Complimenten voor Koeman: ‘Hij doet het tegenovergestelde van Zidane’

Vrijdag, 15 januari 2021 om 19:21Jeroen van Poppel

Ronald Koeman krijgt van Rivaldo complimenten voor het inzetten van de eigen jeugd bij Barcelona. Onder de Nederlandse trainer doen de jonge spelers van de Catalanen het goed, zo ziet de oud-aanvaller van de club. Rivaldo vergelijkt de situatie met die bij aartsrivaal Real Madrid, waar trainer Zinédine Zidane volgens hem veel minder gebruikmaakt van de beschikbare talenten.

Onder Koeman brak dit seizoen onder meer de achttienjarige Pedri door, die zich inmiddels heeft ontwikkeld tot vaste basisspeler. "Ik heb altijd gezegd dat de sleutel tot succes bij het managen van jonge spelers is om niet te veel druk op ze te leggen", aldus Rivaldo in gesprek met AS. "Hij heeft de jongelingen samengebracht met Sergio Busquets, Messi en Jordi Alba. Koeman verdient het om daarvoor gecomplimenteerd en gerespecteerd te worden."

Rivaldo verbaast zich erover dat Zidane bij Real Madrid veel minder oog heeft voor de talenten. "Ik weet niet wat erachter zit, maar Zidane gebruikte in zijn eerste periode bij de club juist wel de talenten", aldus de Braziliaanse oud-international, die erop wijst dat Federico Valverde, Rodrygo en Vinícius Júnior weinig aan bod komen dit seizoen. Donderdag tegen Athletic Club (1-2 verlies) vielen de twee eerstgenoemden in de tweede helft in, terwijl Rodrygo ontbrak door een hamstringblessure.

Zidane gaat volgens Rivaldo niet altijd tactvol om met zijn jonge spelers. "Ik heb gehoord dat hij Vinícius op de bank heeft gezet omdat hij tijdens een teambespreking op zijn telefoon keek", aldus de oud-aanvaller. "Zulke dingen hoeven niet zo opgelost te worden, door een voetballer niet op te stellen, want daar doe je je eigen team pijn mee. Je laat een speler buiten je team die in een wedstrijd cruciaal voor je had kunnen zijn. Meestal wordt zoiets opgelost met een boete."Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door millonario)

We moeten niet opeens doen als of Koeman dit doet omdat hij een keuze heeft. Het is een seizoen met ontzettend veel blessures van basisspelers waardoor hij verplicht is om jeugdspelers naar voren te schuiven. Sommige doen het gelukkig ook prima en lijken gretig met de speelminuten om te gaan.

15 januari 2021 om 19:33

Kom op man. Koeman heeft Pedri sinds het begin van dit seizoen al in de basis laten starten, Trincao heeft ie veel laten straten en had zeker andere keuzes, minqueza en aurajo als duo gedaan. Hij had zeker wel andere keuzes en ja, hij had met vele blessures te maken, maar om te zeggen dat ie geen andere keus had, is niet real talk.

15 januari 2021 om 19:33

niet mee eens! hij maakte in tegenstelling tot zijn voorgangers meteen Fati basisspeler en geeft ook een Pedri de voorkeur boven bv een Coutinho en Pjanic

15 januari 2021 om 20:15

Japie ik denk dat jij echt wel de gast bent die hier zo vaak naast zit. Fati speelt al sinds Valverde in de basis en is niet zomaar nu opeens door Koeman in de basis gegooid. Pedri is daarnaast ook geen concurrent van Pjanic..

15 januari 2021 om 20:23

Ansu fati :14 wedstrijden onder valverde en 19 wedstrijden onder setien. Zegt genoeg denk ik

15 januari 2021 om 20:31

33 wedstrijden dus in zijn debuut seizoen.16 in de basis maar Japie kan wel hier even roepen dat Koeman in tegenstelling tot zijn voorgangers Fati meteen in de basis gooide..

15 januari 2021 om 20:45

IK had fati echt willen zien in dit barca. Hij scoorde al veel in een slecht draaiend team. Ik had willen zien hoe hij het zou doen in een barca wat beter draait.

15 januari 2021 om 20:50

Er zit zeker een kern van waarheid in in wat Japie zegt. Fati stond er bij Setien niet standaard in. Valverde had meer vertrouwen in hem voordat hij moest vertrekken. Pedri en Frenkie houden Pjanic ook uit de basis.

15 januari 2021 om 20:56

@visca Setien heeft 25 wedstrijden op de bank gezeten bij Barca waarbij Fati 19 wedstrijden heeft gespeeld. Dat is best standaard lijkt me. Pedri is daarnaast een aanvallend middenvelder en hij houdt vooral jongens als Puig en Coutinho (mits fit) uit de basis. Frenkie en Busquets zijn Pjanic zijn concurrenten. Even uitgezochten Setien heeft gekozen voor 12 keer basis plek voor Fati en 6 in val beurten.

15 januari 2021 om 21:02

@visca Setien had meer vertrouwen in fati dan valverde. Onder valverde speelde fati 33 procent van alle mogelijke minuten die hij in 14 wedstrijden kon maken. Onder setien speelde hij 50 procent van alle mogelijke minuten die hij in 19 wedstrijden kon maken. Setien nog meer dan valverde. Zoveel minuten hoort een 17 jarige eigenlijk niet te spelen. Kortom de enige eerlijke conclusie richting valverde en setien is dat ze allebei enorm veel vertrouwen in fati gaven. Die lijn zet koeman door, koeman heeft nu vorig seizoen gezien dat er enorm veel potentieel is, dus hij zet de lijn door zoals het hoort.

15 januari 2021 om 22:05

@barcalover123 dan lijkt het er meer op of jij de gast bent die ernaast zit. Fati is dus 12 keer van de 25 keer in de basis gestart onder Setien wat net de helft is van de wedstrijden. dan heb je toch geen vaste basisplek?

15 januari 2021 om 22:20

@japie je gaat ook niet een 17 jarige speler uit de B-elftal in zijn debuut seizoen steevast basis plek geven vanaf het begin van het seizoen. Fati's minuten per wedstrijd en aantal basisplekken waren door het seizoen heen aan het groeien. Koeman brengt geen ansu fati die vorig seizoen nog in de B-elftal speelde, koeman stelt een speler op die vorig seizoen 33 wedstrijden speelde. Valverde en setien hadden te maken met een 17 jarige die nog in het B-elftal zat en Koeman met een 18 jarige die 33 wedstrijden in het eerste achter de rug heeft. Credit where credit is due en hier behoort credit aan valverde en daarna aan setien en credit aan koeman voor het doorzetten van de lijn

15 januari 2021 om 22:31

@bf1994 maar dan klopt mijn punt toch nog steeds? ik zei Fati kreeg onder Koeman meteen een basisplek had in tegenstelling tot zijn voorgangers. toen reageerde @barcalover123 dat ik er helemaal naast zat en dat Fati onder Valverde en Setien ook al een vaste basisplaats had

15 januari 2021 om 22:39

Het klopt dat koeman meteen een basisplek geeft. Echter was hij onder setien ook meteen een basisspeler.

15 januari 2021 om 22:51

''hij maakte in tegenstelling tot zijn voorgangers meteen Fati basisspeler'' Dit is echt letterlijk wat jij zegt Japie.. Fati werd door Valverde vanwege blessures meteen in de basis gegooid. Onder Setien was ik ook gewoon vast basis, kreeg hier en daar wat rust als 17 jarige of hij speelde niet vanwege pijntjes. Doe nou niet alsof Koeman hem opeens basis zette, je kijkt nooit een wedstrijd van Barca maar hebt wel atijd je onzin klaar. Ook zeg je dit: '' dan klopt mijn punt toch nog steeds? ik zei Fati kreeg onder Koeman meteen een basisplek had in tegenstelling tot zijn voorgangers'' Wat is volgens jou meteen een basisplek dan? want Valverde zet hem ook meteen basis.. en Setien zette hem ook meteen basis toen hij aankwam als coach. Ken alsjeblieft je feiten. Enige wat Koeman heeft gedaan is de lijn van Setien doorzetten. Zou ook anders heel gek zijn mocht Koeman hem opeens geen basis zetten na dat zowel Valverde als Setien hem wel basisplekken gaven. Ook mooi dat je eerst roept dat hij onder koeman basisspeler is in tegenstelling tot andere coaches en wanneer ik je laat zien hoevaak Fati in de basis is gestart onder Valverde en Setien kom je aan kakken met je ''vaste basisspeler''

15 januari 2021 om 23:14

@barcalover123 dan heb je me denk ik verkeerd begrepen. als ik zeg dat Koeman hem meteen in de basis zette snap je toch dat ik bedoel als vaste basisspeler? ik noemde Pedri er zelfs nog als een van de andere jonge spelers die een plek in de basis 11 heeft gekregen

15 januari 2021 om 23:27

Als je iets wil zeggen dan zeg je dat gewoon Japie. Basisspeler betekend dat een speler vanaf het begin van de wedstrijd in het veld staat. Dat heeft Fati onder Valverde en Setien ook vaak genoeg gestaan namelijk en is niet opeens met Koeman begonnen. Als je vaste basisspeler bedoeld dan moet je dat gewoon zeggen en niet roepen dat ik er vaak naast zit omdat jij je betoog niet goed uitschrijft.

15 januari 2021 om 23:57

een basisspeler is voor mij persoonlijk een vaste kracht. een roulatiespeler b.v. kan ook wel eens in de basis worden gezet maar dat vind ik dan nog geen basisspeler

16 januari 2021 om 00:11

Voor jou even de definitie opgezocht Japie: Met een basisspeler wordt bedoeld een deelnemer aan een teamsport, bijvoorbeeld voetbal, die vanaf het eerste moment van een wedstrijd aan deze wedstrijd deelneemt. Gaat niet om wat jij persoonlijk vind maar om de feiten. Stop alsjeblieft met constant om dingen heen lullen. Skede heeft je hier 2 dagen terug ook al op gewezen

16 januari 2021 om 00:46

het zal best maar als ik praat over een basisspeler dan heb ik het over een speler die elke week deel uitmaakt van de beste 11. anders kan ik nu ook zeggen dat Scherpen basisspeler is onder Ten Hag omdat hij 1 of 2 keer mee heeft mogen doen met de eerste 11 en Blind is dan ook geen basisspeler want we weten nog niet of hij er de aankomende wedstrijd in staat bij Ajax

15 januari 2021 om 19:54

Sommige komen door blessures zoals araujo en mingueza. Pedri leek echter al een basis te hebben voor coutinho geblesseerd was. En ansu fati kreeg vorig seizoen al veel basis plaatsen, dat heeft koeman dit seizoen doorgezet.

15 januari 2021 om 20:22

Mwa, hij had ook gewoon kunnen kiezen om een Umtiti en Lenglet te gebruiken of Pjanic erin te laten. Dat heeft hij niet gedaan, want Mingueza, Araujo en Pedri maken gewoon hun minuten. Natuurlijk, het is deels noodgedwongen, maar hij geeft wel bewust de jeugd een kans.

15 januari 2021 om 20:52

Hij stelde ook meteen Dest op in de clasico. Om de snelle Vinicius af te stoppen.

die Vinicius heeft aardig lang de kans gekregen en nog steeds nul rendement. niet zo vreemd dat hij dan buiten de basis is beland

Psg is straks een goede meetlat. Kunnen ze zien waar ze staan. Zoals barca de laatste 3 wedstrijden heeft gespeeld is denk ik ongeveer het maximale wat er in dit team zit. Veel meer verwacht ik niet eerlijk gezegd. Talenten als pedri en puig en ansu fati moeten nog veel groeien.

15 januari 2021 om 20:17

Ik denk dat we tegen PSG wel echt goede kans hebben. Het klinkt gek maar denk dat we ze wel kunnen hebben. Als Pedri, Messi, Dembele en Frenkie hoog niveau halen dan kan dat heel gevaarlijk worden. De verdediging met Araujo staat ook stuk beter , mits Lenglet niet basis speelt.

15 januari 2021 om 21:07

Denk het niet. We spelen nu leuk. Alleen moeten spelers zoals pedri nog veel groeien en op messi na zijn de andere aanvallers heel erg wisselvallig. Ik denk dat PSG comfortabel de favoriet is in de komende clash. Als je van de finalist van vorig seizoen weet te winnen doe je eigenlijk gewoon mee om de champions league.

Makkelijk praten. Dat gaat ook makkelijker daar vedettes als Suarez, Raki en Vidal weg zijn. Dan krijg je ook geen frictie in je team (sfeer) want zulke vedettes gaan dat nooit accepteren en irritant worden. Betreft een Griezz, als men daarmee zou komen, die staat achter Messi, dat accepteert men meteen. En idd Koeman pakt het goed aan, terecht dat hij nu complimenten krijgt want de Koeman Out geluiden gingen nergens over. Wat betreft Real, Zidane gaat en kan niet zomaar even de vedettes laten banken, dat gaat tegen je werken. Marcelo is de enige maar nog meer en je hebt een probleem. Ze moeten dan echt vertrekken, zodat anderen kunnen opstaan zonder druk en zonder dat de vedettes lastig kunnen worden. Of je moet met blessures te maken hebben zoals met Pique is gebeurd waardoor een Mingu of Araujo kunnen shinen. Of neem Fati, die kon zijn gang gaan omdat Ney weg was. Vini had dat ook (onder Solari) nadat CR vertrok. Met Hazard erbij werd het allemaal weer veel minder. Alleen de vraag is, is dit niveau van Barca goed genoeg want ze zijn verbeterd maar is het van een absolute topniveau. Dat denk ik niet en dan is het de vraag of die jonkies dat aankunnen.

15 januari 2021 om 20:21

Tuurlijk is barca niet van absolute topniveau, dat ziet mn neefje van 7 nog. Maar dat maakt niet uit het gaat in ieder geval om de potentie die in het team zit. Je hebt met Frenkie, Pedri, Fati, Araujo en eventueel Dembele genoeg potentie in het team die ook wel echt shinen en dat geeft hoop voor de toekomst. Real heeft Asensio, Rodrygo, Vini, Jovic, Militao en Odegard maar de meeste worden genegeerd en de andere staan stil in hun ontwikkeling. Maar goed het is ook beetje de waan van de dag. Verspilt Barca nu punten en verliezen ze de finale en Real wint 2 keer dan is de sfeer weer anders en doet Zidane het geweldig en bakt Koeman er weer niks van.

Koeman had het liefst ervaren spelers willen kopen. Maar er was geen budget en daarom gebruikt hij veel jonge spelers. Voor Barca een geluk bij een ongeluk. Met name Pedri is goed bezig dit seizoen. Zidane is te koppig om jonge spelers een kans te geven. Hij vertrouwt maar 14 spelers en de rest mag stikken van hem.

Hij had ook geen keuze natuurlijk. En voor de rest klaagt Koeman itv Zidane nogal veel dus ja het tegenovergestelde doet hij zeker wel ja

Vinicius keek op zijn telefoon tijdens een teambespreking en zit daarom op de bank. Misschien niet de beste oplossing, maar ik denk dat een boete dat ook zeker niet is. Immers gaat het je er - als het goed is - om dat hij geen aandacht heeft voor tactische aanwijzingen en teamspirit. Volgens mij los je dat het beste op door hem goed te kakken te zetten voor al zijn ploeggenoten of met een donderpreek dat hij zijn team benadeelt. In ieder geval iets om hem een schuldgevoel te geven en aan te sporen het "goed te maken". Verder eens met het verhaal van Rivaldo overigens.

15 januari 2021 om 20:29

Vinicius zat op zijn telefoon tijdens een teambespreking voor de wedstrijd tegen city vorig seizoen. Daarna heeft vinicius nog meer dan 20 wedstrijden gespeeld. Vinicius zit op de bank omdat hij niet presteert. En niet omdat hij in een ver verleden een telefoon had.

"ik heb gehoord dat hij Vinícius op de bank heeft gezet omdat hij tijdens een teambespreking op zijn telefoon keek"

Wat heeft Koeman dan met Puig gedaan? Soortgelijke situatie. Punt is gewoon dat Real het uitstekend deed met de vaste kern (uit winnen van Sevilla, Atletico compleet overklassen en eerste worden in CL-poule), maar nu het 2 wedstrijden minder gaat en bij Barca goed is Zidane opeens fout en heeft Koeman alle wijsheid in pacht.

De enige die zidane kan inzetten momenteel die het niveau heeft is Valverde en militao. Voor de rest is er geen jongeling die in potentie het niveau heeft (en nee ook odegaard niet na een leuk seizoen bij sociedad). Valverde speelt wel regelmatig en militao helemaal niet. Dat valverde nu meer bankt heeft te maken met het feit dat kroos en modric 1 van de beste middenvelders zijn en zidane helaas altijd met case moet spelen. Dat militao nauwelijks speelt heeft te maken met het feit dat hij geen fransman is en Varane waarschijnlijk Zidane chanteert met iets. Wel heeft Zidane Hakimi en Reguilon veels te makkelijk laten gaan en spelen nu 2 backs die gewoonweg veel en veel minder zijn. Dus het is wel deels zijn fout dat hij geen talenten heeft om op te stellen maar men moet ook niet vergeten de talenten die zidane door ze keel geduwd krijgt door perez met niet de juiste potentie (vini, rodry bijv)

15 januari 2021 om 20:26

Maar Odegaard hebben we toch helemaal niet veel kansen zien krijgen dus dan valt er toch niet te beoordelen of hij het niveau aan kan of niet? Zelfde geldt voor Jovic, je betaald niet zo maar zo veel voor een spits om hem uiteindelijk geen kansen te geven.

15 januari 2021 om 20:38

Jovic en Odegaard hebben kansen gekregen maar beiden hebben gewoon het niveau niet voor Real. Odegaard heeft misschien nog wel de potentie maar die had gewoon bij sociedad nog minstens een jaar blijven, hier heeft de jongen helemaal niks aan. En over Jovic, dat is wel echt de slechtste spits die ik heb meegemaakt bij Real.

15 januari 2021 om 20:54

Wie wilde Odegaard zo graag eerder laten overkomen van Real Sociedad... Dat was toch echt Real Madrid zelf. Die jongen heeft nooit het vertrouwen gekregen.

16 januari 2021 om 12:59

Hoe heeft Odegard kansen gekregen dan? Heeft nu al 10 wedstrijden op rij niet gespeeld , maar 1 inval beurt van 8 min. En heeft daarvoor 2-3 max basis plekken gehad waarvan hij 1 daarvan geniaal speelde en waarvan er 1-2 matig werd gespeeld zoals het hele team en hij daarbij ook nog eens alle 3 de wedstrijden ergens rond de 60e min gewisseld werd. Als jij dat als kansen ziet.... Asensio is al een hele seizoen uit vorm sinds de corona stop en krijgt wedstrijd na wedstrijd, zelfde geldt voor Vinicius die heeft een reeks gehad van 7-8 wedstrijden achter elkaar. Kroos en Casemiro spelen zelfs met 1 been basis, die hebben verschrikkelijke wedstrijden gespeeld dit jaar en toch staan ze dood leuk volgende wedstrijd op het veld en kunnen ze zich weer herstellen door na 5-6 bagger wedstrijden even 2 goede wedstrijden te spelen. Dus conclusie onzin dat Odegard kansen heeft gehad dat heeft hij dus niet en die man was vorige jaar verkozen tot een van de beste middenvelders van La Liga bij een mindere tegenstander. En het ergste is hij heeft duidelijk aangegeven dat hij graag nog een jaartje daar wil mee maken en dat zou hem alleen maar nog beter hebben gemaakt maar Zidane is een talenten moordenaar die heeft hem expres teruggebracht om hem vervolgens kapot te maken

Laten we eerlijk zijn, Vinicious jr speelt alleen om de (zoals er nu uitziet) flop van de eeuw telkens geblesseerd raakt. Als Hazard fit wordt en zijn skills weer laat zien dan staat hij gewoon in de basis. Koeman geeft de jeugd inderdaad de kans maar welke keus heeft hij? Bij Feynoord was dat ook het geval. Ik kijk wel uit naar Barca Psg. Dan worden de jonge spelers echt getest.

Je bent geen goede trainer als je jeugd de kans geeft. Je bent een goede trainer als je de beste elf opstelt en daarmee prijzen wint. Zidane wil prijzen winnen en is niet bezig met leeftijd. Hij kijkt puur naar niveau van voetballers. Wat Zidane uit deze spelersgroep heeft gehaald is niet normaal. En niet paar wedstrijden achter elkaar, maar 3 jaar achter elkaar.

Vorig seizoen speelden Rodrygo, Vinicius en Valverde best wel vaak idd. Dit seizoen speelt Valverde minder dan vorig seizoen maar hij komt net van een blessure en Modric is plotseling 5 jaar jonger geworden. Rodrygo speelde ook echt vaak de laatste weken, en was ook echt goed, maar ligt er nu 3 maanden uit en Vinicius kan gewoon niet aan het niveau van Real tippen op dit moment.

Militao en odegaard krijgen geen minuten maar Odegaard speelde als ik het goed heb de eerste 2 wedstrijden van het seizoen en daarna niet meer, maar hij had volgens mij ook een blessureprobleem in Sociedad opgelopen. Vooral Militao wil ik echt graag vaker in de basis zien.

Zidane is gewoon koppig en leunt nog te vaak teveel op het 16/17 team dat erg succesvol was, wat erg dom is, als hij uberhaupt iets wil winnen dit seizoen moet hij gewoon stoppen met gasten als Vazquez, Asensio en Marcelo(zelden, maar wanneer hij het doet, puntenverlies) op te stellen.

Na een halfjaar ben ik best wel tevreden met wat Koeman heeft gepresteerd. Je komt terecht in een club die aan verandering toe is, en je wil zo graag dat het lukt. Achterin met Araujo toch een betrouwbare vervanger voor Pique gevonden, en dan hoop ik dat Garcia Lenglet op de bank kan houden. Middenveld met Frenkie, Pedri en hopelijk meer Puig in actie zien. Dat begint echt wel vorm te krijgen zo.

Real heeft het probleem dat ze haar oudgedienden straks moet uitzwaaien, en dat gaat weer heel moeilijk worden om die spelers te vervangen. Modric, Ramos, Benzema, Marcelo vervangen doe je niet in een handomdraai.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4930 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona5333
4.Sevilla4816
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder253
PedriAanvaller252
A. GriezmannAanvaller236
L. MessiAanvaller2319
M. BraithwaiteAanvaller212
TrincãoAanvaller203
Jordi AlbaVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

334 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2011- Feyenoord
2009-2009 AZ
2007-2008 Valencia
2006-2007 PSV
2005-2006 Benfica
Laatste voetbalnieuws

Curieus voorval noopt Koeman tot vroegtijdig stilleggen persconferentie

Ronald Koeman is vrijdagmiddag vroegtijdig vertrokken bij de persconferentie in aanloop naar het duel met Sevilla van zaterdagmiddag. De oefenmeester werd getroffen door een bloedneus en kreeg deze niet verholpen, waarna...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 2 maart
Als Manchester United het aflopende contract van Edinson Cavani niet verlengt, heeft de spits recht op een bonus van twee miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren