Labyad en Promes onder vuur na viering: ‘Belachelijk provocerend’

Woensdag, 20 januari 2021 om 23:30 • Laatste update: 11:07

Niet iedereen is te spreken over de wijze waarop Zakaria Labyad en Quincy Promes woensdagavond het enige doelpunt van Ajax vierden in de bekerwedstrijd tegen AZ (0-1). Na het doelpunt deed Promes alsof hij het haar van doelpuntmaker Labyad knipte. Op sociale media en in de studio van ESPN klinkt kritiek op de viering, maar in een interview met de sportzender verdedigt Labyad zich.

De actie was waarschijnlijk een reactie op de kritiek die voetballers de afgelopen weken ontvingen voor het laten bijknippen van hun haar, ondanks dat de kapperszaken sinds 14 december zijn gesloten in Nederland. Labyad geeft aan dat zijn viering spontaan in hem opkwam. “Er werd natuurlijk gezegd dat ik, André (Onana, red.) en Quincy (Promes) naar de kapper zijn gegaan. Je ziet duidelijk dat de video’s van maanden geleden zijn en dat dat nu wordt gebruikt is zonde. Wij willen ons focussen op het voetbal. Wij houden ons aan de maatregelen."

"De video’s zijn van maanden geleden, je ziet het ook aan mijn kapsel dat het aardig gegroeid is." Als presentator Jan Joost van Gangelen grapt dat Labyad wel een fris kapsel kan gebruiken, reageert hij lachend. "Ik zal aan m'n vrouw vragen of ze het kan knippen." De filmpjes waar Labyad op doelt stonden op het TikTok-kanaal van Marra the Barberr, de vaste kapper van de voetballers. De filmpjes van Onana en Labyad waren inderdaad al ouder. Voetbalzone berichtte deze week enkel over het kappersbezoek van Promes. Die bewuste video dateert onomstotelijk van tussen 10 en 17 januari 2021.

Quincy Promes: links op 10 januari tegen PSV, in het midden bij de kapper, rechts op 17 januari tegen Feyenoord.

Op bovenstaand drieluik is te zien dat Promes in de wedstrijd tegen PSV op 10 januari nog niet beschikte over de ingeschoren streepjes op zijn achterhoofd. Op 17 januari tegen Feyenoord had hij die streepjes wél, en in de tussentijd kwam ook het filmpje online van Marra the Barberr, waarin diezelfde streepjes te zien zijn. Labyad geeft echter terecht aan dat de video waar hij op te zien is, ouder is. "De video is zeker van twee, drie maanden geleden, je ziet dat de kapperszaak op dat moment gewoon open is en mensen binnen zitten. Het was in een periode waarin het gewoon mocht. Ik snap de ophef en begrijp dat we een voorbeeldfunctie hebben. Maar het zijn video’s van lang geleden.”

Ronald de Boer vindt dat Labyad een goede uitleg geeft in het interview. "Hij zegt het goed en daar ben ik blij om. Maar waarom moet je dan toch weer een soort provocatie doen met het juichen? Laat het lekker. Hij heeft perfect antwoord gegeven op het filmpje, maar waarom die scheerbeweging met Promes?", vraagt de analist zich af. Kenneth Perez wil de Ajacied niet veroordelen. "Misschien kan zijn huisgenoot met een scheermesje overweg. Dat weten we niet. We zijn de politie niet." Jack van Gelder noemt de doelpuntviering in een tweet ‘belachelijk provocerend’ en ook supportersmagazine Ajax Life is niet te spreken over de actie. “Denk ervan wat je wilt. Maar eigenlijk wel een beetje ongelukkig op een dag dat de avondklok wordt aangekondigd”, schrijft men.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door enriqued)

Dit is precies wat er mis is met dit soort hersenloze voetballers. Wees een vent en zeg gewoon: "wij hebben een uitzonderingspositie waar we heel blij mee zijn, en ik ben de fout in gegaan. Ik ben me hiervan bewust, mea culpa, en beloof hierbij dat alle maatregelen in de toekomst zeer scherp nageleefd worden!" In mijn ogen dwing je daarmee veel meer respect af dan als twee pubers op deze manier een goal te vieren. Idioten.

20 januari 2021 om 23:41

Kerel waar heb je het over? Labyad die zijn excuses moet aanbieden voor het laten knippen van zijn haar drie maanden geleden, toen dat mocht? Heb je het artikel uberhaupt gelezen? Of gewoon direct geconcludeerd dat het een lulverhaal is? Denk dat dit interview juist aangeeft hoe kortzichtig menig Twitteraar is om direct deze jongens af te schilderen als grofvuil, terwijl het achteraf volledig onterecht blijkt te zijn (op Promes wellicht na dan dus).

20 januari 2021 om 23:46

@martijn en Murki Zie reactie van VZ zelf hier onder: Voetbalzone berichtte deze week enkel over het kappersbezoek van Promes. Die bewuste video dateert onomstotelijk van tussen 10 en 17 januari 2021. Op bovenstaand drieluik is te zien dat Promes in de wedstrijd tegen PSV op 10 januari nog niet beschikte over de ingeschoren streepjes op zijn achterhoofd. Op 17 januari tegen Feyenoord had hij die streepjes wã©l, en in de tussentijd kwam ook het filmpje online van Marra the Barberr, waarin diezelfde streepjes te zien zijn.

20 januari 2021 om 23:53

Labyad doet aan onnodig provoceren, niet leuk, maar moet hij zelf weten. Promes is gewoon een rattenstreek, eerst lekker naar de kapper en dan lekker provoceren. Ik hoop dat hij snel vertrekt, terug naar CSKA ofzo, weg ermee. Ik loop zelf ondertussen met een kapsel a Richard Batsbak, maar gelukkig is Promes bevoorrecht en zijn wij toch minder waard. Zolang hij z'n lijntjes maar in z'n haar heeft.

21 januari 2021 om 00:04

@bootsjungen ja dat lees ik en daarom zeg ik zelf ook " (op Promes na wellicht dan dus)". Dit artikel gaat in de kern over Labyad en een video waar hij in voorkomt. Dan slaat de reactie van FR-RKC nergens op. Als dit een interview met Promes was die het ging ontkennen, dan vond ik het vrij ongeloofwaardig ja. Maar als je ziet dat Labyad 'lang' haar heeft terwijl hij zogenaamd geknipt zou moeten zijn, dan is het toch niet moeilijk te concluderen dat het filmpje inderdaad van maanden terug is en Promes simpelweg opnieuw dit kapsel heeft genomen?

21 januari 2021 om 00:28

Het gaat ook niet om het (eventuele) kappersbezoek, maar om het totaal onnodig provoceren. Beide jongens zijn zeer ervaren spelers, dan is het toch belachelijk om je na een goal met dit soort randzaken bezig te houden. De lijst die Voetbalzone publiceerde met spelers die naar de kapper zijn geweest bestond uit 15 namen van verschillende clubs. Dan is het toch opvallend dat het alleen deze 2 spelers zijn die een 'statement' moeten maken.

21 januari 2021 om 00:38

@marocberkane betreffende Promes, helemaal mee eens omdat naar het schijnt hij sowieso wel geknipt is. Maar als je als Labyad zijnde zo te kakken wordt gezet in de media. Iedereen is verbolgen en nagelt je aan de schandpaal. En dat blijkt niet te kloppen. Dan vind ik het 1) een ludieke viering om die mensen die weer eens te snel hebben geoordeeld nog eens de piepelen en 2) een goede manier om het achteraf ter sprake te brengen in een interview, waardoor hij zijn kant van het verhaal kan toelichten. Misschien onderschatten zij de stress waar heel de samenleving mee zit en dat dit extra provoceren dan ook nog verkeerd valt. Maar ik vind het persoonlijk een mooie lange vinger naar iedereen die vooraan stond om weer als moraalridder iemand te beschuldigen. Promes blijft dan weet een ander verhaal.

21 januari 2021 om 01:05

Ik denk dat je wel wat overdrijft met aan de schandpaal genageld etc. Ik had tot vandaag niks gelezen over Labyad en een evt kappersbezoek. Het ging vooral over Neres en Anthony. Daarnaast geeft Labyad aan zich op voetbal te willen focussen, dan is het natuurlijk heel tegenstrijdig om op zo'n kinderachtige manier te juichen. Zoals ik al zei, het blijft opvallend dat geen enkele andere eredivisiespeler dit nodig vond.

21 januari 2021 om 07:43

Het is enorm kinderachtig, onnodig en dom. Aan de andere kant wordt ik ook wel enorm triest van de media die dit soort zaken allemaal enorm belangrijk blijken te vinden. Het gaat mij om het voetbal en dit soort dingen kunnen mij gelukkig niet zo erg storen van deze volwassen pubers.

21 januari 2021 om 08:02

Dan nóg ben je een kleuter als je op deze manier je goal viert, toch?

21 januari 2021 om 08:04

De media doet niets anders dan hun werk en dan mogen ze nog van geluk spreken dat ze in Nederland voetballen en niet in bijvoorbeeld Engeland. Als profvoetballer moet je daar gewoon mee kunnen omgaan.

21 januari 2021 om 09:40

Precies dat. Labyad is dan nog zo groot om er tekst en uitleg bij te geven.

21 januari 2021 om 11:41

Als zij kleuters zijn, wat is de media dan die valse informatie verspreid? Hun viering is een reactie op die leugens. Ik kan het wel begrijpen.

21 januari 2021 om 11:53

Leugens is ook zo'n kleuterterm. Net als haters. Er is toch weldegelijk bewijs dat Promes zich gewoon heeft laten knippen. En zo juichen is hoe dan ook een beetje zielig, want daarmee voed je alleen maar irritatie. Labyad legt het naderhand prima uit, maar Promes blijkt een recidivist.

20 januari 2021 om 23:42

Welke fout? Gelezen dat ze niet naar de kapper geweest waren en dat het filmpje maanden oud is? Ze kregen onterecht een bak gal over zich heen en reageren daar ludiek op. Dat dit dan ook weer schandalig wordt gevonden geeft aan dat mensen alle nuance zijn kwijtgeraakt.

20 januari 2021 om 23:56

Precies. Ipv bij zichzelf ten rade te gaan dat ze misschien te snel geoordeeld hebben doen ze er nog een schepje bovenop. Labyad die zijn excuses zou moeten aanbieden voor naar de kapper te gaan wanneer hij open is. Hoe vreselijk kortzichtig kun je zijn zeg. Vind dat Labyad het netjes en prima uitlegt.

21 januari 2021 om 07:02

Wat hebben we hier toch een boel hypocriete mensen, ja hij hoort niet naar de kapper te gaan, maar alsof de rest van klagend NL zich dag in, dag uit aan elke maatregel houdt.. Weet zeker dat het gros zich bij vrienden/familie/ouders de 1,5 meter niet naleeft, op werk gebeurd dat idem dito omdat je het niet altijd kan naleven.. Laat die gast lekker zn haren knippen, hebben wij toch geen last van, als jij je haren wil laten knippen kan dat ook gewoon hoor, zijn er genoeg die dat wel even willen doen, maar nee, zeuren en janken is de mens beter in, terwijl degene die zeuren en janken waarschijnlijk zelf ook niet helemaal blanco zijn.. Die gasten worden 3x per week getest, logisch dat ze meer mogen, maak je toch niet zo druk

21 januari 2021 om 08:27

Kokkie ik snap je punt, ook ik heb moeite me aan de regels te houden. Maar om dan zo te vieren is en eigenlijk te provoceren is wel een beetje treurig en een fuck you naar de rest van NL vind je niet?

21 januari 2021 om 08:45

Ik persoonlijk heb er niet zoveel moeite mee, we weten allemaal wat voor type Promes is en dat veranderd toch niet, gaat mij er vooral om dat er wel heel erg overdreven wordt gereageerd alsof hij een misdaad begaat

21 januari 2021 om 12:03

Kokkie, eigenlijk lees ik uit je betoog dat je zegt dat we niet allemaal roomser dan de Paus zijn, dus ook niet moeten zeuren om te kapsel van Promes. Klopt. Ik ben overigens wel roomser dan de paus, want als leerkracht merk ik een groeiende achterstand bij mijn leerlingen, dus is het zaak zo snel mogelijk uit de lockdown te komen. Is het beste voor onze toekomstige generatie. Vraag me af of Promes daarbij stilstaat, maar dit terzijde. Echter viel ik niet over de knipbeurt die Promes had gekregen vlak voor de klassieker. Dat vond ik dom en minachtend naar de normale Nederlander toe. Je weet dat men gaat zeiken, dus doe dat niet. Maar verder moet hij het zelf weten. Waar ik wel over val is dat hij (na een open kans te missen) tof gaat lopen doen bij Labyad en aan heel NL laat zien dat hij dikke maling heeft aan iedereen die (vrij terechte) kritiek uit betreffende zijn gedrag

Niveau van de gemiddelde voetballer tegenwoordig. Jammer dat er ook nog gelogen word.... Kapperbeurt was wel degelijk deze week. Die jongens hebben schijnt aan alles. Staan boven de wet, dat heel Nederland thuis zit boeit ze niet. Ze hadden ook na het doelpunt een gebaar kunnen maken naar alle ajax fans die een zware tijd tegemoet gaan.

20 januari 2021 om 23:39

Iedere kapper werkt gewoon zwart hoor. We moeten niet gaan doen alsof ze allemaal netjes thuis zitten te wachten tot de lockdown weg is.

20 januari 2021 om 23:50

Dat doet helemaal niet elke kapper. We moeten vooral niet doen alsof dat zo normaal is.

21 januari 2021 om 09:06

@arsenal misschien de kappers die jij kent, zegt misschien ook wel wat voor mensen de kappers zijn die jij kent.

21 januari 2021 om 09:41

Omdat niemand netjes thuis zit te wachten moet ik mijn groep nog een aantal weken langer via teams lesgeven. Supergoed dat zwartwerken

20 januari 2021 om 23:42

En niet alleen geschoren koppies bij Ajax, maar ook in de hele Eredivisie zie je dit voorbij komen. Voetballers vinden dat ze alleen een voorbeeldfunctie hebben als positief in het nieuws kunnen komen. Echt heel schaamteloos dit.

21 januari 2021 om 00:04

Ik laat m'n koppie gewoon scheren door m'n vrouw, waarom zou een voetballer dat niet kunnen doen? Ze zullen echt niet alle 100 hun vrouw dat laten doen maar het is wel vermoeiend dat iedereen schijnbaar al bij voorbaat schuldig is. Wellicht dat de maatregelen ons allemaal wat zuur maken..

21 januari 2021 om 03:14

Kijk eventjes naar onze ministers lopen er allemaal netjes bij. En het merendeel wat in een kapperszaak werkt beunt gewoon .

21 januari 2021 om 09:07

@origineel die gasten zijn zo ijdel en betalen normaal grof geld voor de kapper. Denk je echt dat vriendin lief ff de tondeuze erin mag zetten? Laat me niet lachen.

20 januari 2021 om 23:43

Was je erbij? En zeker ook niet Labyads haar gezien na de wedstrijd?

20 januari 2021 om 23:57

Ik heb het over promes. Voetbalzone laat dat ook duidelijk zien met de foto's hier. Daarnaast nog het filmpje van een paar dagen geleden. Maar komop zeg... Je ziet toch dat ie een knipbeurt heeft gehad?

20 januari 2021 om 23:45

Labyad liegt niet. Want zijn filmpje dateert van ruim twee maanden geleden. Je ziet een volle kapperszaak en zijn kapsel ziet er ook zeker niet kort geleden geknipt bij. Dat van promes is een ander verhaal maar hij werd niet geïnterviewd.

21 januari 2021 om 00:01

Je slaat de plank finaal mis. Je ziet toch duidelijk dat er mensen in die zaak aanwezig zijn terwijl hij geknipt word. Bovendien heeft hij momenteel bijna dreadlocks.. Zonde dat je je gal blijkbaar zo nodig kwijt moet dat je het bij de verkeerde doet. Ben benieuwd of je zelf bereid bent om in de spiegel te kijken of dat je ook schijt aan alles hebt.

tja, als je heel het seizoen zo matig presteert had ik zelf wat meer ingetogen gejuicht. ik vind sowieso al die ingestuurde juichacties en statements in het juichen altijd een beetje onzin maar goed, misschien ben ik van de oude stempel. uiteindelijk heb je als speler natuurlijk het recht om te juichen zoals je zelf wil

21 januari 2021 om 00:01

Achja, Promes is de weg al wel een tijdje helemaal kwijt, zowel in zijn hoofd als op het veld. Labyad doet het eigenlijk niet zo heel slecht toch? Misschien niet het niveau wat Ajax nastreeft maar hij heeft best goede statistieken.

21 januari 2021 om 00:09

Labyad presteert prima. Is gewoon niet goed genoeg voor een basisplek en vult het naar zijn kwaliteiten prima in. Dat ik hoop dat we doorselecteren zodat je andere opties hebt is een ander verhaal. Wel eens over dat juichen. Nergens voor nodig en komt wat kinderlijk over maarja, blijkt wel dat wat ze ook doen heel Nederland toch hun mening wel klaar heeft. Dan kan je er misschien het beste lacherig mee omgaan.

21 januari 2021 om 00:11

@origineel dat klopt wel maar als je oprecht blij bent met een goal dan snap ik niet dat je met je hoofd alleen maar zit bij een ingestudeerd toneelstukje na een doelpunt. hoe bv zo een Haaland toen juichte met die hele buddah pose in de CL dat vond ik ook cringe om te zien en dat geldt eigenlijk ook voor het gejuich bij deze goal

21 januari 2021 om 00:17

Helemaal eens. Hij zegt zelf dat het spontaan was. Vond het zelf ook nogal nep overkomen.

Als er iemand is die belachelijk is, provoceert, constant kritisch is, zaken verdraaien dan is het de hypocriete media wel en vele analisten met hun. Dus laat ze hun zielige selectieve verontwaardiging lekker thuis liggen. Beetje humor en spot is best welkom in deze tijd of moet alles zo streng en dictatoriaal zijn. Agh ja, misschien is men al aardig gewend geraakt, we zijn straks inmiddels dan alweer zowat een openlijke gevangenis. Agh!

20 januari 2021 om 23:41

Een beetje humor is inderdaad leuk, maar nu lachen ze in feite om hun schijt aan coronamaatregelen. Dat is toch wat anders, vind je niet?

20 januari 2021 om 23:42

ik vind de media eigenlijk nog best wel netjes en beschaafd in Nederland. als ik kijk naar het buitenland waar ze zelfs in je priveleven duiken en de papparazzi in je achtertuin ligt om je te betrappen op een schandaal dan vind ik de media in Nederland eigenlijk poeslief

Doorselecteren en wegwezen met die gasten. Teveel vriendjes van ten Hag ook. Helemaal klaar mee

Ze zoeken het ook wel op hè, wat een hersenloosheid. Onvoorstelbaar. Houd het op zijn minst buiten het voetbalveld

Verhaal van Ladyad wat prima. Het kappersfilmpje was van voor de lockdown. Het was dus een soort van parodie op die nepvideos. Niet nog een trap nageven na het overtreden van regels. Misschien alsnog niet slim, maar dat is het ook wel.

20 januari 2021 om 23:44

Voetbalzone berichtte deze week enkel over het kappersbezoek van Promes. Die bewuste video dateert onomstotelijk van tussen 10 en 17 januari 2021. Op bovenstaand drieluik is te zien dat Promes in de wedstrijd tegen PSV op 10 januari nog niet beschikte over de ingeschoren streepjes op zijn achterhoofd. Op 17 januari tegen Feyenoord had hij die streepjes wél, en in de tussentijd kwam ook het filmpje online van Marra the Barberr, waarin diezelfde streepjes te zien zijn.

20 januari 2021 om 23:49

Ik zie de foto's bij het bericht nu ook inderdaad.. Niet chique, en dan vandaan er nog een schepje bovenop doen..

21 januari 2021 om 00:01

@vz, Ik vond dat juichen na het doelpunt al belachelijk maar als de bewuste video over Promes ging dan slaat het werkelijk helemaal nergens op dat Labyad zo'n toneelstukje opvoert. Hij zegt dat het spontaan ging maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ze het hadden ingestudeerd.

20 januari 2021 om 23:46

Ehh, over Promes, dat fotobewijs is vrij overtuigend. Die is dus wel geknipt door een kapper tijdens de lockdown. Van hem persoonlijk vind ik het wel onsmakelijk om zo te juichen. Labyad krijgt het voordeel van twijfel.

20 januari 2021 om 23:58

Labyad is duidelijk voor de lockdown geknipt als je dat filmpje bekijkt zie je ook een volle kapperszaak. Plus zijn kapsel was niet bepaald kort geleden geknipt te noemen.

21 januari 2021 om 07:08

Denk dat we Labyad en Promes moeten berechten, minimaal 5 jaar cel voor deze misdaden, boete van 3 miljoen pp en voor 15 jaar schorsen wereldwijd kwa voetbal, daarnaast als de kappers weer open zijn moeten ze gaan helpen de haren opvegen van alle Batsbak kapsels die dan geknipt mogen worden

Zo word je de ene week ervan verdacht iemand te hebben neergestoken met een mes, en de andere week van het stiekem naar de kapper gegaan zijn. Moeilijk te zeggen welk nieuwtje tot meer verontwaardiging heeft geleid. Best een gekke tijd leven we toch in.

21 januari 2021 om 00:08

Duidelijk dat steekincident. Qua media-aandacht echt totaal onvergelijkbaar en veel controversiëler.

Als ik Tem Hag was, lag hij er nu voorlopig uit. Hij presteert niet en kwam al slecht in het nieuws. Ajax stak toen zijn nek voor hem uit en zowel qua prestaties als gedrag betaalt hij dat niet terug. Hij steekt nu gewoon een middelvinger op naar alle Nederlanders die zich wel aan de maatregelen houden en/of hard geraakt worden door dit virus in financieel/medisch opzicht. Promes denkt echt dat hij overal mee weg kan komen en drijft daar nu zelfs de spot mee. Nee, in mijn selectie zou er geen ruimte zijn voor zulke figuren.

Dommigheid kent geen tijd met dhr. Promes en Labyad doet helaas lachend mee. Je gaat steeds meer hopen dat die gozer eens flink op zijn nummer wordt gezet. Bah, wat een vreselijk gedrag zeg.. Walgelijk. Er wordt verdorie deze week een avondklok aangekondigd. Maar nee, als je haar maar goed zit, Quincy!

Labyad kan ik nog bij inkomen, die jongen wordt werkelijk al sinds zijn overgang afgekraakt en ik begrjip niet waarom. Die jongen doet gewoon altijd zijn stinkende best en zeurt nooit volgens mij. We hadden Veltman lopen en die werd geprezen door ajax mensen en Labyad wordt afgezaagd, terwijl die niets anders doet. Nu wordt hij aan de schandpaal genageld deze week in de media, wat ook nog eens gebaseerd is op leugens. Labyad is gewoon elke 90 minuten die hij speelt betrokken bij een doelpunt en verzaakt nooit op inzet. Laat die jongen toch gewoon lekker met rust.

Wat betreft Promes... dat hele steek verhaal kan ik niet zoveel mee. Wel of niet, dat is niet relevant voor zijn verdere gedrag. Maar waar haalt deze jongen de gedachte vandaan om sowieso nog iets "stoers" te doen. Zijn prestaties zijn abominabel.. Gisteren mist die "gewoon" weer 3 keer 1 op 1 met de keeper, wat inmiddels een gemiddelde per wedstrijd is geworden. Zijn voetballende toevoeging is nihil en er zit werkelijk niets in wat neigt naar verbetering. Een Narsingh wordt bij feyenoord gewoon op de bank gezet en verkocht, maar welke toevoeging heeft Promes dit seizoen aan ajax, die narsingh niet had bij feyenoord. Werkelijk een schande dat deze man wedstrijd op wedstrijd op het formulier staat, terwijl er jongens rondlopen die het nooit minder zouden kunnen doen. Zet Labyad gewoon op 10, want daar is echt niets mis mee. En zelfs de grootste criticus van labyad kan niet ontkennen dat hij het beter zal doen dan promes.

21 januari 2021 om 10:01

Het enige verschil tussen Narsingh en Promes is dat Narsingh niet zeurt. Voor de klassieker hoopte ik dat promes 90 min zou spelen, aangezien dat de kansen vergroot. Promes is niet het scherpste mes in de lade, dus vind ik ook dat zijn omgeving hem hierbij moet helpen (dus ook Ajax), maar als die niets vreemds zien houdt het wel een beetje op.

Of hij nou wel of niet is geweest, het is gewoon een domme actie die de draak steekt met wat er in de wereld aan de hand is, maar goed, ze zijn geen voetballer, omdat ze zo'n goed stel hersenen hebben. Vroeger waren volkvermakers ook gewoon de bodem van de samenleving, dat past ze eigenlijk veel beter dan die halfgod status van nu.

21 januari 2021 om 08:53

Precies dit dus. Prima dat je in relatief weinig jaar jezelf financieel onafhankelijk moet spelen, maar dat geeft je geen vrijbrief om je als een halfgod boven de wet te plaatsen. Gelukkig zijn er voldoende voetballers die wel snappen hoe het werkt.

Promes is het product van overschatting, teveel aandacht en teveel geld. Wellicht zit daar ook nog een vleugje laag IQ tussen. Hij heeft een totaal andere belevingswereld dan de gewone mens en kan niet tegen kritiek. Ik denk dat hij er niks aan kan doen en dat hij echt denkt dat hij bijzonder is. Het aan Ajax om hiermee om te gaan en hem te beschermen voor de echte boze buitenwereld, want Promes heeft totaal geen idee hoe deze eruit ziet.

Wat een ongelooflijk gezeik om niks weer in dit artikel. Het zal me werkelijk een rotzorg zijn of die twee wel of niet geknipt zijn door een kapper. Ze zullen wat dat betreft echt niet de enigen zijn, die op de een of andere manier een kapper bereid vinden om aan de slag te gaan. Het is echt niet moeilijk om een kapper uit te nodigen voor een thuisbezoek, en die zijn er nog blij mee ook, want ze krijgen ervoor betaald.

Daarbij, los van het gegeven dat deze voetballers tientallen keren week getest worden en niet positief zijn, weet niemand (behalve zij en de betreffende kapper) wat voor maatregelen ze nemen om "veilig" geknipt te kunnen worden.

Onbegrijpelijk dat men hier (en in de rest van de media) dan "los gaat" omdat een voetballer zijn haren heeft laten doen en er nota bene "bewijsmateriaal" gepubliceerd wordt in de vorm van "voor" en "na" foto's. Wat is de volgende stap ? Een speciale uitzending van opsporing gezocht ? Echt joh, maak je over serieuzere dingen druk dan dit geneuzel...

Je laat met dit soort acties gewoon zien dat je bijzonder weinig gevoel (of interesse) hebt voor wat er in de samenleving speelt. Ook bijzonder dat veel mensen in de reacties blijkbaar niet snappen waarom dit zo'n sneue actie is. Ze voelen zich blijkbaar groter dan de rest van Nederland en laten dat op zo'n kinderachtige manier blijken. Of ze naar de kapper gaan of niet is voor mij niet zo relevant, maar dat twee volwassen mannen (promes is verdorie al 29) zich tot een dergelijk niveau verlagen en de noodzaak voelen om na zo'n (niet eens heel bijzondere) goal op deze manier laten blijken dat het ze allemaal een rotzorg kan zijn... dieptriest. Daar komt nog bij dat ze dit gewoon van tevoren hebben uitgedacht. Een bewuste middelvinger naar iedereen die zich wel fatsoenlijk gedraagt.

Zelfs als die video's al maanden oud zijn, wat wil je dan uberhaupt bereiken met deze provocerende manier van juichen. In mijn ogen maak je niet duidelijk dat het nieuws niet waar is. Als kijker krijg ik vooral het signaal dat het ze allemaal geen reet kan schelen. En dat past wel bij ze. Labyad mag dan over zijn eigen en Onana's filmpje zeggen dat die video's uit de oude doos komen, hij liegt er wel erg makkelijk bovenop dat die van Promes dat ook is, terwijl de foto in dit artikel duidelijk het tegendeel bewijst. Promes is sowieso de grootste klootzak die er in onze competitie rondloopt. Die jongen heeft totaal geen gevoel voor normen en waarden en lapt alles aan zijn laars. In een ver verleden was dat natuurlijk dat patserige filmpje waarin hij met een waaier geld achter het stuur zat te pochen hoeveel 'doekoe' hij wel niet heeft - stijlloos - en in de lockdown ging Promes lekker voetballen terwijl iedereen binnen bleef. Dan hebben we nog die zaak waarin hij zijn neef heeft gestoken en ook bekend werd dat hij zware bajesklanten en vrouwenmishandelaars tot zijn beste vrienden rekent en nu dit weer. Zulk raar gedrag vertonen en dan elke keer als je juicht naar een doelpunt of een rapliedje opneemt verontwaardiging tonen en doen alsof iedereen tegen je is. Vind je het gek? Eikel.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Feyenoord4626
5.Vitesse4514
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

55 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren