De zondebok van Barcelona krijgt een 1: ‘Koeman telt de dagen af’

Maandag, 22 februari 2021 om 08:26Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:26

Clément Lenglet is na de puntendeling van Barcelona tegen Cádiz (1-1) in LaLiga de gebeten hond. De verdediger veroorzaakte vlak voor tijd een strafschop toen hij Rúben Sobrino op onhandige wijze een trap verkocht. Een dure misstap voor het team van Ronald Koeman, daar koploper Atlético Madrid zaterdag juist had verloren van Levante (0-2) en de achterstand nu niet zes maar acht punten bedraagt. De kritiek van de kranten in Spanje op Lenglet is niet mals en dat is ook zeker niet voor het eerst deze voetbaljaargang.

Sport deelde zes onvoldoendes uit aan de basiskrachten van Barcelona en de laagste beoordeling was voor Lenglet: een drie. “De Fransman leek rustiger en zekerder onder de hoede van Gerard Piqué tót het moment van de strafschop voor Cádiz. Een infantiele actie die Barcelona dure punten heeft gekost.” Ook AS hield zich niet in. “Slecht. Een absurde strafschop in de laatste minuten van de wedstrijd. Lenglet gaf Sobrino een absurde trap in zijn poging om de bal weg te werken. Voorafgaand aan zijn absurde actie, had hij al veel moeite om Álvaro Negredo in toom te houden. Koeman zal waarschijnlijk de dagen aftellen dat hij weer over Ronald Araújo kan beschikken.”

Het artikel gaat verder onder de video
Koeman zeer teleurgesteld: 'Twee hele belangrijke punten verloren vandaag'
Meer videos

“Hij hoefde bijna heel de wedstrijd niets te doen en vlak voor tijd begaat hij een infantiele overtreding op Sobrino”, valt bij Marca te lezen. “Hij is ver, héél ver, verwijderd van het niveau dat wordt geëist van een centrumverdediger om voor Barcelona te kunnen spelen. Zelfs voor dit Barcelona.” In een ander artikel haalt de meest verkochte sportkrant van Spanje de verdediger figuurlijk door het slijk. “Mét Lenglet is het onmogelijk voor Barcelona. Het seizoen van Lenglet benadeelt Barcelona. Van de strafschop op Sergio Ramos in de Clásico tot de laatste tegen Cádiz. Hij was voorheen een betrouwbare verdediger, maar nu is hij onherkenbaar. Zó onherkenbaar zelfs dat Samuel Umtiti eventjes de voorkeur kreeg.”

“Koeman is het zat om telkens maar om de komst van Eric García te vragen en de tijd geeft de Nederlander steeds meer gelijk. De rentree van Araújo is noodzakelijker dan ooit.” Ook de teksten van Mundo Deportivo zijn veelzeggend. “Lenglet moet eens goed naar zichzelf kijken. Hij gaf een Cádiz, dat nauwelijks voor problemen kon zorgen, aan het eind een strafschop cadeau. In een situatie die he-le-maal niets voorstelde. En de teller loopt maar op dit seizoen.”

ElDesmarque deelde slechts één basiskracht een voldoende uit: Pedri kreeg een zes. Voor Lenglet daarentegen zat er niet meer dan een, bijna historische, één in. “Horror. Lenglet is, voor de zoveelste keer dit seizoen, de reden van puntverlies van Barcelona", zo valt op de populaire website te lezen. "Hij veroorzaakte als een jeugdspeler een strafschop. Een strafschop die Barcelona zich niet kan permitteren als men daadwerkelijk mee wil doen in de strijd om de landstitel.”

Volgens El Pais was het wachten op ‘de gebruikelijke fout’ van Barcelona. “En niet voor de eerste én laatste keer was het Lenglet die de fout beging. De scheidsrechter wees naar de stip. Het was ook nog nota bene de eerste strafschop die Cadiz dit seizoen meekreeg”, verzuchtte de kwaliteitskrant. Ook populaire fansites zijn de misstappen van Lenglet meer dan beu. “Beschamende blunder van Lenglet veroordeelt Barcelona”, zo staat bijvoorbeeld boven het wedstrijdverslag van het populaire FCBarcelonanoticias.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door fanclubbarca)

Het pijnlijke is dat ze allemaal gelijk hebben. Als de kansen er niet ingaan, moet je het koste wat het kost achterin dichthouden. Lenglet kreeg weer eens kortsluiting op het moment dat er daarna niets meer aan te doen was, niet te vergeven. Ik hoef hem niet meer in een Barcashirt te zien.

22 februari 2021 om 10:46

Eens, wat een topclub onderscheidt van een mindere club is dat je bij een mindere wedstrijd de boel achterin dicht weet te houden en de overwinning over de streep weet te trekken. Nu zit er bij Barcelona wekelijks een enorme druk op de aanvallers van Barcelona die iedere wedstrijd 3 of 4 doelpunten moeten scoren om de gatenkaas achterin te compenseren. Natuurlijk had Barcelona gisteren moeten uitlopen naar 3-0/4-0 maar je krijgt ook wedstrijden gewoon waar je niet verder komt dan een doelpunt. Kijk maar naar de lastige uitwedstrijd die Real zaterdagavond had, die hebben het over de streep getrokken. En nog vele voorbeelden van Atletico dit seizoen. Als ik Monaco ook gisteren zag verdedigen tegen PSG dan is dat ook een wereld van verschil. Ik vind dat Koeman wat dat betreft ook iets meer naar de mogelijkheden van Barcelona moet spelen dus in sommige fases van de wedstrijd achterin dichtgooien.

22 februari 2021 om 16:35

Ja precies. Je vraagt ook gewoon om problemen als je Lenglet opstelt hoor. Die doet gewoon elke wedstrijd iets enorm doms. Als het dan voorin niet lukt, krijg je dit. Koeman zit wel met het probleem dat zowel Umtiti als Lenglet echt niet meekunnen en hij toch op ze aangewezen is. Een Araujo lost, zelfs in zijn eerste seizoen, al veel op...

Barca heeft gewoon geen toppers achterin. Het zijn allemaal net niet verdedigers. Garcia past daar ook mooi bij.

21 februari 2021 om 20:25

Araujo is een beest, springt er ook uit in alle statistieken gewonnen duels, gewonnen kopduels, slidings enzovoort. Binnen een aantal jaar een van de beste ook nog eens jong, alleen mist Barça een goede man naast hem.

21 februari 2021 om 20:35

Met Pique vormt hij een prima duo. Pique kan niet lang meer mee dus Eric Garcia is een optie. Niet de beste verdediger maar de combinatie van Araujo-Garcia zou ik wel uit willen proberen.

21 februari 2021 om 21:04

Binnen een aantal jaar ja. Nu nog niet.

21 februari 2021 om 21:08

Araujo is nu al de beste verdediger van Barcelona en gezien de statistieken kan hij zich meten met top verdedigers uit La Liga zoals Kounde en Varane. Is gewoon een topper, of je ziet hem nooit spelen ouwe Benzema.

21 februari 2021 om 21:30

Aurajo is talentvol, maar nog geen wereldtop. Maar als dat niet meer de ambitie van Barca is heb ik daar vrede mee hoor.

21 februari 2021 om 22:29

Ze hebben ook geen geld om wereldtop te halen. Er moeten een flink aantal spelers weg voor dat en contracten moeten in de toekomst anders aangepakt worden.

Clement Lenglet, Pique, Alba, Busquets, Umtiti, Coutinho, Griezmann zoveel deadwood speelt er bij Barcelona man. Zolang je met Busquets op misschien wel de belangrijkste positie op het veld speelt zul je altijd weg worden geblazen in de Champions League. Barcelona moet af van veel spelers, de vraag alleen is hoeveel ze daadwerkelijk kunnen lozen.

21 februari 2021 om 20:34

Vergeet dest niet. Die jongen komt ook zwaar te kort.

21 februari 2021 om 20:40

Dest is nog jong kan nog veel leren en kan gewoon een goeie rb worden? En hij doet het niet eens slecht maar jij baseert het zeker op die wedstrijd tegen psg zielig......

21 februari 2021 om 21:05

Hij kan een goedr rb worden ja. Maar je speelt bij een topclub en daar moet je altijd presteren. Vooralsnog komt Dest gewoon te kort.

21 februari 2021 om 21:10

Presteerde frenkie is zijn 1e seizoen geweldig? En dan heb je nog griezmann en dembele dat zijn echte “europese toppers” en die presteren niet geweldig

21 februari 2021 om 20:43

Griezmann zou ik niet (meer) tot het 'deadwood' van Barca rekenen. Die heeft zich echt wel herpakt en is de laatste tijd erg belangrijk. Hij trekt nog niet het spel naar zich toe zoals Neymar kon, maar zon speler is het ook niet. Hij doet het in 2021 verdienstelijk en is bruikbaar. Die hoeft niet per-se weg van mij. Als er een bod van 80+ miljoen komt, strik erom en gaan, maar niet kost wat kost. De anderen ben ik wel met je eens. Alba en Busquets hebben dit seizoen echt goede potten gespeeld, maar laten steeds vaker steken vallen en zijn in ieder geval geen pilaren meer voor een topteam. Als Pique, Alba en Busquets niet weg willen zou ik ze wel de mogelijkheid geven om hun carriere bij Barcelona af te sluiten. Ze hebben wel zon status opgebouwd dat ze dat verdienen. Wel zal er vervanging/hele serieuze concurrentie voor hen moeten komen. De anderen kunnen inderdaad allemaal weg. Voor Lenglet, Umtiti en Coutinho samen moet je toch nog wel 100 miljoen kunnen vangen, daarmee creeer je weer iets van financiele ruimte.

21 februari 2021 om 20:51

Griezmann zou ik alleen al kosten wat het kost weg doen vanwege zijn salaris. Is na Messi de speler die het meest verdient en staat er niet op de momenten dat hij er moet staan. Leuk die goals tegen Granada en Bilbao, maar staat er nooit tegen Sevilla, Real Madrid of PSG. Barcelona moet hem vervangen voor een echte spits een echte 9 die weinig kansen nodig heeft om te scoren. Pique en Busquets zou je de mogelijkheid kunnen geven om rotatie/bankspelers te worden wel als ze salaris willen inleveren. Anders zou ik ze ook lozen.

21 februari 2021 om 23:17

Barcelona heeft al jaren problemen, maar dat werd al die tijd verbloemd door die kleine Argentijn. Al jaren hebben ze een zwakke verdediging, maar dat konden ze goedmaken doordat Messi, Suarez en Neymar dat voorin konden goedmaken.

Inmiddels zijn Neymar en Suarez vertrokken en is Messi geen schim meer van de allesbeslissende superster die hij was. Inmiddels speelt hij weer redelijk, maar geen vergelijking met zijn topniveau.

Spelers als Pique en Busquets die fenomenaal presteerden met andere goede spelers om zich heen, zakken nu door het ijs. Die zijn de afgelopen 2 jaar zo ontzettend hard achteruit gegaan.

Over Griezmann heb ik een dubbel gevoel. Voor hetgene hij nu laat zien krijgt hij veel te veel betaald. Echter, als Messi zou vertrekken en ze passen een speelstijl toe die Griezmann (en waarschijnlijk Dembele) goed ligt, dan zou hij heel belangrijk kunnen worden (zoals hij was bij Atletico en is bij Frankrijk).

Voor Barcelona's lange termijn toekomst zou het misschien goed zijn als Messi, Pique, Alba en Busquets komende zomer vertrekken. Dit maakt een enorm bedrag in de salarishuishouding vrij. Een verkoop van Lenglet, Griezmann en Umtiti zou welkom zijn om ook transferbudget te krijgen. Maar ik zie dat ik alweer teveel in de FM stijl denk.

Achterin is het zeker niet best maar voorin klopt het ook niet helemaal. Als je je kansen had benutten, was gewoon 5:1 uitslag.

21 februari 2021 om 21:01

Dit is dus gewoon problematisch toch? achterin kan je het niet dichttimmeren en voorin heb je 18 kansen nodig voor 1 doelpunt. Gaat al het hele seizoen zo. Op grote wedstrijden na waar ze niet weten te controleren.

Hoeveel punten hebben Lenglet en Umtiti Barca al gekost dit seizoen? Volgens mij is dat een aanzienlijk aantal. Vaak zijn het nog eens echt kortsluitingmomenten ook.

22 februari 2021 om 08:15

En hoeveel puntverlies hebben ze geleden zonder hun? Te gemakkelijk om alleen deze 2 spelers aan te wijzen.

wel duidelijk dat de volgende grote aankoop eigenlijk een verdediger moet zijn en niet weer een aanvaller na dembele coutinhho en griezman. Als messi weg is volgend seizoen heb je die 3 tenminste voorin met ansu fati. En kan je niet nog een seizoen leunen op pique/lenglet. Daar moet echt 1 nieuwe grote speler gehaald worden.

21 februari 2021 om 22:03

De vraag is natuurlijk hoeveel kan Barcelona investeren volgend seizoen. Financieel ziet het er toch niet heel rooskleurig uit, of is de verwachting dat ze nog wel kunnen investeren.

21 februari 2021 om 22:20

volgend seizoen, over 2 seizoenen over 3 seizoenen over 20 seizoenen. Maakt niet uit. Zoals het team er nu voor staat is een wereldklasse verdediger gewoon het hardst nodig weet je.

Heb de wedstrijd niet gezien, dus misschien moet ik niks zeggen. Verbeter me dus alsjeblieft als ik het fout heb wat deze pot betreft, maar...Een ploeg als Barça zou één fout toch moeten kunnen permiteren? Wij hebben hetzelfde probleem met Baumgartel. Als die jongen ons één doelpunt kost, is dat zeker niet goed. Het liefst zou ik hem dan ook überhaupt niet meer zien spelen. Ik gok, de artikelen en reacties de laatste tijd gezien, dat voor Lenglet dit ook het geval is.Een ploeg als Barça, of PSV, mag in de competitie eigenlijk maar 4/6 wedstrijden verliezen (Barça vs Real en Atletico PSV vs Ajax, Feyenoord en AZ). Die wedstrijden kan je dan op één speler afschuiven als ze ook daadwerkelijk worden verloren. Iedere andere wedstrijd is 99% van de tijd een collectief falen. Of de spitsen nou niet scoren, de moddenvelders de ballen bij de tegenstand in leveren of de verdedigers knullige penalties weg geven. Zo lang één speler noet persoonlijk 3 ballen in eogen doel schiet/penalties weg geeft is die imo niet persoonlijk aansprakelijk.Dit is overigens met alle respect naar andere ploegen. Ieder seizoen is er wel iemand die boven zichzelf uitsteekt of heeft één ploeg één angstgegner. Het gaat me hier om de relatoeve status. Ondanks de lastige potten die wij altijd bij NAC hadden, wil dat niet zeggen dat 1 punt ooit 'goed genoeg' is.Ik wil dus ook niet zeggen dat je nooit ergens punten kan verspelen, je kan en mag, altijd een keer gelijkspelen of verliezen, maar de keren dat dat daadwerkelijk op één speler af te schuiven is, is vaak te verwaarlozen.

Blij dat ik de wedstrijd niet heb kunnen zien. Dat is toch alweer een wedstrijd met Lenglet die ik minder heb gezien. Een klungel in elke betekenis van het woord.

21 februari 2021 om 22:22

De wedstrijd was eigenlijk vrij goed. Ze hadden 18 kansen. Kwamen er redelijk vaak met gemak door heen en cadiz had echt niks te vertellen. Maar 1 aanval en dan ook nog zo laat een penalty tegen krijgen is gewoon kei zuur. En aan de andere kant natuurlijk messi en dembele die veel kansen hebben gemist.

22 februari 2021 om 09:27

Uitgerekend in deze periode van het seizoen gaan ze wedstrijden niet winnen, ongelooflijk. Ultieme kans om in te lopen op Atletico, jammer.

Ik vond Barça vrij ongeinspireerd spelen .Veel te laag tempo, en makkelijk te verdedigen.Griezmann speelde weer eens ver onder het van hem te verwachten niveau, elk schot van Dembélé gaat richting tweede ring, en Frenkie kan ook stukken beter. Achterin gaat er heel veel fout, Lenglet speelt alleen maar omdat Koeman naast Pique een linksbenige speler wilt centraal. Ik ben benieuwd wat hij gaat doen als de rechtsbenige Aurojo weer terug is. Dit Barcelona komt zwaar tekort als niet iedereen 100 procent scherp is. Zelfs Messi valt mij tegen de laatste tijd. .

Natuurlijk is dit een stomme fout van Lenglet, maar het is niet alleen Lenglet dat schuldig is aan dit puntverlies. Als je de kansen bekijkt en je maar met 1-0 richting het einde van de wedstrijd gaat, dan mag je ook de aanvallers kwalijk nemen dat je dit op deze manier uitspeelt.

Ik vraag me daarnaast af waarom men zo praat over Araujo. Het is niet dat toen hij basisspeler was, het als een huis stond bij Barcelona?

Ik vind een penalty hier wel heel zwaar hoor. Misschien heb ik niet de juiste beelden gezien, maar 't ging wel erg makkelijk allemaal.

22 februari 2021 om 10:54

Hij raakte hem niet eens en dan is het heel raar dat de var niet corrigeert.

22 februari 2021 om 15:17

Hij raakt hem wel. Je ziet gewoon de schoenen tegen elkaar knallen. Gewoon niet slim en niet nodig om zo uit te verdedigen.

22 februari 2021 om 17:44

Ik zag het niet op de eerste beelden. Maar ja dan inderdaad niet handig. Maar om die jongen nu helemaal af te maken slaat nergens op. Het hele team was matig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4930 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona5333
4.Sevilla4816
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder253
PedriAanvaller252
A. GriezmannAanvaller236
L. MessiAanvaller2319
M. BraithwaiteAanvaller212
TrincãoAanvaller203
Jordi AlbaVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

163 fans
Verdediger, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 11 0 2 0
2019/2020 Barcelona 35 1 15 0
2018/2019 Barcelona 35 4 6 0
2017/2018 Barcelona 30 2 9 0
2016/2017 Barcelona 25 2 6 0
Laatste voetbalnieuws

Trots in de ogen van Koeman: ‘Dit is mijn mooiste avond bij Barcelona’

Ronald Koeman glom van trots na het succes van Barcelona in de halve finales van de Copa del Rey. De Catalanen trokken mede dankzij een doelpunt van Gerard Piqué in de...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren