‘Ik at Nutella rechtstreeks uit de pot, met lepel en al, het boeide me niet’

Vrijdag, 29 januari 2021 om 16:58Dominic Mostert • Laatste update: 17:02

Antonio Cassano worstelde gedurende zijn actieve loopbaan voortdurend met overgewicht. De aanvaller stond aan het begin van zijn carrière te boek als groot talent en werd in 2001 en 2003 verkozen tot beste jonge speler van Italië, maar het lukte hem zelden om echt voor het voetbal te leven. In een gesprek met oud-teamgenoten Fabio Cannavaro en Christian Vieri op Boba TV blikt hij terug op zijn dienstverband bij Real Madrid, dat in het teken stond van overgewicht en disciplinaire problemen.

Cassano kwam in januari 2006 over van AS Roma. Hij debuteerde in een bekerwedstrijd tegen Real Betis en kwam als invaller al na drie minuten tot scoren. Enkele maanden later kreeg hij echter de bijnaam 'gordito', ofwel 'mollig', vanwege zijn overgewicht. Real Madrid besloot hem te beboeten voor iedere overtollige gram vet. In oktober 2006 werd Cassano uit de selectie gezet na een ruzie met de nieuwe trainer Fabio Capello. Cassano was boos dat hij in een wedstrijd tegen Gimnàstic de Tarragona niet was ingezet, nadat hij zich een helft warmliep. Vervolgens kwam hij nog meer aan.

"Bij Real Madrid raakte ik eerst twaalf kilo kwijt na mijn komst. Toen kwam jij en vlogen de kilo's er weer aan", zegt Cassano lachend tegen Cannavaro. Laatstgenoemde werd in de zomer van 2006 aangetrokken, een half seizoen na de komst van Cassano. "Nutella was een van de sponsors van de club. Iedere maand kregen we een pot van vijf kilo opgestuurd. In zeven maanden tijd kwam ik veertien kilo aan. Ik at het rechtstreeks uit de pot, met lepel en al. Het interesseerde me niks. Het was walgelijk."

Cassano, inmiddels 38 jaar, kwam in zijn eerste halve seizoen voor Real Madrid tot twaalf wedstrijden en één doelpunt. In het seizoen 2006/07 speelde hij maar zeven keer, alvorens naar Sampdoria te vertrekken. "Toen Capello werd aangesteld, scoorde ik twee keer in twee wedstrijden. Ik voelde me de koning te rijk. Maar daarna verving hij me in de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyon al in de eerste helft. Toen kregen we ruzie en zette hij mij uit het team." Cassano zegt zich schuldig te voelen richting Capello. "Ik houd echt van hem." De spits stopte in 2017 als voetballer. Hij stond toen onder contract bij Hellas, maar speelde geen wedstrijd voor die club.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door primetime)

Haha ik dacht dat ik de enige was die dat ook doet😄😄😄

29 januari 2021 om 17:12

Geef mij maar Duo Penotti, haha.

29 januari 2021 om 20:05

Serieus? Dit kan je niet menen. Enkel een onontwikkelde kinder smaak kan dat vinden hah

29 januari 2021 om 17:12

Hier nog eentje hahah, maar dan met duo penotti😅

29 januari 2021 om 18:57

Ook schuldig...

29 januari 2021 om 17:38

Vind dit nog niet eens zo gek maar ik ken werkelijk mensen wie dit met Pindakaas doen, kom je toch spontaan aan het overgeven als je eraan denkt?

29 januari 2021 om 17:43

Schuldig..

29 januari 2021 om 17:56

Ook met lepel en al? Vreemde gewoonte. Lepels eten lijkt me ten eerste al niet zo gezond. Je beleeft ten tweede ook hele avonturen op het toilet, vermoed ik.

29 januari 2021 om 19:40

Een echte ijzervreter deze man.

29 januari 2021 om 22:23

Ik heb laatst in een impuls ook een pot Nutella gehaald, vanwege jeugdsentiment. Ik nam een hapje en heb de pot gelijk weer in de vuilnisbak gekieperd. Dat spul is echt niet te eten, smaken veranderen een hoop als je ouder wordt.

Zonde dat er nooit meer uit zijn talent is gekomen. Het is niet voor iedere jongere weggelegd om zich volledig op de sport te richten. Je bent ook maar 1 keer jong dus dan wil je ervan genieten.

29 januari 2021 om 17:34

Het is maar waar je prioriteiten liggen, sommige kunnen er wel mee om gaan. Maar Italianen bij Real Madrid zijn nooit echt geslaagd en hij kreeg het echt aan de stok met Capello haha. Wel is deze Cassano gewoon 2x kampioen geworden met Real maar hij speelde bar weinig

29 januari 2021 om 18:27

Italianen zijn nooit geslaagd? Die 3 die ooit voor Real hebben gespeeld? Cannavaro en Panucci waren geen koekebakkers. 66% van de Italianen zijn geslaagd bij Real. Niet verkeerd?

29 januari 2021 om 20:30

Als Cassano voor het voetbal had geleefd was die overduidelijk een gouden bal kandidaat

Nutella, het symbool voor de infantilisering van de wereld, maar even daar buiten. Dat hij niet alles heeft gegeven voor zijn carrière is niet zo schrikbarend, maar de gewoonte van zulke vettige substanties met een lepel eten vind ik zo bijzonder. Zo ranzig. Maar goed, dit is zo'n gewoonte die sommigen hebben en waarvan anderen walgen. Middenweg is volgens mij niet mogelijk.

29 januari 2021 om 17:36

"het symbool voor de infantilisering van de wereld" ga weg, snob. Het is chocopasta, gemaakt door slaven en leeftijd doet er niet toe. Bijna iedere laag van de bevolking eet het. Maar met de zogenaamde infantilisering heeft het niets te maken.

29 januari 2021 om 17:47

Pardon? Het heeft alles te maken met de infantilisering van de wereld. Nutella is daar, zoals al genoemd het symbool voor. Dat bijna in iedere laag van de bevolking dit product wordt gegeten is toch geen bewijs dat ik ongelijk heb? Loop maar eens een rondje door centrum Amsterdam, met hun befaamde nutella winkels waar je wafels kan kopen besmeurd met nutella, strooisnoepjes e.d. Als dat naar jouw idee geen infantilisering is, dan ben ik benieuwd, wat wel.

29 januari 2021 om 18:03

Of mensen eten tegenwoordig gewoon wat ze lekker vinden en als een sterk merk dit slim uitbuit heeft dat weinig met infantilisering te maken. Wat is voetbal en alles daarom heen dan? Kijken naar 22 mannen die achter een bal aan rennen... Ook infantilisering?

29 januari 2021 om 18:48

Het is maar waar je jezelf druk over maakt... Jij maakt de associatie met infantilisering, maar dat wil nog niet zeggen dat het zo is. Zoals Almogaver al zegt: het is van origine helemaal niet iets voor kinderen. Bovendien vind ik Nutella nou echt het slechtste voorbeeld dat er is en jij geeft ook slechts een statement zonder onderbouwing.

29 januari 2021 om 20:36

@ikea wat vind jij nu infantilisering? Chocolade? Nutella? De marketing van Chocolade? Het eten met een lepel uit een pot Nutella?alles? Kolere zeg wat een goed statement.

30 januari 2021 om 10:26

Gemaakt door slaven xD. Sla anders eens een geschiedenisboek open kid en zoek de betekenis van slavernij op. Dat mensen vallen over infantilisering terwijl je dit roept.

29 januari 2021 om 17:44

Nutella an sich vind ik niet zo'n probleem. Nutella winkels in Amsterdam en het type toeristen dat ze aantrekken dat is een andere kwestie.

29 januari 2021 om 17:49

He geinig, dat punt gebruikte ik net als een voorbeeld in mijn reactie erboven. Ik heb zelf direct ook geen problemen met Nutella, ik houd er niet van en ben absoluut geen voorstander van zulke lage winkels in de historische panden in Amsterdam.

29 januari 2021 om 17:56

De gemeenteraad heeft grootse plannen om de binnenstad weer leuk te maken voor Amsterdammers. Ik hoop dat het gaat lukken. De pandemie helpt ook een handje mee want geen enkele Amsterdammer gaat een hapje halen in de Damstraat of het begin van de Nieuwendijk.

29 januari 2021 om 18:26

Visca / Logisch dat geen enkele Amsterdammer daar eten gaat halen, het wemelt er van de toeristen en de eettentjes op die plekken zijn ook heel commercieel en veelal fast-food. Maar Amsterdam (en Halsema) willen de binnenstad leuker maken voor Amsterdammers door bijvoorbeeld zo een 60 coffeeshops te sluiten van de 160 die Amsterdam momenteel bezit, en dan hopen ze dat er minder toeristen op mijn stad afkomen maar je krijgt dan veel meer straathandel. Coffeeshops sluiten is hoe dan ook niet de oplossing en Amsterdam is een unieke plek, ik krijg echter het gevoel dat Halsema het wil slopen. Dat er straks geen autos meer in de binnenstad mogen komen vind ik bijvoorbeeld wel weer een goed idee maar coffeeshops dicht gooien slaat nergens op

29 januari 2021 om 18:52

@viscacatalunya, heb niet het idee dat het er leuker op gaat worden want er wordt behoorlijk veel als 'toeristisch' aangemerkt. In Amsterdam heeft een eigenaar van een viswinkel! een jarenlange strijd moeten voeren met de gemeente. Een fucking viswinkel waar veel Amsterdammers komen

29 januari 2021 om 18:53

Het is niet jouw stad en net zo mijn mijn stad. Het is onze stad. De kwestie van Coffeeshops is een lastige. Op de een of andere manier moeten we wiettoerisme terugbrengen en de zaakjes waar niemand wat aan heeft die daar bij horen. Straathandel is inderdaad een risico in het voorstel van de burgemeester. Heb jij een beter idee?

29 januari 2021 om 18:55

De Seafood shop was een hele mooie winkel inderdaad waar ze goede vis verkochten. De winkel zag er ook heel goed uit. Niemand begreep dat die dicht moest. Daar gingen ze veel te ver in.

29 januari 2021 om 19:02

@viscacatalunya, ah nice je weet gelijk over welke ik het heb maar als zo winkel die overduidelijk zich gewoon met name richt op Amsterdammers al gezeik krijgt. Het is niet eens een twijfelgevalletje ofzo. Wat blijft er dan nog over is mijn gedachte? Wat mag dan nog wel?

Vind het echt triest dat ze mede door dit gezeik zijn gesloten en nu online zijn gegaan.

30 januari 2021 om 09:28

Gewoon naar Eindhoven verhuizen joh. Nauwelijks toeristen én een mooiere voetbalclub! 😉

30 januari 2021 om 10:49

Je kunt je ook afvragen waarom er niemand komt. Den Bosch trekt wel de nodige toeristen.

30 januari 2021 om 11:37

@psvgillingham, de horror. Zou in Nederland alleen eventueel in Roffa kunnen wonen. De rest gaat me te ver.

29 januari 2021 om 17:44

Ik demk dat ik nog nooit zo'n overtrokken reactie heb gezien.

29 januari 2021 om 18:47

@ Ikea, je hebt het over infantilisering. Wat vind je van je eigen naam dan, Ikea? Beetje reclame maken voor goedkoop meubilair wat iedereen kan kopen die inboedel nodig heeft, maar zelf niet origineel genoeg is om zelf tot een eigen stijl te komen. Reageer gewoon inhoudelijk! Casano was een bad boy, en nutella eten met een lepel is nog een van de minst erge dingen die hij deed wat niet past bij sportman zijn.

Had ik dus blijkbaar toch een sportdieet al die tijd.

29 januari 2021 om 17:44

Veel proteine in elk geval.

29 januari 2021 om 18:02

Elk dieet is een sportdieet, voor welke sport en op welk niveau is de vraag.

Er worden de hele dag door geweldige berichten geplaatst op de website van Marca en as en Onda Cero, en van alles wordt geschreven kiest vz dit uit, in plaats van alle interessante berichten over Alaba, Mbappe etc.. dat is een beet je jammer. On : Deze Cassano kwam destijds binnen als een groot talent maar hij had groffe concurrentie. Daarnaast zei hij ook nog tegen Capello : jij bent nog nepper dan monopoly geld hahah. En hij had de Nutella ook flink te pakken, een vreemde aankoop van Real als je er over nadenkt maar destijds was de focus echt volledig op aanvallers. We hadden in 06-07 voorin rond lopen : Raul Ruud Robinho Higuain R9 Negredo en dus Cassano hahaah. Geen verkeerd rijtje

29 januari 2021 om 18:29

Omdat Voetbalzone weet dat jij bij elke comment Alaba en Mbappe erbij haalt... en hoevaak wil je een gerucht brengen? Ramos gaat weg trouwens ;-)

29 januari 2021 om 19:38

Cassano kwam in januari 2006 als ik het goed heb. Voor Capello, Higuain en Van Nistelrooy. En de coaches in dat seizoen waren Luxemburgo en Lopez.

29 januari 2021 om 20:32

Cassano kwam voor de meeste de jij nu opnoemt en R9 vertrok ook een jaar na zijn komst naar Milan

Dat was ook wel te zien aan zijn gezicht met al die vele pukkels.

En dit is een raar iets? Ik doe dat ook maar dan met met Duo Penotti. Schep hele potjes leeg of smeer de helft op 1 boterham. Maar kom geen grammetje aan....

29 januari 2021 om 19:41

Dat moet ik ook hebben! Als ik er al naar kijk zit er bij mij al 2 kilo bij...

Ben ook een Nuttella liefhebber, verdomd lekker. Heel af en toe met een lepeltje snoepen kan geen kwaad, als je maar goed sport

Ik at het vroeger wel eens van een mes (zo'n bot tafelmes ofc), 1 keer of 2 achter elkaar. Deed het met Pindakaas ook wel eens. Maar dat is vrij gevaarlijk. Kan blijven hangen, mee gestopt. Heb tegenwoordig nog 1 gewoonte, heel soms koop ik een doos vlokken (die goedkope met strepen, Choca? jeugdsentiment), en dan eet ik een paar handjes. Eigenlijk vaker dat dan ik het op brood eet, dus ik krijg de brood calorieen niet mee!

Denk dat iedereen wel eens nutella met lepel uit de pot at toen die een kind was😂

Dat doe ik ook en loop met gemak een triathlon uit, niets mis mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4271 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Sevilla148
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. ValverdeMiddenvelder70
T. CourtoisKeeper70
K. BenzemaAanvaller78
RodrygoAanvaller70
CasemiroMiddenvelder60
NachoVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

43 fans
Aanvaller, 39 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren