Bert van Marwijk keert jaar na ontslag weer terug als bondscoach

Maandag, 14 december 2020 om 08:52Yanick Vos • Laatste update: 12:20

Bert van Marwijk gaat voor de tweede keer aan de slag als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten, zo heeft de voetbalbond van dat land maandag bekendgemaakt. In 2019 was hij al de keuzeheer van de Verenigde Arabische Emiraten, maar in december van dat jaar werd de 68-jarige trainer ontslagen vanwege tegenvallende prestaties.

Het is vooralsnog onbekend welke assistenten Van Marwijk meeneemt naar de bond die hem op 4 december vorig jaar op straat zette. Destijds werd hij vergezeld door John Metgod, Roel Coumans en Taco van den Velde. Bij zijn ontslag gaf Van Marwijk aan dat de kans ‘heel erg klein’ was dat hij zou terugkeren als trainer. Desondanks gaat hij nu voor de tweede keer aan de slag bij de Verenigde Arabische Emiraten.

Van Marwijk combineerde zijn werkzaamheden in de Emiraten vorig jaar met een rol als adviseur bij PSV, waar zijn schoonzoon Mark van Bommel destijds trainer was. Succesvol was Van Marwijk in zijn rol als bondscoach niet, want in de WK-kwalificatie stond het land onder zijn leiding vierde achter Vietnam, Maleisië en Thailand. Toen ook de prestaties in het toernooi om de Golf Cup of Nations tegenvielen, werd Van Marwijk negen maanden na zijn aanstelling de laan uitgestuurd.

Van Marwijk kende als trainer zijn grootste successen bij Feyenoord en het Nederlands elftal. Met de Rotterdammers won hij in 2002 de UEFA Cup, terwijl hij Oranje in 2010 naar de WK-finale leidde. Hij was verder trainer bij onder meer Fortuna Sittard, Borussia Dortmund, Hamburger SV en Go Ahead Eagles. Ook was hij bondscoach van Saudi-Arabië en Australië.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door rockett)

Lekker Bert, prachtig land om in te werken en een van de weinig landen waar corona geen invloed lijkt te hebben. Als ik via social media zie hoe daar nog wordt geleefd, kan je alleen maar jaloers op zijn. Zal verder ook wel goed loontje ontvangen.

Blijft toch bijzonder dat zijn carrière als trainer toch een beetje als een nachtkaars is uitgegaan. Uefacup met Feyenoord, finalist op een WK met oranje en daarna....tsjaa eigenlijk niets.

14 december 2020 om 09:19

Daarna lekker veel geld gemaakt bedoel je

14 december 2020 om 09:25

Bert is 68 jaar, die gelooft het wel. Hij zal het beleid van de VAE ook niet serieus nemen maar de nullen op z’n rekening wel. Lekker toch? Die man ziet tenminste zonneschijn terwijl het hier winter is.. Je kunt jezelf het leven als coach ook makkelijk maken.

14 december 2020 om 09:27

Qua prestaties niet eens veel minder dan dickie.

14 december 2020 om 09:33

Veel ongelukkige keuzes gemaakt zullen we maar zeggen. Met Feyenoord de UEFA-cup winnen en dan instappen bij een op dat moment armlastig Dortmund die niet verder kwam dan het aantrekken van Cedric van der Gun op dat moment. Via nog een keer Feyenoord bij de Knvb terecht gekomen met een WK-finale. In plaats van dit te verzilveren ging hij nog 2 jaar door en eindigde hij met een fiasco bij het EK 2012. Dat heeft zijn carriere niet goed gedaan. Hij had in die 2 jaar niks doorontwikkeld en dacht met precies hetzelfde elftal en precies dezelfde tactiek nog mee te kunnen. Alsof het voetbal was stil blijven staan. Daarna nog een miskleun op het trainerskerkhof van HSV waar je als trainer nooit had moeten instappen en het was klaar.

14 december 2020 om 10:40

Je kunt alleen maar doorontwikkelen als je daar ook de spelers voor hebt. Van Bronckorst was er bijvoorbeeld niet meer, waardoor je zo'n belangrijke pion moest vervanger door een 18-jarige Jetro Willems. Van Bommel was ook al uitgerangeerd, maar door wie had je hem moeten laten vervangen? Hetzelfde met de keeper. Welke keeper had Stekelenburg moeten vervangen? Het enige dat je van Marwijk kwalijk kunt nemen is dat hij misschien van Persie teveel vertrouwen gaf, ondanks zijn slechte vorm bij oranje.

14 december 2020 om 10:53

Je kunt je zwakheden tactisch aanpakken. Het elftal had nog weleens als valkuil om uiteen te vallen in een blok van 6 achterin en een blok van 4 voorin. Die samenwerking had hij kunnen verbeteren. Roep om met 1 controleur te spelen in plaats van 2 en om meer voetbal in te brengen heeft hij genegeerd. Wellicht wat nieuw elan met Strootman moeten toevoegen. Voor Jetro Willems waren ook andere opties.

14 december 2020 om 11:26

Daarna eigenlijk niets? Haha miljoenen verdiend, het is maar wat je onder niets verstaat

Weer een land waar ze niet goed voor alle werknemers zijn, maar daar hoeft Bert zich geen zorgen om te maken. Die krijgt gewoon lekker dik betaald.

14 december 2020 om 09:23

Ik graag naar Dubai als vakantieland en ik zou der graag ook willen werken, nu mijn onderneming online is zie ik mezelf binnen 2 of 3 jaar ook wel die kant op gaan maar dat betekend toch niet dat het mij niet boeit om wat daar gebeurd. Ik heb daar aardig wat ''buitenlanders'' gesproken en die waren nog steeds blijer met het werk in Dubai dan werken in eigen land. Maar goed dat waren dan vooral mensen die in een taxi werken, restaurants of hotels. Elk land heeft wel dingen gedaan die niet deugen en als je voor elk land het gaat bekijken dan kan je straks alleen op je bootje in de oceaan leven.

14 december 2020 om 09:32

Dubai is een stad. Verder anekdotisch bewijs. Ik vind het allemaal prima, maar probeer dan ook geen dingen goedpraten.

14 december 2020 om 09:35

"elk land heeft wel dingen gedaan", wat een dom gelul. Er is nogal een verschil tussen zaken die in het verleden zijn gedaan en je bijdrage leveren aan landen die op dit moment schandalige dingen doen. Nu ben ik persoonlijk niet op de hoogte van de zaken van de Vae, maar jouw argumentatie slaat als een tang op een varken.

Prima voor Bert, trouwens. Wie zijn werkgever is boeit hem sowieso niet. Ondanks zijn moment bij Feyenoord heb ik het nooit een bijzondere coach gevonden en vind ik zijn voetbal altijd overdreven conservatief en saai.

14 december 2020 om 09:36

Dubai is zowel een Emiraat als een stad

14 december 2020 om 09:46

Dubai is toch een stad in de VAE of ben ik nu achterlijk?

14 december 2020 om 09:47

nou de VAE heeft vroeger niks gedaan wat gek was en is nu nog in land in ontwikkeling. Zij maken nu de fouten die vroeger door andere landen zijn gemaakt en als het goed is doen ze daar prima hun best om te verbeteren aangezien hun imago heel belangrijk voor hun is.

14 december 2020 om 09:54

@barcalover123: Klopt, maar de stad Dubai is ook de hoofdstad (en tevens enige noemenswaardige stad) van de gelijknamige emiraat Dubai. Soort van 'provincie' van VAE zegmaar. Al opereren de emiraten wel redelijk zelfstandig op bestuurlijk gebied geloof ik.

14 december 2020 om 10:01

Ik snap het punt wat Barcalover probeert te maken, maar hij verwoord het misschien een beetje ongelukkig. Ik weet niet precies hoe dat komt, maar men is altijd heel erg geneigd (voor wij in het Westen) om een elke afzonderlijke natie-staat op een normatieve manier te benaderen. Echter is er een totaal gebrek aan intellectuele context. Ik denk dat je een goed punt zou maken door te stellen dat Nederland natuurlijk haar eigen beleid heeft, net zoals elk ander land. Maar in een bredere context maakt Nederland ook deel uit van bijvoorbeeld een kapitalistisch systeem, dat extreem milieaudestructief is, en op grote schaal schuldig is aan het uitbuiten van goedkope/kinderarbeiders. Het enige verschil is dat wij zo gehaaid zijn om dit niet binnen onze eigen landsgrenzen te doen maar we laten dit lekker doen in Bangladesh of China. Ik denk dat dat is wat Barcalover bedoeld.

Tegelijkertijd, Almogaver is dat de huidige koers en het gedrag van landen niet los gezien kan worden van zijn politiek/historische context. Post-Kolonialisme speelt, bijvoorbeeld in de politieke ideologieën van veel landen in die regio een enorm grote rol. Dus natuurlijk kan je daar huidige stand van zaken daar niet geheel los van zien. Verder denk ik dat het ook wel eens verfrissend zou zijn om dit soort zaken meer Vanuit een Intellectual perspectief benaderen ipv een filosofisch.

14 december 2020 om 10:11

Bedankt Rugu voor je toevoeging. Ik zie hier vaak leuzen als ''zandbak'' voorbij komen als het om de VAE gaat.. We wijzen hier allemaal naar landen en kunnen altijd maar goed roepen wat ze allemaal slecht doen maar vergeten voor het gemak even dat de ''westerse wereld'' ook niet helemaal een schoon geweten heeft. Wat dacht je van de 600 mil belastinggeld die de overheid stopt in ''groene energie'' maar dat eigenlijk gewoon gaat naar groene energie voor de data centra van de grote multinationals. 600 mil die eigen volk betaald en niks van terug ziet.

14 december 2020 om 10:22

@rugu:

"heb jij een iphone? Weet jij waar jouw kleding vandaan komt? Weet jij door wie jouw tv gemaakt is? Ik denk dat wij allemaal producten consumeren die gemaakt zijn over de ruggen van uitgebuitte arbeiders."

Er zit nogal een verschil tussen een gebruiksvoorwerp aanschaffen zonder te weten onder welke omstandigheden het gemaakt is, en je laten gebruiken als uithangbord door een land waarin de doodstraf staat op homoseksualiteit, waar je 80 zweepslagen kunt krijgen voor alcoholconsumptie en waar je gestenigd kunt worden voor overspel.

14 december 2020 om 10:38

Aah daar krijgen we hele discussie over homoseksualiteit, alcohol en overspel. Net zoals ik hier boven al zei, pas op met oordelen over zaken die je niet begrijpt en je waarschijnlijk nooit tot een behoorlijke, en dan bedoel ik op zijn minst op Academisch niveau, in verdiept hebt.

Laat duidelijk zijn, alcohol drinken vind ik totaal niet te vergelijken met de straf op homoseksualiteit. Alcohol drinken is naar mijn weten een keuze, in Nederland is het volgens mij ook strafbaar om cocaïne te bezitten, te verkopen of te distribueren. Het enige verschil is dat het gebruik van alcohol hier is ingeburgerd en dat van cocaïne niet. Volgens mij, is het voor buitenlanders prima toegestaan om alcohol te drinken in de Emiraten, alleen voor moslims niet. Die hebben hier vaak ook geen behoefte aan. Daarover gesproken, wat een tolerantie. Ik zie Nederland nog niet zo snel het cocaïne-gebruik legaliseren voor mensen die wel uit een cultuur komen waar dat gebruikelijk is.

Je homoseksualiteit en overspel argumenten zijn valide hoor. Voor ons als Westerlingen, en dus ook voor mijzelf is dat iets waar ik mij op geen enkele wijzen mee kan verzoenen of wil rechtvaardigen. Maar ook hier wil ik wel aangegeven, oordeel niet te snel zaken die je niet kent. En wees bewust dat de frameworks die ten grondslag staan aan de vorming van jouw mening hierover vormen vol staan met Orientalistische biases.

14 december 2020 om 10:52

Ik heb aardig wat alchohol gehad in Dubai maar ik heb geen zweepslagen gehad. Of ik moet zo ver heen zijn geweest dat ik ze niet heb gevoeld... Over Homoseksualiteit en overspel kan ik me nog in vinden maar goed dat is iets van uit hun geloof en daar moeten we niet over oordelen.

14 december 2020 om 11:02

@rugu:

Vooropgesteld; het spijt me heel erg dat ik me niet op academisch niveau verdiept heb in de Verenigde Arabische Emiraten en niet tot jouw wetenschappelijke elite behoor, maar dat ik desondanks toch een mening durf te hebben.

Ik begrijp met mijn lekenbreintje heus wel dat in sommige landen totaal andere normen en waarden bestaan dan hier en dat ze daar ook niet noodzakelijk zitten te wachten op de democratie en de vrijheden die de westerse wereld ze nog wel eens op probeert te dringen. Dat is duidelijk: dat democratie in Arabische landen over het algemeen niet aan wil slaan zal ook heus wel deels door een gebrek aan animo daarvoor komen. Maar dat is het punt niet.

Dit is een morele kwestie en volgens mij hoef je niet door te hebben geleerd om daar een mening over te mogen hebben.

Ik kan niet voor Van Marwijk spreken, maar ik drink alcohol, ik heb seks gehad voor het huwelijk, ik heb afstand genomen van de religie waar ik mee opgevoed ben. Allemaal zaken waar in de VAE verschrikkelijke straffen op staan. Daarom zou ik het voor mezelf moreel verwerpelijk vinden om bondscoach (en feitelijk dus een soort officieuze ambassadeur) van zo'n land te worden. Dan zet je een dikke vette stempel van goedkeuring de afkeuring van je eigen normen en waarden. Dat moet je niet willen.

14 december 2020 om 11:09

@rugu, ''het enige verschil is dat wij zo gehaaid zijn om dit niet binnen onze eigen landsgrenzen te doen maar we laten dit lekker doen in Bangladesh of China. Ik denk dat dat is wat Barcalover bedoeld''

Als het mogelijk is ja. Er zijn ook genoeg voorbeelden waarbij het wel binnen de landsgrenzen gebeurt. Denk aan Polen op fruitkwekerijen die zolang moesten werken om minimumloon te behalen dat ze flauwvielen.

14 december 2020 om 11:11

Mee eens cabinessence. En vergeet ook vooral niet dat je ongetwijfeld wel eens kritiek hebt geuit op onze regering. Iets wat je daar ook met de dood mag bekopen.

14 december 2020 om 11:15

@cabinessence, ''er zit nogal een verschil tussen een gebruiksvoorwerp aanschaffen zonder te weten onder welke omstandigheden het gemaakt is''

iedereen die niet volledig achterlijk is of ergens in de jungle woont begrijpt anno 2020 volgens mij wel waar die spullen die spullen vandaan komen en dat ze niet bepaald in fraaie omstandigheden worden gemaakt. vind het vrij zwak om je daarachter te verschuilen, zeker als je vervolgens blijkbaar wel allemaal weet wat er in de VAE gebeurt.

14 december 2020 om 11:28

@primetime:

Het is zeker niet zo dat in geen principes heb en niet let op wat ik koop. In tegendeel. Maar doe ik uitgebreid research naar alles wat ik koop en kan ik met m'n hand op m'n hart zweren dat er nooit een euro van mij bij een "fout" bedrijf belandt? Nee, sorry.

Maar dan nog: iets oogluikend tolereren vind ik iets heel anders dan ergens publiekelijk je stempel van goedkeuring op te drukken door prominent je naam er aan te verbinden. Dat mag je hypocriet vinden. Maar inconsequent goed is altijd nog beter dan consequent fout.

14 december 2020 om 11:28

Primetime als het in het westen gebeurd dan weten we het opeens niet waar dingen vandaan komen of zijn we niet goed geã¯nformeerd. Maar we weten wel allemaal precies uit te leggen wat er bij de Arabieren gebeurd. De wereld is gewoon massaal een grote puinhoop en daar heeft elke land een aandeel in. Wij wijzen met de vinger naar de Arabieren want daar hebben ze strenge regels en de Arabieren lachen de Nederlanders uit want die gebruiken het geld van de bevolking voor bedrijven als Google en Facebook. Verder kan je veel zeggen over de VAE maar als het goed is heb je daar onder de bevolking weinig tot geen criminaliteit. Winkels die zonder eigenaren open blijven staan en niemand die in zijn hoofd haalt om iets te stelen. Hier kan je vrouwen en kids verkrachten en je wordt neer gezet als mentaal niet in orde en komt naar 5 jaar vrij.

14 december 2020 om 12:05

Als je alles zo gaat benaderen, dan kan je alleen zand eten en verkopen. Er is een grens bij een moreel gevoel om iets te doen ja of nee. Dus het betekend dat als ik geen 'political Scientist' ben niet mag oordelen over dingen die ik absurd of bizar vind? Zullen we dan ook maar dit forum opdoeken, omdat wij geen specialist zijn in de voetbalwereld en niet mogen delen wat wij zien of observeren? In grote lijnen zijn Noord-Korea en Iran met hetzelfde bezig. Een publieke opinie de mond snoeren met keihard beleid onder een dictatoriaal regime. Allebei erg bezig met het uitbreiden van kernactiviteiten en de grens opzoeken met andere landen. Een land bezoeken waar haat jegens andere bevolkingsgroepen, seksuele voorkeur of mening de kop in drukt zal ik niet bezoeken.

14 december 2020 om 12:07

@rugu Aah toevallig ook de aflevering van Zondag met Lubach gezien? Het verschil is, is als er hier een schandaal zich hier voordoet er kan worden ingegrepen, ministers moeten aftreden en zelfs een rechtzaak (belastingaffaire momenteel met kinderbijslag). In de landen die 'zij' benoemen zou een programma als ZML niet eens kunnen bestaan, dan wordt je meteen opgepakt of zelfs als journalist in stukjes gehakt.

14 december 2020 om 12:10

Barcalover 123. Bizar dat je homoseksualiteit en eventueel overspel goedpraat en juist niet mag over oordelen. Dat is juist het pijnpunt waarom het altijd zal botsen. Het is nodig om ook in dat soort landen staat en geloof te scheiden, zodat de staat er voor iedereen kan zijn, net zoals Ataturk dat heeft gedaan voor Turkije, maar nu weer helemaal wordt ondergedompeld. Ik walg van je uitspraken.

14 december 2020 om 13:58

@cabinessence, als ik je meer dan 1 duimpje had kunnen geven, had ik het gedaan. Ik zie ook een verschil tussen niet 100 % weten waar alles wat je gebruikt vandaan komt, of moedwillig een uithangbord worden van een land waar je de doodstraf krijgt als je homoseksueel bent en zweepslagen als je als vrouw sex hebt buiten het huwelijk. Of nog leuker: een vrouw mag daar alleen scheiden als haar man ermee akkoord gaat... Dan maakt het mij niet uit hoeveel geld ik zou krijgen. En in het geval van Van Marwijk: het is niet zo dat hij op droog brood en water zit zonder deze baan.

Geld en mooi weer. Als je je principes thuis laat is het best uit te houden, toch? Jammer dat Bert zo 'afgegleden' is. Ik had een mooiere loopbaan verwacht.

Prachtige uitdaging in een prachtig, geweldig land, waar ze naast corona, ook racisme, discriminatie en ongelijkheid volledig onder de duim hebben. De nieuwe normaal en het spelen zonder fans? Dat deden ze daar altijd al! Verder gaat Bert een heerlijke tijd tegemoet: hand in hand met de sjeik lopen, vuurpijltjes ontwijken, geweldig en straks natuurlijk iedereen van de mat vegen op het WK! On: treurig dat de man die met Oranje een WK-finale speelde, schijnbaar alleen dit soort aanbiedingen krijgt. Ik snap het, het gaat om het geld, maar je wilt toch sportief ook wat? De sportieve ambitie lijkt Bert weggecijferd te hebben.

14 december 2020 om 09:28

Lekker 2 a 3 jaar daar zitten in de zon, lekker eten en een beetje team coachen en je mag weer miljoenen bij schrijven waardoor de kids van je kids ook weer langer zakcentje hebben. Iedereen loopt te haten op Bert om zijn keuze maar ben benieuwd wat mensen hier op vz doen om te zorgen dat hun komende generaties er ook bij zitten.

14 december 2020 om 13:59

Ik zou mijn ziel en zaligheid niet verkopen als ik al genoeg geld zou hebben. Edit: maar fijn voor de homoseksuele daar dat ze voor hun doodstraf nog van lekker eten en mooi weer hebben kunnen genieten!

Zou de motivatie om hier te gaan werken misschien iets met centjes te maken hebben? Ik snap het hoor, ook avontuurlijk en een mooie uitdaging. Maar na het laatste ontslag zou iemand met een beetje eigenwaarde hier toch van wegblijven?

14 december 2020 om 10:12

"avontuurlijk" en "een uitdaging" lijken me niet echt van toepassing als je in de woestijn in een compound woont en bondscoach bent van een onbeduidend voetballandje (nummer 74 op de FIFA-ranglijst), waar je bovendien al een keertje eerder bondscoach van bent geweest.

Dus je ontslaat een trainer en neemt hem een jaar later weer aan? Wat is dat nou weer voor beleid? Hetzelfde materiaal waarmee hij slechte resultaten haalde staat er gewoon nog. Zelfde als feyenoord over 2 weken weer Jaap Stam aan neemt of Dortmund straks Favre. De voetballerij blijft bijzonder soms.

14 december 2020 om 10:29

Geen beleid, laat duidelijk zien dat ze met geld succes denken te kunnen kopen. En er zijn genoeg trainers en spelers die zich er maar wat graag in de watten laten leggen. Tsja, speelgoed van sjeiks.

14 december 2020 om 11:56

Beleid is zo'n misbruikt begrip... zeker in het voetbal. Rare aanstellingen hebben ze bij de Knvb en andere landen ook gedaan. Is slecht beleid, niet per se "geen beleid".
Nederland heeft toch ook vgaal en Advocaat na ontslag / roemloos vertrek nog weer aangesteld?! Snap het probleem daarvan niet.
Wellicht hebben ze ingezien dat hij het eigenlijk best goed deed? en wie weet preciesze omstandigheden van z'n eerdere ontslag? Had het wellicht te maken met de voorwaarden die hij stelde, net zoals in Saudi?
UAE FA wil graag leren van landen die het goed doen. Nederland staat goed aangeschreven en gelouterde coach als van Marwijk daar kunnen ze dus meer van leren dan alleen maar welke opstelling ze moeten neerzetten bij interlands.
Voetbal is hier populair en stap voor stap proberen ze het te ontwikkelen. Vergeet niet dat het land nog geen 50 jaar bestaat. Kunt over zo'n tijd nog nauwelijks van ontwikkeld beleid spreken.

Heerlijk zeg om even op je oude dag weer in VAE te werken. Heerlijk genieten in de zon en ook nog een financiele klapper eruit halen. Ik had het wel geweten als ik in zijn schoenen stond. De man heeft sportief gezien er wel het nodige eruit gehaald met Feyenoord en het Nederlands elftal in 2010.

Ik zie allemaal negatieve reacties voorbij komen over de Emiraten. Ik ben er twee maal geweest en heb er wel gemengde gevoelens over. Als je het puur vanuit het perspectief van een Expat bekijkt leven die gasten daar in grote luxe. Feestjes op jachten, dure wijnen, dure auto’s en ga zo maar door. Voor mensen die van dat leventje houden is het een paradijs. Ben er zelf een paar jaar geleden geweest, nadat ik 5 euro fooi had gegeven aan een aziatische dame, kreeg ze zowat tranen in haar ogen. En dan moet je voorstellen dat de gemiddelde expat daar een paar duizend euro per maand door heen jaagt. In verhouding is dat niks, maar vergeleken met wat ze in haar eigen land verdient is het een groot bedrag. Dus het is een misselijkmakende win-win situatie op een of andere manier. Bert is er dus ook een van dat leventje, gewoon genieten en nergens aan denken.

14 december 2020 om 11:41

Ik ben er ook een aantal keer geweest en ben zelf van plan om daar te gaan werken in de toekomst. De ''buitenlanders'' daar hebben gewoon niet de luxe die de Arabieren hebben. De Emiraten trekken gewoon eigen volk eerst, iets wat de Nederlanders toch ook met zn alle willen als je beetje op sociaal media kijkt. Ik heb toen in een taxi met een man zitten kletsen uit Bangladesh, die bracht mij en mijn vriendin vanuit een restaurant naar het hotel, hij gaf toen aan dat dat restaurant heel bekend was onder toeristen maar is er zelf nooit heen geweest. Toen hij vroeg hoeveel ik daar kwijt was voor het etentje moest hij lachen en toen gaf hij aan dat hij met zn hele gezin niet eens zo veel uitgeeft in een week. Toen schrok ik er ook wel van want het was helemaal geen dure bon. De buitenlanders hebben daar gewoon een zwaar leven maar toch denk ik dat ze liever in de Emiraten werken dan dat ze in eigen land zitten en niet eens voor hun kids kunnen zorgen.

Hypocriet ten top! Ik kan me nog goed herinneren bij Studio Voetbal van een aantal jaar geleden dat onze Bert afschuwelijk vondt dat spelers naar de 'zandbak' gingen alleen maar voor het geld......Onze Bert zit nu voor de tweede keer in zijn woorden 'afschuwelijk zandbak' financieel onafhankelijk te worden....schijnheilige vent Bah!!

14 december 2020 om 16:08

Ach ja, je moet het met een korreltje zou nemen. Iedereen is wel schijnheilig op zonder daarvan bewust te zijn. Kijk maar naar het milieu vlees blijven eten of eten afhalen (waarbij overtollige plastic verpakkingen gewoon de prullenbak in gaan).

Ot:

Succes Bert, money talks, maarja als ik in zijn schoenen stond zou ik het ook gedaan hebben. Heerlijk genieten in de zon en ook nog een financiële klapper eruit halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

UAE

FIFA ranking: 74
2 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina UAE.

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren