‘Van den Brom op matje geroepen door Genk-bestuur; zondag lijkt cruciaal'

Vrijdag, 19 februari 2021 om 10:51Rian Rosendaal • Laatste update: 10:56

De positie van John van den Brom als trainer van Racing Genk lijkt te wankelen. Het Laatste Nieuws meldt vrijdag dat er zelfs als spoedoverlg is geweest tussen voorzitter Peter Croonen, technisch directeur Dimitri de Condé en de Nederlandse trainer, om de teleurstellende resultaten van de laatste weken te bespreken. Gezien de sportieve Malaise bij Genk lijkt het thuisduel met Beerschot van zondag heel belangrijk te zijn voor de toekomst van Van den Brom bij de Belgische club.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat John van den Brom volgend seizoen nog trainer is van Racing Genk?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door jaimy87)

Laat een coach eens gewoon 2 seizoenen zitten. Je kiest toch bewust voor een bepaalde trainer.
Ik ben zeker geen fan, maar dat telkens ontslaan na een paar verliespartijen vind ik zo dom. Ze staan 3e. Deze selectie bekeken zou ook strijden om de 2e tot 5e plek als je de kwaliteit bekijkt. Dus dat is niet zo gek.

19 februari 2021 om 11:45

Waarom moeten ze hem laten zitten? De eerste wedstrijden kon hij nog op Thorups werk voortborduren (ik denk trouwens dat het lang geleden is dat een coach in een dergelijk gespreid bedje terechtkwam), maar gaandeweg werd het slechter en slechter.

19 februari 2021 om 11:54

De grootste wanpresteerders zijn degene die het technisch beleid voeren. Hoeveel trainers hebben ze aangesteld de laatste tijd? Dan moet je vooral hier je vraagtekens bij zetten. Ik ben zeker geen fan van deze trainer, maar waarom stel je iemand dan aan? Laat hem lekker zijn werk doen over een lange periode. Een paar wedstrijden pech en meteen ontslaan? Man City had begin van het jaar ook een paar keer pech.. En kijk nu. Je kunt pas iemand prestaties meten als hij ook daadwerkelijk 1 of 2 seizoen aan het roer heeft gestaan en niet na een paar penalties en rode kaarten meteen weer een andere keuze maken. Ook Liverpool is niet in 1 dag zo goed geworden, dat duurt een tijdje.

19 februari 2021 om 11:57

Daar ben ik het zeker mee eens. Je kon het gewoon zien aankomen dat dit geen gelukkig huwelijk ging worden. Goede trainers moeten inderdaad vertrouwen krijgen, maar voor een topclub valt Van Den Brom niet onder die noemer naar mijn idee.

19 februari 2021 om 12:00

Het is niet mijn keuze.. Maar het ging mij er om dat je wel achter je keuze moet staan en diegene dan vertrouwen geven. Anders is het wanbeleid. En niet zo zeer van de trainer, maar van het management daarboven.

19 februari 2021 om 12:20

Ja het is ook wanbeleid op gebied van coaches maar het totale plaatje is een goed beleid. Dus who cares. Eruit en weer een andere proberen.

19 februari 2021 om 12:39

Helemaal mee eens, Jimmmmm. We doen het op de meeste andere vlakken gewoon prima.

Die "vier trainers" is ook behoorlijk overroepen. We begonnen inderdaad met Wolf die werd ontslagen. Vervolgens heeft Olivieri even overgenomen, maar die is niet "ontslagen", die heeft tijdelijk overgenomen zoals altijd de bedoeling was.

Vervolgens hebben we Thorup gehad, en die vertrok plots naar zijn droomclub FC Kopenhagen. Daar kon Genk weinig aan doen.

Van Den Brom is inderdaad geen goede match, maar dat had je kunnen zien aankomen. Nederlandse trainers moet je niet willen, de goede trainers zitten bij grotere clubs in het buitenland en de rest is gewoon niks voor een club als Genk.

Dus anders en beter, graag.

19 februari 2021 om 12:57

13nesta13, een paar wedstrijden pech? John van den Brom is een tactisch onbenul die alleen bekend is met 4-3-3 in eenzelfde opvatting. Bij Utrecht bleek ook al vaak dat wanneer de situatie om een andere aanpak vroeg hij zich daar geen raad mee wist. Moest daarom ook wel lachen toen Genk deze winter twee spelers kocht waaronder die Mckenzie voor 5,5 miljoen om van den Brom 'meer tactische mogelijkheden' te geven. Hij heeft echt een prima selectie waar je echt meer uit moet halen dan 2 overwinningen uit de laatste 10 wedstrijden. Verder kun je het de directie van Genk nauwelijks aanrekenen dat zij Thorup aanstellen en die vervolgens besluit om na enkele weken alweer naar Copenhagen te verkassen.

19 februari 2021 om 13:04

Hij speelde bij Utrecht meestal 4-4-2. En als je aan een tactiek werkt houdt je dat een tijd vast. Dat is logisch. Om de 5 wedstrijden een andere tactiek creã«ert ook geen automatismen, vertrouwen en kans om iets te trainen. Dus je bewering klopt niet helemaal.

19 februari 2021 om 13:40

@jaimy87

Hij is voor veel mensen duidelijk geen favoriet qua persoon, maar het gaat een beetje te ver om hem een tactisch onbenul te noemen. Daar heeft hij gewoon teveel voor gepresteerd als trainer bij zijn vorige clubs. Ik ben het er wel mee eens dat hij de laatste jaren meer moeite heeft om de juiste snaar te vinden.

Maar wat hierboven terecht is aangegeven. City stond een tijdje terug op de 11e plaats en de kritiek op Pep was enorm. Nu staan de sterren voor Pep weer heel anders. Het is niet altijd alleen maar de tactiek of aanpak van de trainer, die bepalend zijn voor de resultaten in een relatief korte periode.

19 februari 2021 om 14:31

@torettorcg Die 'vier trainers' zijn toch gewoon feiten als ze v/d Brom wegsturen? V/d Brom is de 3e hoofdtrainer dit seizoen en ze denken er nu over hem weg te sturen, waardoor je dus een 4e nodig hebt om het jaar af te maken. Dat is belachelijk veel. Vooral dit met v/d Brom mag verrassing zijn, dus gewoon pure wanbeleid op technisch vlak.

19 februari 2021 om 15:42

Ik denk dat jij naar een ander Utrecht hebt gekeken. In 39 wedstrijden speelde hij 29 keer 4-3-3 en 10 keer 4-4-2. 4-3-3 is het systeem van van den Brom, dat was ook bij Utrecht zo. Hij werkte niet aan een 4-4-2 systeem maar heeft juist eindeloos lang naïef aan een 4-3-3 gewerkt met vaak steeds een ander middenveld.

19 februari 2021 om 23:28

Maar dat is niet door wanbeleid. De eerste voldeed niet en werd daarom ontslagen, wat een logische beslissing is. Dan is er tijdelijk een interim trainer geweest. Die werd vervangen door een heel goede trainer maar die vertrok op eigen houtje. Als je het zo stelt valt het allemaal wel mee.

19 februari 2021 om 12:51

Alles ging goed... tot vd Brom opeens daar kwam. Maar ben t wel met je eens, je verdiept je in een trainer, biedt hem een contract aan, laat hem dan ook zitten. Maar als het niet aan de werkwijze of iets dergelijks ligt, kan het altijd nog zijn dat het " gewoon" niet klikt tussen vd Brom en de groep, dat heb je als directie ook niet in de hand.

19 februari 2021 om 14:37

Hoeveel spelers krijgen twee seizoenen de tijd? Je weet dat je bij een grote club niet veel tijd hebt. Daar moet je heel snel presteren en daar betalen ze je ook vorstelijk voor

Eerst een heel betoog waarom hij in België beter aard, gevolgd door een tirade van zijn vrouw over sinterklaas, en nu 3 maand later na aanstelling bijna weer op straat. Hij gaat lekker John!

19 februari 2021 om 11:24

Maar dat is dus niet de schuld van John. Het ligt namelijk nooit aan John maar aan de omgeving van John. De media, de scheidsrechters, het weer, de stand van de sterren of het veld - maar nooit aan John. Hij blijft ondanks resultaten ook altijd zichzelf, lekker normaal gebleven die John.

Niet heel verrassend. Straalt weinig positiviteit uit en als ie niet wint is het echt een hele vervelende man. Zeker in de media. Als ie dat gedrag dan ook bij zijn ploeg doet, snap ik dat de prestaties dan helemaal inkakken. Van den Brom doet het overigens zelden extreem slecht. Je hebt gewoon altijd het gevoel dat er zeker qua spel wel wat meer uit te halen is. Los van John van den Brom moeten we aan de andere kant ook naar Genk kijken. Je kunt John wegsturen maar dan opteer je dus voor een 4e hoofdtrainer in een seizoen na Wolf, Thorup en nu van den Brom. Dan laat ik de 2 interim trainers nog weg en ook de 3e interim trainer die je dan even nodig hebt als tussenpaus tussen van den Brom en de nieuwe hoofdtrainer. Dat is natuurlijk belachelijk veel in tijdsbestek van 6 maanden. Op technisch gebied is het dus ook een zooitje bij Genk.

John is denk ik gewoon een prima trainer voor clubs in de middenmoot, waarbij de druk minder hoog is. Bij verschillende clubs heeft hij het prima gedaan, maar zodra er door de club echt omhoog gekeken gaat worden en men grote resultaten gaat verwachten, dan past John toch niet helemaal op die plek als coach. Hij wordt dan vervelend in de media en lijkt niet met de druk om te kunnen gaan.

In België kappen ze je hoofd eraf in Nederland hakken ze je hoofd eraf .... verschil zit hem in de details. Dit is trouwens wel een terugkerend verhaal bij Van de Brom. Begint altijd aardig en vol energie, dan is hij ook lovend over zijn spelers en vriendelijk in de pers. Daarna zet het verval in verdwijnt de energie, kunnen zijn spelers er niks van en is de pers zijn vijand. En toch gaat er weer een club zich voor hem melden.

19 februari 2021 om 11:40

Clubs melden zich omdat vdbrom doorgaans aardige resultaten met zijn teams neerzet.

Wat een vreemde mensen daar in het bestuur van Genk. Elk jaar scouten ze fantastische parels die vervolgens voor veel geld worden verkocht. Maar hoe zijn ze in hemelsnaam bij John van den Brom uitgekomen? Hebben ze niet gezien hoe hij bij Utrecht aan het presteren was? Ook bij AZ vond ik het gewoon niet goed als je daarna zag hoe Slot met hetzelfde team veel beter wist te presteren.

19 februari 2021 om 12:47

Dat niet alleen. Ook bij Anderlecht was Brom niet zo fantastisch. Hij was degene die met die rare mental guru Troost kwam opzetten.

Van den Brom is gewoon geen goede trainer en verzaakt altijd als het erop aankomt. Bij AZ jaren lang te kakken gezet als het erop aankwam, bij Utrecht ging het ook nergens meer naar en het ligt nooit aan dhr. van den Brom zelf. De beste man heeft een schrijnend gebrek aan zelfreflectie en is gewoon niet geschikt.

19 februari 2021 om 13:02

Geen goede trainer maar wel met doorgaans prima resultaten.
Europees voetbal met Ado, winnaar play offs met vitesse, kampioen met Anderlecht, daarna langszittende trainer bij az (3e, 4e, 6e, 3e, en 4e)... hoe je het ook wendt of keert is dat in de historie van AZ een prima reeks. Met Utrecht 6e (coronaseizoen) en bekerfinalist. Hoe kun je dan stellen dat hij niet geschikt is? Hoeveel Nederlandse trainers hebben de laatste 10 jaar een beter cv overlegd?

Toen v.d. Brom er achter kwam dat er in Utrecht achter zijn rug om over hem werd geluld was hij ineens verdwenen. Dat begreep ik wel, want waar slaat het op dat ze daar riependat Utrecht een aanval op de top 3 ging doen. ? Dat zul je maar moeen doen als trainer met middelmaat spelers die nu dan ook in de middenmoot terug te vinden zijn. De frustratie van toen begrijp ik wel, maar v.d. Brom moet niet doen of denken dat de voetbalwereld er in Belgie heel anders uit ziet dan zbij ons. Hij moest bij Anderlecht presteren en toen dat niet voldoende gebeurde werd hij naar de uitgang geholpen en datzelfde gebeurt er ook met hem als hij in Genk niet voldoende presteert. Hoe aardig zijn die Belgen dan nog ?

Wat een voddencoach is me dat man. Ik was eerst nog tevreden want het was nie simpel om een coach die al iets getoond had te vinden op dat moment. Maar wat een drama. Koppig om een speler erin te zetten die voor betere balans zorgt. Dan ook nog eens koppig om 4 3 3 te spelen terwijl dit al 1.5 jaar niet goed werkt. En als hij het speelt zet hij onze flankaanvallers tegen hun voet. 0,0 tactisch inzicht. Wisselbeleid 0,0. Hij moest er al uit zijn. Weg ermee.

19 februari 2021 om 12:41

Hij staat ook nog eens keihard te liegen, want die zeven opeenvolgende gewonnen wedstrijden werden voor het grootste deel niet eens onder hem behaald.

Moet te doen zijn, tegen Beerschot kan echt iedereen goals maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Racing Genk

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
P. OnuachuAanvaller3329
P. DenierUnknown
J. ItoAanvaller3210
T. BongondaAanvaller2914
C. DessersAanvaller284
D. VukovićKeeper240
Voor de complete selectie: Clubpagina Racing Genk.

33 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren