Janssen oordeelt hard: ‘Hij was ongelukkig, om het voorzichtig uit te drukken’

Donderdag, 25 februari 2021 om 23:26Dominic Mostert • Laatste update: 23:39

Na de uitschakeling van PSV in de Europa League is Theo Janssen kritisch op Pablo Rosario. De middenvelder greep niet goed in voorafgaand aan het beslissende doelpunt van Olympiacos, zo oordeelt de analist van RTL7. Na een voorzet van Konstantinos Fortounis vanaf de linkerflank liet Rosario zich volgens Janssen te makkelijk aftroeven. Ahmed Hassan maakte uiteindelijk het beslissende doelpunt.

“Ja, heel zonde", zegt Janssen over de uitschakeling van PSV. "Ik vond dat PSV het op zich redelijk in de hand had. In het laatste kwartier zie je wel dat ze verder in het eigen zestienmetergebied worden gedrukt, en dan krijg je zo’n goal tegen... Zuurder kan het niet." Rosario vormde aanvankelijk een koppel met Georgios Masouras, die echter bij hem wegliep. Rosario had toen geen man meer en liep terug richting Youssef El-Arabi. Hij kon de kopbal van El-Arabi niet voorkomen; na een ingreep van doelman Yvon Mvogo scoorde Hassan uit de rebound.

"Kijk naar Rosario. Die verliest gewoon zijn man. Hij verliest het kopduel. Het kopduel dat hij aangaat, mag je nooit verliezen", oordeelt Janssen. "Hij was ongelukkig, om het voorzichtig uit te drukken. Hij speelt gewoon heel veel ballen naar de verkeerde kleur." Volgens de oud-middenvelder zit Rosario in een 'mindere fase', waarin hij 'heel slordig is en duels verliest die hij niet mag verliezen.' "Nu komt het duur te staan. Hij mag zijn man daar niet verliezen. Hij moet gewoon tegen hem aan springen, dan is er niets aan de hand. Nu kost het je de volgende ronde."

"Het blok met Ibrahim Sangaré moet zorgen voor meer controle, maar dat gebeurt niet. Ze zijn te slordig aan de bal. Dan is het leuk dat je af en toe de tweede bal oppakt, maar dat zijn meestal ballen die je zelf inlevert", aldus Janssen, die ook het optreden van Donyell Malen van lichte kritiek voorziet. "Hij was op zoek naar een goal, dat kon je heel duidelijk zien. Hij ging vaak voor eigen succes en had simpeler kunnen spelen. Maar het is een heel goede speler." Malen was vlak voor de 2-1 dicht bij de 3-0, toen hij van afstand de paal trof.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door tvl11)

Hij was gewoon slecht.

25 februari 2021 om 23:56

@mrsamsoa hij was heeeeeel goed (voor het geval Schmidt meeleest). Wat er ook gebeurt, Rosario MOET zondag spelen.

Ja goh vertel ons iets nieuws. Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar 1 PSV supporter is die begrijpt waarom we elke week naar Rosario kijken. Overal te laat en alleen maar balverlies. Boscagli was trouwens wel goed. Dat zou naast Sangare echt een mooi duo zijn, maar ik ben bang dat het komende zondag weer gewoon Sangare - Rosario is...

25 februari 2021 om 23:33

Nou, hij had ook 1x een hele goede bal op Malen vandaag. Hij doet niet alles verkeerd ;p

26 februari 2021 om 00:14

Sangare is trouwens geschorst bedenk ik me nu. In dat geval Thomas naast Boscagli zetten zondag.

26 februari 2021 om 00:52

Is die zondag ook geschorst ja?

Bedankt rosario,mvogo en malen. Seizoen is nu voorbij

Rosario is al 2.5 jaar ongelukkig. Ongelooflijk dat deze man al zo lang in de basis staat bij een club als Psv. Ik erger me wekelijks kapot aan hem. Wat een verschil met Boscagli, die vandaag een verademing was op het middenveld. Ik hoop dat dit een blijvertje is. Voortaan Boscagli samen met Sangare op het middenveld en Viergever en Teze achterin. Rosario kan lekker banken en in de zomer een mooie transfer maken naar een club als Emmen.

25 februari 2021 om 23:43

Boscagli is een soort Blind qua speelstijl en hij vulde de rol op het middenveld vandaag goed in. Het is echter ook vooral dat het iets nieuws/fris toevoegt aan het spel van PSV, maar als hij daar langere tijd speelt zullen ook zijn zwakheden op die positie gaan opvallen en gaat het nieuwe ervan af. Blind is ook een prima speler om zo soms mee te schuiven, want dat brengt altijd wat nieuws/fris in ons spel. Iets dat de tegenstander verrast. Zet je hem echter constant op één positie, dan gaan tegenstanders zich erop instellen en komen zijn zwaktes weer vaker aan de oppervlakte. Blind heeft dan nog het geluk dat hij in een ingespeeld team zit met redelijk veel routine, maar bij dit wisselvallige PSV zal zoiets denk eerder zijn glans verliezen. En dat komt misschien wat hatelijk over, maar dat is niet zo bedoeld. Ajax had precies dezelfde struggles enkele jaren geleden. Dat hoort momenteel bij het niveau van PSV. Ze zijn nog erg zoekende en wisselvallig. En dat wisselvallige als team zie je terug bij individuele spelers. Daar moet PSV doorheen zien te breken. En misschien, hopelijk, is Boscagli op het middenveld daar een missing link in, maar het is ook niet dat het lek nu boven is.

25 februari 2021 om 23:52

Maar nog steeds beter dan met 2 houthakkers spelen. Boscagli voegt meer toe op het middenveld. Daarnaast is Viergever ook een ervaren jongen die voor meer stabiliteit zorgt achterin. Denk dat Psv op zich wel een team heeft met potentie, alleen hebben ze ook veel pech gehad in de vorm van blessures of een trainer die wekelijks andere spelers opstelt of de speelwijze verandert. Als daar meer vastigheid in komt en de rotte appels worden vervangen door nieuwe verse krachten dan zie ik Psv het Ajax moelijk maken bovenin.

25 februari 2021 om 23:59

Boscagli en Sangare zijn in ieder geval complementair aan elkaar: de een heeft een goed spelinzicht en goede pass, de ander is fysiek ijzersterk en kan fantastisch ballen afpakken. Daarom denk ik dat zij samen op het middenveld een veel beter duo vormen dan Rosario en Sangare nu doen, die gewoon veel te veel van hetzelfde zijn: beiden matig aan de bal waardoor je zelden lekker aan voetballen toekomt. Dit is echt iets wat PSV al vaak is opgebroken dit seizoen. Of Boscagli op het middenveld een lange termijnoplossing is weet ik ook niet, maar ik zou de rest van het seizoen in ieder geval zo spelen en dan kun je van de zomer proberen om een echt goede centrale middenvelder te halen. Te denken valt aan bijvoorbeeld Veerman of Propper indien zij haalbaar zijn. Ook Bazoer zou niet eens zo'n slechte optie zijn, al ligt dat vanwege zijn verleden wat moeilijk en weet niet of hij qua persoonlijkheid ooit volwassen wordt. Anders maar op hoop van zegen het scoutingsapparaat weer aan het werk zetten.

26 februari 2021 om 10:06

Ik denk inderdaad dat een middenvelder wel wenselijk is. Verder denk ik dat dit elftal ook wel behoefte heeft aan verse krachten. Natuurlijk heb je pech met blessuregevallen, maar zeker in zo'n duel als gister is het fijn om een sterke bank te hebben. Waar Ajax het gemis van Tagliafico en Gravenberch makkelijk kan opvangen, heeft Psv daar toch meer moeite mee.

25 februari 2021 om 23:58

@davidvilla ff lekker pas na weekend veranderingen doorvoeren. Rosario MOET spelen zondag! Maar dit is natuurlijk niet alleen schuld van Rosario. Waarom wisselt coach slecht.

25 februari 2021 om 23:58

Ik denk helaas dat we dit middenveld niet vaak zullen zien. Als Sangare weer terug is, zien we Oli weer terug achterin. Hoop wel dat Schmidt het zondag tegen Ajax ook zo doet, ben erg onder de indruk van Boscagli, maakt een fantastische ontwikkeling door.

26 februari 2021 om 09:36

Ik denk ook dat Sangare en Boscagli samen een beter duo zullen vormen. Rosario is gewoon niet van het niveau dat PSV na moet streven. Rosario kan daar verder ook niets aan doen, hij werkt hard genoeg maar is gewoon niet goed genoeg. Helaas geldt hetzelfde ook voor Viergever. Met deze spelers bereik je nooit het gewenste niveau.

Uiteindelijk moet er na een uitschakeling altijd een schuldige aangewezen worden lijkt het wel. Maar die schuldige hoeven we niet vandaag te zoeken denk ik. De tweeluik is vorige week verloren.

25 februari 2021 om 23:40

Maar toch speelde Rosario echt heel zwak. Ik snap echt niet dat die jongen telkens maar weer maag aankloten op het middenveld. Daarnaast is dit tweeluik ook vandaag verloren omdat je het praktisch in eigen hand had toen je 2-0 voor stond. Dan moet je het ook gewoon afmaken tegen zo'n matige ploeg als Olympiakos. Maarja... weer typisch Nederlands hoe het gaat.

25 februari 2021 om 23:53

Mede door goals die onnodig worden weggegeven.

25 februari 2021 om 23:54

De schuldige is Schmidt. Ten Hag was al rijkelijk laat met wisselen en Schmidt presteert het om nog later te wisselen. Bij PSV zaten er een aantal spelers doorheen, dan gewoon wisselen.

26 februari 2021 om 04:44

Schmidt had inderdaad eeder moeten wisselen. Het echt niet aan Rosario.

Volgens mij mis je echt niets als je Rosario lekker thuis laat voortaan. Hij voegt niets toe aan Psv werkelijk niets. Hij is elke week de slechtste, zijn uitstraling is laks, ongeïnteresseerd en vermoeid. Het enige waardoor hij opvalt is zijn kapsel. Is er echt geen speler die daar kan spelen bij Psv? Een jeugdspeler? Gutierrez is toch ook een middenvelder? Rosario is echt de slechtste speler in de top 5.

25 februari 2021 om 23:55

Klinkt gek maar wie wil je daar anders neerzetten? Fein heeft zich nog niet laten zien, Thomas voegt weinig toe, Guti is verdedigend kwetsbaar en ook Mauro is veels te wisselvallig.

25 februari 2021 om 23:59

@rutger brooooo NEEE Rosario MOET spelen zondag!!! Na zondag mogen ze doorselecteren.

26 februari 2021 om 00:07

hahahHa zo denk ik er ook over als ajax fan . als rosario zondag maar speelt !!!!!!

26 februari 2021 om 01:32

Als Ajax zo speelt als het de laatste weken heeft gespeeld, winnen we van Psv. Met of zonder Rosario moet Ajax zondag gewoon winnen. Dan stekkeb we de titel eigenlijk wel veilig en heb je zelf ook even wat minder druk op de schouders. De uitschakeling van Psv kan in Eindhoven op 2 manieren werken. Of het zelfvertrouwen is helemaal weg, of ze willen zondag laten zien dat ze het wel kunnen. Aan Ajax de taak om met minstens een punt terug te keren.

Begin toch steeds meer te denken dat het een mentaal dingetje bij Rosario is. Dat hij goed kan voetballen staat voor mij buiten klijf, dat heeft in zijn eerste halfjaar onder van Bommel laten zien. Een dipje of minder periode kan altijd, maar bij Rosario duurt het nu wel erg lang en ik mis bij hem ook een beetje de wil om daar uit te komen. Hij loopt er ongeïnteresseerd bij en je ziet geen verbetering in de dingen die fout gaan bij hem. Het wordt echt tijd om hem eens te laten banken en hard te laten werken om zijn plek te verdienen.

25 februari 2021 om 23:45

Hij is gewoon niet heel erg goed. Dat hij het eerste half jaar onder van Bommel goed deed zegt mij helemaal niks. Hendrix was in het laatste seizoen van Cocu ook heel erg goed. Rosario is gewoon matig en is het gewoon net niet. Hij is verdedigend niet zo goed als Hendrix of Sangare bijvoorbeeld. Aan de bal is hij wel wat sterker maar ook helemaal niet bijzonder. Ik zie daar veel liever een speler als Propper bijvoorbeeld. Zelf zou ik wel een keer Thomas in zijn plaats willen zien, die kan veel meer dan sommige denken.

25 februari 2021 om 23:56

Ik denk juist dat hij erin staat omdat hij op verdedigend vlak meer brengt. In voetballend opzicht blijft hij zwak.

26 februari 2021 om 00:05

Wellicht herinner je je die periode dan niet goed genoeg meer, want Rosario was toen wel echt heel goed. Vooral aan de bal.

26 februari 2021 om 00:06

met thomas win je ook de oorlog niet is geen psv matriaal wat ze zouden moeten na streven . leuke spelers voor een heereveen imo

26 februari 2021 om 09:40

Inderdaad spelers als Teze, Boscagli, Rosario, Viergever, Thomas en Mauro Junior zouden hoogstens een reservespeler van PSV mogen zijn, geen basisspeler.

26 februari 2021 om 10:12

Hiermee doe je Viergever en Boscagli wel te kort. Viergever is geen geweldenaar, maar wel gewoon een stabiele kracht achterin. Daarnaast heeft Boscagli zich dit seizoen prima herpakt en voegt hij op voetballend vlak veel toe aan dit elftal.

Het is gewoon geen PSV materiaal. Na jaren met Propper, Wijnaldum, Strootman, zijn we echt 3 niveaus achteruit gegaan op het middenveld. Iedereen ziet de onkunde, behalve Schmidt..

25 februari 2021 om 23:41

Dat is nog het ergste van alles ja. Dat Schmidt Rosario met droge ogen omschrijft als een 'top player' op 'top level'. Dan is er toch iets mis met je kijk op het spelletje.

25 februari 2021 om 23:44

Toch zag ik vandaag een hele goede Boscagli op het middenveld staan. Aangezien Sangare voor zondag ook geschorst is, hoop ik echt dat Schmidt dit ook tegen Ajax gaat doen.

25 februari 2021 om 23:58

Vergeet Guardado en Ginkel niet. Het middenveld is idd echt zwak te noemen. Boscagli is iig een verbetering, maar helaas kom je daar te laat mee nu.

Als Ajacied ben ik blij dat Rosario altijd als eerste op het wedstrijdformulier staat. PSV speelt gewoon standaard met een man minder. Dagdromer.

ik mocht van de knvb regio trainer nooit met mijn handen in mijn zei staan en kijk pablo daar eens staan op de foto , teze ook daar niet van maar rosario is echt heel erg slecht ik begrijp psv echt niet , je zou toch denken na een paar weken trainen op de mooie herdgang dat iemand van psv zegt tegen baumgartlinger en rosario blijven jullie maar thuis , heel opmerkelijk hoe psv hier eruit vliegt wan beleid ten top . erg slechte dingen gezien dit seizoen van psv

Rosario is dit gehele seizoen erg slecht. Fout na fout en dat wedstrijd naar wedstrijd. Geef die fein dan een paar wedstrijden de kans. Slechter dan Rosario kan hij het niet doen

26 februari 2021 om 10:14

Ik vond Fein ook niet overtuigend in de duels dat hij speelde. Alleen tegen een zwak Ado was hij sterk, maar in de duels erna vond ik hem zwak in de duels en ook in balbezit was hij matig. Hij is natuurlijk nog jong maar in dit soort belangrijke duels snap ik dat Schmidt liever een Rosario heeft die vol in de duels gaat.

Het is een regelrechte schande dat deze top player als een van de eersten op papier staat bij Schmidt. Er is geen speler die zoveel klote wedstrijden speelt als hij en die zo vaak door de ondergrens gaat. Ja wellicht Baumgartl en dat is meteen ook de slechtste verdediger van de eredivisie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2817
E. ZahaviAanvaller219
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller100
J. PiroeAanvaller81
Y. MvogoKeeper280
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

4 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 16 april
Jack Grealish heeft een vastgestelde afkoopsom in zijn contract bij Aston Villa en Manchester City is komende zomer bereid om het bedrag op tafel te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren