Verbeek reageert op ‘tirade’ en doet zegje over Clubhouse: ‘Schandalig’

Maandag, 22 februari 2021 om 12:46 • Laatste update: 13:02

Gertjan Verbeek heeft in gesprek met het Algemeen Dagblad gereageerd op zijn preek richting Willem II-verdediger Jordens Peters. Als analist van ESPN sprak Verbeek Peters vrijdag op geheel eigen wijze toe nadat de ploeg van Zeljko Petrovic met 0-6 had verloren van FC Utrecht. “Mensen hadden het over een tirade tegen Jordens Peters. Dat viel toch wel mee? Ik heb het netjes gehouden dacht ik. Gewoon waar het op staat”, aldus Verbeek.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door sieb nr. 15)

Vond het ook prima wat Verbeek deed. Peeters is ook een persoon die zich altijd keurig en eerlijk opstelt, en die kan dat ook zeker wel hebben. Daarnaast deed het mij overkomen dat Verbeek het oprecht zonde vindt hoe het er aan toe gaat in Tilburg en probeerde hij niet even goedkoop in de spotlights te komen.

22 februari 2021 om 13:31

Dit is niet aan Verbeek en ik kijk ernaa met passende schaamte. Hij is een analist die even een punt wil maken naar een speler die op dat moment op tv op zijn meest kwetsbaarst is. Dat kun je niet maken en moet je niet doen. Stel vragen en laat daarna horen wat je ervan vond. Maar dit leek alsof een teleurgestelde vader zijn zoon aansprak voor duizenden mensen.

Als GJ dit graag doet en wil vertellen moet ie weer coach worden. Dat hij dit oprecht voelt geloof ik maar is niet de plek of persoon die het moet doen op deze manier.

22 februari 2021 om 13:47

Dit is wel aan Verbeek en zeker een analist die daar betaald wordt om iets over de wedstrijd te zeggen. Juist Verbeek is een persoon die het hart op de tong heeft en dit is een logisch gevolg van de situatie.

Prima tv, prima situatie en samenloop van omstandigheden. Ik mis juist meer dit soort oprechte manier van een bepaalde betrokkenheid bij een situatie als deze nu bij Willem 2.

Juist oprecht van een analist en ex coach zoals Verbeek is. Menig één had Willem 2 afgemaakt tijdens de tussen en na beschouwing en dan nu als 'jantje ik zeg achteraf niks als er een speler bij staat' is juist génant. Hij was betrokken en eerlijk met jet juiste tact, niks mis mee.

22 februari 2021 om 13:52

Dit is niet aan Verbeek omdat hij het persoonlijk maakt en niet een vraag stelt maar zijn onbegrip uit richting een speler. Hij vind dat Peeters het niet over zijn kant moet laten gaan dat hij niet speelt en Verbeek wel. Dat is niet aan hem en daar wordt ie zeker niet voor betaald. Kolere dat men dit ok vind dat een volwassen man zo op tv toegesproken wordt als een klein kind. Ook al bedoeld vd Beek dit goed en oprecht. Dit is niet ok.

22 februari 2021 om 14:22

Verschil van mening, door jouw manier van denken krijgen we allemaal eenheidsworsten die als papagaaien elkaar heel lief en fatsoenlijk napraten...alle mooi en gekleurd binnen de lijntjes, wat lief!!

Maar dodelijk saai en niet menselijk.

22 februari 2021 om 14:38

Zo erg is dit toch niet? Op zijn kwetsbaarst? Het zijn toch geen watjes? Zo langzamerhand krijg ik de indruk dat onze maatschappij uit heel veel slapjanussen, en ja, watjes bestaat. Te beginnen in Den Haag...

22 februari 2021 om 15:04

Ja joh, laten we voortaan iedereen an publiek onze mening even ventileren openlijk. Verschil van mening maar ik schrik toch een beetje van de reacties hoe normaal men dit vind. Zie je het al voor je dat iedereen elkaar even de waarheid gaat zeggen? Want anders ben je een slapjanus en een watje??

22 februari 2021 om 15:52

Ajaxwestham ik snap wat je bedoeld. Maar je haalt wel echt de vakken analist en interviewer door elkaar. Verbeek was bij Willem2 beiden, maar als interviewer hoor je geen tirade te geven maar de speler aan het woord te laten. Wat moet die gozer hier nou mee? Prima dat je het als analist roept, maar doe het dan richting de tv en niet als je een speler interviewt om zijn mening te vragen. Verder is Verbeek een beetje een chagrijnige oude man aan het worden die vooral gewoon niet mee kan met zn tijd vind ik. Lijkt me nou niet een trainer die ik hedendaags zou willen hebben.

22 februari 2021 om 17:40

Thamike, het zit je blijkbaar nogal hoog. Ik vind je reacties eerlijk gezegd erg overdreven en nogal als 'lange tenen' overkomen. Wat is er zo dramatisch aan deze situatie? In plaats van veilig in de studio waar niemand erbij is, zegt Verbeek het rechtstreeks tegen Peters. Dus uiteindelijk is het in plaats van eenrichtingsverkeer, de mogelijkheid voor Peters om direct een reactie te geven. 1 op 1, man tegen man. Ik zie echt niet waarom volgens jou zo'n rampzalige situatie is.

22 februari 2021 om 13:44

Bij Verbeek is het allemaal echt en oprecht en daarom is dit ook prima. Daarnaast is het inderdaad ook totaal niet dat die hem de les leest maar wakker wilt schudden. Verder beseft die ook heel goed dat Peeters niet alles kan beantwoorden en vraagt dat ook niet van hem.

Ik kijk liever naar dit soort analyses als die standaard praatjes van er moet meer werklust in komen en harder werken.

22 februari 2021 om 13:50

Dat verbeek oprecht is geloof ik zeker wel. Dat maakt het nog niet ok. Niet de plek en de juiste persoon die dit moet doen op dat moment. Was echt moeilijk om naar te kijken als je ook het gevoel van Peeters kon zien. Dat het voor jou vermaak goed is dat is wat anders maar maakt het niet ineens een goede actie.

22 februari 2021 om 13:59

Beetje overtrokken reactie. Als je goed naar Peeters kijkt dan zie je wel dat die meer wilt zeggen maar het niet kan. Totaal niet dat hij er ongemakkelijk bij staat en zich ook prima kan redden in dat gesprek.

22 februari 2021 om 14:59

Dat mag je vinden maar ik vind het niet aan Verbeek de analist om hem zo toe te spreken en vond Peeters er wel bij staan als een klein kind die bijna even niet meer wist wat ie moest zeggen en hoe zich op te stellen.

22 februari 2021 om 14:17

Ik vond het nog wel meevallen. Daarnaast had HIj ook volkomen gelijk. Het is echt bizar dat je juist bii een team dat al onzeker is, de keeper die het net de laatste weken goed deed vervangt door een keeper die nog nooit heeft samengewerkt met de verdedigers en een voorstopper die al 2 jaar niet gevoetbalt heeft. Martin van Geel drukr weet heel nadrukkelijk zijn stemple sinds dit jaar...wat moet WII met al die feyenoord afdankertjes. Wel lullig voor Peeters. Wat kon HIj Zeggen? Hij is te netjes om publiekelijk de coach af te vallen

22 februari 2021 om 21:09

Opzich prima wat Verbeek deed, maar Jordens had hier ook wel even zn mond open mogen doen. Hij kwam er niet tussen, maar had Verbeek best even mogen onderbreken want hij draafde wel een beetje door. Denk dat hij even wilde laten zien hoe enthousiast en fanatiek hij wel niet is, in de hoop dat hij ergens een baan krijgt. Kleine sarcastische ondertoon natuurlijk, Verbeek is van nature wel zo als hij in dit fragment ook overkomt, maar sluit niet uit dat het onbewust meespeelt.

Stel deze man aub aan bij Willem II! Misschien niet de beste trainer, maar hij kan de spelers wel weer op scherp zetten en ff op hun plek zetten, wat bij sommige wel nodig is. Willem II hoort wat mij betreft echt in de ED en qua materiaal moet dat ook zeker kunnen...

22 februari 2021 om 14:40

Laat weg, laat weg. Ik ben benieuwd of deze Gert-Jan die opmerkingen ook zou maken tegen bijvoorbeeld Daley Blind. Tegen Holmen had hij, na Willem II- Emmen ook al zo'n belerende toon. Hij is op zoek naar een nieuwe club en wil zich op deze manier profileren.

22 februari 2021 om 15:55

Dit doet me inderdaad echt denken aan Louis van Gaal die tegen Di Maria riep dat hij met de binnenkant voet moet passen.... Het enige wat je daarmee creëert is dat geen speler je meer serieus neemt. Als Verbeek het internet al zo zuur vind kan ik me voorstellen dat het geen man van de data is. Net als Advocaat vooral je ideeën niet willen onderbouwen maar eigenwijs op de oude stempel heel hard roepen tegen je spelers dat ze onprofessioneel zijn. Want dat werkte bij Verbeek ook zo goed bij Twente, Bochum, Adelaide en Feyenoord.

Ik snap niet dat het bestuur voor Petrovic heeft gekozen. Je had nu een trainer moeten hebben die maar 1 ding echt kan en dat is voorlijfsbehoud spelen. Dit kan Willem 2 heel heel veel geld gaan kosten als ze degraderen. En dat terwijl er daar mooi voetbal werd gespeeld. Ik hoop dat ze het redden, maar petrovic?????????
had dan faber of Verbeek of zo gevraagd, of Henk ten cate of Foppe, maar dan kom je met Petrovic/ maaskant zo een aanzetten
Verbeek is eerlijk al doet het pijn

22 februari 2021 om 13:13

Inderdaad. Petrovic was een goede voetballer maar is als trainer nergens geslaagd. Kan me ook niet voorstellen dat hij serieus genomen wordt door een spelersgroep met zijn Jan Pipo de Clown gedrag met bijbehorend accent.

Het is natuurlijk de stijl van Verbeek, een beetje onbehouwen. Er zit een hoop oordeel in zijn constatering, als hij journalist zou zijn geweest zou hij meer in een vraagvorm het gesprek met Peters. Maar ik vind het verder wel verfrissend. Gewoon iemand die echt een keer durft door te vragen op het domme gelul van die voetballers en de vinger op de zere plek legt. Als je dan bijvoorbeeld Joel Drommel hoort die 'vooraf zou tekenen voor een gelijkspel tegen Feyenoord' nadat zijn team net een 2-0 voorsprong uit handen heeft gegeven en er is geen verslaggever die kritisch vraagt 'dit meen je toch niet?' is de ongeremdheid van Verbeek toch een verademing.

22 februari 2021 om 13:19

Maar Drommel zegt toch ook 'vooraf'.

22 februari 2021 om 13:31

Dat klopt inderdaad maar ik vind het alsnog slap. Je weet dat Feyenoord in een hele slechte periode zit, dan kun je ze met de kwaliteiten van Twente (voorin) echt wel pijn doen. Maar goed die voetballers van tegenwoordig krijgen toch genoeg betaald en lachen meteen weer na een verloren wedstrijd, dus een type als Verbeek is soms wel even verfrissend tussen alle voetballers.

22 februari 2021 om 13:46

Maar Twente zit ook in een slechte periode dus dan snap ik wel dat ze niet met vol vertrouwen beginnen aan een pot tegen wel een matig Feyenoord. Vertrouwen zou nergens op gebaseerd zijn gezien hun huidige vorm en ook als je de elftallen tegen elkaar afzet. De wedstrijd van gisteren heeft ook aangetoond dat beide elftallen een zelfde belabberde vorm hebben.

22 februari 2021 om 13:54

Tja, maar dat is toch geen reden om 'achteraf' tevreden te zijn?

22 februari 2021 om 13:20

Precies, erg verfrissend en verwoordde zich verder ook gewoon netjes! Hoop dat hij ook een keer bij PSV na de wedstrijd een van de spelers voor hem krijgt. Je kan malen en ook Dumfries uren met een journalist laten praten, maar er komt 0,0 uit. Zou interessant zijn om te zien hoe ze met zo'n andere invalshoek om gaan. Zo'n malen ook joh je wilt toch topscorer worden en voor veel geld weg gaan. En maar roepen "de trainer beslist".

Tsja ik vind het fragment ook niet echt een tirade. De vinger wordt gewoon rechtstreeks op de zere plek gelegd bij een speler. Er zit ook niet direct onzin bij of dat de speler gekleineerd wordt. Het is wat ongebruikelijk dat analisten het op deze manier doen, maar ja dit is wel hoe Verbeek communiceert. Ook weleens leuk en inhoudelijk niks anders dan wat zijn collega analisten achter de tafel zeggen.

22 februari 2021 om 13:33

Niet gekleineerd wordt? Peters stond erbij als een klein jochie die toegesproken werd door zijn vader. Kop op zeg. Dit is toch niet de plek zo voor de camera van Espn. Peters zijn houding zegt alles, die was daar echt niet blij mee. Dan moet ie maar trainer worden en heeft ie alle recht van spreken. Vond dit echt ongepast.

22 februari 2021 om 14:35

De waarheid doet pijn zullen we maar zeggen. Daar hoeft Peters ook niet blij mee te zijn. Ik zie gewoon het probleem in de woorden van Verbeek niet. Peters had zelf ook de ruimte voor een weerwoord, maar ja dat is wat lastig als je ongelijk hebt. Liever dit dan die 'we moeten vriendjes blijven vragen.' Het gebeurt veel te weinig dat trainers en spelers echt verantwoording afleggen en het vuur aan de schenen wordt gelegd.

22 februari 2021 om 15:02

Tuurlijk mag je kritisch zijn en soms verantwoording afleggen maar niet aan een analist op tv die nergens enige verantwoording zelf heeft. En Peeters had helemaal geen ruimte voor een weerwoord. Kijk maar eens terug hoe vaak hij wat wilde zeggen maar Verbeek ging door als een auto zonder rem. Dit is gewoon niet aan een passant maar mag gedaan worden door zijn eigen trainer.

Dit is toch geen tirade? Kennen jullie de persconferentie van Giovanni Trapattoni toen hij de trainer van Bayern was? Dat is pas een tirade. Serieus, ik ben niet echt een fan van Verbeek, maar hij wil gewoon wat meer passie zien. Het lijkt er op dat men bij Willem ll nog niet genoeg realiseren dat ze op deze manier gaan degraderen. Wat vorig seizoen was, was vorig seizoen. Hun houding is niet goed. Het is nu tijd om te bikkelen. Om lelijk te winnen. Kunnen ze dat? We gaan het zien.

22 februari 2021 om 13:39

Die gingen toch in het Italiaans? Niemand verstond het behalve de italiaanse journalisten.

22 februari 2021 om 14:55

Er is een bekende tirade van Trapp in het Duits. Zoek maar op in YouTube. Echt hilarisch.

22 februari 2021 om 14:27

@007,

Precies, allerlei slapjanussen die het weer niet vinden kunnen, want tere zieltjes en geen speentje in de mond na het melkje. Wat een onzin, zoals Verbeek zei, dit is je brood en zijn je centen, dan is het toch bizar dat het Verbeek moet zijn om dit aan te kaarten?

En afsluitend, hij was niet belerend of niet fatsoenlijk, mensen verwarren dat vaak met de juiste betrokkenheid... het zijn geen kleuters... al voetballen ze wel zo.

22 februari 2021 om 14:58

De mediatraining is tegenwoordig heilig verklaard. Elk interview is het zelfde. Je hoeft voor de camera niemand uit te schelden, maar een beetje emotie mag best toch? Denk dat de fans dat ook zullen waarderen.

Het was zeker geen standaard interview, maar volgens mij totaal niet kwaad bedoeld door Verbeek. Ik merkte gewoon echt teleurstelling bij hem en het leek erop dat hij juist bewustzijn wilde creëren bij Peters (een leider en clubman binnen dit team) d.m.v. feedback dat er onder andere toch echt meer pit in moet en er verantwoordelijkheid gepakt moet worden etc. Verbeek is nou eenmaal iemand die precies zegt waarop het staat en geen blad voor de mond neemt om het op een verzachtende manier te zeggen.

Het oogt wat pijnlijk voor Peters, omdat hij er een lange tijd niet echt tussen kan komen om iets te zeggen. Het moet daarnaast extra pijnlijk zijn dat juist hij nu moest banken, hij zich bovendien ook niet verbaal negatief wilt uitten over zijn coach, omdat hij dan mogelijk (nog meer) krediet verliest bij deze nieuwe coach (petrovic).

Ik snap voor de rest nog steeds niet wat er met Willem II aan de hand is dit seizoen. Vorig seizoen echt een leuke ploeg, niet heel veel gewijzigd dit seizoen, maar echt totaal niet meer te herkennen.

Dit is geen tirade hoor, zeker voor Verbeek niet. Wel duidelijk.

Was ook zeker geen tirade maar meer een ondersteuning van Peters.
Mocht GJV trainer bij PEC worden dan zie ik Jordan de overstap wel maken.
En wat GVJ ook zegt, je moet als analyticus ook durven wat te zeggen...
Beter dan Bruggink ofzo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Willem II18-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
U. JenssenVerdediger150
D. SaddikiMiddenvelder151
M. KöhlertAanvaller153
C. NunnelyAanvaller154
M. SvenssonAanvaller151
G. SağlamMiddenvelder141
K. WriedtAanvaller144
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

Nederland
3 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren