we volgend jaar best weer eens de CL groepsfase zouden kunnen overleven.

26 februari 2021 om 21:55

Hopen dat hij dan wel ingeschreven is😉

27 februari 2021 om 09:58

Denk niet dat Bayern hem gaat kopen hoor

27 februari 2021 om 10:03

Welke goal dan in de finale. De aansluittingstreffer of de winnende?😉

27 februari 2021 om 13:08

Allebei

ik vind haller ook echt goed maar denk ook altijd als ik hem zie spelen dat hij vaker kan scoren meer uit zijn potentieel kan halen , heb ik bij meer spelers

26 februari 2021 om 21:42

@Mpappe29 Hij zit er pas bij he. Zijn 2e maand bijna erop. Na zomerstop gelijk goede voorbereiding mee pakken, dan raakt hij helemaal ingespeeld. Anthony ook jaar verder. Haller half jaartje. Hopelijk van de basis niet te veel spelers weg. Mogelijk Nico (hoop dat hij blijft. Anders transfervrij Patrick v Aanholt halen) en Neres. Rest zie ik wel blijven (Onana ook, al beweert Driessen anders). Malikdeen halen en we zijn weer klaar. Mocht buitenkans komen zoals Alderwereild kunnen strikken, dan moeten we dat natuurlijk gelijk doen.

26 februari 2021 om 22:13

Heel fijn idee man, dat een ieder dan weer verder is tijdens de zomer voorbereiding.

27 februari 2021 om 00:57

malikdeen zie ik graag komen als idrissi niet blijft sowieso dreigende speler, toby is welkom mocht nous vertrekken . verder eens als antony en haller verder ingespeeld raken moet het smullen worden!

Mooie woorden over Ten Hag. Als het aan de pers en de nodige Ajacieden lag was hij al vervangen door Peter Bosz. Ten Hag heeft zijn matige manier van communiceren tegen. Dat is juist de kracht van Bosz. Als trainer wordt ten Hag nog steeds ondergewaardeerd.

27 februari 2021 om 10:41

De pers?....je bedoelt Leo Driessen.🤦‍♂️ Dat was meer een persoonlijke aanval, Leo vond hem te Tukkers voor Ajax. Het was meer zijn eigen beleving.

27 februari 2021 om 10:42

De pers?....je bedoelt Leo Driessen.🤦‍♂️ Dat was meer een persoonlijke aanval, Leo vond hem te Tukkers voor Ajax. Het was meer zijn eigen beleving.

27 februari 2021 om 11:31

Ik begrijp daar ook helemaal niets van. Ook een bericht va de F-Side een tijd geleden op Facebook waarin ze zeggen dat ze klaar zijn met Ten Hag. Hoe kan je een trainer die het zo goed doet, zo makkelijk afserveren

Prima, emoties onder controle hebben kan nooit kwaad. En veel liever dit dan al die gebaartjes en dansjes en weet ik veel wat voor malligheid.
T mooiste blijft als vroeger...klein sprongetje in de lucht met de vuist omhoog en snel naar je ploeggenoten. Nu is het soms een wedstrijd wie het langst de camera op zich alleen gericht kan houden, zelfs als het een intikker is vanaf 2 meter nadat 2 ploeggenoten de hele verdediging stuk gespeeld hebben.

Is een goede aankoop van Ajax. Heeft al het een en ander laten zien en zijn cijfers zijn goed, maar het kan nog beter. Zeker als hij door de andere vleugelspelers beter bediend wordt. En als hij helemaal aan het Ajax spel is gewend

Zo lekker voor Tadic dat Haller daar staat en nu Klaassen vaak op 10. Die jongens snappen elkaar qua looplijnen, inpassen en afwerken. Jeugd is leuk maar ervaring en drive is zoveel krachtiger. Als je ook nog een Berghuis op rechtsbuiten zou hebben dan maak je zo belachelijk veel doelpunten dat niemand meer dichtbij zou komen.

27 februari 2021 om 01:35

Please doe ons dat niet aan. Zo'n beetje onze enige echte productieve voetballer! Mountainhouse has to stay.

Haller is niet gierig om te scoren. Hij wil nog teveel assisten geven. Van mij mag hij meer op doel schieten. Zijn schot is beter dan die van Neres en Neres schiet ook meer op doel.

26 februari 2021 om 21:28

Neres schiet juist te weinig op doel, die zoekt normaliter altijd zijn medespelers. Puur om dat ene moment met Haller wordt dat etiket nu op hem geplakt. Totaal ten onrechte in mijn optiek.

26 februari 2021 om 21:39

Al zag je hem gisteren tegen Lille ook weer gaan, maar wat je zegt dat etiket heeft die met onrecht opgeplakt gekregen.

Haller is niet gierig om te scoren. Hij wil nog teveel assisten geven. Van mij mag hij meer op doel schieten. Zijn schot is beter dan die van Neres en Neres schiet ook meer op doel.

26 februari 2021 om 21:19

Overigens is Berghuis op te halen voor 4 miljoen. Dat is reeds afgesproken, dus halen Ajax

26 februari 2021 om 21:29

Dat zou Feyenoord die jongen ook moeten gunnen wanneer hij graag CL wil spelen met Ajax of PSV en dan niet perse naar het buitenland willen verkopen voor hetzelfde bedrag.

26 februari 2021 om 21:43

@stephan1976 ik denk niet dat die prijs geldt voor binnenlandse transfer. Anders zouden Ajax of PSV gelijk oppikken. Denk afspraak voor buitenland.

27 februari 2021 om 09:28

die 4mln geldt alleen voor clubs uit het buitenland dacht ik. en zelfs als dat niet zo is zie ik met Neres die net terug begint te komen van zo'n anderhalf jaar geblesseerd te zijn en Antony die er dan net een jaar is ook niet een een plek vrij komen aan die rechterkant voor Berghuis. Dan zie ik bij een PSV een grotere kans voor hem om minuten te maken of gewoon bij Feyenoord blijven waar hij de grote man is en uiteindelijk daar zijn carriere mooi afsluiten.

Hij juicht al meer als bij frankfurt of west ham. Komt ook wel een beetje door Tadic die van iedereen verwacht als collectief te juichen.

Iedergeval, juichen of niet. Wat een aankoop. Dit is wat Ajax jaren heeft gemist en nodig heeft.

Hopelijk gaat Anthony nog dreigender worden met een stuk of 10 scherpe voorzetten per wedstrijd waardoor Haller wat meer aanvoer vanuit de lucht krijgt. Je ziet toch nog net ff te vaak het balletje terug naar een middenvelder gaan...klein puntje van kritiek wat dat betreft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

32 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 13 8 2 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2019/2020 West Ham United 32 7 1 0
2018/2019 Eintracht Frankfurt 29 15 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax vertrekt ondanks overwinning met gemengde gevoelens uit Waalwijk

Ajax heeft zondag geen fout gemaakt in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. De koploper van de Eredivisie maakte allesbehalve een grootse indruk, maar won door een doelpunt van Sébastien Haller in...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 13 april
Sergio Peña wordt gevolgd door clubs uit België, Spanje en Mexico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren