‘Als ik geen voetballer was geworden, was ik een moordenaar geweest’

Zaterdag, 30 januari 2021 om 23:08Chris Meijer • Laatste update: 23:38

In de herfst van zijn loopbaan staat Felipe Melo op het punt om zijn grootste prijs te veroveren. De 37-jarige middenvelder staat zaterdagavond op de heilige grond van het Maracanã in Rio de Janeiro met Palmeiras tegenover Santos in de finale van de Copa Libertadores, mits hij voldoende hersteld is van een gebroken enkel waarvan hij ruim een maand eerder dan verwacht terugkeerde. Het zou voor de Pitbull een kroon vormen op zijn carrière, waarin controverses nooit ver weg waren of zijn.

Door Chris Meijer

Na het halen van de finale van de Copa Libertadores, plaatste Palmeiras een video op Twitter. De Braziliaanse club maakte het in de halve finale tegen River Plate erg spannend. Na een 0-3 overwinning in Buenos Aires leek Palmeiras in een zetel te zitten. River Plate kwam voor rust al op een 0-2 voorsprong, maar viel in de tweede helft stil en zag Palmeiras daarmee voor het eerst sinds 2000 naar de finale van de Copa Libertadores gaan. Het zorgde voor een ongekende vreugde-uitbarsting bij Melo. Op de video is te zien hoe hij als een soort ongeleid projectiel door de kleedkamer loopt. Af en toe houdt hij halt, om met gebalde vuisten door de knieën te gaan. Even hiervoor had Melo zichzelf al schreeuwend vastgelegd op de tribune na het laatste fluitsignaal.

Het artikel gaat verder onder de video
Door Ajax begeerd supertalent: 'Raiola adviseerde mij om hier te blijven'
Meer videos

De ongekende vreugde van Melo kan meerdere verklaringen hebben. Misschien was het allereerst opluchting, omdat hij juist deze wedstrijden vanaf de tribune moest bekijken. Begin november liep de middenvelder tijdens het duel met Vasco da Gama (0-1 zege) een zware blessure op. Melo leek de bal voor de vallende Neto Borges weg te tikken, maar zijn opponent gooide zich voor het leer en viel tegen het onderbeen van de aanvoerder van Palmeiras aan. Terwijl zijn voet in het gras bleef steken, viel zijn lichaam de andere kant op. Alleen na het zien van de beelden kon de diagnose al gesteld worden: een gebroken enkel. Er bestond in Brazilië direct speculatie of dit het einde van de carrière van Melo zou betekenen, aangezien hij geopereerd moest worden om de schade aan zijn enkel te herstellen. Maar niets is minder waar. Er werd rekening mee gehouden dat de middenvelder pas richting maart weer beschikbaar zou zijn, maar hij keerde vorige week al terug in het elftal van Palmeiras en maakte minuten tegen Ceará (2-1 nederlaag) en Vasco da Gama (1-1).

“Felipe wil heel graag, hij is een speler die ons op veel manieren kan helpen. We moeten kijken hoe het met hem gaat na de wedstrijd tegen Vasco da Gama en geduld met hem hebben. Het was geen spierblessure, maar hij brak zijn enkel. Dat is een forse blessure. Hij is er nu om ons te helpen”, gaf trainer Abel Ferreira te kennen in gesprek met Gazeta Esportiva. De wonderbaarlijke snelle revalidatie kan niet geheel los worden gezien van het succes dat zijn ploeggenoten in de afwezigheid van Melo boekten in de Copa Libertadores. Er werd afgerekend met achtereenvolgens Delfin uit Ecuador, Club Libertad uit Paraguay en het Argentijnse River Plate. Tegen laatstgenoemde club, de vorige twee seizoenen finalist in de Copa Libertadores, had Melo waarschijnlijk dolgraag gespeeld, want hij is een groot fan van aartsrivaal Boca Juniors. De drang om de finale te kunnen spelen, zal nog vele malen groter zijn.

{embe}

Het had niet veel gescheeld, of Boca Juniors was de tegenstander van Palmeiras geweest in de finale van het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. Santos versperde de Argentijnse grootmacht echter de weg richting de eindstrijd. Een geheel Braziliaanse finale kwam twee keer eerder voor, in 2005 en 2006, maar nooit was dat een derby. Santos is afkomstig uit de gelijknamige havenstad even buiten São Paulo, waar naast Palmeiras ook São Paulo FC en Corinthians gevestigd zijn. Toen Melo er vier jaar geleden voor koos om terug te keren naar Brazilië, was São Paulo eveneens voor hem in de markt. “Ik speelde voor Inter, ze wilden mijn contract verlengen. Maar ik ben teruggekeerd naar Brazilië. Ik was al met Grêmio kampioen van Brazilië geworden toen ik jong was. Mijn droom was om terug te komen en weer kampioen te worden, als leider”, zo verklaarde Melo in gesprek met AS zijn keuze om terug te komen naar Brazilië. “Ik kwam naar Palmeiras om prijzen te winnen, om geschiedenis te schrijven met een club in Brazilië.”

Melo verkoos Palmeiras boven São Paulo én Flamengo, de club waar hij werd opgeleid en nog altijd supporter van is. Met die keuze deed de middenvelder een machtige man in Brazilië een groot plezier: Jair Bolsonaro. De president van Brazilië poseerde de afgelopen jaren gewillig in shirts van verschillende clubs ( onder meer Flamengo, Fluminense, Vasco da Gama en Sport Recife) om zoveel mogelijk mensen te behagen, maar is in werkelijkheid een groot fan van Palmeiras. Hij is vernoemd naar Jair Rosa Pinto, een legendarische middenvelder in het Palmeiras van de jaren vijftig. Melo sprak in aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2018 zijn steun uit aan Bolsonaro, iets dat overigens ook onder meer Neymar, Ronaldinho en Rivaldo deden.

“Ik weet niets van politiek, maar ik zag hem als een jongen die de situatie in mijn land kan verbeteren. Tegenwoordig zijn we vrienden en als we praten, is hij nog steeds dezelfde jongen. Ik vind het geweldig hoe hij dingen doet. Hij lijkt oprecht, dat zijn we in Brazilië niet gewend. We zijn mensen gewend die zeggen wat je wil horen”, zei Melo in gesprek met Clarín over zijn verstandhouding met Bolsonaro. In 2018 reikte de Braziliaanse president de kampioensbeker uit aan Palmeiras. Bolsonaro en Melo groetten elkaar destijds met een militair saluut. Een jaar later zou Melo een doelpunt tegen Chapecoense opdragen aan de de president. Meer dan geregeld nam Melo het op voor Bolsonaro, als zijn koers onder vuur kwam te liggen. Ook nu Bolsonaro hevig bekritiseerd wordt vanwege zijn aanpak van de coronapandemie, wijkt Melo niet van zijn zijde. Ze verschenen recent samen op een officiële bijeenkomst, mét publiek, zonder mondkapje. Met ruim 210.000 sterfgevallen is Brazilië momenteel het op één na zwaarst getroffen land door het coronavirus, achter de Verenigde Staten met bijna 400.000 overledenen.

Melo viert met Luiz Félipe Scolari het veroveren van de Braziliaanse landstitel, de eerste prijs met Palmeiras sinds zijn terugkeer naar Brazilië.

De steun aan Bolsonaro komt Melo op kritiek te staan, onder meer vanuit de achterban van Palmeiras. Fans van Verdão hebben in een manifest afstand genomen van de link tussen de president en hun club. Van de kritiek zal Melo overigens nauwelijks wakker liggen. Zijn carrière is nu eenmaal verweven met controverse op en buiten het veld. Dat is sinds zijn terugkeer naar Brazilië niet veranderd. Slechts drie maanden na zijn rentree op de Zuid-Amerikaanse velden kreeg hij bijvoorbeeld een schorsing van vier wedstrijden aan zijn broek, na een vuistslag in het gezicht van Matias Mier van Peñarol. Voorafgaand aan de wedstrijd in Montevideo beschuldigde Melo de Uruguayaanse club van racistische uitlatingen tijdens de eerdere ontmoeting en na afloop van het door Palmeiras met 2-3 gewonnen duel braken zowel op het veld als op de tribune massale vechtpartijen uit.

Kort voordat hij in november zijn enkel brak, gingen beelden van Melo de wereld over waarop hij een fotograaf leek te schoppen. “Die fotograaf is mijn vriend. Geloof niet in alle leugens. Ik wilde hem geen pijn doen, dat zou ik nooit doen”, reageerde Melo op die beelden. Het is misschien wel vanwege dit soort incidenten dat Melo in Europa nooit helemaal onbetwist was. Hij speelde voor RCD Mallorca, Racing Santander, Almería, Fiorentina, Juventus, Galatasaray en Internazionale, voordat hij terugkeerde naar Brazilië. Bij Galatasaray vierde hij zijn grootste successen (drie landstitels, twee Turkse bekers en twee supercups) en is hij nog altijd enorm geliefd. Maar los van de twee seizoenen bij Juventus en het anderhalf jaar bij Inter, speelde hij nooit in de echte Europese top.

Vanaf 0:53 is de assist van Melo op Robinho tijdens de kwartfinale van het WK 2010 tegen Oranje te zien. Overigens zag hij er ook niet goed uit bij de tegendoelpunten en ontving hij een rode kaart vanwege een charge op Arjen Robben.

Giorgio Chiellini noemde Melo vorig jaar in zijn biografie ‘het slechtste van het slechtste’. “Ik kan niet tegen mensen die geen respect hebben, die altijd tegendraads willen zijn. Met Felipe Melo in de buurt was het altijd mogelijk dat er een gevecht zou uitbreken. Ik heb dat ook tegen de directeuren gezegd: hij was een rotte appel”, stelde de verdediger van Juventus. Daarop sloeg Melo overigens al snel keihard terug in La Gazzetta dello Sport. “Ten eerste zou het enorm interessant zijn om te weten naar welke gebeurtenissen hij verwijst. Hoe dan ook heb ik geen probleem om te reageren op deze ‘verdediger’. In mijn tijd in Turijn heb ik altijd iedereen gerespecteerd: mijn ploeggenoten, de trainers, Juventus in het algemeen. Op dit moment heb ik echter geen respect voor hem en dat zal ook zo blijven. Hij was altijd al een lafaard die in zijn broek plaste. Bovendien is het wel heel makkelijk om slecht over anderen te spreken in een boek. Misschien is deze ‘verdediger’ nog steeds boos op mij om dat ik naar Galatasaray ben gegaan en wij hen uit de Champions League hebben gekegeld. Of misschien omdat Internazionale alles won en ik een Interista ben. Zo is hij altijd, hij doet altijd alsof hij een fenomeen is. En dan schiet me nog iets te binnen: wij versloegen Italië in 2009 in de Confederations Cup, misschien is dat het wel. Hij heeft nooit een internationale prijs gewonnen. Hier stop ik, sommige zaken moeten in de kleedkamer blijven.”

In het interview met AS vertelde Melo dat hij geen moeite heeft met zijn imago. “Het maakt me niet uit als mensen zeggen dat ik een tough guy ben. Want mensen die zeggen: ‘Felipe Melo kan alleen maar schoppen’, hebben mijn assist op Robinho op het WK 2010 tegen Nederland niet gezien. Als je zo’n assist geeft, moet je wel de kwaliteiten hebben om bij een topclub of in een nationaal team te spelen”, sprak Melo. Toch heeft een smerige overtreding hem in 2010 een transfer naar Real Madrid gekost. De 22-voudig Braziliaans international kreeg een rode kaart in de kwartfinale van het WK 2010 tegen Oranje, dat in de tweede helft door twee doelpunten van Wesley Sneijder was teruggekomen van een 0-1 achterstand. Melo trapte uit frustratie op het bovenbeen van Arjen Robben, kreeg een rode kaart en die overtreding deed Real Madrid besluiten om hem niet over te nemen van Juventus.

De bewuste overtreding van Melo op Arjen Robben, die hem een transfer naar Real Madrid kostte.

“We waren het overal over eens, het was zo goed als rond. Het is gebeurd en daar is niets meer aan te doen. Alles heeft me geholpen om me te ontwikkelen als man en speler. Of ik er spijt van heb? Kijk, ik stond voor miljoenen mensen. Het greep me aan dat alles voorbij was. Maar ik heb nergens spijt van. Als er morgen weer zo’n wedstrijd gespeeld wordt, zou ik het alleen niet nog een keer doen. Omdat ik een voorbeeld ben. Dat is onderdeel van het proces dat Felipe heeft helpen verbeteren als persoon en als prof”, zo blikte Melo terug op het incident dat hem een toptransfer kostte. “Iedereen wil voor Real Madrid spelen. Als Real Madrid of Barcelona je wil hebben, dan zet je daar alles voor opzij. Het zijn twee geweldige clubs. Ik had graag voor Real Madrid gespeeld, maar ik ben erin geslaagd om het tot Internazionale te schoppen. Ik heb in Turkije acht prijzen in vier jaar tijd gewonnen. Ik had geschiedenis kunnen schrijven met Real Madrid, maar dan had ik nooit zo’n status gehad bij Galatasaray, een club die voor altijd in mijn hart zal blijven.”

“Als ik geen voetballer was geworden, was ik een moordenaar geweest. Ik woonde in een van de meest gevaarlijke favela’s van Brazilië, daar lagen drugs en wapens voor het oprapen. Maar ik vertrok om voor mijn droom te vechten. Er zijn tijden geweest dat ik naar de training ging en dat ik wist dat ik moest kiezen tussen het voetbal of een ander leven. Ik heb ‘ja’ gezegd tegen het voetbal. Soms kwam ik op de terugweg van het voetbal weleens een vriend tegen die was neergeschoten. 95 procent van mijn vrienden uit de favela is nu dood, zij kozen een ander pad”, zei Melo tegenover La Tercera. In dezelfde stad als waar hij in de sloppenwijken opgroeide, kan hij de voorlopig grootste prijs in zijn carrière pakken. Als tweede aanvoerder van Palmeiras de Copa Libertadores omhoog tillen en daarmee zijn gewenste geschiedenis schrijven: het zou voor Melo een fraai sluitstuk van zijn carrière kunnen zijn. Maar het heilige vuur bij de Pitbull lijkt nog voorlopig niet gedoofd. “Ik denk dat ik nog wel even door kan. Ik houd van het voetbal en zal doorgaan tot de dag waarop ik wakker word en denk: ik kan het niet meer.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door bvdp)

Nou dat was af en toe ook wel te zien op het veld. Hij heeft Lucas Biglia al bijna een keer onthoofd.

29 januari 2021 om 15:08

Ja wat een idioot van de bovenste plank is dit. Krijg er rillingen van. Vind het ook bijzonder dat hij nog steeds op de velden te vinden is.

Wat een figuur is dit zeg... als zelfs Chielini je een ramdebiel vind dan ben je dat ook. Chielini is een icoon en Melo een passant. Nog beda kt teouwens voor het pakken van die rode kaart. Ruim 10 jaar later vind ik het toch wel netjes dit voor het eerst te zeggen. Je bent een druiloor.

29 januari 2021 om 13:11

Inderdaad een druiloor, een onbewuste. Chielini is trouwens een welgestudeerd man.

30 januari 2021 om 12:55

Haha, dat zei ik vroeger ook. Maar het is randdebiel. On: was geen al te goeie moordenaar geweest, want nou niet bepaald lichtvoetig. Die had niet vaak ontsnapt...

31 januari 2021 om 05:52

Hij kan natuurlijk een scootertje of auto gebruiken, maar hij kan de scheidsrechters al niet misleiden wat geen vertrouwen geeft dat hij dat bij de politie wel zou kunnen. Overigens had dit interview net zo goed met Pepe kunnen zijn. Zelfde laken een pak.

31 januari 2021 om 08:58

Alleen is Pepe in z'n jaar onder ancelotti een bizar goede verdedigers geweest die in mijn ogen dat jaar de betere was van het duo Ramos en Pepe

De meest gehate man van de afgelopen 10 jaar bij de Fenerbahçe-aanhang. Als ik een top drie moet samenstellen van mijn minst favoriete spelers komt Melo al in een halve seconde bij me op. Gatverdamme wat heb ik een hekel aan deze man. Desondanks ben ik wel fan van zijn kwaliteiten, want het was wel een beest in zijn periode in Istanbul. Zeker één van de beste verdedigende middenvelders die in de Süper Lig hebben gespeeld. Maar Gustavo blijft de beste 😜.

Ik heb het wel geschopt tot inter,is dat een sneer naar juventus?

29 januari 2021 om 11:40

Gewoon echt allesbehalve. Inter was in zijn tijd absolute wereldtop, dus dan refereer je automatisch naar die 'prestatie' lijkt mij?

29 januari 2021 om 21:46

Inter was in 2015 absoluut geen wereldtop!

31 januari 2021 om 06:27

En Juve was in de tijd dat hij er speelde ook nog geen wereldtop. Een jaar nadat hij weg ging werden ze pas weer voor het eerst kampioen (sinds de degradatie). Inter was toen inderdaad ook geen wereldtop maar had wel net een glorieperiode achter de rug met 5 landstitels op rij en de Champions league. Wellicht acht hij dat een grotere/mooiere club of het is natuurlijk wel een sneer haha. Het is ook wel tekenend voor hoe Inter ervoor stond in 2015 als je Felipe Melo terug moet halen uit Turkije.

Cerebraal zeer beperkt. Gelukkig nooit naar Madrid gekomen. Dit is een idioot van de hoogste orde, die ook in zijn maatschappelijk denken op het favelaniveau is blijven steken.

29 januari 2021 om 11:41

Weet niet wanneer dat prcies aan de orde was, maar was een goede aanvulling geweest op Pepe in zijn idiote jaren.

29 januari 2021 om 14:33

Nou wil wel even zeggen dat Pepe 12 rode kaarten, van Bommel zelfs 13, Totti 15, Vieira 15. Felipe Melo 18, Ramos 26. Dus op zich valt het mee van Pepe.

29 januari 2021 om 14:37

Nou ja, hij kwam er gewoon vaak mee weg. Aan het einde van z'n tijd bij Real Madrid werd hij rustiger, maar wat een staatsidioot was dat, zeg! Bij z'n overtreding tegen Getafe had hij een levenslange schorsing verdiend.

29 januari 2021 om 21:40

Haha, hij heeft die speler gewoon vier keer geraakt.

29 januari 2021 om 21:58

Sja, Luis Suarez had nog voordat hij naar Barcelona ging een lifetime ban moeten hebben. En zo ken ik er nog wel een paar.

31 januari 2021 om 06:38

@erikdebosz Inderdaad, na het schoppen nog met zn vuist op zn hoofd duwen, vervolgens op zijn armen en benen gaan staan om daarna nog twee andere Getafe-spelers op hun bek te slaan. Hij kwam er met 10 wedstrijden nog genadig vanaf. Eigenlijk had Ramos hem na dat schoppen tegen moeten houden, maar vrijwel niemand greep in, wat ook wel paste bij het Real van toen. Smerige ploeg. @rm1334 Suarez is maandenlang geschorst geweest en heeft daarna zijn leven gebeterd. Dan hoef je wat mij betreft geen lifetime ban te krijgen.

In alle opzichten een volslagen idioot, dat toont die artikel ook maar weer mooi aan. Levensgevaarlijk dat hij nog steeds op een voetbalveld staat.

De hele wereld heeft een hekel aan hem dat weten we allemaal. Vooral fener supporters kunnen zijn kop eraf rukken, maar voor ons blijft hij 1 van de beste verdedigende middenvelders die we hebben gehad. Je hebt met Galatasaray veel prijzen gepakt en Europees je steentje bijgedragen toen we nog iets voorstelden in de CL.

Voetballer, crimineel, is bijna het zelfde, alleen komt de 1e er van af met max een rode kaart.😊😷

Ik begrijp dat het voor ons Nederlanders heel moeilijk voor te stellen is hoe het is om op te groeien in een favela en dat wij daarom niet echt kunnen oordelen over de keuzes die mensen daar maken. Maar feit is wel dat er ook in de favela's een hoop mensen zijn die zich (enigszins) redden zónder een moordenaar te worden. Dus als je met zekerheid kan zeggen dat je zeker een moordenaar was geworden als je het niet gered had als voetballer, dan zegt dat een hoop over je karakter en instelling.

29 januari 2021 om 14:40

Bovendien is moord nooit een excuus. Doodslag kan in uitzonderlijke situaties een excuus zijn, enkel onder de noemer zelfverdediging. Dit zegt inderdaad alles over zo'n jongen. Zoals ze het in Engels zo mooi kunnen zeggen: "the carpet matches the drapes."

Wat ik me nu afvraag he. Het is verboden om iemand een klap te geven of iemand helemaal onderuit te trappen en in de voetbalwereld krijg je een schorse opgelegd, maar zou het niet mogelijk zijn om dit nog.voor de rechter te slepen zoals normale burgers dit doen?

30 januari 2021 om 13:38

Dan heb je elke maandagochtend 200 dossiers op het bureau van de rechter liggen.

30 januari 2021 om 20:43

Maar het is dus wel mogelijk. Zou wel een hele vieze actie kunnen zijn om zo je tegenstanders te naaien

31 januari 2021 om 12:19

In het profvoetbal misschien. Stel je speelt voor je lol in de 5e klasse en een gast vindt het tof om een "zaag" in te zetten. Als je vervolgens je werk een tijdje niet kan doen door zo'n idioot kan ik me best voorstellen dat je stappen gaat ondernemen.

31 januari 2021 om 10:40

Dat is zeker mogelijk. Dan denk ik spontaan aan de gevallen van Gilles de Bilde en Rachid Bouaouzan.

Vroeger had ik een ploegmaat, was naast het veld ook een van mijn beste vrienden. Mafkees op het veld, bikkelhard maar kon ook geweldig goed voetballen als hij zijn verstand gebruikte op die dag. Zijn schotkracht was zo uniek, dat hij je been kon breken. Kon het ver schoppen. Jammer genoeg schopte hij te veel man en te weinig bal. Moest met iedereen ruzie maken. Heel vaak geprobeerd om hem te kalmeren, tot roepen en tieren aan toe. Het wilde niet baten. Dit herken ik in Felipe Melo. Iemand die zeker wel kan voetballen, maar een kick krijgt in mensen schoppen. Beetje de mislukte Dennis Rodman van de voetbalwereld. En dat over moordenaar is gewoon een kansloze opmerking, alsof er niks anders te doen is buiten profvoetballer zijn

30 januari 2021 om 20:51

Felipe Melo is door zijn inzet ver gekomen in zijn carriere met clubs als Juventus Inter en Galatasaray. Maar hersenen kunnen niet worden aangeleerd deze man is compleet gestoord en over zijn kwaliteiten twijfel ik heel erg. Zo goed als jij zegt dat die was is die niet. En over jou vriend kan je hem beter bij een inrichting aanmelden.

31 januari 2021 om 01:20

Jij bent niet gekwalificeerd om iemand compleet gestoord te noemen. Ik zeg nergens dat hij 'zo goed' was. Ik heb het over zijn rare fratsen als voetballer, dat korte lontje is herkenbaar bij een oude ploegmaat.

Kolere, anders wint Palmeiras de Copa Libertadores door in de 8e minuut van de blessuretijd de winnende binnen te koppen. Na de vorige finale van de Copa L tussen Flamengo en River Plate met die 2 goals in de laatste 2 minuten nu dus weer eentje voor in de boeken

Leuk interview, maar deze man heeft natuurlijk een flinke klap van de molen gehad. Een opgewonden standje, met een zeer kort lontje die een verkeerd beeld van de werkelijkheid heeft. Chiellini een lafaard noemen die in zijn broek plast geeft dat wel aardig weer. Bij het minste of geringste ontstaat er kortsluiting en moet er gevochten worden. Chiellini heeft iets meer hersencellen en denkt na voordat hij ergens aan begint. In de wondere wereld van Melo ben je dan blijkbaar een lafaard, maar als het er echt op aankomt dan vecht je liever tegen iemand anders denk ik. Chiellini had het goed gezien met Melo en dan is het ook goed dat hij dat aangeeft bij de clubleiding. Rotte appels moeten er gewoon zsm uit.

Vwb zijn voetbalkwaliteiten was het geen hoogvlieger. Nuttige speler die teveel kaarten pakte en een keer een goede bal op Robinho gegeven heeft. Daarna brandde er weer iets door en kon meneer met donkerrood vertrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Palmeiras

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Gremio5913
7.Palmeiras5814
8.Santos541
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
JaílsonKeeper
WevertonKeeper
NatanKeeper
VanderlanVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Palmeiras.

79 fans
Middenvelder, 37 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 17 april
Er ligt een mooie transfer in het verschiet voor Elayis Tavsan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren