Vermoedelijke opstellingen: Eén wijziging bij Ajax, verrassingen bij Feyenoord

Zondag, 17 januari 2021 om 09:00 • Laatste update: 09:05

Volgens het Algemeen Dagblad keert Perr Schuurs zondag terug in de basiself van Ajax voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Ajax-trainer Erik ten Hag hield de centrumverdediger afgelopen donderdag nog op de bank voor het uitduel met FC Twente (1-3 zege), waarin Jurriën Timber de voorkeur kreeg. De krant verwacht bij Feyenoord twee verrassingen in de voorhoede: Nicolai Jörgensen en Ridgeciano Haps.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door jk-ajax)

Nou lekker dan, Promes weer op 'tien' kan ik me weer kapot gaan ergeren aan het om zeep helpen van kansen en veelbelovende aanvallen.. zet dan Labyad lekker op '10' die haalt in ieder geval een flink hoger rendement...

16 januari 2021 om 09:45

Promes is ook niet mijn favoriet, verre van, maar Labyad is tegen de betere clubs ook niet heel sterk, Promes mist dan redelijk wat kansen maar scoort over het algemeen toch vaak in zulke wedstrijden, het is beide net niks, op die positie komen we gewoon net tekort nog

16 januari 2021 om 09:51

Het probleem is dat Promes uit het niets ineens door Ten Hag als een nummer 10 wordt beschouwd, terwijl hij voor dit seizoen volgens mij nooit op die positie heeft gespeeld (altijd op de flank of in de spits bij Spartak). Dan heb ik liever een Labyad die toch meer vertrouwd is op die positie.

16 januari 2021 om 09:56

Labyad is inderdaad ook niet ideaal, maar heeft in 797 minuten eredivisie wel 5 goals en 5 assists terwijl hij ook nog veel misbruikt is in de spits en is daarnaast wel goed om als 12e/13e man erbij te hebben en hoort op tien te staan zolang Kudus er nog uit ligt. Labyad is daarnaast in ieder geval nog in staat om vanaf de tien positie af en toe een steekpass te geven, Promes voegt vanaf die positie voetballend niks toe en mist dan ook nog eens teveel echt grote kansen. Als Ten Hag dan toch kiest voor iemand die voetballend niks toevoegd kan hij nog beter voor Huntelaar kiezen op tien, die maakt dan zijn doelpunten ook wel, helemaal tegen Feyenoord

16 januari 2021 om 09:58

@oortap,
Ja die logica snap ik ook niet van Ten Hag, had het nog enigszins kunnen begrijpen als Promes in de spits stond en Labyad op 10 zodat beide spelers iig spelen op posities die ze kennen, maar nu zet hij ze beide op een plek waarin ze gewoon niet renderen..

16 januari 2021 om 10:21

Ajaxenschede wat je vergeet is dat Labyad alleen scoort tegen de zwakke broeders. Dit seizoen scoorde hij alleen tegen ado, emmen, heracles en rkc. Promes heeft dit seizoen toch alweer gescoord tegen psv, vitesse en utrecht uit. Vorig seizoen had hij 5 goals in de CL. Zowel uit als thuis de 1-0 tegen psv, etc. Of je fan bent van Promes of niet, in belangrijke wedstrijden tikt hij er vaak 1 binnen. Labyad haalt alleen rendement tegen de ado's en emmens in potten waar je na een half uur met 3-0 voor staat. Om nog maar te zwijgen over het feit dat Labyad de hele pot achter zijn man balletje staat te wachten. Promes is geen wereldtopper, maar in topwedstrjjden doet hij het 10 keer beter dan Labyad bij Ajax.

16 januari 2021 om 11:38

@zytto34,
In die belangrijke wedstrijden tegen Vitesse en PSV stond Labyad weer eens in de spits waar je ook niks aan hem hebt, want de goals die Promes daar binnen kon lopen vanaf 10 had Labyad anders ook prima kunnen doen(geweldige assist van Mazraoui tegen Vitesse en Tadic tegen Psv). En uit tegen Utrecht was het nota bene Labyad die juist belangrijk was met een hele sterke assist bij de openingstreffer van Klaassen. Begrijp me niet verkeerd, Labyad is ook normaal geen basisspeler bij mij, maar die laat het in ieder geval tegen de kleintjes dan nog wel zien waar Promes zelfs dat niet doet..

16 januari 2021 om 11:49

Ah tuurlijk het argument "intikkertjes". Net zoals de voorzetten van Ziyech vorig seizoen. Promes maakt inderdaad niet de moeilijkste goals, maar hij staat er toch elke keer weer. Ik denk dat dat ook een kwaliteit is. Liever Promes die 20 keer een intikker scoort dan Labyad die 5 keer een vrije trap in de kruising schiet. Ze zijn allebei niet de eerste spelers die ik op zou stellen, maar ik vind Promes, zeker in topwedstrijden een stuk bepalender.

17 januari 2021 om 10:59

Het heeft niets te maken met doelkansen of wie beter is in de aanval en zo. Het verschil tussen Promes en Labyad is dat Promes de betere conditie heeft voor hoog druk zetten en harder werkt.

16 januari 2021 om 09:51

Gewoon Klaassen op 10. Die is toch matig als spelverdeler op 6. Dat is niet zijn kracht. En gevoel voor diepgang en neus voor de goal heeft die wel, tevens is hij goed in druk zetten. Vrij logische keuze dus eigenlijk imo.

16 januari 2021 om 10:02

Zo zou ik het ook graag zien zolang Kudus niet kan spelen. Met Alvarez erbij op zes ben je dan ook verdedigend meer in balans en win je gelijk in kopkracht, want dat is toch wel een zwakke plek van Ajax momenteel.

16 januari 2021 om 10:16

Klaassen was top afgelopen wedstrijd. Zat er steeds goed tussen en hield het spel simpel (beetje vergelijkbaar met Schone) Dus die mag van mij gewoon blijven staan op 6. Ik zou Martinez achterin zetten, Blind naast Klaassen en Gravenberch op 10. Voorin de verwachte namen Tadic, Haller, Antony.

16 januari 2021 om 11:00

Precies, kan Kudus nog niet spelen dan Klaassen op 10 - lijkt weer in oude vorm te komen - en dan Martinez en Gravenberch er bij op het middenveld. Ten Hag gaat niet weer de fout in met Promes op 10. Dan is zelfs Labyad nog een betere optie. Promes kan je eigenlijk alleen nog maar op links gebruiken, al zou ik hem bij het eerste beste bod van de hand doen. Als speler voegt hij al tijden amper wat toe, om over een ander probleempje met hem maar te zwijgen.

16 januari 2021 om 11:38

Kudus kan hooguit 20 minuten, dat waren de woorden vd week van Ten Hag

16 januari 2021 om 10:56

Niet zeuren! Als dat alles mag je niet klagen. Ik moet me namelijk ergeren aan 'ff draaien' Diemers.

16 januari 2021 om 11:25

Hahaha dat is natuurlijk ook wel weer waar, maar Promes was dan ook wel een flink stuk duurder dan dat Diemers was, dus daar mag ik dan hopelijk dan ook wat meer van verwachten.

16 januari 2021 om 11:16

Promes of Labyad is lood om oud ijzer. Allebei niks. Het wachten is gewoon op de terugkomst van Kudus en Neres. Tot die tijd moeten we het hier gewoon mee doen.

16 januari 2021 om 11:23

Als Labyad een heel seizoen als basisspeler op 10 mag spelen kan hij de 15 goals en 15 assists naderen wat qua rendement helemaal niet verkeerd is, Promes gaat zulke aantallen vanaf 10 nooit redden omdat de aanvallen veel te snel vastlopen als hij aan de bal komt. Totdat Kudus weer fit is mag Labyad daar dan ook zeker blijven staan van mij.

16 januari 2021 om 11:55

Promes haalt over zijn hele carriere betere statistieken dan Labyad. Labyad is daarnaast ook nog nooit in de buurt gekomen van 15g15a. Klaassen zou dat wel kunnen trouwens. Misschien is Blind op 6, waar hij enorm goed speelde destijds, Martinez op 4 en Klaassen op 10 wel het beste momenteel. Je hebt dan een speler met snelheid en felheid in het centrum. Blind is een betere opbouwer dan Klaassen, dus meer voetbal vanuit het middenveld. Klaassen is een stuk beslissender dan Labyad op 10.

16 januari 2021 om 12:12

Wat Promes in het verleden heeft laten zien is leuk natuurlijk, maar de goals die hij voor Spartak heeft gemaakt mogen we helaas niet meetellen in wedstrijden tegen bijvoorbeeld Twente. Labyad loopt momenteel met 5goals en 5 assist in 797 minuten(8.8) wedstrijden(waarvan enkele als spits waar hij absoluut niet kan spelen) prima op schema om rond de 15/15 uit te komen mocht hij basisspeler zijn/blijven op 10. Maar ook Klaassen op tien vind ik prima, dat geeft ook de mogelijkheid om met Martinez/alvarez toch wat meer verdedigende kwaliteiten in te brengen aangezien we dat ook echt te kort komen, Blind laat ik liever achterin want het opbouwen van hem is leuk, maar als zes laat hij zijn man altijd maar weglopen in de wedstrijden die hij daar stond.

16 januari 2021 om 13:52

Statistieken daar word ik soms zo moe van. Kijk voor de aardigheid even alle goals terug die hij gemaakt heeft en tegen welke tegenstanders. Labyad komt structureel tekort tegen betere tegenstanders. Dat is al 3 jaar zo en gaat ook niet veranderen.

16 januari 2021 om 11:49

@ajaxenschede Promes op 10 kan ook niet vind ik, maar hij moet nu toch wel een keer loskomen en veel scoren (dat kan hij goed). Afgelopen donderdag was het heel slecht, dus moet alleen maar beter gaan nu.

16 januari 2021 om 12:01

Ik zou Promes voorlopig gewoon als wissel gebruiken, als gedurende de tweede helft de tegenstanders wat vermoeid raken kan hij er dan altijd nog inkomen om met zijn snelheid gebruik te maken van de groter wordende ruimtes. Maar voor de basis op tien is het gewoon veel te slecht wat hij laat zien dit seizoen.

17 januari 2021 om 10:02

Ach jij zit met Promes. Ik heb oa met Diemers "tikkie terug" te doen! Het kan altijd erger, trust me.

Sinds Pratto er is, vind ik Jorgensen weer iets beter spelen. Sowieso fijn dat ie een goal heeft gemaakt. Verder wil ik natuurlijk niet te snel oordelen, maar ik ben nog niet ondersteboven van El Urso.

Ik ben altijd benieuwd waar het AD zich op baseert als ze een vermoedelijke opstelling door geven. Ze zitten er namelijk 11 van de 10 keer naast

Hmm... als je dan met een snelle aanvaller wil spelen, dan speel je toch met Sinisterra?

16 januari 2021 om 09:52

Denk dat zowel Haps als Sinisterra nog geen hele wedstrijd kunnen spelen en dan zal Haps waarschijnlijk wel de fitste van de 2 zijn op dit moment. En na een minuut of 60 dan de wissel Sinisterra voor Haps.

16 januari 2021 om 10:53

Hapsie is ook lekker op de brommer hoor

Klopt Sinisterra Pratto em Koku komen er nog wel in Malacia kan een plek gaan verdienen in het Ned elftal. Frank de Boer moet spelers aan het werk zien die presteren in grotere wedstrijden. Jammer voor Haps goede linksback die een kans had

Natuurlijk start Ajax niet met Promes op 10. Zelfs Ten Hag heeft afgelopen donderdagavond weer eens kunnen zien dat hij niets te zoeken heeft op die positie. Ik weet, Ten Hag is tot alles in staat, maar dit zal zelfs voor hem een no go area zijn....

16 januari 2021 om 11:00

Dat zou betekenen dat ten Hag zijn fout toegeeft. Dat zie ik niet zo snel gebeuren.

16 januari 2021 om 11:13

Inderdaad Odio, het heeft hem ook een half jaar gekost, om eindelijk in te zien dat Schuurs het niet goed doet.

Ik heb er zin in mannen! Ik verwacht een spannende pot waarbij Feyenoord de kwetsbaarheid van de verdediging zal proberen op te zoeken en Ajax probeert door de sterke verdediging heen te spelen. Gevoel zegt een 2-1 op basis van het verleden maar gemakkelijk zal het niet worden.

17 januari 2021 om 09:33

Pff, jullie winnen dit gewoon weer zeer eenvoudig ben ik bang. Er is geen wedstrijd waarbij ik zo weinig vertrouwen heb als Ajax uit.

17 januari 2021 om 15:36

Ik krijg het toch altijd benauwd, ik kan het moeilijk verklaren. Dat Schuurs weer een slippertje heeft en Feyenoord het potdicht houdt daarna.

Gewoon verlies nemen en Promes gratis weggeven, Dan Joey Veerman binnenhalen.

16 januari 2021 om 11:50

@rudoff2 hahaha wat een beleid. Hou het lekker bij Fifa. Ongelooflijk.

Applaus, eindelijk geen Labyad in de opstelling. Nu Promes met zijn gigantische vormdip nog aan de kant houden, en het wordt een heerlijke klassieker!

Dick wil het natuurlijk dicht houden of met een minimale achterstand de rust halen. Dan kan het de laatste 25 minuten altijd nog de andere kant op vallen.. Heel veel meer mogelijkheden heeft hij toch niet. Ajax gaat een wedstrijd tegen Feyenoord toch altijd anders in dan een potje doordeweeks tegen Twente. Er zal veel meer agressiviteit in het spel zitten bij Ajax en ze zullen veel meer pressie naar voren geven om Feyenoord zo snel mogelijk helemaal kapot te spelen. Tegen PSV resulteerde dat nog in twee counter treffertjes, maar Feyenoord mist de explosieve snelheid om dat voor mekaar te krijgen. Ik gok op een simpele 3-0.

Het AD heeft het zelden goed met hun opstellingen, doen alsof ze goed geïnformeerd zijn, maar doen alles met aannames....

Ajax uit. de enige wedstrijd van Feyenoord per jaar waarbij ik met lichte tegenzin naar toeleef. maargoed, misschien lukt het deze keer wel....?

Echt het domste wat je kan doen, Jorgensen in de punt zetten want naast zijn gebrekkige scorend vermogen heb je niet een punt speler die een duel wint bij een lange bal of een bal vast houdt voor aansluiting. Aangezien Ajax naar verwachting continue in aanval zal zijn zou ik alsnog voor Pratto kiezen zodat je in ieder geval eruit kan komen bij omschakeling aangezien hij met zijn grote lichaam de bal kan vasthouden. Laat anderen eromheen dan maar zorgen voor de snelheid richting goal. Nu zet je jezelf alleen maar meer onder druk in de spaarzame momenten dat je kan counteren..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

38 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 17 3 0 0
2019/2020 Feyenoord 13 5 2 0
2018/2019 Feyenoord 24 7 0 1
2017/2018 Feyenoord 26 10 3 1
2016/2017 Feyenoord 32 21 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren