NEC krijgt Fortuna na tumultueuze verlenging op de knieën en bekert door

Donderdag, 21 januari 2021 om 21:13Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 21:18

NEC Nijmegen en Fortuna Sittard hebben donderdagavond voor het nodige spektakel gezorgd in de strijd om de TOTO KNVB Beker. Beide ploegen hielden elkaar in de reguliere speeltijd in evenwicht (1-1), waarna een verlenging de doorslag moest geven. Daarin bleek NEC de sterkste, waardoor de ploeg van trainer Rogier Meijer zich bij de laatste acht van het bekertoernooi voegde: 3-2.

Zowel Fortuna als NEC werd in de vorige ronde van het bekertoernooi vrijgeloot, nadat de KNVB door de gevolgen van de coronapandemie besloot geen amateurploegen meer te laten deelnemen aan de editie van dit seizoen. In Nijmegen was het donderdag lang wachten op de eerste grote mogelijkheid, die uiteindelijk op slag van rust werd genoteerd. Fortuna combineerde zich via Lisandro Semedo en Lazaros Rota knap het strafschopgebied van NEC binnen, waarna Rota de bal bij de tweede paal op een presenteerblaadje legde voor Samuel Moutoussamy, maar de van Nantes gehuurde middenvelder schoot tot zijn eigen verbazing naast.

NEC beperkte zich in de eerste helft tot verdedigen en werd niet gevaarlijk voor het doel van reservedoelman Alexei Koselev. In de tweede helft viel er beduidend meer te genieten, toen na een klein uur spelen de ingevallen Mats Seuntjens de diepte in werd gestuurd door Zian Flemming. Seuntjens probeerde het ineens, maar zag doelman Matthijs Branderhorst ternauwernood redding brengen. Drie minuten later was het wel raak. De lange bal kwam dit keer vanaf rechts van Martin Angha, waarna Flemming eerst nog op Branderhorst stuitte, maar in tweede instantie met links alsnog doel trof: 0-1.

Heel lang kon de ploeg van Ultee niet genieten van de voorsprong, want NEC tekende amper vijf minuten later al voor de gelijkmaker. Souffian El Karouani bracht de bal vanaf links voor het doel en zag Rangelo Janga volledige vrijheid genieten tussen twee Fortuna-verdedigers en met de eerste mogelijkheid van de wedstrijd raak koppen: 1-1. De nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie drong vervolgens aan en kreeg in de slotfase enkele kansen uit schoten van afstand, maar kon een verlenging niet voorkomen.

In de verlenging kwam de ploeg van Meijer al snel op voorsprong via Jordy Bruijn, die mocht aanleggen vanaf elf meter nadat Sebastian Polter zich bij een hoekschop vergreep aan Cas Odenthal: 2-1. Toen Thomas Beekman vijf minuten later op aangeven van Janga van dichtbij voor de 3-1 zorgde, leek het verzet van Fortuna gebroken. Maar de ploeg richtte zich nogmaals op en kwam via Flemming nog in de eerste helft van de verlenging op 3-2. De aanvaller controleerde met links en rondde af met rechts voor zijn tweede van de avond. Het bleek het slotstuk van een tumultueuze bekeravond.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door sirius)

Makkelijk gegeven penalty. Jammer!

21 januari 2021 om 21:48

Gewoon slim gedaan van Odenthal, doet een Italiaanse spits dit vindt iedereen het professioneel. Goede wedstrijd van die Odenthal trouwens, veel jonge spelers uit de opleiding bij NEC knap !

21 januari 2021 om 22:05

Hou toch op zeg, wat is hier slim aan? Dan zijn alle 11 spelers op het veld 'slim'

21 januari 2021 om 22:08

Nou vind dit niet in de categorie slim. Ik snap je punt dat het soms "slim" is om te gaan liggen. Maar hier was echt niks aan de hand. Dan kun je echt ieder contact in de 16 gaan bestraffen...

21 januari 2021 om 22:25

Als het niks is en je krijgt er toch een penalty voor is dat toch gewoon slim. Daarnaast gebruikt die gozer van Fortuna wel degelijk totaal onnodig zijn handen.

21 januari 2021 om 22:34

Ben blij dat jij geen scheidsrechter bent, kan je werkelijk elke corner op de stip leggen. En gebruikte die 'slimme' speler van NEC zijn handen niet onnodig? Sorry maar als je dit penalty moment goed gaat praten heb je er niet veel kijk op.

21 januari 2021 om 23:51

Schandalige beslissing van Blom.
Met zo'n scheidsrechterlijke dwalingen snap ik opeens dat er behoefte aan de VAR is...

Nec-vitesse zou mooi zijn ook al is het zonder publiek. De kans is ook best groot aangezien er al bekend is dat Nec thuis zal spelen en vitesse uit.

21 januari 2021 om 21:23

Een man mag dromen!

21 januari 2021 om 21:26

Is er al iets vooraf geloot omdat dit al bekend is. Dit is mij namelijk nieuw dat er voor de loting al iets bekend is

21 januari 2021 om 21:37

Dit jaar zijn de thuis spelende ploegen al bekend voor de kwart finale

21 januari 2021 om 21:38

Ja tijdens de loting voor de 8e finales was al meteen bekend bij welke 4 van de 8 wedstrijden de winnaar thuis zou spelen en welke uit. Heeft iets te maken met covid, maar helemaal snappen doe ik hem niet. Maar pakt op zich niet slecht uit voor de uitspelende ploegen. Dat zijn psv, feyenoord, vitesse en de winnaar van vvv go ahead. Bij de thuisspelende ploegen is alleen ajax een topteam. En van veel thuisvoordeel is toch geen sprake meer.

Zou er na jaren dan eindelijk weer een échte Gelderse derby komen? Als supporter uit Arnhem hoop ik het wel in ieder geval...

21 januari 2021 om 21:23

Laten we het hopen, laten we het hopen!

21 januari 2021 om 21:37

Hoop het ook

Wat was Fortuna slecht, maar dat je hiervoor een penalty geeft gaat echt nergens meer over....

Leuk dat NEC bij de laatste 8 zit, maar ik zie ze liever weer terugkeren naar de Eredivisie samen met Roda en Nac. Dat zijn wel clubs die je mist. Je zou toch zeggen dat het kwartje van NEC sowieso een keer goed zou moeten vallen. Er komen veel talentvolle jongens voort daar de laatste jaren, maar helaas weten ze die lijn nooit door te zetten in de Keuken Kampioen Divisie. De rust is er nog steeds niet en dat is jammer. Als clubs als Nac, Roda en NEC financieel weer gezond zijn, is het hopelijk een kwestie van tijd voor ze weer promoveren.

21 januari 2021 om 21:27

Als ze nog lang op zich blijven wachten speelt binnenkort heel de eredivisie in de keuken kampioen divisie en heel de keuken kampioen divisie in de eredivisie. FC Emmen, PEC Zwolle, Fortuna Sittard, RKC Waalwijk en dan straks misschien nog Almere City in de eredivisie en dan zo NAC Breda, NEC Nijmegen, Roda JC, Excelsior aangevuld straks nog met ADO Den Haag. Straks is het gewoon meer genieten betreffende mooie clubs in de Keuken Kampioen divisie.

22 januari 2021 om 08:28

PEC Zwolle is al sinds het seizoen 2012-2013 Eredivisionist. Die zie ik graag Eredivisie spelen. Hebben een tijdlang tegen subtop aangezeten. Roda JC is een club zonder ziel. Niet echt een eredivisie club meer te noemen.

22 januari 2021 om 08:46

Fortuna was van oudsher gewoon een Eredivisie club. 16 jaar ellende hebben wel een vertekend beeld opgeleverd. Maar duidelijk dat de meeste jonge mensen hier niet beter weten.

22 januari 2021 om 15:53

Hoe langer je in de Keuken Kampioen Divisie blijft, hoe moeilijker het is om eruit te komen. Daar kan Fortuna ook over meepraten en die hadden een overname nodig om de weg omhoog weer te vinden en niet failliet te gaan. Zeker voor relatief grote clubs is lang in de Keuken Kampioen Divisie blijven 'killing'. Je krijgt elk seizoen klappen te verwerken tot het punt dat je die klappen niet meer kunt dragen. In dat opzicht is het juist leuk om Fortuna weer in de Eredivisie te zien. Aan mooie clubs in de Keuken Kampioen Divisie heb je helemaal niets over de lange termijn. Die clubs komen alleen maar in een dieper gat en dat zie je ook wel terug. Je moet namelijk continu jasjes uit doen tot je op een moment komt dat er geen jasje meer is om uit te doen. Dan is de club zo uitgekleed dat ze de begroting van een Keuken Kampioen Divisie club hebben, de kwaliteiten van een Keuken Kampioen Divisie club hebben en een te groot stadion waar veel te weinig rendement uit gehaald kan worden. Dan ben je niets meer dan een Keuken Kampioen Divisie club met meer supporters dan de gemiddelde ploeg in die competitie. Dat wens ik Nac, Roda en NEC niet toe.

Wat een goed nieuws. Altijd leuk wanneer de kleine clubs de grote uitschakelen, denk alleen maar terug aan Bayern Munchen en Real Madrid afgelopen dagen. Echter wint hier de 'eredivisieclub' van de 'keukenkampioenploeg' ondanks dat ze in de verkeerde divisie spelen. Kan niet wachten tot NEC weer promoveert, anderzijds ben ik ook alweer klaar met het enthousiasme rondom Fortuna Sittard.

21 januari 2021 om 21:30

Het succes van Fortuna zal nog wel even doorgaan denk ik, er wordt momenteel aardig wat geld in die club gepompt dus die zullen nog wel even mee blijven doen in de eredivisie. Zij hebben deze zomer Twente nog een keer afgetroefd omdat ze een speler meer salaris konden bieden.

21 januari 2021 om 22:53

Tja IKEA, ik denk dat NEC gewoon speelt in de divisie waar ze momenteel thuis horen. Jammer dat je niet kunt genieten van de manier waarop Fortuna regelmatig voor de dag komt. Hopelijk kunnen we dat binnenkort tegen ADO nog eens goed tonen, die hebben de puntjes toch niet nodig om in 'de juiste divisie' terecht te komen na dit seizoen

22 januari 2021 om 08:48

Jij bent een ADO fan? Ga je dan heel snel schamen in een hoekje. Je bent zowel historisch gezien gewoon echt fout aan het redeneren. Plus, was ADO niet die ploeg die bijna zeker gedegradeerd was en gered werd door een virus? Ohja, keukenkampioenploegje.

22 januari 2021 om 22:59

Kijk, dit is de rivaliteit die er tussen Fortuna en ADO hoort te zijn! Ik mag toch sympathie voor NEC hebben en jaloers zijn dat ploeg die toevallig ook in het Haagse groen geel spelen het veel beter doen? Laat je niet zo kennen jo, na dit seizoen spelen we zeer waarschijnlijk in de Keuken Kampioen divisie ja.

Leuk voor NEC, heb ik altijd een sympathieke club gevonden. Het wordt tijd dat ze weer eens naar de eredivisie promoveren waar ze thuis horen. Dit is in ieder geval een leuk tussentijds succesje.

Klasse NEC, heel knap resultaat behaald. Zou leuk zijn een derby in de kwartfinale.

Beker zou wel weer zoiets worden:

Ajax-psv
Nec-feyenoord
Excelsior-vitesse
Heerenveen-gae-vvv

Of feyenoord wordt vrijgeloot, kan ook

21 januari 2021 om 21:30

Totaal ongeloofwaardig; Feyenoord speelt thuis natuurlijk.

21 januari 2021 om 21:37

Feyenoord kan sowieso
niet thuis spelen.

21 januari 2021 om 21:39

Feyenoord is een van de uit spelende ploegen in de kwartfinale dit is al bekend

Zonde, een uur lang krijgt NEC geen enkele kans, sterker nog, ze komen niet eens tot een schot! Het wordt geheel logisch 0-1 en vervolgens vliegt de eerste de beste kans van NEC binnen en stopt Fortuna met voetballen. NEC daarna terecht door ondanks een onterechte strafschop. Zo zie je ze alleen in Nederland. Overigens viel me op dat de Goffert toch wel vergane glorie is zeg, wat een afgetakelde accommodatie is dat geworden als je zo naar die verkleurde rode stoeltjes kijkt afgewisseld met her en der een nieuwe ertussen.

21 januari 2021 om 23:25

Normaal gesproken zitten daar ook supporters op, dan zie je dat niet. Daarom begrijp ik ook wel dat er bij Fortuna geen verkleurde stoeltjes te bekennen zijn, dat zou inderdaad wekelijks opvallen.

22 januari 2021 om 08:51

Er zitten in Sittard toch echt meer mensen dan in Nijmegen op de tribune. Zeker qua % percentage tov stadion capaciteit. Je opmerking slaat dus helemaal nergens op. Veel plezier bij Oss en Telstar weer komend jaar.

22 januari 2021 om 09:41

''promotie naar de Eredivisie betekent voor elke club een toename in bezoekersaantallen, zo ook voor Fortuna. Gemiddeld steeg het bezoekersaantal naar 8.857, wat haast een verdubbeling betekent. Toch is Fortuna met een volle capaciteit van 70,9% de op een na slechtste club van de Eredivisie; alleen sc Heerenveen doet het ‘slechter’ met precies 70%''.

Dat betekent dat Fortuna in de KKD of 4.429 supporters gemiddeld had. Dat is wel minder dan er gemiddeld bij Nec zitten in de Kkd.

22 januari 2021 om 09:43

Dat lijkt me een verkeerde logica. Plastic verkleurt in de zon, niet als plastic bedekt wordt door een persoon of iets anders. De Goffert is gewoon oud, gedateerd en toe aan een flinke opknapbeurt. Maar daar zal voorlopig het budget niet voor zijn lijkt mij.

22 januari 2021 om 12:18

Hahaha wow ik hoop dat je intussen je Fortuna bril hebt afgezet. Zelden zo’n terechte overwinning gezien als die van gisteren. Eerste helft was van beide kanten slecht. Dat de 0-1 viel was toeval. Daarna was Fortuna het helemaal kwijt en hebben ze geluk dat het verlenging is geworden. We zullen het maar niet hebben over alle kansen die er zijn gecreëerd. Dat wat Fortuna dus niet heeft gedaan. Strafschop inderdaad licht, maar ondanks dat volkomen terechte uitslag. En buiten de kleuren stoeltjes in een vol stadion in ieder geval meer sfeer dan bij Fortuna.

22 januari 2021 om 12:49

Ik heb NEC het eerste uur echt alleen maar zien verdedigen hoor. Ben hierin geheel objectief en ik gun NEC prima de overwinning! Je kunt echter niet zeggen dat NEC niet louter tegen hield en dat echt een vol uur lang! Fortuna daarin niet bij machten om veel te creã«ren al had die Moutoussamy toch wel mogen scoren bij de 2e paal vind je niet? Uiteindelijk was het dan Flemming vlak na z'n invalbeurt die de trekker overhaalt. Op dat moment ook niet meer dan logisch, al speelde we niet geweldig. NEC deed het vervolgens inderdaad veel beter al leverde dat net als Fortuna voor rust weinig echt grote kansen op. Je ziet dan toch dat het een KKD ploeg is die de kwaliteit mist om de trekker echt over te halen. De strafschop was zowat de doodsteek, die was alleen volkomen onterecht gegeven natuurlijk. Al met al moet je deze pot in het eerste uur beslissen en je veldoverwicht uitdrukken in kansen en doelpunten, want de tegenstander van gisteren was gewoon erg zwak. NEC heeft het dus uiteindelijk naar mogelijkheden meer dan prima gedaan.

22 januari 2021 om 18:36

Ik heb 45 min lang een pot gezien waarbij N.E.C. tegenhield en Fortuna te matig was er doorheen te voetballen. Die kans van Moutoussamy was levensgroot en had de 0-1 moeten zijn. Na de rust waren de rollen snel omgedraaid. Jullie 0-1 viel op dat moment uit de lucht en heeft idd veel te maken met de kwaliteit van Flemming. Daarna kantelde de wedstrijd en waren we de rest van de pot beter. Fortuna kwam niet meer over de middenlijn en was het tot de 3-2 helemaal kwijt. Pas daarna wat aanvallender voetbal. Strafschop idd heel licht. Maar zoals aangegeven meer kansen vanaf de 1-1 en dikverdiende overwinning. Eerste helft amper kansen en beide kanten matig. Tweede helft en verlenging voor NEC, niet geheel onterecht lijkt me dan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC19-3
11.Willem II18-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SchöneMiddenvelder140
A. AkmanAanvaller135
J. OkitaAanvaller134
E. TavşanAanvaller123
S. El KarouaniVerdediger140
J. VetMiddenvelder111
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

6 fans
Coach, 40 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Manchester City is serieus van plan om Karim Benzema komende zomer los te weken bij Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren