Sergi Roberto testte tijdens revalidatie 26 (!) keer positief op coronavirus

Woensdag, 3 februari 2021 om 16:33Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 17:00

Het geluk is dit seizoen nog niet aan de zijde van Sergi Roberto. De vleugelverdediger van Barcelona kwam door een mix van blessures en het coronavirus lange tijd niet in actie en maakte afgelopen weekend zijn rentree in de wedstrijdselectie bij de ploeg van Ronald Koeman. Spaanse media komen woensdag met een verklaring voor de lange afwezigheid van de verdediger. Sergio Roberto legde in de voorbije maanden liefst 26 keer een positieve coronatest af.

Afgelopen zondag nam Sergi Roberto voor het eerst sinds eind november weer plaats op de reservebank, toen Barcelona in eigen huis met 2-1 te sterk was voor Athletic Club. De verdediger, die ook als middenvelder uit de voeten kan, kwam twintig minuten voor tijd binnen de lijnen voor Miralem Pjanic. Naast de positieve coronatests sukkelde Sergi Roberto met een spierblessure, die hij opliep in het competitieduel met Atlético Madrid eind november (1-0 verlies). De Spanjaard speelde het duel wel uit, maar bleek na afloop een spierscheur in zijn rechterbovenbeen te hebben opgelopen.

In totaal verbleef Sergi Roberto de afgelopen 29 dagen in quarantaine, nadat hij op 1 december voor de eerste keer positief was getest. Daarmee behoort hij tot de spelers die het langst afwezig zijn geweest als gevolg van het coronavirus. Alleen Paulo Dybala deed er langer over om te herstellen. De Argentijn van Juventus had 47 dagen nodig. Cristiano Ronaldo zat negentien dagen in isolatie. Inmiddels heeft Sergi Roberto een negatieve coronatest afgelegd en kan Koeman weer over zijn pupil beschikken.

De regels van LaLiga schrijven voor dat het niet is toegestaan dat spelers terugkeren bij de club totdat ze een negatieve coronatest hebben afgelegd. De afwezigheid van Sergi Roberto was een grote tegenvaller voor Koeman. De Spaans international had dit seizoen in zeven van de acht competitiewedstrijden die hij speelde een basisplaats. In totaal kreeg hij speeltijd in elf van de twaalf officiële wedstrijden die Barcelona dit seizoen afwerkte terwijl hij beschikbaar was.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door z.92)

Omdat die testen totale onzin zijn en niet betrouwbaar zijn

3 februari 2021 om 17:04

Precies, echt niet omdat hij Corona had. Gewoon 26 keer getest met een verkeerde test, en de 27ste keer hadden ze eindelijk de goede methode te pakken.

3 februari 2021 om 17:07

Onzin. Hij heeft gewoon corona gehad en het duurt een tijdje voordat het virus volledig uit zijn lichaam is verdwenen. Als je elke dag test dan is het niet zo gek dat je veel positieve tests hebt.

3 februari 2021 om 17:22

Tijdens het NFL seizoen zijn op meer dan 7000 atleten en stafleden coronatests gehouden. In totaal net geen miljoen tests. In totaal waren er zo'n 700 spelers met een positieve test. Je moet 5 dagen Covid vrij zijn om weer te mogen spelen (dus 5 dagen geen positieve test). Langste 'schorsingen' waren 21 dagen, cq. maximaal 16 dagen positieve testen.
Dit is op basis van 7000 stafleden/spelers, dus je hele argument raakt kant noch wal, Roberto heeft zich hoogstwaarschijnlijk gewoon onprofessioneel gedragen.

3 februari 2021 om 17:27

Kon me goed vinden in je post. Buiten de laatste zin dan. Kan hij er wat aan doen als hij het bijvoorbeeld van zijn vrouw of kind heeft gekregen.

3 februari 2021 om 17:29

Als je tot 26 dagen positief kan testen is z’n test toch niet meer betrouwbaar? Mensen die het al lang gehad hebben kunnen dus lang positief testen en dus vóór niets in quarantaine geplaatst worden. Zelfs de WHO heeft onlangs een statement uit gebracht. Maar veel mensen blijven het toch betrouwbaar vinden dat ons hele beleid op zoiets onbetrouwbaars wordt standgehouden.

3 februari 2021 om 17:31

Het zou erg zijn als het andersom was geweest. Nu neem je extra voorzorgsmaatregelen. Gevallen zoals Dybala en Sergi Roberto zijn gelukkig schaars.

3 februari 2021 om 17:37

@fcvoetbal23:
En hoezo is het dan onbetrouwbaar? Als je 26 dagen lang ziek bent en er nog "viral shedding" is dan is het gewoon betrouwbaar want je kan dan nog steeds andere besmetten. Ja, er is een periode na je besmetting dat je nog positief kan testen. In de gevallen dat mensen besmet raken met SARS-CoV-2 en zich niet laten testen om vervolgens een paar dagen daarna zich wel te laten testen is dit een probleem. En ja, dan wordt soms iemand onterecht in quarantaine geplaatst. Alsof dat nou een ramp is.

3 februari 2021 om 17:05

Die testen zijn betrouwbaar en doen precies wat ze moeten doen.

3 februari 2021 om 17:05

Echt he 26 keer positief testen en dan een vaccinatie maken. En hopen dat je beter word. Ontopic Sergi roberto blijft een bijzondere speler voor mij. Eigenlijk heb ik hem nooit goed gevonden maar speelt toch veel bij Barca. Dit jaar weliswaar niet. Bij zulke spelers krijg ik altijd het gevoel van dat het een gewoon mens is net als wij met veel geluk dat hij op die plek is beland. Persoonlijk vind ik het erg leuk dat ook zulke spelers gewaardeerd worden en altijd zullen blijven in de voetbalwereld.👍

3 februari 2021 om 17:31

Wat heeft positief testen en vaccins met elkaar te maken?

3 februari 2021 om 20:28

Niks. Je hebt gewoon te maken met een idioot.

3 februari 2021 om 17:11

Deze man werd elke dag getest terwijl hij corona had vind je het gek dat ie veel positieve tests heeft lol. IQ van 0 echt

3 februari 2021 om 17:28

Het toont gewoon aan dat het bij bepaalde mensen eerder traceerbaar is en of dat Sergi Roberto niet zo'n beetje besmet raakte maar de volle laag kreeg.

3 februari 2021 om 17:40

Mensen blijven een manier vinden op alles maar goed te praten. Ga eens naar de who site en kijk eens wat zij zeggen over de betrouwbaarheid. De test laat zien dat je een virus hebt maar niet wanneer. Als hij tot 26 dagen positief kan testen is er toch iets mis mee.

3 februari 2021 om 17:46

@fcvoetbal23:
En jij blijft manieren vinden om te doen alsof er een probleem is. Real time RT-PCR laat zien dat genetisch materiaal van het virus aanwezig is. Het laat inderdaad niet zien of het virus nog actief is. Het laat niet zomaar zien of het om een virus gaat maar specifiek om dit virus. Dat zegt niks over de betrouwbaarheid. Deze test doet precies wat het moet doen.

3 februari 2021 om 18:00

Onzin natuurlijk. Hij is waarschijnlijk aan de lopende band getest, dan is het logisch dat er zoveel positief zijn. Even nadenken aub.

3 februari 2021 om 20:30

Mensen zoals Recoba moeten iemand meemaken met covid eigenlijk. Misschien dat ze dan een andere toon aanslaan. Waarschijnlijk niet.

Sergi roberto zet records neer. Ik ben wel blij dat hij terug is. Hij is de ideale 12e man. Kan op veel posities spelen en brengt vaak een drive naar voren ideaal als je een goal moet scoren en hij kan soms ook heel bagger spelen. Ben benieuwd welke positie koeman voor hem in gedachten heeft. Onder enrique was hij een back en onder valverde wilde hij echt steevast een middenvelder worden wat niet gelukt was.

3 februari 2021 om 17:06

Hoop dat met zijn komst we minder van Pjanic hoeven te zien..

3 februari 2021 om 17:29

Dit. Ik zie liever Sergi achter Frenkie en Pederi. Hij is 2 keer zo snel als Pjanic.

Elke voetbalsupporter die denkt dat we in 2021 in een vol stadion kunnen zitten. Zeg ik slaap lekker verder denk dat dit nog wel een jaar zo blijft.

Tja, als je iemand elke dag gaat lopen testen om te kijken of hij corona-vrij is, dan krijg je uiteraard dergelijke aantallen. Stemmingmakerij om dat zo te melden.

3 februari 2021 om 18:29

Mee eens. Als ik mij 6 dagen lang niet lekker voelt betekent dat niet dat ik 6 keer ziek ben geweest. Lekker sensatie bericht...

Zoveelste bewijs dat er weinig van klopt over besmetringen. Al die maatregelen gaan weg als de goede tests aantonen dat er eigenlijk niet zo veel zieken zijn zoals het wordt gepresenteerd.

3 februari 2021 om 19:15

Als dit je standaarden voor bewijs zijn dan kan je ook onderbouwen dat de aarde plat is.

4 februari 2021 om 00:46

Al eens opgevangen hoe het momenteel gaat in portugal?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4933 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7447
4.Sevilla7022
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3228
TrincãoAanvaller263
NetoKeeper60
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper280
Jordi AlbaVerdediger313
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

45 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 7 mei
Arsenal heeft een bod van 9 miljoen euro uitgebracht op Thilo Kehrer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren