Sinan Bakis bewijst theorie van Van Nistelrooij tegen kansloos FC Emmen

Dinsdag, 12 januari 2021 om 22:47Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:44

Heracles Almelo heeft dinsdagavond overtuigend afgerekend met hekkensluiter FC Emmen. De ploeg van Frank Wormuth won mede dankzij een hattrick van Sinan Bakis met 4-0. Het was pas de eerste wedstrijd in veertien Eredivisie-optredens waarin de centrumspits van Heracles überhaupt een goal wist te maken voor de club, waarmee hij de 'ketchuptheorie' van Ruud van Nistelrooij over doelpunten bewees. De oud-spits vergeleek scoren ooit met een fles ketchup: ''Soms doe je ontzettend je best en komt er niets uit, en op een ander moment gaat het ineens vanzelf.''

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door sirius)

Poeh dit zijn wel erg prettige punten en fijn dat Bakis ook eindelijk eens wat ballen goed raakt. Nu hebben we een voorlopig gat van 6 punten naar de nummer 14, dat geeft wat lucht.

Ik vind dat alle spelers die dit seizoen voor FC Emmen voetballen zich moeten schamen dat ze na 16 Eredivisiewedstrijden dit seizoen nog niet 1x hebben gewonnen. Ik vind FC Emmen een mooie club en ik hoop zeker dat ze zich gaan handhaven in de Eredivisie maar dat gaat nu jammer genoeg erg lastig worden.

12 januari 2021 om 23:11

Emmen een mooie club? Kan er in de KKD wel een stuk of 5 opnoemen die ik 100x liever in de Eredivisie zie spelen dan het niets toevoegende, op tapijt spelende Emmen.

12 januari 2021 om 23:15

Dat is misschien jouw mening, maar dat hoeft een ander z'n mening niet te zijn. Ik vind Emmen bijvoorbeeld ook een mooie club. Ze zijn alleen (nog) te klein om structureel in de Eredivisie te spelen.

12 januari 2021 om 23:27

Emmen heeft niet de historie van NAC, Cambuur, NEC, De Graafschap, Go Ahead. Het is echter wel dé club in Drenthe en sinds de promotie blijkt wel dat de club daar heel erg leeft. Dat maakt FC Emmen echt wel betekenisvol. Voor jou misschien geen mooie club, maar voor anderen wel

13 januari 2021 om 00:00

Sinds de promotie ja. Succes fans heb ik weinig mee. In de KKD kwamen er nog 1000 of zelfs minder af op sommige wedstrijden.

13 januari 2021 om 00:32

In het laatste seizoen van Emmen in de KKD kwamen gemiddeld 3165 toeschouwers, de jaren daarvoor 2933, 3280, 3888 en ga maar door. In het eerste seizoen in de eredivisie kwamen 8238. Bij Fortuna kwamen in het seizoen 2016/2017 gemiddeld 1829, toen ze voor de titel meededen in 2017/2018 4851 en toen ze promoveerden zelfs 9100. Conclusie, bij Fortuna zitten veel meer succes fans in het stadion, van 1829 naar 9100. Feiten zijn te vinden op transfermarkt.

13 januari 2021 om 01:17

Precies wat El Fenomeno zegt. Daarnaast is het logisch dat een club het grote publiek meer aanboort als ze een keer gepromoveerd zijn. Mochten ze nu degraderen, zal het stadion in de KKD voller zitten dan destijds. Meer mensen hebben nu wat met FC Emmen dan toen

13 januari 2021 om 07:14

Historie van cambuur en de graafschap valt toch wel mee? Go Ahead is bijvoorbeeld 3x landskampioen geworden.

13 januari 2021 om 07:22

Pardon? Hier moet ik even op reageren.. Fortuna supporters succes supporters noemen? Maat, wij hebben de meeste ellende meegemaakt van alle profclubs in Nederland.. Wij zijn op sterven na dood geweest, en zijn 12 van de 15 seizoenen KKD bij de laatste 15 of lager geeindigd. En hebben met man en macht een fusie moeten voorkomen met onze meest gehate rivaal. Ons vertrouwen is ontzettend geschaad over de jaren en ja dat werkt zich door in het aantal bezoekers. Ik mensen met jarenlange seizoenskaarten of meer op zien geven om een statement te maken dat het zo echt niet langer kon. Bij iedere andere club waren de stadia nagenoeg leeg gebleven als jullie dezelfde drama jaar in jaar uit hadden moeten meemaken. Ok, een promo levert meer toeschouwers op, en ok mensen beseffen onze historie niet. Maar hoop dat je het nu beter begrijpt. Bovendien moeten wij altijd lachen als er wordt gezegd dat je het maar zwaar hebt als je supporter van Feyenoord, oja? Laat ons niet lachen..

13 januari 2021 om 07:53

Een fortuna supporter die iets zegt over succes supporters??
Vroeger in de kkd zat er in Sittard ook nauwelijks nog volk kijken! Zelfs de afgelopen 2 seizoenen in de eredivisie zat het bij lange na niet vol, wel opeens rond de 10.000 man, logisch toch dat er bij emmen maar vooral bij fortuna opeens veel meer mensen komen kijken?
Ga aub niet een andere club afvallen vanwege succes supporters, terwijl je zelf fortuna fan bent😅

13 januari 2021 om 08:00

Leuk, cijfers. Die o.a. Zijn gebaseerd op teletekst. Elke reguliere uit supporter van die tijd in de KKD weet dat dit deze onzin zijn. Kwam toen met enige regelmaat bij Emmen. Eenieder die aanwezig was kon met zijn eigen ogen aanschouwen zonder te hoeven tellen, dat 3000 klinkklare onzin was. Als je op de lange zijde letterlijk 12 supporters telt en op het harde kern vak 9. Kom je thuis vertelt teletekst je dat er 3000 man zaten. Dit gebeurde niet alleen bij Emmen, maar bij veel clubs. Als je me niet gelooft, pak een aantal wedstrijden van 2006 tot pakweg 2018 van Emmen erbij. En let op de tribunes. 3000 man. Haha. Als ze niet kapotte stoeltjes meetelde ja.

13 januari 2021 om 08:04

Vraag me of hoelang jij Top OSS supporter bent. Want als je de rampjaren van Fortuna een beetje gevolgd had, dan had je dit nóóit gezegd. Fortuna fans zijn het tegenovergestelde van succes supporters. Menig andere club had, met de zaken die wij hadden gemaakt, geen hond meer op de tribune zitten. Slechte prestaties op het veld waren nog de minste van onze zorgen. En we stonden elk jaar bij de laatste drie. Kun je nagaan. Fortuna is tevens de Enige profclub die ooit gered is door fans. Het iniatief heette Trots op Fortuna. (Tof) Google het maar eens. Kom dan terug.

13 januari 2021 om 08:41

@TomBijlsma als je de context even volgt, noemt hij Fortuna geen succes supporters, hij zet even duidelijk uit waarom het niet klopt, om Emmen supporters successupporters te noemen.

13 januari 2021 om 08:49

precies andrevidigoal. successupporters. Je ziet het nu ook. Staan laatste in de eredivisie en winnen nooit en het hele stadion blijft leeg

13 januari 2021 om 13:46

Nu 15 jaar uit en thuis, Fortuna nam altijd een redelijk tot vol uitvak mee, maar in Sittard was het altijd maar een lege bedoeling!
Dat je bent gered door supporters is mooi, maar heeft niks te maken met successupporter of niet, zeg ook niet dat jij het bent, maar wel de 10.000 die je in de KKD nooit zag!
Overigens zal dit bij elke club zou zijn, als wij ooit promoveren, zit het stadion ook vol, terwijl er onder normale omstandigheden 1500 man komt kijken.
Dat is overal hetzelfde

13 januari 2021 om 16:11

Zeer zeker niet altijd. Maar wel vaak ja. Maar dat was niet zo gek. Mensen kwamen niet vanwege de stand of divisie. Maar vanwege de naam die Fortuna verloren had. Vanwege wekelijkse negatieve berichten. Niemand wou er onderdeel van zijn. Dat was ook meer dan logisch als je zag hoe de club bestuurd werd. Uiteraard zijn prestaties een gevolg, maar niet de hoofdreden. Want zelfs in een jaar dat we 17de zijn geëindigd, was er een wedstrijd uitverkocht. (meer dan 10.000 man)

Het lijkt wel of FC Emmen het wel prima vind om eruit te vliegen. Je hebt geluk dat Twente en Heracles het vizier niet op scherp hadden want de 8 goals die ze in deze twee potjes tegen kregen hadden er net zo goed 15 kunnen zijn. Totaal geen wil om te wennen, ze hobbelen maar wat achter de bal aan en ze vinden het wel best. Er moet een wonder gebeuren wil Emmen zich rechtstreeks handhaven. Heracles leuk gespeeld, blijf dat een hele rare ploeg vinden. Qua uitslagen lijkt het ook wel alle kanten op te schieten. Toch zitten er een paar aardige voetballers in die ploeg.

12 januari 2021 om 23:07

Jij denkt dat spelers nog veel vertrouwen hebben als ze na 16 wedstrijden nog niet 1 keer hebben gewonnen? Zoiets heeft invloed op alle aspecten van voetbal en dan lijkt het misschien alsof er geen inzet is, maar die spelers proberen het echt wel. Hoe langer die eerste overwinning op zich laat wachten, hoe meer het zelfvertrouwen keldert.

12 januari 2021 om 23:39

De elementen waarbij het fout gaat bij Emmen in deze twee wedstrijden hebben weinig met zelfvertrouwen te maken vind ik. Als je ziet hoe ze vandaag te kakken worden gezet, dan is dat zeker ook een gebrek aan instelling. Als je 16 wedstrijden niet wint, zou je het ook om kunnen draaien lijkt me: voetballend gaat het niet dit seizoen, dan zorgen we er in ieder geval met zijn allen voor dat we ons het snot voor de ogen werken en we met de tong op het gras van het veld lopen. Dan zie je zo'n Laursen en Janssen een beetje rondhobbelen, dan krijg je toch niet het gevoel dat die gasten door hebben in welke positie ze zich bevinden.

Eindelijk weer eens een lekker fel Heracles gezien. Emmen stelde er bar weinig tegenover, maar Heracles overtuigde absoluut. Bakis lijkt eindelijk los en De La Torre speelde ontzettend goed. Solide verdediging met Pröpper, Knoester en Blaswich als kern. Hopen dat deze lijn voortgezet kan worden!

En dat tegen dit Heracles. Ook enkele nieuwe spelers gaan dit niet rechttrekken. Zeker niet als je al op supporters moet rekenen. Emmen wordt gewoon kansloos laatste. Begint erg op categorie RBC destijds te lijken. Gewoon totaal geen idee of niveau.

Mooie theorie blijft dat haha, en helemaal als het ook nog uitkomt. Je blijft maar schudden aan de ketchupfles, terwijl er maar niks uit komt. Tot het moment dat het wel lukt en dan is het meteen super veel

Ketchup theorie. Serieus nooit eerder van gehoord. Even gegoogled. Blijkt de NOS dat woord ook gebruikt te hebben bij deze wedstrijd. Dat schijnt de plagiaat theorie te heten.

13 januari 2021 om 09:13

Als je die theorie niet kent ligt dat toch echt aan jou hoor. Is een veelgebruikte term bij spitsen die heel lang geen goal maken maar na de eerste ineens los zijn. De commentator gebruikte deze term ook meermaals tijdens de wedstrijd en een andere medewerker van ESPN gebruikte de term tijdens zijn interview met Bakis.

Onbegrijpelijk dat Emmen na een leuk, aantrekkelijk eerste seizoen nu als een stel veteranen van nederlaag naar nederlaag slentert. Wat is er gebeurd met die ploeg?

12 januari 2021 om 23:09

Eerste seizoen was juist helemaal niet aantrekkelijk. Vooral het tweede was goed.

12 januari 2021 om 23:13

Zelfvertrouwen. Als je zolang geen overwinning boekt, heeft dat gewoon erg veel effect op een ploeg. Vooral als een ploeg al niet overloopt van kwaliteit, komen dergelijke tikken dubbel zo hard aan.

12 januari 2021 om 23:44

Niet fit zijn...daar begint het al mee. Die Jansen, Veendorp en de keeper, gewoon te dik voor profvoetbal. Lukkien werd vorig jaar de hemel in geprezen, maar accepteert het blijkbaar allemaal maar. Met deze instelling vlieg je eruit. Nu leek het wel alsof Twente en Heracles veel beter waren, maar schrijf het meer toe aan het zwakke Emmen, beide ploegen moeten zich schamen maar 4 keer gescoord te hebben,

Echt zonde dat FC Emmen zo slecht presteert.
Vrees toch wel dat ze eruit gaan, alhoewel ik hier zeker niet op hoop.
Blijkbaar is er geen geld voor directe versterkingen en dat is toch wel erg jammer.

Komende week vitesse op het programma en daarna ado. Als Emmen Ado uit niet wint, wordt de rest van het seizoen een kansloze expeditie.

Ben benieuwd wat er met de trainer gebeurd. Ik zou uithuilen en opnieuw gaan bouwen in de eerste divisie onder deze trainer. Het elftal is totaal niet in balans en er is slecht ingekocht. Van rijn was vorig jaar bij Heerenveen al een zwakke schakel en had je nooit moeten halen. Keepers ruim onvoldoende , Kolar is zeer zwak, Avdijah brengt niks.

Jammer voor Emmen maar de concurrentie zit niet stil. Ado heeft zich al goed versterkt.

Tijd voor een nieuwe trainer. Duidelijk dat Lukkien het elftal niet meer kan motiveren en ook niet op resultaat kan spelen. Bovendien maakt die ook slechte keuzes. Vandaag begon die weer met nul diepgang en Van Rhijn en Veendorp kunnen echt niet, daar hadden Bakker en Tibbling moeten spelen en ook Avidiaj voor Janssen die iedere bal inleverde. Soms is het huwelijk gewoon klaar en dat is nu het geval. Overigens had die keeper zeker twee doelpunten moeten hebben, zoals gewoonlijk.

12 januari 2021 om 23:11

Ik denk niet dat het aan Lukkien ligt. Het kwartje viel 2 seizoenen goed en nu is de rek er gewoon uit. Dan helpt corona ook niet mee in het al niet zo hoge spelersbudget van Emmen. Geen enkele coach gaat deze ploeg nog weerhouden van degradatie, denk ik.

12 januari 2021 om 23:37

VVV en RKC hebben al drie keer gewonnen, Fortuna zelfs 4, selecties van VVV en RKC zijn niet beter. Chemie is weg, dit elftal heeft een hardere trainer nodig en wel per direct.

12 januari 2021 om 23:47

Fysiektrainer lijkt weg, in de korte break lijken ze wel 5 keer zoveel gegeten te hebben dan heel RKC en Vvv bij elkaar. Topsportonwaardig. Trainer en spelers zijn in deze staat wel degelijk minder dan Vvv, RKC en Fortuna. Als Lukkien zie je toch dat zo’n veendorp en de keeper en Jansen te dik zijn, ze komen niet vooruit. Als wij het al zien, dan moet hij het toch helemaal zien en spelers ernaast zetten. Het interesseert de spelers niet, maar Lukkien blijkbaar ook niet.

13 januari 2021 om 00:04

Waarom wordt Fortuna überhaupt genoemd? Als we winnen morgen is het gat 14 punten. Emmen komt qua selectie niet eens in de buurt. En de 'makkelijke' weken moeten voor Fortuna nog komen.

13 januari 2021 om 00:33

Selectie van Fortuna is beter, maar het verschil is niet heel groot, ze voetballen gewoon naar hun mogelijkheden en dat doen ze goed.

13 januari 2021 om 05:01

Het ligt niet aan Lukkien. Degradeer liever met hem dan zonder.

13 januari 2021 om 08:13

Eens. Maar als Emmen dit deed stonden ze nog steeds 17/18de de selectie is niet in balans.

Tis maar goed dat Sinan Bakis een hattrick maakt. Hebben de turkse kranten weer wat nieuws te schrijven morgen.

Hmmmmmm Emmen. Die waren zo 'vriendelijk' om ADO en RKC weg te stemmen om ze te laten degraderen. Mooi dat ze nu zelf gaan doen.

13 januari 2021 om 08:20

Je kan het ook zien als collegiaal naar Cambuur en de Graafschap. Maak je maar geen illusies, als het andersom was en het kwam ADO of RKC beter uit om toch degradatie door te voeren hadden ze daar keihard voor gestemt. Iedere club gaat voor zijn eigen en dat is ook logisch.

"De spits van Heracles brak door na een een-twee met "Heracles Almelo"😅 en kreeg veel ruimte om te schieten."

Het is te makkelijk om nu ons als lachertje neer te zetten, of niksnutten, flut club, successupporters en noem maar op.

Clubs als Nac, De Graafschap, Cambuur, Gae, Volendam hebben eenmaal een grotere ervaring en historie dan wij.

Wij komen letterlijk kijken in de eredivisie.
Dat wij er al 3 jaar nu in zitten mogen we echt als overwinning zien.
Dat is gebaseerd op passie, strijd, leuk voetbal en wat geluk

Momenteel zie ik de passie niet meer, leuk voetbal hoogstens 10 min en veel pech
Spelers als trainer hebben deze ervaring nog niet opgedaan.

Te makkelijk om Lukkien eruit te gooien.
Deze man verdient in mijn ogen nog steeds een standbeeld...
Hij heeft wel ons met holle bolle Gijs, Dik Trom en Billy Turf de eredivise ingeduwd en 3 jaar erin gehouden.

Tja en nu zie je ook dat Dick het even niet meer weet.
Rare keeperswissel, vasthouden aan Veendorp...
Echt alternatieven hebben we niet.
Als de smaakmakers als Araujo (verdedigend) en Pena het ook niet meer brengen, dan kun je schreeuwen wat je wilt...

Maar desondanks, het is echt geen schande dat we onderaan staan!!!
Waar zijn de geluiden over RKC nu???
Die stonden vorig jaar strak onderaan, konden er geen kloten van!
Wat deden zij? Vertrouwen houden in Grim, waar staan ze nu??

Vliegen we eruit, dan vliegen we eruit!
Maar wel met Dick!

Hopelijk kunnen we nog wat jongens met ervaring huren voor een half jaar die ons wat impuls kunnen geven. simpel gezegd.... Ado, Vvv, Fortuna, Rkc.... we krijgen ze allemaal nog...

Stel, je haalt jongens als een: Sven van Beek, Johnston een half jaar (maken geen minuten bij Feyenoord) een JR Grot, Druijff ... Er is echt nog wel iets mogelijk.... Financieel is die ruimte er ook wel.

Het klinkt misschien raar, maar haal AUB Beugelsdijk!!
We misschien echt een Beugelsdijk! en dan bedoel ik niet zijn hoog kwalitatief voetbal... Maar gewoon zo'n heerlijk gore klootzak die weet wat gebracht moet worden.

En lukt het niet?
Nou, dan doen we weer een stapje lager

Gek, ik wist niet dat er een Turkse Duitser actief was in de Eredivisie, hij presteert belabberd zo te zien wel mooi voor hem dat hij er dan gisteren 3 inschiet !

@jeron - RKC is nog steeds die zeer matige ploeg van vorig jaar, maar die hebben nu het geluk dat andere ploegen het nog slechter doen. RKC had vorig jaar 15 punten na 26 wedstrijden. FC Emmen heeft momenteel 5 punten na 16 wedstrijden. De reden dat er niet over RKC gepraat word, is omdat ze niet onderaan staan. Echter; verder valt er ook niet veel over die ploeg te praten. Het is pover, maar staan momenteel 3 punten boven de degradatiestreep en moeten die 16de wedstrijd nog spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
D. LukkienUnknown
M. AraujoVerdediger
G. BijlVerdediger
L. BurnetVerdediger
O. El AzzouziVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Emmen.

0 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Juventus heeft een akkoord bereikt met Santos over Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren