‘Of Ajax mijn ontwikkeling volgt? Ik denk het, want ik heb een contract’

Woensdag, 10 februari 2021 om 08:28Yanick Vos

Kik Pierie wil nog altijd slagen bij Ajax. De twintigjarige centrumverdediger speelt dit seizoen op huurbasis bij FC Twente omdat hij niet voorkwam in de plannen van Ajax-trainer Erik ten Hag. Ondanks dat hij nog niet is doorgebroken in Amsterdam, heeft hij geen spijt van zijn keuze om sc Heerenveen in 2019 in te ruilen voor Ajax.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door benzema.)

Is niks, was niks en wordt niks. Destijds al onbegrijpelijke transfer voor veel te veel geld.

Die zogenaamde eis van de RvC voor wat betreft het aantal Nederlanders in de selectie werkt eerder negatief dan positief.

10 februari 2021 om 09:19

Deze jongen koste bijna net zo duur als Noa Lang. Kik heeft het over ontwikkeling ? Was voordat hij naar Ajax kwam bij Heerenveen direct betrokken bij belachelijk veel tegengoals, die lijn trok hij bij Jong Ajax vlotjes door. En ook bij Twente is het zonder bal huilen met de pet op. Sprong dit weekend gelukkig nog net op tijd weg voor een bal van Malen, anders had hij hem op zijn bovenbeen. Moet je toch niet aan denken met deze kou....

10 februari 2021 om 10:23

“Koste bijna net zo duur?” Tenenkrommend pik

10 februari 2021 om 10:40

@baradona dit moet echt undercover account zijn van Noa Lang..kan niet anders! Even reageren op je zin: "kwam bij Heerenveen direct betrokken bij belachelijk veel tegengoals" Joris Matthijsen was ook betrokken bij belachelijk veel tegengoals toen hij nog speler was van Willem 2. Uiteindelijk toch een mooie carriere gehad bij buitenlandse subtop clubs. Of Frenk de Boer, Reiziger en Bogarde. Blind ook. Deze jongen kan NL subtop clubs aan als Twente of Heerenvee. Mogelijk groeit hij nog wat door en kan bij Ajax spelen. Komt hij te kort dan kan hij altijd nog bij leuke clubs in Duitsland bijv. Spelers als Verhaegen en meer matige verdedigers hebben uiteindelijk ook een leuke carriere gehad.

Pierie zal nooit het eerste van Ajax gaan halen, daarvoor vind ik hem niet goed genoeg. Doet het helemaal niet heel slecht of iets dergelijks maar die gaat gewoon verkocht of weer verhuurd worden.

10 februari 2021 om 10:18

Dus omdat jij hem niet goed genoeg vind zal Pierie nooit het eerste van Ajax halen? Ik zal Vd Sar even opbellen om te vertellen dat hij daar niet meer wakker van hoeft te liggen.

10 februari 2021 om 10:55

Volgens mij zijn er heel veel mensen die niet begrijpen wat ajax met hem moet. Deze vaker over het kopje leuk geprobeerd maar laten we proberen het verlies te beperken.

10 februari 2021 om 11:00

Ik geef mijn mening inderdaad op een voetbalforum, wellicht kan je de krant ook nog even bellen over deze zeer uitzonderlijke situatie die je tegenkomt. Als jij Pierie het wel ziet halen dan kan je dat altijd onderbouwen natuurlijk. Voetballend komt hij zwaar tekort, dit wijzen de statistieken ook uit. Als hij dit kon compenseren met meesterlijke verdedigende kwaliteiten dan zou dat een positief iets kunnen zijn - maar dat is niet zo. Ik vind hem positioneel niet sterk en daarnaast ontzettend onrustig en slordig aan de bal wat juist voor gevaar zorgt. Oh ja, hij is ook zo traag als het maar kan dat is niet zo lekker met ruimte in je rug. Blind compenseert dat tenminste nog met zijn positieve punten.

Jammer van de reacties hierboven. Geef die jongen wat tijd. Niet iedereen is volledig ontwikkeld op 20 jarige leeftijd. En al helemaal niet centraal in de verdediging. On Topic: Zou mooi zijn wanneer Ajax vaker talenten kan stallen bij een club als Twente, (of Willem 2) alleen weet ik niet of supporters van die clubs daar zo blij mee zijn. (vooral wanneer je kijkt naar de lange termijn)

10 februari 2021 om 09:06

Wanneer je Danilo kan huren, zal geen enkele supporter daar tegen zijn. Maar vaak verhuren de topclubs matige spelers uit die het niet waarmaken en toch moeten spelen. Dat roept weerstand op. Maar zolang het je elftal echt beter maakt is de supporter denk ik er niet tegen. Ook moet je voorkomen dat je als club van 1 club teveel spelers leent.

10 februari 2021 om 09:23

Beste NL-Modric , als je niet zo selectief was zou ik bijna in je goedheid en oprechtheid geloven, maar jij was en bent de grootste Noa Lang hater op dit forum. En dan ga je een jongen die dit weekend nog wegduikt voor een bal door dik en dun lopen verdedigen heel apart . Maar goed heel veel plezier en succes toegewenst met de ontwikkeling van Kik.

10 februari 2021 om 10:18

Het probleem met Pierie is alleen dat het sinds Heerenveen alleen maar minder is geworden. En heel veel minder.

10 februari 2021 om 10:42

@nl_modric "weet ik niet of supporters van die clubs daar zo blij mee zijn." Als Ajax die clubs zou belonen dan zullen ze zeker blij zijn. Zie voorbeeld met Botman en Heerenveen. Als Danilo bijv verkocht wordt voor miljoenen en Twente krijgt als dank ook paar miljoen, dan zullen ze zeer tevreden zijn. Ze hebben kwalitief goede speler gehad die normaal onhaalbaar was, veel goals en nog geld toe.

10 februari 2021 om 12:26

Als hij in de luwte wilde ontwikkelen had die lekker bij Heerenveen moeten blijven. Hij koos voor geld en hogere verwachtingen, dan moet je er ook maar mee dealen als je er geen pepernoot van bakt - anders wordt je ook nooit volwassen. De meesten hopen vast nog steeds dat die wel stappen gaat maken hoor, want waarom zou dat slecht zijn? Meer talent is altijd goed. Maar je mag ook gewoon benoemen dat 't nu niet best gaat. Al vond ik zelf de aankoop wat voorbarig. Ik zag 't nog niet in 'm. Ja, ok, kan wel aardig opbouwen, maar dan kun je ook een middenvelder achterin zetten, die verdedigen mogelijk nog beter ook. Als ik zeg dat het nooit een Ajax speler wordt, dan ontneem ik 'm niks ... dat is gewoon wat ik denk. Aan hem om te bewijzen dat ik ongelijk heb.

Ik had meer van Pierie verwacht. Maakte toch al vroeg zijn debuut voor SC Heereveen en er was zelfs even spraken van een oproep voor het nationale elftal van de VS. Echter is deze jongen ongelofelijk hard teruggevallen. Ik begrijp Ajax destijds wel dat ze hem voor 4.5 ophaalde want stond toch te boek als een groot talent. Ik zie hem alleen niet meer het juiste niveau halen. Leuk voor Twente en wellicht een klein stapje hoger, maar daar zal het bij blijven.

10 februari 2021 om 09:37

Mwoah eigenlijk is hij ook voor Twente niet erg 'leuk'. Ik heb hem al zoveel ballen 'half' zien wegwerken waar vervolgens een gevaarlijke situatie of zelfs goal uit ontstaat. Ik vind Jans een prima vent maar ben benieuwd naar de reden om Pleguezuelo moet banken voor deze kearl, lijkt iets achter te zitten. Pleguezuelo is uit vorm, maar dan nog altijd beter dan Pierie.

Het is voorlopig alles geworden wat ik er van had verwacht. Een hele matige verdediger bij Heerenveen, die zelfs bij Jong Ajax niet mee kon en waar zelfs Twente supporters blij mee zijn als hij in mei vertrekt. Hij heeft niks waar je als verdediger van Ajax wat aan hebt. Hij kan ook niet terugvallen op andere bijzondere kwaliteiten, zoals bijvoorbeeld Blind dat wel kan. Die ongeveer 4 a 5 miljoen is pure geldverbranding geweest. Die komt in de zomer weer netjes terug, samen met andere miskoop Magallan die bij Crotone niet eens in de basis staat. Voor mij was Pierie een onbegrijpelijke gok. Wens andere clubs ook veel succes met het ego van Kik. Hij vindt zichzelf erg goed namelijk.

10 februari 2021 om 09:16

Ik was dat bedrag alweer vergeten, wat een waardeloze gok inderdaad...

10 februari 2021 om 09:41

Helemaal eens, Pierie heeft werkelijk niets waarvan je denkt dat het van waarde kan zijn. Niet sterk in duels, niet sterk in koppen, geen goeie pass, net zo snel als mijn bejaarde buurman, opbouwend zwak (wat ik hoor dat zijn sterke punt hoort te zijn) en bovenal werkt hij erg veel ballen niet goed of halfbakken weg wat ons zelfs punten gekost heeft. Geldverbranding inderdaad, en ik ben niet eens een supporter die snel eigen spelers afbrand. Verder heb ik ook het gevoel dat hij zichzelf aardig awesome vindt, de air in interviews spat ervan af. Snel Pleguezuelo terug in de basis als het aan mij ligt.

10 februari 2021 om 11:34

@master D,

Wat een onzin over Magallan. Als ik transfermarkt mag geloven stond hij van de 21 wedstrijden er 14 in de basis, is hij 2 wedstrijden ingevallen, 1 wedstrijd geschorst en heeft hij welgeteld 4 wedstrijden de bank warm gehouden (en dat waren niet 4 wedstrijden achter elkaar, maar redelijk verspreid). Volgens mij is dat toch behoorlijk veel basisplekken voor iemand die "niet eens basis staat".

Daarnaast was er ook berichtgeving over een verplichte koopoptie bij handhaving serie A (als staan ze stijf onderaan en is het verschil met degene die veilig is 4 punten).

Pierie, heeft snelheid is fysiek sterk genoeg, maar positioneel mega zwak en ook geen echte killer. Magallan is langzaam, kan niet omgaan met ruimte in zijn rug en kan totaal niet opbouwen. Ben het met je eens dat beide geen Ajax materiaal zijn, maar dat geldt voor wel wat meer verdedigers, want de meeste in de eredivisie kunnen niet omgaan met ruimte in hun rug.

10 februari 2021 om 11:59

Hey Master D. Als je informatie wil geven geef dan wel de juiste graag. Magallan is wel degelijk basisspeler bij Crotone. Heeft van de 21 wedstrijden 4 niet in de basis gestaan en1 geschorst geweest.

10 februari 2021 om 12:06

Van de laatste 1080 minuten heeft hij er 632 minuten niet meegedaan. Tot zo ver zijn basisplaats. Doet dus vaker niet dan wel mee. Dat zijn de feiten.

Is hij nog steeds pas 20? Dat is nog wel echt jong. Maar het is geen goede verdediger en dit seizoen blinkt hij ook niet bepaald uit in opbouwen, dus is het een vrij saaie verdediger die dan veel te veel fouten maakt. Eigenlijk is hij voor de basis van Twente al niet goed genoeg, aangezien daar Dumic en Pleguezelo beter passen. Maar Pierie lijkt in Ron Jans een groot fan te hebben en dat maakt ook wel dat hij veel minuten maakt dit seizoen. Niemand die ik ken is echt onder de indruk van hem en irriteert zich mateloos aan dat nonchalante en slappe van hem. Zie hem binnen nu en 2 jaar dan ook absoluut niet in het eerste van Ajax, en hoewel het nog erg vroeg is om te zeggen, zie ik hem eigenlijk nooit als basisspeler van Ajax uitgroeien.

Ik hoop voor Pierie dat Ajax zijn ontwikkeling niet volgt... Als ik Twente fans in mijn kring mag geloven bakt hij er echt vrij weinig van. Met dit niveau komt hij nooit bij Ajax in de buurt. Hoop voor hem dat ze niets kijken van FCT in Amsterdam en dat hij als die terug is de sterren van de hemel voetbalt op de training!

Deze jongen is alleen maar minder geworden sinds zijn vertrek bij Heerenveen. Die moet toch wel spijt hebben van zijn stap?

10 februari 2021 om 10:46

@benzema. "spijt hebben van zijn stap?". Of zeer blij! Mogelijk had hij het zelf ook door. Nu verzekerd van 4 a 5 jaar topsalaris en vanaf Ajax kan hij nog stap maken naar meer clubs. Falen bij Heerenveen zou stap naar veel minder clubs zijn.

10 februari 2021 om 12:40

Je kunt over Pierie zeggen wat je wilt maar bij Heerenveen was het gewoon een groot talent en een van de betere spelers. Als je dan 2 of 3 jaar later alleen maar minder bent geworden kun je toch onmogelijk blij zijn met die overstap?

Grappig al die reacties hier. Daley blind werd op die leeftijd ook zo ingeschat door vele mensen. Werd verhuur toen hij 20 was aan fc Groningen en is vervolgens helemaal opgebloeid.
Kik zit nog prima op het schema van daley blind. En zie hem dat niveau ook wel halen.

10 februari 2021 om 11:51

Met dit verschil dat Blind het bij Groningen wel goed deed.

10 februari 2021 om 11:59

Speelde hij daar niet rechtsback?

10 februari 2021 om 11:54

Blind liet een stijgende lijn zien in zijn ontwikkeling. Kik staat al jaren stil.

Ik denk dat hij zich beter kan focussen op een plekje als linksback in een viermansdefensie of als linker centrale verdediger in een vijfmansverdediging. Hij is op dit moment nog te kwetsbaar voor een plek bij Ajax. Ik zie hem nog wel wat stapjes maken, maar hij (en dus ook Ajax) zal geduldig moeten zijn. Inderdaad zal het nog wel een paar jaar verhuren worden, want hij is nu nog niet goed genoeg. Maar als hij zijn potentie benut, staat de vervanger voor Blind klaar imo. Zijn ouders komen ook uit de topsport, dus qua omgeving zit het wel goed. Zijn broer wat ook een groot talent was heeft destijds de A1 van Heerenveen verlaten om geneeskunde te gaan studeren. Het jongere broertje keepte destijds in de C1, maar is terug gegaan naar de jeugd van LAC Frisia in Leeuwarden. Topsportfamilie kan je gerust zeggen. Ik heb nog twee keer tegen Kik gespeeld, hij speelde als 13-jarige met de O17 mee tegen ons O23 elftal, hij had de spits van de eerste selectie (21 jaar, eerste klasse senioren) volledig in zijn broekzak. Toen al de beste man van het veld. Ik zie het nog wel goedkomen met hem. Moeten niet vergeten dat in de jeugd alles kwam aanwaaien, en nu krijgt ie te maken met tegenslagen. Komt er wel weer bovenop

Denk dat hij alsnog heel goed wordt als hij rond de 25jr oud is. We gaan t meemaken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. DumićVerdediger
M. HilgersVerdediger
J. OosterwoldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

3 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren