Ten Hag: ‘Ik gaf hem dit, omdat ik weet dat we hem later keihard nodig hebben’

Donderdag, 21 januari 2021 om 06:53 • Laatste update: 09:14

Ajax bereikte woensdagavond de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker, na een 0-1 overwinning op AZ. Trainer Erik ten Hag bracht in Alkmaar een sterk gewijzigd elftal binnen de lijnen, met maar liefst acht nieuwe spelers ten opzichte van het competitieduel met Feyenoord van afgelopen zondag. Eén van die nieuwe spelers was David Neres en Ten Hag laat zich na afloop in gesprek met ESPN lovend uit over de Braziliaanse aanvaller.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door shota1)

"Ik gaf hem dit..." Hij begint toch een beetje een engnek te worden met dit soort uitspraken. Zie steeds vaker teksten waarin hij zichzelf ophemelt of iemand de les probeert te lezen als een allesweter. Dat terwijl hij veruit de best betaalde, duurste en breedste selectie heeft maar daarmee al meer dan een jaar matig voetbal laat zien. Een trainer is zo goed als zijn spelers wordt er weleens gezegd....

21 januari 2021 om 07:08

Inderdaad.. 'ik gaf hem dit', klinkt wel een beetje alsof Neres het zonder de grote gunfactor van Ten Hag niet verdient. Beetje denigrerend. Zo bedoelt hij het vast niet, maar zo komt het wel over. Ik vond zondag ook dat 'complimenten aan Feyenoord' een beetje eng. Alsof hij sprak over een paar jongens van 16 die tegen de grote mannen mochten spelen. Alsof hij ze na de wedstrijd trakteert op een patatje in de kantine

21 januari 2021 om 09:16

Ik begrijp echt niet hoe je hier kritiek op kan hebben. Ten Hag bracht Neres in het elftal terwijl hij nog niet helemaal fit is omdat hij de komende tijd nodig heeft en dus snel fit wil hebben. Dat is exact wat hij staat uit te leggen aan de journalist.

21 januari 2021 om 07:09

Volgens mij een kwestie van interpretatie, in de tekst staat ook "ik gaf hem deze wedstrijd" ondanks hij niet fit is. Volgens mij heeft dit niks met zichzelf ophemelen te maken.

21 januari 2021 om 07:20

Wellicht eerst even de tekst lezen voordat er weer geoordeeld wordt. Het wordt heel anders bedoeld dan in de titel staat.

21 januari 2021 om 07:26

Tuurlijk bedoelt Ten Hag het anders. Er zit geen kwaad in die man, maar hij uit zich wel een beetje belerend

21 januari 2021 om 07:19

Och Theo, het is ook maar net hoe je het wilt lezen hoor. Zo kun je van alles wel wat vinden wat hij zegt. Ik vind het mooi dat hij Neres een helft gegund heeft en weer een beetje laat genieten van het spelletje. Hopelijk staat hij er straks direct wanneer hij echt nodig is!

21 januari 2021 om 07:23

Man man man, loop niet zo te huilen, je kan zelf ook wel bedenken hoe Ten Hag dit gezegd heeft. Hij zei: "Ik gaf hem deze wedstrijd", omdat hij wilt dat Neres weer fit wordt ook al is vanuit de basis starten misschien wel veel voor iemand die zo lang geblesseerd is geweest.

21 januari 2021 om 07:56

Als een trainer zo goed is als zijn spelers moeten we misschien eens kappen met deze man bij iedere gelegenheid met de grond gelijk te maken en een andere trainer de hemel in te prijzen.

Absoluut geen topwedstrijd weer, maar inderdaad kan het B elftal het AZ dus al heel lastig maken. Las gisteren allerlei berichten dat we de beker opgaven enz. Hoop dat deze mensen ook zo groot zijn op toe te geven dat Ajax het gewoon goed gedaan heeft en in mijn optiek is het ook slim om zo toch wat spelers weer eens wat (meer) minuten te laten maken.

21 januari 2021 om 07:25

Al die mensen die zo enorm op Ten zag afgaven, zijn wat mij betreft enorme jankerds en veel daarvan zijn ook nog eens successuporters. Het zou ze sieren om eens te zeggen dat Ten Hag het goed heeft aangepakt.

21 januari 2021 om 07:33

Ten Hag verdient alle credits voor 18-19, waar hij ontzettend veel uit het elftal heeft gehaald, het team tactisch geweldig in elkaar zette. Het klopte helemaal. Maar daarna heeft hij het toch ook gewoon niet zo geweldig gedaan? Ligt niet alleen aan hem natuurlijk, want vooral vorig jaar vond ik het team qua verdedigend ingestelde spelers wat karig. Met Veltman en het blok Martinez-Alvarez, die in mijn optiek gewoon geen middenvelders zijn.

21 januari 2021 om 07:53

Dus mensen die het niet eens zijn met het tactische beleid en met name het wisselbeleid van de trainer zijn "successuporters" ?

Vandaag was promes op zijn eigen plek met name in de eerste helft 10x beter dan de afgelopen 15 wedstrijden dat hij op 10 stond.. dat mogen we ten hag aanrekenen.

Labyad mocht weer in de spits beginnen wat absoluut zijn positie niet is, elke bal springt van zijn voet, heeft weinig diep gang en zakt altijd terug tot aan de middenlijn..
hij schiet gelukkig die bal er in, maar verder was hij zoals bijna altijd in de spits behoorlijk waardeloos en ook is het niet fair tegen over Labyad zelf die hier op afgerekend word.

Alvarez en Martinez mochten eindelijk een minuten maken, en je ziet het niveau verschil direct..
Alvarez de sloper die naast Blind zou moeten staan krijgt geen enkele minuut op de plek waar hij het beste fungeert.

Martinez die tegen Feyenoord niet eens in mocht vallen waar je een voetballende breker nodig had..

tuurlijk zijn de resultaten gelukkig goed.. maar genoeg reden in mijn ogen om "af te geven" op Ten Hag.

21 januari 2021 om 08:01

En gisteren dus genoeg reden om hem de complimenten te geven. Maar de balans is helaas zoek bij de meesten. Dat blijkt ook wel omdat het eerste wat benoemt word in dit topic is dat Ten Hag een engnek is omdat hij Neres speelminuten gaf terwijl hij eigenlijk er nog niet helemaal klaar voor was...

21 januari 2021 om 08:32

Was het gisteren eindelijk weer eens met het wisselbeleid van Ten Hag ook. Toen Timber en Klaassen klaar stonden om in te vallen, hoopte ik dat Rensch en Ekkelenkamp eruit zouden gaan. En wonder boven wonder gebeurde dit ook. Wissel Haller met Neres was ook een logische gezien de blessure van David. Al met al keurig om zo de volgende ronde te bereiken, hopelijk geeft hij nu ook meer kansen aan Alvarez en vooral Martinez.

21 januari 2021 om 08:33

Alvarez die bijna weer een penalty veroorzaakt op de achterlijn, daar waar hij geen sliding moet inzetten en wat hij vaker doet. Alvarez zijn positie is verdedigende middenvelder en dat deed hij gisteren maar ook tegen Feijenoord uitstekend. Schuurs die gisteren goed speelde omdat Martinez naast hem stond. Iemand dus die ook op snelheid verdedigende taken kan oplossen en zee kort op Boadu speelde zodat die geen moment in de wedstrijd is geweest. Dat scheelt voor Schuurs die met Blind naast zich veel meer verdedigend werk moet oplossen en zich dan anders moet positioneren.
Na gisteren is gebleken dat Alvarez op het middenveld moet en Klaassen naar 10, zolang Kudus niet fit is. Afhankelijk van de wedstrijd moet je gaan kiezen tussen Martinez en Blind als linker centrale verdediger. En Neres heeft nog een lange weg te gaan.

21 januari 2021 om 09:17

@bobiku29 Hij heeft het ook daarna zeer goed gedaan. We staan altijd bovenaan en dat is echt niet normaal. Kijk maar eens naar afgelopen 20 jaar. Meestal was het heel anders rond deze tijd.

21 januari 2021 om 12:15

Laat ik het zo zeggen Burwatti, dat er een hoop zijn die bij een aanstelling van een coach of een speler, diegene de hemel inprijzen, maar als het minder gaat net zo makkelijk iemand laten vallen. Je kunt het ergens niet mee eens zijn, maar een aantal doen hier net alsof Ten Hag één of andere debiel uit het Oosten is. Diezelfde mensen staan straks vooraan met hun lofzang als ze dan toch kampioen zijn geworden. Dat valt mij gewoon op bij een grote groep mensen. En nogmaals: je hoeft het niet altijd met iemand eens te zijn.

21 januari 2021 om 12:16

Neres moet wedstrijdritme op doen. Dat kan dan nu toch? Hij werkt er hard genoeg voor. Ten Hag zal dat net zijn staf prima kunnen beoordelen.

21 januari 2021 om 07:28

Hoho, dan is het ook een b elftal van AZ. Clasie speelt nooit basis en heeft ipv een paar weken zoals Neres al een jaar niet meegedaan en zeker niet basis. Anouchal ook niet en stond dat ook. Die komt veel tekort tov Karlsson. En hatzi rechtsback is een cadeau en vreselijke onderschatting van Promes. Sugawara staat daar bij afwezigheid van svensson. Dus dat zijn ook B spelers, en ik had bij Ajax liever Blind gehad tegen AZ dan martinez of alvarez. Zonder Blind wordt Ajax zeker niet minder die is zo traag.

21 januari 2021 om 07:57

iedereen heeft het maar over de traagheid van Blind, dat zijn voornamelijk de mensen die samenvattingen kijken en de rest na praten..

tuurlijk is de snelheid van Blind zijn manco, maar daar in tegen staat hij 9/10 x goed en is hij opbouwend 10x gevaarlijker dan elke andere speler die we achterin hebben rond lopen..
elke pass komt aan, elke pass gaat naar voren.
breekt het spel open met geweldige lange ballen..
dat je zegt dat je liever tegen blind speelt geeft dus aan dat je er weinig (woordgrapje) kaas van gegeten heb.

21 januari 2021 om 14:12

Zijn vader was ook niet bijster snel. Echter kunnen die twee het spel heel goed lezen. Dan hoef je niet zo snel te zijn. Dat is veel fijner!

21 januari 2021 om 14:48

mwah, ik snap je punt hoor burwatti, was niet perse bedoeld om Blind te kakken te zetten. Maar meer om de teneur aan te geven dat je dit ajax nou niet echt Ajax B kan noemen want ik blijf overtuigd dat enkele spelers die speelden en voor 10 miljoen of om en nabij zijn gekocht echt geen grote aderlatingen zijn.

Ik snap wat je zegt over Blind, en hij heeft echt wel inzicht en kwaliteit, maar ik blijf bij mijn standpunt dat AZ veel liever tegen Blind speelt. Ons gevaar komt uit de omschakeling met Boadu die ruimte in de rug heeft. Die is niet te houden voor Blind met alle respect. Zagen we vorig jaar ook in de Arena onderling. Dat heeft EtH natuurlijk ook gezien en goed op geanticipeerd. Maar beetje gek om het dan 'ajax B' te noemen.

Maar als dat de ajax supporter een goed gevoel geeft, ga ik jullie feestje niet bederven hoor, zo sportief ben ik ook wel weer (geen woordgrapje).

21 januari 2021 om 14:50

en gezien de smalle selectie van AZ is de maandenlange afwezigheid van een De Wit die in vorm was, een Svensson al lange tijd die ook duidelijk sterkhouder was, en dan Teun achterin en Clasie op het middenveld en Abouchlal die om niet verklaarbare redenen de voorkeur kreeg boven Karlsson, is AZ zwakker opgesteld geweest dan Ajax m.i. maar dat komt dus ook door de bredere selectie en beleid.

Vond het een vermakelijke wedstrijd met veel kansen en veel fouten. Daarna nog even Fullham tegen United gekeken om het tempo in het spel een beetje op te krikken.. Snap dat Ten Hag blij is met de overwinning, plus dat zijn basiself ook weer rust heeft gehad.

Ik ben het met hem eens over Alvarez. Speelde een van zijn beste wedstrijden voor Ajax.

Los van zijn recente blessure.. is het niet vreemd dat Neres na vier jaar nog steeds geen onbetwiste basisspeler is? Hij heeft altijd goede concurrenten, met Ziyech, Tadić, Antony, Promes toen hij in vorm was, maar hij is toch behoorlijk goed. Heel aardig rendement, creëert veel ruimte voor teamgenoten. Wat ontbreekt er, is hij niet betrouwbaar genoeg? Niet constant genoeg?

21 januari 2021 om 07:29

Ik vind hem altijd zo laconiek over komen want Antony totaal niet heeft. Zijn gezichtsuitdrukkingen heeft hij tegen, daar kan hij niks aan doen maar vaak denk ik als ik z'n gezicht aflees, pff die is moe, lui heeft er weinig zin in..

21 januari 2021 om 07:29

Te vaak geblesseerd en daardoor te vaak uit zijn ritme/vorm

21 januari 2021 om 08:04

Bovendien is Neres een speler die in de grote wedstrijden vaak opstaat maar toch wel een beetje wisselvallig is.

21 januari 2021 om 08:55

Precies. Nerea staat er in belangrijke wedstrijden. Antony alleen tegen de kleintjes dus die heeft nog stappen te maken. En over Promes hebben we genoeg gezegd.

21 januari 2021 om 09:33

Antony alleen tegen de kleintjes? Dat is ook een beetje vroeg geconcludeerd. Antony laat in dit half jaar zien dat hij een veel hoger rendement heeft dan Neres. En tegen PSV scoorde Antony gewoon de 2-2, dus..

21 januari 2021 om 09:19

Geblesseerd geweest. Darom bracht Ten Hag hem gisteren ook terwijl Neres nog niet op 100 procent zit, zodat ie zo snel mogelijk in vorm is omdat Ajax hem nodig heeft. Vergelijk het maar met Bijlow, Feyenoord wil die het liefst altijd opstellen maar hij is nou eenmaal veel geblesseerd. Geldt ook voor Neres.

Hij vind martinez toch vooral een verdediger terwijl die vorig jaar zn beste periode op het middenveld had, maar Alvarez die vrijwel alleen uutblinkt in verdidgende taken vindt hij wel een middenvelder?

21 januari 2021 om 07:31

En Neres heeft echt bijna alles fout gedaan.

21 januari 2021 om 07:52

Vond Alvarez juist goed in hoog op helft van AZ druk houden, anticiperen op die halve ballen en die heroveren. Puur verdedigend werd hij paar keer vrij makkelijk uitgespeeld met imo penaltymoment als grootste doorn in het oog. Vond hem gisteren goed spelen maar niet per se als verdediger. Gaat denk ik bij prima subtopper of middenmoter in grote competitie op middenveld spelen maar in een iets minder possessionbased team.

Alvarez was fantastische gisteren, zat overal tussen en speelde bikkelhard en toch fair.
Martinez was ik ook blij mee, ookal zie ik hem toch liever op het middenveld.

Neres, heeft nog een lange weg te gaan had wat leuke acties maar toch ging er voornamelijk behoorlijk veel fout.
blij dat hij weer wat minuten heeft kunnen maken tegen een sterke tegenstander.

Vond Alvarez vooral uitblinken op een bepaald onderdeel gisteren. Verdedigen. Die jongen is gewoon een prima centrale verdediger die met veel gif speelt. Een beetje wild soms, dan kan je de schijn tegen je krijgen zoals met dat zogenaamde penalty moment.

Timber gewoon als 3e rechtsback en centrale verdediger gebruiken vanaf nu. Alvarez en Schuurs moeten het maar uitvechten wie eerste keuze wordt.

Martinez speelde goed naast Schuurs , kan best een koppel van de toekomst zijn. Hij kan ook met de bal aan de voet versnellen , iets wat ik Blind bijna nooit heb zien doen. Als hij het vertrouwen krijgt en meer speelt dan wordt hopelijk de passing beter en krijgt hij meer inzicht

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4322
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2210
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

42 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

TOTO's tips: Zet Ajax reuzenstap in titelrace en haakt PSV definitief af?

Nog geen drie volle dagen na de Europa League-duels van PSV en Ajax staat de volgende topwedstrijd voor de twee sterkste clubs van Nederland alweer op het programma. Een Super Sunday...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren