‘Naam Schöne is gevallen toen onduidelijk was hoelang hij eruit zou zijn’

Dinsdag, 9 februari 2021 om 09:53Rian Rosendaal • Laatste update: 12:24

FC Twente dacht in de meest recente transferperiode aan het binnenhalen van de clubloze Lasse Schöne, die sinds enige tijd meetraint bij Ajax. Trainer Ron Jans werd opeens geteisterd door blessureleed en technisch directeur Jan Streuer kreeg de opdracht om de transfermarkt af te speuren naar eventuele buitenkansjes. Uiteindelijk werd door de Twente-leiding besloten om niet met de transfervrije Schöne in zee te gaan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Lasse Schöne terugkeren in Nederland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door teesboer)

Zijn 2 verschillende type spelers maar met de voorhoede die Twente heeft , past Schone toch perfect op het middenveld om de aanvallers te bedienen?
Ik volg Twente niet , maar in theorie zou je ze zelfs allebei op kunnen stellen toch? Brama als balafpakker , Schone als spelverdeler.
Is wel een traag (en oud) middenveld mja.

9 februari 2021 om 11:51

Schöne wil alleen komen als hij speelgarantie heeft. Naar mijn mening blokkeert hij dan de ontwikkeling van Bosch, Zerrouki en Roemeratoe. Prima keuze dus om hem niet te nemen.

Sportief was Schone absoluut nu een grote meerwaarde geweest, maar ik ben blij dat ons huidige bestuur de hand op de knip houdt en kritisch is naar de uitgaven (en ook transparant is). Zo hebben we ook al afscheid kunnen nemen van overbodige huurspelers. Doel is handhaving, en door een goede eerste seizoenshelft is dat doel erg dichtbij.
Het is nu sportief en qua resultaten voor ons helaas wel af zien door het grote gemis van Cerny, Oosterwolde, Brama en de huidige vorm van Danilo. Maar als we in deze tijd financieel toch ons hoofd enigszins boven wat kunnen blijven houden, dan heb ik daar alle vrede mee.

Wel opvallend dat Schone nog steeds clubloos is, want hij is een hele goede voetballer. Voor elk team buiten Ajax en PSV zou hij gewoon een aanwinst zijn. Als ik kijk naar mijn club, Az, dan denk ik dat hij wel van waarde had kunnen zijn. Er mist ervaring in de ploeg en hij beschikt over de winnaarsmentaliteit. Hij past ook goed in het spelletje. Enkel zou ik niet zo goed weten in plaats van wie hij dan zou moeten spelen...

Voor Twente had hij ook een mooie aanwist kunnen zijn, hoewel het middenveld al wat oud is met Brama er ook bij. Bovendien doet Twente het nu prima en is het niet nodig om een dure speler aan te trekken.

9 februari 2021 om 10:31

Oud middenveld? Hoe dan? We hebben 5 spelende middenvelders. Ilic, Bosch, Roemeratoe en Zerrouki zijn allemaal 22 of jonger. Alleen Brama is een routinier. En dan hebben we een oud middenveld..?!?

9 februari 2021 om 12:16

Effe goed lezen. Als je en Brama en Schöne op zou stellen dan heb je een oud middenveld.

9 februari 2021 om 10:32

Oud middenveld? Hoe dan? We hebben 5 spelende middenvelders. Ilic, Bosch, Roemeratoe en Zerrouki zijn allemaal 22 of jonger. Alleen Brama is een routinier. En dan hebben we een oud middenveld..?!?

Ik ben er niet gerust op. Vorig jaar begonnen we ook heel goed onder Garcia Garcia en toen kwam het verval, en die kwam hard. Nu weet ik dat het begin van vorig jaar een stuk korter was dan onze succesperiode dit seizoen, maar ik ben er een stuk geruster op als we die laatste 6 / 7 punten, die normaal gesproken voor veilige handhaving staan, behalen. De klad zit erin en ik verwacht dat we nu gaan kelderen op de ranglijst de komende tijd.

9 februari 2021 om 11:37

Onder Garcia hadden we wel meer geluk dan nu. Toen was het namelijk gewoon echt geen goed elftal. Ik zie nu een Twente die anderhalve week geleden Heerenveen, wat een prima elftal is, nog 90 minuten met de rug tegen de muur heeft gezet. We zullen door gebrek aan scorend vermogen ongetwijfeld nog gaan zakken ja maar we komen heus niet meer in degradatiegevaar.

9 februari 2021 om 15:07

Joh, jullie gaan echt niet in de problemen komen hoor. Misschien een beetje boven de stand geleefd, maar daardoor kun je nu wel rustig het seizoen uitspelen en naar een stabielere situatie toewerken als club. Jullie gaan nog wel een paar potjes winnen. Jullie gaan inderdaad nog wel wat lager eindigen verwacht ik, maar handhaving zal niet in twijfel komen.

Niet vreemd dat Twente niet voor Schone heeft gekozen.
We moeten het met deze selectie gaan doen.
Twente zit in een mindere fase, maar ik kan mij niet voorstellen dat we geen punten meer gaan pakken.
Het grootste probleem is op dit moment het scorend vermogen.
Ik hoop zo dat Danilo weer z'n goaltjes mee gaat pikken, die jongen gun ik het echt.
Als ik hem afgelopen weekend zo zielig voor de camera zag staan, dan heb ik toch een beetje met hem te doen.

Schone terugkeren in nederland? Volgens mij is hij al Nederland en houd hij zijn conditie op peil bij ajax. De stelling zou dus moeten zijn, zie je schone terugkeren bij een Nederlandse club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Twente41-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper340
T. EbuehiVerdediger331
DaniloAanvaller3317
D. RotsAanvaller111
D. DumićVerdediger242
J. de LangeKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

280 fans
Aanvaller, 35 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Chelsea geeft de komst van Achraf Hakimi zeker niet op. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren