Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Spits die koppel vormde met Totti laat niets heel van ‘gluiperige’ Mourinho

Laatste update:

Antonio Cassano heeft zich bijzonder negatief uitgelaten over AS Roma-trainer José Mourinho. De Italiaan was te gast in de podcast BoboTV van oud-spits Christian Vieri en stelde daarin onder meer dat 'Mourinho nooit een toptrainer is geweest'. Cassano vindt dat de trainer zijn successen bereikte 'omdat hij wist om te gaan met de media'.

Cassano maakte in de zomer van 2001 de overstap van Bari naar Roma en maakte furore in het team dat het seizoen daarvoor de landstitel veroverde. Cassano vormde in de vijf jaar dat hij voor i Giallorossi uitkwam met grote regelmaat een succesvol koppel met clubicoon Francesco Totti. Vijftien jaar na het vertrek van Cassano werd Mourinho aangesteld en hij won in zijn eerste seizoen direct de Conference League, door onder meer moeizaam met Vitesse en Feyenoord af te rekenen. Dit seizoen leek de halve finale van de Coppa Italia voor het grijpen, maar laagvlieger Cremonese bleek mede door Cyriel Dessers te sterk (1-2). Die uitschakeling verwijt Cassano de Portugese oefenmeester. "Die prestatie wilde me laten kotsen. Hij weet niet hoe je een team samenstelt. Zelfs met je B-team moet je Cremonese verslaan."

"Mourinho is nooit een toptrainer geweest, hij wist alleen om te gaan met de media en was communicatief geweldig", vervolgt Cassano. "Hij is goed in de omgang met grote spelers, maar niet met de spelers die niet zo goed zijn. Het is te makkelijk om alleen goed om te kunnen gaan met grote spelers. Het is gewoon ramp na ramp bij Roma. Hij kreeg het voor elkaar om geld uit te geven aan Nemanja Matic en Rui Patrício, dat waren zijn beslissingen. Te vaak gedraagt hij zich gluiperig." De laatste tijd gaat het bij Roma vooral om Nicolò Zaniolo. De spelmaker wilde graag vertrekken uit Rome, maar na een ware transfersoap kwam het niet van een vertrek. "Hij (Mourinho, red.) praat alleen maar over Zaniolo, maar niet over het schijtvoetbal dat Roma speelt. De laatste keer dat Roma goed voetbal speelde was anderhalf jaar geleden."

Karsdorp
Cassano haalt ook de affaire rondom Rick Karsdorp aan als bewijsstuk waarom Mourinho het niet goed zou doen. De Nederlander werd na het duel met Sassuolo door Mourinho beschuldigd van 'verraad', nadat Karsdorp die wedstrijd een bijzonder zwakke indruk achterliet. Laatstgenoemde kwam sindsdien niet meer in actie in een officieel duel van Roma. "Het was een ramp van Mourinho", verwijst Cassano naar de zaak-Karsdorp. "Hij zonderde hem af, hield hem weg van het team en beledigde hem in het bijzijn van iedereen. Nu komt Karsdorp terug, maar niemand weet waarom. Het is een zooitje." Roma staat momenteel derde in de Serie A en dingt derhalve nog volop mee om een Champions League-ticket voor volgend seizoen. In de play-offs van de Europa League is Red Bull Salzburg later deze maand de tegenstander.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pfffg langs de zijlijn roepen is altijd makkelijk.. hij probeert gewoon haat te zaaien! Mouh is geen toptrainer? Dat is hij wel geweeest maar de laatste jaren verloopt het wat stroefjew inderdaad, maar doet het na behoren bij Roma.. staan waar ze horen te staan

5 februari 2023 om 02:32

Roma staat waar ze moeten staan? Wanneer is de laatste keer dat Roma 3e stond??? Mourinho is een fantastische trainer een echte prijzenpakker, dat het met united en Tottenham niet is gelukt is niet zo vreemd als je kijkt hoe die clubs er aan toe waren voor zijn komst. Als hij een wedstrijd langer coach was geweest van Tottenham hadden ze waarschijnlijk hun eerste prijs gepakt sinds eeuwen.

5 februari 2023 om 05:03

Het helpt natuurlijk wel dat een team dat boven je stond 15 punten afgetrokken krijgt.

Nou nou .. wie geeft er iets om de mening van Cassano? Heeft nooit zijn potentie waargemaakt. Volkomen mislukt bij Real en Italië. Mourinho is uiteraard een topmanager. Veel voetballers beamen dat. Uiteraard zijn er ook spelers die daar anders over denken, maar dat zijn dan spelers die bij hem buiten de boot vielen.

5 februari 2023 om 07:19

Vandaar ook in de titel "spits die met Totti speelde" Totti is een aantrekkelijker naam dan cassano haha

Beweren dat Mou nooit top geweest is is natuurlijk absurd. Op dit moment zou ik hem niet tot de beste rekenen, maar de man heeft dingen bereikt die weinig anderen zouden kunnen.

5 februari 2023 om 08:29

Mourinho heeft vast alleen media trofeeën in zijn kast staan. Alle titels die hij heeft kreeg hij voor het geven van een goede interview. Wat een onzin kraamt deze vent uit zeg. Mourinho is 1 van de of misschien wel de meeste succesvolle trainer(s).

5 februari 2023 om 09:44

Ergens kan ik me wel vinden in de uitspraken van Cassano. Overal waar Mourinho komt gaat het eerst even een stuk beter, om daarna als een pudding in elkaar te zakken. Mourinho kan sterspelers motiveren en een team met het mes tussen de tanden laten spelen. Echter is dat geen manier waarop je structureel succes kunt boeken. Hij mist een voetbalvisie en kennis en kunde om spelers beter te maken, dus zal het altijd moeten hebben van het spelen met sterspelers. Dat is niet erg en is zeker een talent. Mourinho is in mijn ogen de ideale interim manager voor teams waar een coach ontslagen is, om toch nog wat van het seizoen te maken.

Probleem met Mourinho is echter dat hij na anderhalf tot 2 seizoenen iedereen tegen zich in het harnas jaagt en de club de vernieling in helpt. Of het nou Chelsea, United, Real, Tottenham of Inter is, het was altijd een puinhoop op het moment dat hij vertrok. Dus wil je een toekomstgerichte coach, is Mourinho misschien wel de allerslechtste. Wil je een korte termijn succescoach, dan is hij 1 van de besten.

5 februari 2023 om 10:07

Goed verwoord. Daarnaast is Mourinho een beetje een one-trick-pony, die alleen maar op een hele negative mannier kan spelen. Dat werken in de tijd dat hij voor Porto en Chelsea werken maar het werken niet meer in het moderne voetbal.

5 februari 2023 om 10:13

@RemcoB, ik heb het idee als ik jouw comment lees (en soortgelijke comments) dat je een vaag idee hebt van zijn carrière, maar dat het eigenlijk een soort wikipedia artikel is waar elke vorm van nuance mist. Het lijkt alsof jouw mening volledig bestaat uit beelden die je bij VI gezien hebt. Je zit er wat mij betreft dan ook volledig naast.

Hoe kom je erbij dat het “altijd een zooi is als Mourinho vertrekt” bij een club? Bij Chelsea liet hij een team staan wat tot 2013 de prijzen aan een reeg. Hij bouwde dat team in 2004-05! Bij Inter stond een oud team wat aan vervanging toe was, maar dat het zo slecht liep in 2011 lag toch echt aan Benitez! Na Mourinho’s vertrek bij Real werd met de basis die hij legde 4x de CL gewonnen..

Daarna heeft hij nooit meer zelf een team mogen bouwen en zat er altijd een wijsneuzerige TD tussen! Zien we de trend? Mourinho was de beste ter wereld, tot hij afhankelijk werd van mensen die hem niet begrijpen en hem opzadelen met Pogba, Dele Alli en Eric Dier..

Hij kan spelers niet beter maken? Vraag dat eens na bij Essien, Lampard, Terry, Cole, Cech, Ashley Cole, Drogba, Robben, Vieira, Sneijder, Millito, Eto’o, Zlatan, Ozil, Ramos, Ronaldo, Benzema, Varane, Zouma, Matic, Carvalho, Deco, Kane, Son, Abraham etcetera, etcetera.. Stuk voor stuk jonge, gretige spelers waar hij mee aan de gang mocht en stuk voor stuk jonge, gretige spelers die enorme stappen gezet hebben onder zijn leiding!

5 februari 2023 om 11:44

Na zijn vertrek bij Chelsea zakte het eerst in elkaar voordat het weer goed ging lopen. Maar goed, daar wil ik hem best de credits voor geven. Hij mocht met meer geld dan ooit tevoren een team bij elkaar kopen, en dat heeft hij prima gedaan.
Bij Inter mag je toch zeker op zijn conto schrijven dat hij niet door selecteerde. Maar nee, hij hield vast aan een laatste glorie van oude sterren, waarna het zowel bij hem als zijn opvolger nergens meer op leek.
Real hoeven we het niet over te hebben, daar heeft hij gefaald! Natuurlijk was Barcelona heel goed, maar met de selectie die hij daar voor handen had, had hij de prijzen aaneen moeten rijgen. Hij werd echter keer op keer overklast door Guardiola.

Dan over spelers beter maken. Hoe kun je nou gearriveerde spelers als Son en Kane noemen? Dat waren topspelers voordat Mourinho kwam. En hetzelfde geldt voor 80% van je lijstje. Je kunt toch niet met droge ogen verkopen dat Mourinho Zlatan, Vieira, Ramos en Eto’o beter heeft gemaakt? Daarmee haal je je hele comment onderuit.

Ik ben misschien overmatig negatief, maar jouw reactie lijkt wel geschreven met een roze bril.

5 februari 2023 om 12:12

Haha Komop kerel. Fantastisch gepresteerd bij Porto. Geweldig bij Chelsea in zijn eerste periode. De prijzen aan elkaar geregen met Inter (en met die oude garde gewoon de treble gewonnen). Het beste Barcelona ooit van de titel ontzegt en real eindelijk nog eens voorbij de kwartfinale van de CL gekregen. Teruggekeerd bij Chelsea en met gewoon echt mooi voetbal de titel gewonnen. Een degelijke prestatie bij Man U. Een matige prestatie bij Tottenham. En nu goed bezig met Roma.

Vanaf de laatste titel bij Chelsea is het geen topcoach meer. Maar voordien behoorde hij echt tot de absolute elite van de trainerswereld. Zeker in de jaren 2000.

Cassano, de nieuwe mourinho.
Beide hebben grootheidswaanzin vanuit hun verleden

Ik ben absoluut geen fan van Mourinho maar hij is natuurlijk wel gewoon een toptrainer geweest. Altijd jammer als iemand misschien wel terecht klaagt, maar dan de verkeerde argumenten gebruikt.

Nu heeft Cassano al vaker gekke dingen geroepen, dus dit is niets nieuws, maar man, man, man wat is dit een domme roeptoeter zeg.. Elk land heeft wel een paar van die gekkies in de media zitten, in Engeland hebben ze bijvoorbeeld Chris Sutton en Roy Keane, hier hebben wij Derksen en Van der Gijp. Je zou ze het liefst doodzwijgen en er geen aandacht aan besteden maar het scoort zo lekker.. Is dit de Mourinho van nu de beste manager ter wereld? Dat denk ik niet. Is Mourinho nog steeds in staat om geweldige resultaten te behalen? Ja, daar geloof ik voor de volle 100% in! Ik zou hem in ieder geval op ieder willekeurig moment zo terug nemen bij Chelsea.

Hij praat of Roma ergens rond de 13e plek bivakkeert.

Spits die koppel vormde met Totti, wat een hele vreemde manier om naar Cassano te verwijzen. Beetje denigrerend ook aangezien Cassano toch best bekend is en mega getalenteerd was...

5 februari 2023 om 09:06

De schrijver van dit artikel was toen waarschijnlijk nog niet geboren. Qua potentie zou hij de absolute wereldster worden

Het enige wat schijt is, is niet het voetbal van Mourinho. Dat is namelijk de mening van deze mafketel. Mourinho wint de eerste europese prijs ooit voor Roma. Mourinho wint de EL met United. Mourinho bracht Tottenham naar de finale van een engelse cup voordat hij ontslagen wordt. Mourinho staat met Roma 3e in een competitie waar Inter, AC Milaan, Napoli, Atalanta en anderen het de afgelopen jaren veel beter deden en veel betere spelers hebben. Het zou me niet verbazen als hij wat gebruikt want voetbal kijkt hij niet. Als hij alleen de wedstrijd tegen Napoli had gezien, dan had hij gezien dat Mourinho zeker weten goed voetbal op de mat legt met zijn ploeg! Het is belachelijk dat als je maar genoeg beledigt, dat je een podium krijgt🤮

Sorry maar dit is misschien heel off topic maar waar zijn jullie mee bezig voetbalzone elke x die irritante kut reclames die je niet weg kan drukken en heel hard geluid maken. En dan nog die reclames waar je 4 paginas naar beneden moet scrollen voor je tekst of antwoorden krijgt stopt daar eens mee ...
Heel erg irritant stop er mee

5 februari 2023 om 09:08

Weet je wat ook irritant is?
Iemand die een bericht typt, dat vervolgens kopieert en onder meer dan 8 artikels plakt...
Stop er mee!

Als je met Porto de Champions League weet te winnen en met AS Roma de eerste (Europese) prijs in jaren wint, dan ben je echt wel een toptrainer hoor

5 februari 2023 om 11:11

Het jaar dat porto de CL won, was ook wel een bijzonder jaar, met porto, Deportivo, Monaco, en Chelsea( wat toen net bezig was onder abramovic).
Wat ie bij Roma presteerd is niet heel bijzonder goed, waar ik ook niet mee zeg dat slecht is, maar Roma heeft toch gewoon een behoorlijke ploeg.
Laatste jaren is hij geen top trainer, wat cassano zegt is natuurlijk onzin want mou is natuurlijk wel jaren lang top geweest

Dat zijn ferme uitspraken van spits die koppel vormde met Totti. Vond spits die koppel vormde met Totti bij Real altijd wel een prima speler maar heeft nooit de top kunnen vasthouden.

Ik geef Cassano helemaal gelijk. Mou heeft in het verleden goed gepresteerd maar bij Roma heeft hij nog niks echt op de rit. Ook al heeft hij een Europese titel gewonnen die totaal geen waarde heeft. Het spel is al het hele jaar slecht soms een goede wedstrijd maar meestal slaapverwekkend en met billenknijpen over de streep trekken. Als je de selectie ziet mag je zeker de kleinere ploegen overrompelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren